AKČNÍ LETENKY .COM

Letenky

Levné letenky

Autopůjčovna

Ubytování

Hostel

Hotel

Půjčovna aut

Last Minute dovolená

ONLINE NÁKUP

  Letenky
  Autopůjčovny
  Hotely
  Hostely
  Last Minute

LÉTÁNÍ DO SVĚTA

  Letiště
  Low cost airlines
  Letecké společnosti

INFORMACE

  Diskuze
  Kontakt

Nákup NÍZKONÁKLADOVÉ LETENKY za 1 Kč

Ceny letenek v roce 2009-IV

30.12.2009 Air Méditerranée - Venezuela - Isla Margarita - 10 550 Kč

Během svátků, kdy téměř žádné nízkonákladové či klasické letecké společnosti nepřinášejí nové tarify, je nejvhodnější obdobím, kdy se soustředit na nabídky charterových letů.

S velkým časovým předstihem nabízejí francouzské charterové aerolinie Air Méditerranée, vzhledem k hlavní turistické sezóně, cenově přívětivé zpáteční letenky ze švýcarské Basileje do Venezuely na ostrov Isla Margarita za 398 EUR, což je 10 550 Kč.

Za uvedenou cenu je nákup letenky možný pouze pro odlet 13. ledna z Basileje a návratem dne 20. ledna 2010 z letiště Porlamar na ostrově Isla Margarita. Při cestě do Venezuely není nutné podstupovat byrokratickou proceduru v podobě získávání víza, což ulehčuje volbu.

29.12.2009 ThomsonFly - Letenky - Kapverdy - Boa Vista - 3 200 Kč

Vzhledem k tom, že nemalá skupina čtenářů akčních letenek má domov v Anglii, tak si mohou dovolit využít last minute letenky, jež jsou pro cestovatele bez FIPek těžce dostupné.

Pokud jste nenároční a rádi objevujete nové destinace, potom by vás mohla zaujmout nabídka britského charterového dopravce ThomsonFly, který nabízí velmi levné letenky s prodejem na poslední chvíli na Kapverdské ostrovy, přesněji řečeno na ostrov Boa Vista.

Zpáteční letenku s odletem z letiště Londýn Gatwick dne 31. prosince a návratem z Kapverdských ostrovů dne 14. ledna 2010, koupíte za 109 GBP neboli 3 200 Kč.

28.12.2009 Emirates - Levné letenky - Srí Lanka - Colombo - 12 490 Kč

Jestliže se již po Vánocích s plným elánem těšíte na cesty za dobrodružstvím do exotických zemí a nejlépe byste odcestovali ještě v letošním či po Novém roce, potom nabídka prémiových aerolinií Emirates by vás mohla zaujmout.

Při odletu z Německa lze koupit zpáteční letenku za 472 EUR neboli 12 490 Kč na Srí Lanku do hlavního města Colombo, s odletem ještě v letošním roce tj. 31.12.2009 a návratem v lednu či později. Cena platí pro Düsseldorf, avšak letenky jsou dostupné i z jiných letišť v Německu.

24.12.2009 Air Berlin - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 9 650 Kč

Poslední destinací v dnes končícím adventním kalendáři německé nízkonákladové společnosti Air Berlin je thajský Phuket a Bangkok, který lze výhodně rezervovat pouze dnes 24.12.2009.

Nejlevnější zpáteční letenku je možné koupit z Berlína Tegelu do Bangkoku za 364 EUR neboli velmi atraktivních 9 650 Kč. Cena je platná pouze za předpokladu, že koupíte dvě letenky současně za 728 EUR. Kromě odletu z Berlína lze zvolit též Mnichov, ovšem již za vyšší ceny. Do Thajska lze vyrazit v období hlavní turistické sezóny od 11.1 do 17.3.2010.

23.12.2009 Continental Airlines - Letenky - USA - Miami - 10 590 Kč

Americké aerolinie Continental Airlines se s příchodem do Star Alliance a zejména bližší spoluprácí s United Airlines, stále více začínají tlačit na evropská letiště. Důkazem nechť je nově ohlášený přímý spoj z Mnichova do New Yorku operovaný od konce března 2010.

Soustředí se však i na Itálii, kde v současnosti nabízejí zpáteční letenky z Milána a Říma do Miami na Floridě za 358 GBP, což je při skomírající koruně nejlepší nákupní měna. V přepočtu zaplatíte 10 590 Kč při odletu z Milána Malpensa. Tarif má platnost do 8. ledna a vztahuje se na hlavní turistickou sezónu od 16. ledna do 31. března 2010.

Nechť je při nákupu letenky v CZK příkladem odlet z Milána Malpensa (MXP) dne 1. února a návrat z Miami (MIA) dne 16. února. Při současném použití promo kódu zaplatíte 10 822 Kč.

Do Milána či Říma se z Prahy nebo Bratislavy levně dopravíte s Easyjet, Wizz Air a Ryanair.

23.12.2009 Saudi Arabian Airlines - Filipíny - Manila - 10 990 Kč

Ačkoliv je hlavní turistická sezóna v jihovýchodní Asii za dveřmi, přesto lze ještě nyní sehnat několik zajímavých tarifů na první čtvrtletí v nadcházejícím roce 2010. Například saúdskoarabské aerolinie Saudi Arabian Airlines nabízejí několika málo letenek na Filipíny.

Nejlevnější zpáteční letenku z Frankfurtu do Manily na Filipínách lze koupit již za 415 EUR neboli stále zajímavých 10 990 Kč. Nechť jako příklad poslouží rezervace s odletem z Frankfurtu dne 5. února a návratem z Manily dne 22. února. Několik dalších volných termínů naleznete pro odlety z Německa v pátek a návratem z Filipín v pondělí.

22.12.2009 Easyjet - Nové spoje - Praha - Paříž/Amsterdam - 1 529 Kč

Po včerejším trochu předčasném odtajnění plánů britské nízkonákladové společnosti easyjet mnoho uživatelů zřejmě jen s obtížemi hledalo v rezervačním systému nově připravované spoje, jež budou operovány z Prahy Ruzyně do Paříže a Amsterdamu v příštím roce.

Easyjet již aktualizoval nabídku českého menu na úvodní stránce a lze tak již snadno vyhledat letenky z Prahy do Paříže s prvním odletem 28. března. Nejlevnější zpáteční letenku koupíte za 1 569 Kč. Amsterdam je v nabídce nejlevněji za 1 529 Kč s odlety od 15. května.

22.12.2009 Air Berlin - Levné letenky - Izrael - Tel Aviv - 2 600 Kč

Koho neoslovila nabídka belgické aerolinky Jetairfly z důvodu vzdálenějšího výchozího místa, potom pouze dnes máte možnost vybrat si odlet rovnou ze tří letišť v Německu od Air Berlin.

Jestliže chcete cestovat ve dvojici, poté snadno využijete akční nabídku letenek v podobě dvě za cenu jedné, která se dnes vztahuje na zpáteční letenky z Berlína, Kolína nad Rýnem a Mnichova do Tel Avivu za 99 EUR, což je těsně na hranici 2 600 Kč za osobu.

Vyrazit do Izraele je možné od ledna do června pro odlety z berlínského letiště Tegel. Pokud zvolíte jako výchozí letiště zvolíte Mnichov, potom jste limitování pouze květnem a červnem.

22.12.2009 British Airways - Letenky - Karibik - Bermudy - 9 200 Kč

Pokud nemáte rádi krutý mráz a sněhové vločky, ale jste milovníkem bílých pláží a nekonečné koupačky v Atlantiku, potom British Airways pro vás mají řešení.

V rámci zimní akce, během níž britské aerolinie nabízejí několik zajímavých tarifů, máte možnost koupit zpáteční letenku z Německa a Rakouska na Bermudy v Atlantiku za atraktivní cenu 318 GBP neboli 9 200 Kč, jež je dostupná pro odlety z Hamburku. Z ostatních letišť zaplatíte o několik liber více. Na cesty lze vyrazit od 5. ledna do 31. května 2010.

Tarif má platnost do 6. ledna 2010 a luxusní nabídku volných termínů. Jestliže budete provádět rezervace letenky v CZK, potom nechť je příkladem odlet z Vídně dne 20. ledna a návrat z Bermudy (BDA) dne 27. ledna. Při použití promo kódu zaplatíte 10 302 Kč.

21.12.2009 Gulf Air - Business class - Thajsko - Bangkok - 7 690 Kč

Již delší dobu nepřišla zajímavá nabídka pro pokročilé cestovatele, která by uspokojila jejich choutky v podobě letenky s výborným poměrem výkon/cena.

V rámci chybného tarif, jenž bude dostoupnutý pouze limitovanou dobu, máte nyní možnost koupit zpáteční letenku ve třídě Business class z Káhiry do Bangkoku za 417 USD, neboli velmi atraktivních 7 690 Kč. Letenky jsou dostupné na celou hlavní turistickou sezónu v Thajsku. Nechť je příkladem rezervace s odletem z CAI 10. února a návrat z BKK 24. února.

Do Egypta se nejlevněji dopravíte z Německa při využití charterového letu, případně nákupem letenky od společností TUIfly, Condor či Air Berlin.

21.12.2009 Meridiana - Levné letenky - Mauricius - 11 990 Kč

Možností kam levně z Evropy vyrazit během zimy je díky nízkým mimosezónním cenám letenek lowcost dopravců mnoho. Jako výchozí bod dálkových spojů může posloužit Itálie.

Italská charterová společnosti Meridiana, která z Itálie provozuje mnoho letů do exotických destinací pod značkou Eurofly, nabízí na celou zimu až do dubna 2010 zpáteční letenky z Milána a Říma na ostrov Mauricius za 454 EUR, což je 11 990 Kč.

Nákup zpáteční letenky z Itálie na Mauricius není časově limitován. Díky odletům a návratům o víkendu je nabídka zajímavá zejména pro málo přizpůsobivé cestovatele. Z Prahy do Itálie se velmi levně dopravíte s aerolinkami Easyjet, Wizz Air či z Bratislavy a Ryanair.

20.12.2009 Malév - Levné letenky - Sýrie - Damašek - 3 350 Kč

Nemáte-li antipatie k arabskému světu, izraelské razítko v cestovním pase, a zároveň chcete během evropské zimy navštívit zemi plnou historických památek, potom akční nabídka letenek od maďarské letecké společnosti Malév by vás mohla zaujmout.

Zpáteční letenku z Prahy Ruzyně do syrského Damašku lze pořídit již za 127 EUR neboli přepočteno na českou měnu zaplatíte 3 350 Kč. Při nákupu v CZK zaplatíte o 150 Kč více. Na cesty je možné vyrazit od 5. ledna do 10. března 2010 s tím, že si letenku rezervujete dnes.

Občané České republiky potřebují ke vstupu do Sýrie vízum, tudíž je nutné podstoupit byrokratickou proceduru na ambasádě v Praze, kterou můžete konzultovat v diskuzi.

19.12.2009 Turkish Airlines - Letenky - Omán - Muscat - 7 950 Kč

V porovnání s jinými aeroliniemi, které mají v oblasti Perského zálivu mnohem silnější postavení, nabízejí turecké národní aerolinie Turkish Airlines relativně zajímavé ceny letenek do Sultanátu Omán, který je ve srovnání s ostatními arabskými státy méně známý.

Z mnoha letišť  v Německu koupíte zpáteční letenku do Muscatu v Ománu již za 301 EUR, což je i přes slábnoucí korunu přibližně 7 950 Kč. Cena je platná při odletu z Hamburku, ovšem vyrazit na cestu lze s mírným příplatkem také z Berlína či Mnichova.

Tarif umožňuje odcestovat do Ománu téměř kdykoliv během celé zimy, která je pro návštěvu optimální. Vízum snadno obdržíte po příletu na letiště. Vzhledem k velmi nízkým cenám pohonných hmot je půjčení auta od autopůjčovny nejvhodnější volbou osobní dopravy.

18.12.2009 Air France - Levné letenky - USA - Houston - 11 850 Kč

Poslední ze čtveřice předvánočních akčních nabídek letenek od Air France bohužel nepřinesla převratné ceny, čímž francouzský dopravce zklamal nejednoho fanouška této aerolinky.

Alespoň cenou útěchy může být zpáteční letenka z Německa do Houstonu v USA, která je k dostání od 449 EUR neboli 11 850 Kč. Uvedená ceny platí při odletu z Hamburku, avšak v nabídce jsou odlety z několika letišť blíže k ČR. Do Mexického zálivu můžete naplánovat výlet v období od 11. ledna do 30. dubna 2010, ale letenky nakupovat pouze do 21.12.2009.

Pro někoho může být více atraktivní Paříž od 2 336 Kč se standardními službami Air France. Přehledné kalendáře Vídeň - Paříž, Norimberk - Paříž a Mnichov - Paříž vám umožní rychlou orientaci v nabídce volných termínů. Cena platí pro Norimberk a při použití promo kódu.

18.12.20099 Jetairfly - Levné letenky - Izrael - Tel Aviv - 2 650 Kč

Dalším z řady leteckých dopravců, kteří před Vánocemi přicházejí s méně či více atraktivními nabídkami letenek, je belgický charterový dopravce Jetairfly se sídlem v Ostende.

Do mnoha klasicky dovolenkových destinací zejména v Evropě nabízejí Jetairfly jednosměrné letenky za 49,99 EUR. Do stejné cenové kategorie je zařazený též Izrael, díky čemuž lze koupit zpáteční letenku z belgického letiště Liege do Tel Avivu za 100 EUR. Letenky v přepočtu za 2 650 Kč jsou dostupné na období od ledna do března v limitovaném množství.

Do Belgie provozuje přímé spoje Wizz Air z Prahy Ruzyně, případně Ryanair z Bratislavy. Jako alternativa může posloužit i víkendová jízdenka na vlak DB skrz celé území Německa.

17.12.2009 Swiss - Levné letenky - Indie - Dillí - 11 707 Kč

Také švýcarské aerolinie Swiss se před Vánocemi rozhodly připravit pro své české zákazníky akční nabídku letenek. Bohužel marketingové oddělení nedokázalo do seznamu zvýhodněných destinací protlačit cenu pod psychologickou hranicí deset tisíc korun.

Nejvýhodněji tak pořídíte zpáteční letenku z Prahy do indického Dillí za 11 707 Kč, kam můžete vycestovat od 22. února a návrat uskutečnit nejpozději do 30. dubna 2010. Akční promo tarif je v prodeji pouze do 23. prosince letošního roku.

Nechť jako příklad poslouží rezervace letenky s odletem z Prahy Ruzyně dne 24. února a návratem z Dillí dne 10. března. Tarif je zpravidla dostupný při odletu z ČR ve středu a návratu z Indie ve čtvrtek. Současně nezapomeňte využít slevový promo kód.

17.12.2009 Alitalia - Levné letenky - Japonsko - Tokio - 10 890 Kč

Italský národní dopravce Alitalia se po finančních potížích zřejmě dostává z vleklé krize, neboť v poslední době opět nasazuje cenově konkurenční tarify, jak tomu bývalo v minulosti.

Nejlevnější zpáteční letenku z Evropy do Japonska nyní nabízí Alitalia z Barcelony do Tokia za 412 EUR, což je i při skomírající koruně 10 890 Kč. Tarif je nabízen na méně poptávané období do konce února 2010 s tím, že si letenku rezervujete nejpozději do konce roku 2009.

Do Barcelony se z Prahy Ruzyně snadno a levně dostanete přímým spojem maďarské nízkonákladové společnosti Wizz Air či španělského lowcostu Vueling.

16.12.2009 Fly Thomas Cook - Levné letenky - Gambie - Banjul - 5 190 Kč

Kdo má omezený rozpočet, avšak chce po Novém roce vyrazit za teplem a zároveň alespoň trochu poznat jak chutná Afrika, potom na něj čekají letenky od divize Fly Thomas Cook.

Na leden jsou v nabídce zpáteční letenky z Londýna Gatwicku do Gambie, přesněji řečeno do hlavního města Banjul za 175 GBP, což je i při propadu koruny zajímavých 5 190 Kč. Jako příklad může posloužit rezervace s odletem 20. ledna a návratem z Gambie dne 27. ledna.

Z letiště Praha Ruzyně provozuje na londýnské letiště Gatwick přímé spoje britská nízkonákladová společnost easyjet. Případně na ostatní letiště pak Ryanair a Wizz Air.

15.12.2009 Air Berlin - Levné letenky - Florida - Miami - 8 390 Kč

Příjemným překvapením v nabídce akčních letenek z adventního kalendáře německé letecké společnosti Air Berlin jsou dnešní ceny letenek na sluncem prozářenou Floridu.

Z německého letiště Düsseldorf koupíte nejlevnější zpáteční letenky do Miami na Floridě za 324 EUR neboli 8 390 Kč za předpokladu, že rezervujete dvě letenky současně v celkové ceně 648 EUR. Kromě Miami lze zvolit jako cílovou destinaci též Fort Myers nebo odlétat z Mnichova, Berlína, Norimberka či Drážďan, ovšem již za vyšší cenu.

Letenky jsou v nabídce na hlavní turistickou sezónu od 11. ledna až do 17. března 2010 a rezervace je nutné provádět pouze dnes. Na cestování po Floridě je vzhledem k její rozloze nejvýhodnější druh dopravy půjčení osobního vozu od autopůjčovny.

14.12.2009 Emirates - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 11 590 Kč

Patříte-li do skupiny cestovatelů, kterým nevadí delší doba na cestách a rádi vyzkoušíte služby, jimiž se letecká společnost Emirates chlubí, potom je tarif určen právě pro vás.

Z německých letišť a Düsseldorf a Hamburk jsou v nabídce zpáteční letenky do thajského Bangkoku od 448 EUR neboli 11 590 Kč na období od 11. ledna do 16. června s maximální délkou pobytu dva měsíce a nutností rezervace nejpozději do 18. prosince.

Tarif je aplikován pouze na nejméně vytížené spoje, tudíž jsou v Dubaji dlouhé přestupy na navazující lety. Pro tyto případy Emirates poskytují cestujícím, kteří čekají déle jak 8 a méně než 24 hodin zdarma ubytování, dopravu do hotelu a stravu. V ČR službu vyřizuje Globair.

14.12.2009 KLM - Levné letenky - Indonésie - Jakarta - 11 750 Kč

Kdo má v plánu během kruté evropské zimy utéct do tepla, kde budou jeho denní náklady nižší nežli doma, potom třeba podlehne nabídce nizozemských královských aerolinií KLM.

Na hlavní turistickou sezónu až do března 2010 nabízejí KLM zpáteční letenky z mnoha německých letišť do Indonésie, respektive do hlavního města Jakarty za 453 EUR, což je v přepočtu 11 750 Kč. Cena se vztahuje k letišti Hamburk s rezervací nejpozději do 14.12.

Budete-li provádět rezervace letenek v CZK s využitím promo kódu, potom nechť je příkladem odlet z Mnichova dne 3. února a návrat z Jakarty dne 17. února. Konečná cena 12 322 Kč.

13.12.2009 Delta Airlines - Levné letenky - San Francisco - 9 290 Kč

Pokud se chystáte v následujícím roce vyrazit za poznáním západního pobřeží Spojených států a doposud nemáte letenku v kapse, potom americké aerolinie Delta Airlines přinášejí jednu z mnoha nabídek na lety mezi Evropou a USA.

Zpáteční letenku z Dublinu do San Franciska lze koupit již za 358 EUR neboli 9 290 Kč na období do konce zimního letového řádu čili s odletem do března 2010. V rámci stejného tarifu je v nabídce též více poptávané Los Angeles, jež pořídíte za 366 EUR. Do irského Dublinu provozují z Prahy Ruzyně přímé spoje Ryanair a Aer Lingus.

Při rezervaci letenky v CZK zadejte jako příklad odlet dne 15. března z Dublinu a 29. března návrat z letiště v San Francisku. Po vložení promo kódu poté zaplatíte 9 408 Kč.

11.12.2009 Ryanair - Nejlevnější letenky - Palma de Mallorca - 52 Kč

Po delší pauze se začínají ceny letenek u irské letecké společnosti Ryanair přibližovat k magické centové hranici, kterou mají ovšem schovanou do zálohy na lepší termín.

Avšak již dnes jsou v nabídce tisíce letenek za 2 EUR napříč celou Evropou. Pro toho kdo se umí přizpůsobit, případně se za levnou letenkou dokáže dopravit, může koupit například zpáteční letenku z Frankfurtu Hahnu na Mallorcu za 4 EUR neboli těsně nad 100 Kč.

Nejsnadnější doprava na Hahn vede z Bratislavy či vnitrostátní linkou z Berlína. Kombinací a destinací za dvě eura je mnoho včetně Maroka či Malty. K optimalizaci letového itineráře vám může posloužit diskuze s ostatními nízkonákladovými cestovateli.

10.12.2009 Emirates - Levné letenky - Austrálie - Perth - 15 990 Kč

Arabská letecká společnost Emirates začala prodávat za zlevněný tarif letenky do Austrálie na posezónní období v roce 2010, kdy je u protinožců již podzim v plném proudu.

Nejméně poptávanou a tím i nejlevnější destinací na australském území je Perth, kam lze koupit letenku z Londýna Gatwicku již za 559 GBP neboli 15 990 Kč. Letenky jsou dostupné na období s odletem od 20. dubna do konce června s tím, že letenky koupíte do 18. prosince.

Z Prahy Ruzyně na letiště Londýn Gatwick provozuje přímý spoj britská nízkonákladová společnost Easyjet, která vám může posloužit jako levný přískok do Anglie. V případě, že budete rezervovat letenky v CZK a využijete zároveň promo kód, potom zaplatíte 17 315 Kč. Nechť jako příklad poslouží odlet z Londýna 20. dubna a návrat z Perthu dne 4. května.

9.12.2009 Lufthansa - Aukce letenek -  Business class od 1 EUR

Poněkud netradiční aukci, která poběží zítra 10.12.2009 od 10 do 16 hodin, připravila německá letecká společnost Lufthansa pro všechny, kteří znají svojí cenu letenky.

Celkem bude v aukci 72 letenek téměř do všech koutů světa rozdělených podle kontinentů, kam Lufthansa provozuje své lety s vyvolávací cenou 1 EUR. V nabídce budou jak letenky v ekonomické, tak i business třídě. Budete mít možnost přihazovat cenu pro určitý kontinent a v případě výhry si pak lze dle libosti vybrat konkrétní destinaci s odletem z Německa.

Letenky bude možné uplatnit pouze na období od 25. prosince do 30. dubna. Pro jednotlivé lokality jsou určeny minimální příhozy, které v případě Evropy začínají na 5 EUR a mimo Evropu na 10 EUR. Pro třídu business poté minimálně 30 EUR.

9.12.2009 Diskuze Akcniletenky.com - Fórum pro cestovatele

Akcniletenky.com v těchto dnech slaví druhý rok své existence a jako novinku pro nadcházející rok zvolilo spuštění nové diskuze pro všechny nízkonákladové cestovatele.

Kromě několika témat zaměřených jak na leteckou dopravu, tak na informace spojené s cestováním, bude hrát první ligu fórum Akční letenky, kam budou moci přispívat své tipy všichni fanoušci akčních letenek. Stejně tak tam najdete akce, které nejsou na této stránce.

Diskuze bude mít též druhou neméně důležitou úlohu. Pokud se zaregistrujete, potom oproti ostatním neregistrovaným návštěvníkům získáte přidanou hodnotu v podobě newsletteru, neboli několikrát do roka obdržíte mezi prvními e-mail s informacemi o aktuálně horké novince ze světa letenek, jako byl například New Yorku za 3 500 Kč, nebo Sydney za 6 500 Kč.

Odkaz na diskuzi najdete kromě na konci levého navigačního menu, také nad nadpisem nejnovějšího příspěvku v řádku Novinky, kde jsou možnosti odběru nejnovějších příspěvků.

8.12.2009 Air Berlin - Levné letenky - Kuba - Varadero - 8 190 Kč

Německá nízkonákladová, i když z větší části charterová společnost Air Berlin přináší ve svém adventním kalendáři každý den zajímavé akce do určité destinace v kombinaci 2 za 1.

Dnešní den poprvé vstoupila do akce jiná než evropská destinace a to rovnou Karibik v podobě Kuby a Mexika, z nichž cenově nejzajímavější je letiště Varadero na Kubě. Nejlevnější zpáteční letenku pro dvě osoby současně lze koupit z Düsseldorfu na Kubu již za 638 EUR neboli 16 380 Kč. Přepočteno na na jednu osobu zaplatíte 8 190 Kč.

Akce se vztahuje na méně poptávané období květen a červen 2010. Za výše uvedenou cenu letenky koupíte například s termínem odletu 6. května a návrat 20. května. Kromě Kuby a Mexika v Karibiku jsou v nabídce též Maledivy.

7.12.2009 XL Airways - Levné letenky - USA - New York - 7 490 Kč

Francouzská charterová společnost XL Airways, jež se zaměřuje zejména na klasické exotické destinace, provozuje též pravidelnou linku mezi Paříží a New Yorkem.

Nejlevnější zpáteční letenky z pařížského letiště Charles de Gaulle do New Yorku na JFK prodávají XL Airways již za 290 EUR neboli 7 490 Kč. Dostupné jsou pouze na krátké období od konce srpna do začátku října následujícího roku. Pokud plánujete na sklonku léta návštěvu Paříže s tím, že podniknete krátký výlet do New Yorku, potom to není nejhorší nabídka.

6.12.2009 Oman Air - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 10 750 Kč

V posledních několika letech jsme svědky silného vzestupu rozvoje leteckých společností z oblasti Arabského poloostrova, které z velké části přispěly k poklesu cen letenek zejména mezi Evropou a Asií. Nejnovějším hráčem, který má velké ambice jsou Oman Air.

I když existují Oman Air od roku 1981, tak teprve v letošním roce obdrželi nové dálkové letouny A330, kterými chtějí alespoň trochu konkurovat ostatním. Jako promo akci zvolili tarif z Londýna Heathrow do Bangkoku, které koupíte za 376 GBP neboli 10 750 Kč, jenž je dostupný na hlavní turistickou sezónu v Thajsku.

Nechť jako příklad poslouží rezervace s odletem z Londýna dne 10. února a návrat 24. února.

5.12.2009 Condor - Levné letenky - Kypr - Paphos - 1 815 Kč

Ačkoliv mnoho cestovatelů již nemá před Vánocemi volno či pouze chuť vyrazit za dobrodružstvím, tak právě toto období je vhodné pro nízkorozpočtové cesty, neboť lze koupit charterové lety za rozumné peníze, jako například nyní na Kypr.

Letiště Paphos hlásí velmi příjemných 22°C a zpáteční letenku z Mnichova na Kypr je možné rezervovat za 1 815 Kč, což je optimální kombinace. V nabídce je pouze jeden termín odletu a to 10. prosince s výběrem délky pobytu od 7 do 14 dnů.

4.12.2009 Air France - Francouzské Antily - Martinik - 12 890 Kč

Francouzský národní dopravce Air France dnes představil v pořadí již druhou adventní nabídku s několika akčními tarify, z nichž ty nejzajímavější směřují na Francouzské Antily.

Ačkoliv cena zpáteční letenky z německého letiště Hamburk na Martinik a Guadeloupe začíná na ceně 497 EUR neboli 12 890 Kč, tak je nutné vzít v úvahu období na které se akce vztahuje, konkrétně od 11. ledna do 30. dubna 2010, což je v Karibiku hlavní sezóna.

Provádět rezervace lze pouze do 7. prosince s odletem z většiny německých příhraničních letišť jako je Mnichov, Lipsko či Berlín, jen s tím rozdílem, že si několik euro připlatíte.

Při odletu z Prahy je v akci Tokio za 11 852 Kč, na které se vztahují stejné podmínky.

4.12.2009 Wizz Air - Nový spoj - Praha - Bari - 607 Kč

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air bere počet otevíraných linek z letiště Praha Ruzyně útokem a postupně tak začíná pokrývat vše, co dříve provozovaly SkyEurope.

Nově nabízenou destinací v rezervačním systému je jihoitalský přístav Bari, odkud se lze dopravit trajektem do blízkého Řecka. V provozu bude dvakrát týdně v úterý a neděli od dubna do konce října. Nejlevnější jednosměrné letenky začínají na částce 607 Kč, případně 1 214 Kč za zpátečku včetně poplatku za platbu převodem z účtu.

3.12.2009 Smart Wings - Levné letenky - Francie - Paříž - 526 Kč

Česká obchodní značka Smart Wings přinesla již v předstihnu vánoční dárky pro všechny cestovatele v podobě akčních cen na lety z Prahy Ruzyně do Paříže a Říma.

Nejlevnější jednosměrnou letenku do Paříže koupíte za 526 Kč, zpáteční poté za 1 164 Kč. Při cestě z Prahy do Říma zaplatíte také 526 Kč, ovšem za zpáteční letenku pouze 910 Kč. Nabídka je platná pro cesty v období od 11. ledna do 31. března 2010.

Oproti veškeré nízkonákladové konkurenci nabízejí Smart Wings rezervaci letenky bez poplatků za platbu platební kartou, zdarma odbavení 1 ks zavazadla do 20 kg plus kabinové zavazadlo do 5 kg. Vše je doplněno o decentní občerstvení na palubě letadla, též zdarma.

3.12.2009 Malév - Levné letenky - Ukrajina - Oděsa - 1 977 Kč

Se změnou majitele dříve státem vlastněných maďarských aerolinií Malév, se stále častěji můžeme setkávat s velmi konkurenčními tarify, které jsou zejména na letišti Praha Ruzyně příjemnou konkurencí přímým, ale velmi drahým spojům tuzemského dopravce ČSA.

Do pátku 4. prosince lze tak například rezervovat zpáteční letenky z Prahy na Ukrajinu za téměř nízkonákladové ceny. Oděsa je k dostání za 1 977 Kč a Kyjev za 2 030 Kč. Vzhledem k bezvízovému styku je to téměř ideální možnost, jak levně navštívit Ukrajinu.

Velmi často poptávanou Moskvu koupíte za 2 770 Kč. Tarif pro uvedené destinace je nabízen výhradně v úterý či středu, jsou-li volná místa. Na cesty lze vyrazit během celého zimního letového řádu, čili až do března 2010 s maximální délkou pobytu jeden měsíc.

Při rezervaci letenky nechť poslouží jako příklady jarní termíny: Praha - Oděsa: od 24 do 31.3, Praha - Kyjev: od 24 do 31.3, Praha - Moskva od 24 do 30.3. Na závěr vložte promo kód.

3.12.2009 Ryanair - Nový spoj - Altenburg - Alicante - 910 Kč

Malé německé příhraniční letiště Altenburg se bude moci od dubna příštího roku pochlubit novým spojem do Španělska, který bude již tradičně obsluhován nízkonákladovou jedničkou Ryanair, který je jediným dopravcem provozujícím z Altenburgu pravidelnou leteckou dopravu.

Spoj bude provozován ve středu a v neděli od dubna do října. Jelikož je do léta daleko, tak jsou prozatím nasazeny zahajovací ceny 35 EUR neboli 910 Kč za jednosměrnou letenku v obou směrech, které jsou dostupné na všechny měsíce kromě července a srpna.

Na letní letový řád jsou nadále potvrzeny všechny doposud z Altenburgu provozované spoje na letiště Londýn Stansted, Edinburgh, Girona a nově Alicante, což je příjemné překvapení.

2.12.2009 Condor - Neomezené létání po Evropě - 7 777 Kč

Již před více jak dvěma roky uvedla na trh německá nízkonákladová společnost TUIfly neomezenou letenku neboli "lítačku" pro studenty do 26 let, se kterou bylo možné v rámci Evropy létat téměř neomezeně, pokud byla v letadlech volná místa.

Téměř obdobou službu nyní nabízí německá charterová společnost Condor, která umožňuje za cenu 299 EUR skoro neomezeně navštívit různé destinace nejen v Evropě na krátkých a střednětraťových letech, mezi které patří též Kanárské ostrovy, Maroko, Tunisko či Egypt.

Rezervovat letenku "All you can fly" lze pouze do 18.12.2009 s tím, že na cesty se vydáte v zimním období od 15. ledna do 28. února 2010. Kromě první a poslední cesty musí být všechny lety zpáteční, letenky jsou nepřenosné a mnohá další restriktivní podmínky doporučuji přečíst ještě před nákupem služby.

1.12.2009 Click4Sky - Konec prodeje letenek za paušální ceny

Uběhly pouze tři měsíce od doby, kdy byla ukončena činnost slovenské letecké společnosti SkyEurope, kvůli níž byl v roce 2007 založen konkurenční projekt Českých aerolinií pod pracovním názvem Click4sky.com, jenž nabízel letenky za paušální cenu 2 780 Kč do všech destinací, a konec činnosti Click4Sky k 30.11.2009 ohlásily též ČSA.

Všichni kdo mají nakoupené letenky na lety ČSA prostřednictvím Click4Sky.com o své letenky nepřijdou. Kdo však chce v budoucnu nadále využívat služeb Českých aerolinií bude muset nově šáhnout hlouběji do své peněženky či zvolit jiného dopravce.

30.11.2009 Ryanair - Konec nákupu letenek zdarma s Visa Electron

Ačkoliv se tato informace netýká letenkové nabídky, přesto je velmi důležitá pro všechny cestovatele, kteří často kupují akční letenky u letecké společnosti Ryanair a k platbě využívají platební kartu Visa Electron, jež byla dosud při rezervaci letenek osvobozena od poplatků.

S koncem letošního roku 2009 tato exkluzivní výjimka končí a od 1. ledna 2010 bude platební karta Visa Electron zpoplatněna stejně jako Visa Classic, tj. 5 EUR za osobu a úsek cesty.

Pokud chcete nadále nakupovat centové, korunové a jiné super levné letenky zdarma, potom je nutné pořídit si MasterCard Prepaid Card. Pokud vaše bankovní instituce nenabízí tuto službu, pak lze využít online služeb společnosti Entropay a její karty Prepaid MasterCard.

Edit: Problematikou bezplatného nákupu letenek u Ryanaira a možnostmi získání virtuální předplacené karty MasterCard Prepaid se v posledním příspěvku zabývá též Mesec.cz. Jako nevýhodnější varianta vychází založení bezplatného účtu u německé společnosti Wirecard.

30.11.2009 Aeroflot - Levné letenky - Vietnam - Hanoj - 11 250 Kč

Jak je mezi některými cestovateli ruský vlajkový dopravce neoblíbený, tak na druhou stranu oproti jiným luxusně se tvářícím dopravcům nabízí stejně oblíbené ceny letenek do jihovýchodních koutů Asie, přesněji řečeno do Vietnamu.

Nejlevnější zpáteční letenky z Evropy do vietnamské Hanoje nabízí Aeroflot již tradičně při odletu od našich severních a západních sousedů. V případě zvolení Varšavy jako výchozího bodu cesty zaplatíte 429 EUR neboli 11 250 Kč. Při odletu z letiště Berlín Schőnefeld stojí letenka 435 EUR a v neposlední řadě z Prahy Ruzyně zaplatíte 459 EUR.

Letenky jsou dostupné zejména na poslední měsíc zimního letového řádu, tj. na březen 2010. Nechť jako příklad poslouží odlet z Prahy dne 10. března a návrat z Hanoje dne 28. března.

28.11.2009 Malév - Levné letenky - Turecko - Istanbul - 2 545 Kč

S odchodem slovenské nízkonákladové společnosti SkyEurope z Bratislavy odešla také možnost jak se relativně levně dopravit do brány arabského světa, respektive Istanbulu.

I když existuje možnost koupit při včasné rezervaci zpáteční letenky z Prahy do Istanbulu přes Click4Sky za 2 780 Kč s nevalným výběrem volných termínů, tak do neděle 29. listopadu nabízí maďarský vlajkový dopravce Malév na období od 1. prosince do 31. března 2010 zpáteční letenky z Prahy Ruzyně do Istanbulu za 2 545 Kč.

27.11.2009 Air France - Levné letenky - Mexiko - Mexico City - 10 390 Kč

S blížícími se Vánocemi se budou chtít některé aerolinie zviditelnit zajímavými cenami letenek do teplých krajin na zimní měsíce v roce 2010. Jednou z nich je i první nabídka francouzských aerolinií Air France pro naše západní sousedy.

Zpáteční letenku z mnoha německých letišť do hlavního města Mexika pořídíte od 398 EUR neboli 10 390 Kč při odletu z Hamburku. Z ostatních letišť za menší příplatek. V případě kombinace jednoho směru s KLM přes Amsterdam poté ještě dvě eura ušetříte.

Tarif se vztahuje na období cesty od 1. prosince do konce března 2010 s výjimkou druhé poloviny prosince a první poloviny ledna. Maximální délka pobytu je jeden měsíc a letenky lze rezervovat nejpozději do konce listopadu.

26.11.2009 ThomsonFly - Last minute - Srí Lanka - Colombo - 5 990 Kč

Jak už bývá každoročně zvykem, předvánoční pokles zájmu o leteckou dopravu a zejména potom o pobytové zájezdy, které jsou spojené s charterovými lety, vyvolává pokles cen letenek těsně před odletem do mnoha exotických destinací.

Mezi takové patří například nabídka britské charterové společnosti ThomsonFly, která umožňuje nákup zpáteční letenky z Londýna Gatwicku na Srí Lanku, přesněji lépe řečeno do hlavního města Colombo za 209 GBP neboli 5 990 Kč.

Nabídka je platná na datum odletu 4. prosince a návrat ze Srí Lanky dne 19. prosince. Možností jak zkombinovat cestu do Londýna je mnoho, včetně nenáročného avšak drahého přímého spojení z Prahy se společnosti Easyjet.

25.11.2009 JetairFly - Last minute letenky - Jordánsko - Aqaba - 4 190 Kč

Belgická charterová společnost Jetairfly patřící pod křídla TUI, pravidelně nabízí zajímavé ceny letenek určené k prodeji na poslední chvíli pro připravené cestovatele nejen z Belgie.

Cestovatelsky velmi atraktivní Jordánsko známé díky skalnímu komplexu Petra lze navštívit již za 160 EUR. Za cenu 4 190 Kč se lze letecky dopravit z Bruselu do Aqaby a zpět pouze v několika termínech s možností výběru návratu zpět za týden či čtrnáct dní.

Pokud vás odrazuje vzdálenost Bruselu a s tím spojené náklady za dopravu, potom se stačí seznámit s nabídkou víkendové jízdenky Deutsche Bahn a SNCB. Vízum je možné obdržet po příletu do Jordánska na letišti v Aqabě za 10 EUR.

24.11.2009 EgyptAir - Malajsie - Kuala Lumpur - 10 150 Kč

Ačkoliv je možné dopravit se díky nízkonákladové společnosti AirAsia X v rámci promo akcí z Evropy do Malajsie za bezkonkurenční ceny, tak v období kdy nejsou nejlevnější tarify k dostání mezi nejlevnější rozhodně nepatří.

Egyptské aerolinie EgyptAir, které jsou členy sdružení Star Alliance v současnosti umožňují nákup zpáteční letenky z Londýna Heathrow do Kuala Lumpur za 586 USD neboli 10 150 Kč.

I když ne každého osloví cena, tak hlavní výhodou nabízeného tarify je délka pobytu v cílové destinaci, která je limitována až 12 měsíci, což jiné klasické aerolinie nenabízejí. Letenky jsou dostupné téměř na celé zimní období s odletem i v prosinci a návratem zpět v roce 2010.

23.11.2009 Continental Airlines - USA - New York - 5 950 Kč

Vstup amerických aerolinií Continental Airlines do leteckého sdružení Star Aliance a velmi blízká spolupráce s United Airlines v podobě sdílených letů, umožňuje nováčkovi nabízet cenově zajímavé tarify na transatlantických linkách při využití služeb staršího matadora.

Do konce listopadu nabízejí Continental Airlines zpáteční letenky při odletu ze Švýcarska, respektive Curychu za 344 USD neboli 5 950 Kč. Tarif je k dostání na velmi omezené období s odletem od 3. dubna do 1. května 2010 s maximální délkou pobytu tři měsíce.

Jako příklad nechť poslouží rezervace s odletem z Curychu (ZRH) dne 14. dubna a návrat z letiště New York La Guardia (LGA) o týden později dne 21. dubna. Množství dostupných termínů v daném období je dostatek. K návštěvě vzdálenějších zajímavostí jako jsou třeba Niagarské vodopády lze využít dolarový Megabus či osobní vozidlo od autopůjčovny.

18.11.2009 Ryanair - Kanárské ostrovy - Lanzarote - 770 Kč

Absence letištních poplatků a dostatečně velká flotila jinde nevyužitých letadel, umožňují irské letecké společnosti Ryanair nasazení nebývale velkého množství spojů z kontinentální Evropy na Kanárské ostrovy, což se také odrazuje na nízkých cenách letenek.

Téměř celý podzim umožňuje Ryanair rezervovat letenky za několik desítek euro od našich západních sousedů. V současné akci, kdy je možné koupit některé letenky za euro, není od věci využít nabídky s odletem z Londýna.

Například při odletu 20. ledna z německého letiště Altenburg do Londýna Stansted za 1 EUR s přestupem druhý den na spoj na kanárský ostrov Lanzarote za 10 GBP a návratem zpět dne 26. ledna za 10 GBP do Londýna, kde je druhý den ráno přípoj na Altenburg za 1 EUR, pořídíte celý výlet za atraktivní cenu 770 Kč.

Kombinací a možností jak se levně dopravit na Kanárské ostrovy je mnoho, avšak tato patří mezi ty, kde má každý cestovatel dostatečnou rezervu na to, aby mu návazný let neuletěl. Vzhledem k nízkým cenám pohonných hmot na Kanárských ostrovech a řídké nabídce veřejné dopravy, je nejvýhodnější využít nabídky půjčení auta od autopůjčovny.

17.11.2009 Aeroflot - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 9 990 Kč

Do druhé poloviny listopadu vstoupily největší ruské aerolinie Aeroflot s několika zajímavými tarify, které jsou určeny pro všechny nezávislé cestovatele, jež mají v úmyslu utéct před nepříjemnou evropskou zimou do jihovýchodní Asie.

Aktuálně nejlevnější letenky z Evropy do Bangkoku na hlavní turistickou sezónu, tj. až do března 2010 koupíte při odletu z Varšavy za 391 EUR neboli těsně pod hranicí 10 000 Kč. Počet dostupných letenek i termínů v roce 2010 je více než luxusní.

Těm, kteří nemají možnost, jak se levně dopravit do Varšavy doporučuji využít striktně limitované nabídky letenek při odletu z letiště Bratislava, kam je spoj operován pouze jednou týdně. Zpáteční letenku koupíte za 427 EUR neboli již za méně atraktivních 10 890 Kč. Jak je zvykem, uživatelé luxusního letiště Praha musí šáhnout do peněženky pro 447 EUR.

16.11.2009 United Airlines - Levné letenky - USA - New York - 6 990 Kč

S příchodem zajímavého promo tarifu k výročí sametové revoluce nepřišla na malý český rybník žádná letecká společnost, a tak kdo nezbytně potřebuje letos či v příštím roce vyrazit za velkou louži do USA, bude muset cestovat na britské ostrovy.

Kombinací tarifů a dopravců United Airlines, Air Canada a Continental Airlines, jenž jsou shodně členy sdružení Star Alliance, koupíte zpáteční letenku z Londýna Heathrow do New Yorku za 245 GBP, neboli těsně pod hranicí sedmi tisíc korun.

Letenky jsou dostupné téměř na celou zimu až do konce března 2010 s rezervací nejpozději do úterý 17. listopadu. Jako příklad nechť poslouží odlet 13. letna a návrat 19. ledna.

15.11.2009 TUIfly - Levné letenky - Kapverdské ostrovy - Sal - 6 590 Kč

Kdo je nenáročný vyznavač polehávání u moře a touží alespoň na krátkou dobu opustit nehostinnou Evropu a vyrazit za koupačkou v teplém Atlantickém oceánu, potom jej mohou zaujmout letenky na Kapverdské ostrovy nedaleko západního břehu Afriky.

Německá nízkonákladová a zároveň charterová společnost TUIfly nabízí zpáteční letenky z německého letiště Düsseldorf na kapverdský ostrov Sal za cenu 258 EUR neboli 6 590 Kč. Aktuálně může jako příklad nákupu letenky posloužit odlet 17. listopadu a návrat 1. prosince.

K usnadnění individuální dopravy je v průběhu rezervace nabízena zvýhodněná jízdenka na vlak z libovolného místa v Německu až na letiště za 25 EUR v každém směru.

14.11.2009 ArkeFly - Levné letenky - Nepál - Káthmándú - 10 600 Kč

Ačkoliv přicházející zima není tím nejvhodnějším obdobím, kdy vyrazit do Nepálu za poznáváním velehor jménem Himaláje, přesto se může najít jednotlivec, kterého zaujme cenová nabídka nizozemského charterového dopravce ArkeFly.

Zpáteční letenku z Amsterdamu do Káthmándú v Nepálu pořídíte za 414 EUR neboli těsně na hranici 10 600 Kč. Aktuálně jsou dostupné termíny s odletem z Amsterdamu 22. listopadu a návratem z Nepálu dne 14. prosince. Pokud vám termíny nevyhovují, potom stačí sledovat kalendář a po vypršení této nabídky se objeví nová.

13.11.2009 Icelandair - Levné letenky - Island - Reykjavík - 4 839 Kč

Kdo se raději koupe v geotermálních pramenech, nežli v horkém moři, potom jej i nyní v chladných měsících může zaujmout cenová nabídka islandského národního dopravce.

Předvánoční letenky od letecké společnosti Icelandair z Frankfurtu nad Mohanem do Reykjavíku, bez možnosti výběru termínu odletu a návratu pořídíte již za 4839 Kč.

Při rezervaci letenky zadejte odlet dne 14. prosince z Frankfurtu a 20. prosince návrat z mezinárodního letiště v Kaflavíku. Na závěr nezapomeňte vložit promo kód.

12.11.2009 Continental Airlines - USA - Los Angeles - 6 790 Kč

Pokud plánujete využít výhod opět oslabujícího amerického dolaru v podobě výletu do USA se zaměřením na západní pobřeží Spojených států, potom vám může nabídka amerických aerolinií Continental Airlines přijít vhod.

Zpáteční letenku z irského Dublinu do Los Angeles lze pořídit již 397 USD neboli velmi zajímavou cenu 6 790 Kč. Za obdobnou cenu je možné vyrazit také do San Franciska, případně za lyžovačkou do Denveru. Tarif je platný na celý zimní letový řád do 31. března 2010 kromě vánočního období. Nechť jako příklad poslouží odlet z Dublinu dne 9. února a návrat o čtrnáct dní později z Los Angeles dne 23. února 2010.

Z Prahy do Dublinu provozují přímé spoje Ryanair a Aer Lingus za stokoruny. Vzhledem k velké rozloze USA je nejvýhodnější druh dopravy půjčení osobního vozu od autopůjčovny.

25.10.2009 ČSA - Soutěž o tři letenky

Soutěž o tři letenky po Evropě v rámci sítě operované tuzemským dopravcem ČSA, jsou hlavní výhrou v soutěžní hře "Běh na gate", které se můžete zúčastnit až do 8. listopadu.

Z názvu soutěže lze snadno odvodit i soutěžní úkol. Je nutné zakoupit letenku a co nejrychleji se dostavit ke gatu, odkud odlétá vaše letadlo. Jedinou kaňkou na celé soutěžní hře, je hlavní výhra, neboť tři výherní letenky neobsahují povinné taxy a poplatky.

24.10.2009 Pelikan.sk - Vystavení letenky za 0,01 EUR

Díky spolupráci s Pelikan.sk mají čtenáři ze Slovenska možnost nově využít promo kód, jenž vám umožní nákup, respektive rezervaci a vystavení letenky pouze za jeden cent, díky čemuž ušetříte oproti jiným serverům nemalé finanční prostředky.

Není nic jednoduššího, nežli do vyhledávače letenek zadat své požadavky a ve třetím kroku vložit promo kód "Akcniletenky.com", který je mezi uživateli české mutace již obecně znám. Ve srovnání s aplikováním totožného slevového kupónu na Pelikan.cz se prozatím nejedná o použití v neomezené míře, a tak zde platí staré pořekadlo, kdo dříve přijde, ten dříve mele.

23.10.2009 LOT Polish Airlines - Letenky - USA - New York - 8 687 Kč

Pompézní marketingová reklama s názvem "bláznivá sobota", s kterou se na sebe snažil upozornit polský národní dopravce LOT Polish Airlines, byla až do načtení akčních tarifů zajímavá, avšak ve skutečnosti skutek utekl.

Během dnešního a zítřejšího dne je dle dopravce možné koupit letenky s 50 % slevou na všechny polskými aeroliniemi operované linky, ale již se nikde nechlubí s tím, že se jedná pouze o slevu na základní složku tarifu, nikoliv na ostatní nezbytné položky.

Vzhledem k tomu, že je možné alespoň koupit zpáteční letenku z letiště Praha Ruzyně do New Yorku pod deset tisíc korun, přesněji řečeno za 8 687 Kč, tak stojí akce za zmínku. Vybírat můžete pouze termíny na období od začátku ledna do konce března. Uvedenou cenu naleznete při zadání odletu dne 19. února z Prahy a návratu z New Yorku dne 28. února.

22.10.2009 US Airways - Levné letenky - USA - New York - 7 100 Kč

Americké aerolinie US Airways přicházejí s aktualizovaným tarifem pro naše západní sousedy, který je zaměřen na transatlantické lety do USA během zimního letového řádu.

Při odletu z letišť Mnichov a Frankfurt nad Mohanem je možné pořídit zpáteční letenku do New Yorku s přestupem ve Philadelphii od 271 EUR, což je i při stále oslabující české měně akceptovatelných 7 100 Kč. Tarif má platnost do 10. listopadu s maximální délkou pobytu jeden měsíc. Počet míst a dostupných termínů je více než luxusní.

22.10.2009 Northwest Airlines - Levné letenky - Indie - Dillí - 7 100 Kč

Oko za oko, zub za zub. Zákon odplaty by se mohl směle přirovnat k indické administrativně a americké společnosti Northwest Airlines, jež je ovládaná molochem jménem Delta Airlines.

Na jedné straně indické velvyslanectví v ČR snížilo oproti minulému roku poplatek za vystavení víza na polovinu, tj. z 1 600 Kč na 800 Kč, a na druhé straně nový majitel Northwest Airlines naproti tomu zdvojnásobil ceny letenek, kterými se minulý rok podbízel do Bombaje.

Nyní koupíte zpáteční letenku z několika německých letišť do indického hlavního města Dillí za 442 AUD neboli stále příjemných 7 100 Kč při odletu z Hamburku. Na cesty lze vyrazit až do března 2010 v závislosti na dostupnosti volných míst s rezervací nejpozději do 3. listopadu.

Jako příklad zadejte do vyhledávače letenek odlet z mnohými oblíbeného bavorského letiště Norimberk (NUE) dne 5. února a návrat z Dillí (DEL) o dva týdny později dne 19. února.

21.10.2009 EgyptAir - Levné letenky - Etiopie - Addis Abeba - 9 590 Kč

Černá Afrika nepatří mezi lokality, kam se letecké společnosti předhánějí v cenové nabídce. Kromě několika málo destinací, kam se z Evropy provozují charterové lety, patří letenky s cenami pod psychologickou hranicí deset tisíc mezi relativně dobré nabídky.

Egyptský národní dopravce EgyptAir nabízí zpáteční letenky z letiště Miláno Malpensa do Etiopie za 551 USD neboli 9 590 Kč. Do hlavního města Addis Abeba je možné vycestovat téměř v průběhu celé zimy s velkým výběrem volných termínů.

Itálie je nyní cenově stejně dostupná, jako Anglie v době největší expanze nízkonákladových dopravců. Z Prahy Ruzyně koupíte letenky v akci od Wizz Air či Easyjet řádově za stokoruny.

21.10.2009 KLM - Nejlevnější letenky - Peru - Lima - 9 190 Kč

Útěk před zimou v Evropě a návštěva jednoho z nových divů světa v podobě Machu Picchu, aneb zabití dvou much jednou ranou. Takovým heslem se řídí pracovnicí nizozemské letecké společnosti KLM, kteří nevědomky nasadili velmi zajímavý tarif do Peru.

Při odletu z Madridu a Barcelony máte možnost koupit nejlevnější zpáteční letenky do Peru na nejžádanější období z celého roku za 526 USD neboli 9 190 Kč. Letenky jsou dostupné při odletu v první polovině listopadu, nebo poté od 24. ledna až do konce března. Maximální délka pobytu je jeden měsíc a rezervace je nutné provést nejpozději 17. listopadu. Jako příklad zadejte odlet z Madridu dne 3. února a návrat z Limy dne 17. února 2010.

Z letiště Praha Ruzyně provozuje do Barcelony a Madridu přímé spoje Wizz Air za stokoruny. V případě využití tarifů společností Easyjet či Ryanair je nutné vyrazit k okolním sousedům.

20.10.2009 Condor - Levné letenky - Bahrajn - 4 892 Kč

I když není Bahrajn mezi cestovateli rozhodně vyhledávanou destinací, kde by byl značný převis poptávky nad kapacitní nabídkou leteckých dopravců, přesto je možné při využití charterových letů navštívit Bahrajn relativně levně.

Letenky do Bahrajnu s odletem z Frankfurtu nad Mohanem pořídíte již za 4 892 Kč. Ačkoliv německý Condor za uvedenou nenabízí velké možnosti při výběru termínů, i tak lze alespoň vybrat délku pobytu od 7 do 21 dnů s odletem 10. listopadu.

20.10.2009 Mahan Air - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 10 190 Kč

Pro všechny cestovatele, kteří mají rádi své jisté pohodlí a neradi podnikají netradiční cesty s málo známými leteckými dopravci, bude dnešní nabídka letenek do Thajska nezajímavá.

Íránské aerolinie Mahan Air, které ze své základny v Teheránu provozují několik spojů do Evropy a Asie, nabízejí na následující dva měsíce relativně konkurenční ceny letenek na trase mezi německým letištěm Düsseldorf a thajským Bangkokem.

Zpáteční letenku lze koupit za 394 EUR neboli 10 190 Kč. Dostupné jsou termíny s odletem ve středu a návratem ve čtvrtek. Jako příklad může posloužit odlet z Düsseldorfu dne 25.11 a návrat z Bangkoku dne 10.12. Nejblíže vzdáleným nízkonákladovým letištěm od Düsseldorfu je Weeze, kam z Bratislavy provozuje přímé spoje irská nízkotarifová společnost Ryanair.

19.10.2009 NIKI - Levné letenky - Bulharsko - Sofie - 750 Kč

Po odchodu slovenského dopravce SkyEurope z vídeňského letiště Schwechat, se pro rakouskou nízkonákladovou společnost FlyNiki uvolnilo několik destinací na Balkáně, které budou nově obsluhovány od 1. února 2010. Mezi ně patří Sofie, Bukurešť a Bělehrad.

Startovní ceny letenek FlyNiki začínají jako obvykle na 29 EUR za každý směr cesty. Lze tak již nyní pořídit například na červenec či srpen zpáteční letenku z Vídně do Sofie za 1 500 Kč. Z bulharské metropole na pobřeží moře do Varny provozují Wizz Air spoj za 150 Kč.

Kromě zmíněného Bulharska, koupíte letenky za stejnou cenu 29 EUR též do hlavního města Rumunska a Srbska, kam o letenky není takový zájem, což je pouze výhodou ve výběru.

19.10.2009 Alitalia - Letenky - Argentina - Buenos Aires - 10 290 Kč

Souboj o cestovatele, kteří chtějí v zimě opustit chladnou Evropu a vydat se za poznáním sluncem prozářené Argentiny, se spustil v Itálii, kde hned dva letečtí dopravci současně nasadily téměř totožné, avšak atraktivní ceny letenek do Buenos Aires.

Italský dopravce Alitalia nabízí zpáteční letenky z Říma do Buenos Aires za 397 EUR neboli zajímavých 10 290 Kč. Za obdobnou cenu 396 EUR pak španělský dopravce Air Europa. Tarify jsou platné na zimní letový řád až do března 2010 s rezervací do 26. října a možností kromě Říma, začít cestu též v Miláně.

Budete-li provádět rezervace letenek v CZK s promo kódem, potom jako příklad nechť poslouží odlet z letiště Miláno Bergamo (BGY) dne 3. března a návrat z Buenos Aires (EZE) 18. března za 10 387 Kč. Z Prahy do Bergama provozuje přímý spoj maďarský Wizz Air za stokoruny a v promo akcích za koruny či desetikoruny z Bratislavy irský Ryanair.

18.10.2009 Air France - Nejlevnější letenky - USA - New York - 7 490 Kč

Pokud nepatříte mezi opravdové nadšence, které zlomila dobročinná aukce francouzského národní dopravce, ve které se draží super drahé letenky na inaugurační let nejnovějšího přírůstku A380 do flotily Air France, potom je pro vás přichystán zajímavý tarif.

Jestliže zvolíte jako výchozí místo cesty jižní bruselské nádraží (ZYR), potom zpáteční letenku do New Yorku pořídíte za cenu 288 EUR neboli 7 490 Kč. Při výběru zpátečního letu lze z nabídky zvolit též spoj operovaný letounem A380. To vše je okořeněno jízdou rychlovlakem TGV rychlostí 300 km/h při cestě z Bruselu na letiště Paříž Charles de Gaulle.

Velice slušný je též výběr volných termínů, neboť na cesty je možné vyrazit v širokém intervalu od 1. listopadu až do konce března 2010 s výjimkou druhé poloviny prosince. Tarif platí do konce října. Z Prahy do Belgie provozuje přímé spoje Wizz Air za 337 Kč.

17.10.2009 Air Transat - Levné letenky - Kanada - Toronto - 7 300 Kč

Díky několika stovkám jedinců, kteří preferují cestování pouze s jednosměrnou letenkou a pobyt na účet hostitele, je nutné opět absolvovat byrokratické procedury, jež odrazují od cesty do Kanady velkou část zájemců a tím i využití výhodných tarifů leteckých dopravců.

Ačkoliv počasí v Kanadě cestování již nepřeje, přesto někoho mohou zaujmout tarify kanadské společnosti Air Transat, která při odletu z letiště Londýn Gatwick nabízí zpáteční letenky do Toronta za 258 GBP, což je díky slabé libře zajímavých 7 300 Kč.

Koho láká západ Kanady, potom na něj čekají zpáteční letenky do Vancouveru za 298 GBP neboli 8 490 Kč. Jedná se vždy pouze o limitovaný počet termínů, které jsou dostupné zejména na listopad. Z Prahy Ruzyně na Londýn Gatwick provozuje přímý spoj Easyjet.

16.10.2009 Delta Airlines - Letenky - USA - Florida - Miami - 8 290 Kč

Od té doby, kdy Velká Británie zavedla zejména na dálkové spoje nehorentně přemrštěné odletové taxy, není již Londýn do mnoha destinací zdaleka nejlevnější. Naštěstí nejen pro Čechy existují velmi levná spojení též do Milána, kde panuje čilá konkurence.

Na rozdíl od české kotliny, nabízejí americké aerolinie Delta Airlines při odletu z Milána Malpensa přiměřené ceny letenek při cestě za zimními radovánkami na Floridu. Zpáteční letenku do Miami či do Orlanda na období od 20. října až do 31. března 2010 pořídíte již za 478 USD, což vyjádřeno českou měnou činí 8 290 Kč. Tarif má platnost do 20. října.

Přímo na letiště Malpensa se z Prahy dostanete spojem společnosti Easyjet. Oklikou, ale levněji lze využít služeb Wizz Air do Bergama, případně Ryanair při odletu z Bratislavy.

15.10.2009 TAM Airlines - Letenky - Brazílie - Sao Paulo - 6 900 Kč

Dnešní info o levném cestování letadlem přes Atlantik do Jižní Ameriky, je určeno zejména pokročilým cestovatelům, pro které nepatrně komplikovanější doprava není překážkou.

Zpáteční letenku z Evropy do Brazílie lze pořídit za 397 USD neboli zajímavých 6 900 Kč, ovšem je nutné v obou směrech vyrazit za hranice malého českého rybníka, kde velké ryby neplavou. Nejprve je nutné ulovit dravou štiku v podobě nízkonákladové dopravce do italského Milána, odkud je možné využít tarify brazilského dopravce TAM Airlines do Sao Paula.

Při zpáteční cestě z Brazílie, přesněji řečeno z Rio de Janeira do Londýna, pak z Anglie odchytnout dalšího nízkotarifového dopravce zpět do ČR. Pro příklad vyhledejte kombinaci s odletem z Milána Malpensa (MXP) do Sao Paula (GRU) dne 10. listopadu a poté návratem z Rio de Janeira (GIG) na letiště Londýn Heathrow (LHR) dne 24. listopadu.

Jedná se o nestabilní tarif, který je dostupný zejména na listopad a začátek prosince. Návrat z Brazílie lze směrovat například též do Frankfurtu, ale pak je nutné připlatit dalších 100 USD.

14.10.2009 Air Comet - Levné letenky - Kuba - Havana - 9 790 Kč

Pokud patříte do skupiny cestovatelů, kterým nečiní obtíže levně nakoupit low-cost letenky a následně využít nízkonákladové dopravce k cestám za zajímavými tarify dálkových aerolinií, potom můžete zvážit nabídku španělského dopravce Air Comet.

Zpáteční letenku z letiště Madrid Barajas do Havany na Kubě nabízejí Air Comet za 378 EUR neboli 9 790 Kč. Tarif je dostupný pouze do čtvrtka 15. října s podmínkou, že za poznáním Kuby vycestujete v málo poptávaném období do konce listopadu.

13.10.2009 Ryanair - Nejlevnější letenky - Itálie - Řím - 0,26 Kč

Poté co BBC trochu rozdráždila generálního ředitele irského společnosti Ryanair, přistoupila tato společnost k mezi běžnými cestujícími známé standardní akci, v rámci které jsou nabízeny tisíce letenek za centy či jiné základní platební měny.

Pro cestovatele začátečníky, kteří si nechtějí komplikovat život přestupy po Evropě, se nabízí jako nejzajímavější nabídka na přímý spoj z Bratislavy na letiště Řím Ciampino. Zpáteční letenku koupíte za 2 eurocenty, což je hrubě zaokrouhleno 50 haléřů českých. Jako příklad může posloužit odlet z Bratislavy 10. listopadu a návrat z Říma dne 12. listopadu. Chcete-li snížit náklady za ubytování v Římě na minimum, potom využijte nízkonákladové hostely.

13.10.2009 Iberia - Nejlevnější letenky - Mexiko - Mexico City - 8 390 Kč

Kdo při nákupu mezikontinentální letenky preferuje nejnižší dostupné ceny na trhu a nevadí mu nízkonákladové přískoky po Evropě, potom by ho mohla zaujmout nabídka španělského dopravce Iberia, jehož rezervační systém nabízí zajímavé ceny do Mexika.

Zpáteční letenku z různých koutů Španělska do Mexika, respektive do hlavního města Mexico City lze pořídit již od 303 GBP neboli 8 390 Kč při odletu z Madridu či Barcelony. Z jiných velkých letišť jako třeba Palma de Mallorca stačí připlatit 10 GBP. Tarif platí do 16. října s podmínkou, že do Mexika odcestujete nejpozději 31. prosince s max. měsíčním pobytem.

Vzhledem k relativně nízkým příplatkům při odletu z jiných letišť, než je Madrid a Barcelona se vyplatí optimalizovat cestu podle 2,5 eurových letenek společnosti Ryanair, která Španělsko nalétává z mnoha míst Evropy. Z Prahy Ruzyně do Barcelony a Madridu provozuje nízkonákladové lety maďarský Wizz Air.

12.10.2009 Turkish Airlines - Letenky - Omán - Muscat - 7 490 Kč

Ve srovnání s jinými dopravci, kteří mají v oblasti Perského zálivu mnohem silnější postavení nabízejí turecké národní aerolinie Turkish Airlines relativně atraktivní ceny letenek do Sultanátu Omán, který je v porovnání s Arabskými emiráty mnohem méně známý.

Z několika německých letišť koupíte zpáteční letenku do Muscatu v Ománu již za 289 EUR, což je i přes slábnoucí korunu přibližně 7 490 Kč. Cena je platná při odletu z Hamburku, ovšem vyrazit na cestu lze s mírným příplatkem také z Berlína či Mnichova.

Tarif umožňuje odcestovat do Ománu téměř kdykoliv během celé zimy, která je pro návštěvu optimální. Vízum snadno obdržíte po příletu na letiště. Vzhledem k velmi nízkým cenám pohonných hmot je půjčení auta od autopůjčovny nejvhodnější volbou osobní dopravy.

11.10.2009 American Airlines - Letenky - USA - Los Angeles - 10 152 Kč

I když mají naši severní sousedé vízovou povinnost vůči USA, přesto zájem o letenky do Spojených států je značný, čemuž vycházejí vstříc americké aerolinie American Airlines, které ve spolupráci se svými evropskými partnery nabízejí atraktivní tarif do Los Angeles.

Až do 14. října lze rezervovat zpáteční letenky z Varšavy do Los Angeles za 10 152 Kč. Na cesty lze vyrazit během zimního letového řádu až do 31. března 2010 s výjimkou období Vánoc a přelomu roku. Maximální délka pobytu nesmí být delší než jeden měsíc.

Nechť je příkladem zadání do vyhledavače letenek odlet z Varšavy dne 26. ledna a návrat z Los Angeles o týden později dne 3. února. V závěru nezapomeňte zadat promo kód.

10.10.2009 Iceland Express - Letenky - Island - Reykjavík - 7 290 Kč

Ačkoliv před několika dny přišly islandské nízkonákladové aerolinie Iceland Express s nabídkou letenek z Evropy do New Yorku, tak nabízená cena zpáteční letenky přes 400 EUR rozhodně nebude důvod, proč s Iceland Express vyrazit do USA.

Mnohem zajímavější je pro obyvatele Moravy využívat výhod polského letiště Krakov, ze kterého nabízejí Iceland Express letenky na přímý let do Reykjavíku. Nejlevnější zpáteční letenku pořídíte za 280 EUR neboli 7290 Kč.

Pakliže vám cena nepřijde zajímavá, pak je nutné brát v potaz období, na které se cena vztahuje. Letenky pořídíte na islandskou hlavní sezónu od června přes celé prázdniny 2010, což jsou podmínky, které vám v okolí za stejnou cenu nenabídnou žádné aerolinie.

9.10.2009 Continental Airlines - Letenky - USA - Las Vegas - 9 661 Kč

Zatímco u našich okolních sousedů se žádný z transatlantických dopravců nerozhodl nabídnout zajímavé ceny letenek na západní část USA s podmínkou, že je možné si vybrat z velmi velkého množství termínů na celý zimní letový řád, tak Švýcaři si již vybírat mohou.

Americké aerolinie Continental Airlines nabízejí při odletu ze Švýcarska, přesněji řečeno z Ženevy a Curychu zpáteční letenky do světoznámého hráčského doupěte Las Vegas za přívětivou cenu 9 661 Kč. Cena je platná při odletu z Ženevy.

Do Las Vegas můžete odcestovat téměř kdykoliv v průběhu celého zimního letového řádu až do 31. března s maximální délkou pobytu 3 měsíce. Tarif je platný pro nákupy do 15. října. Jako příklad zadejte do vyhledávače letenek odlet z Ženevy dne 4.11 a návrat z Las Vegas dne 11.11. Na konci nezapomeňte vložit zlevněný kupón. Z Prahy do Ženevy se lze dopravit ze 2 401 Kč se společností Swiss Airlines.

8.10.2009 Croatia Airlines - Bosna a Hercegovina - Sarajevo - 2 132 Kč

Pokud jste někdy uvažovali o návštěvě Bosny a Hercegoviny s cílem navštívit jak hlavní a zároveň olympijské město Sarajevo, tak i světoznámý most v Mostaru zapsaný v UNESCO, potom chorvatské aerolinie Croatia Airlines vás tam za podzimní tarify velmi rádi dopraví.

Zpáteční letenku z Vídně do Sarajeva lze pořídit již za 2 132 Kč. Letenky je nutné koupit nejpozději do 15. října s tím, že se na cesty vydáte v období od 25. října a nejpozději se vrátíte 15. prosince. Kromě odletu z Vídně můžete zvolit též Mnichov a stejně tak jsou v nabídce za stejnou cenu i mnohá jiná balkánská města v ostatních zemích.

Výše uvedená cena je platná pouze v případě, že při rezervaci letenky součastně využijete též možnosti, jakou vám nabízí promo kód. Nechť je příkladem odlet z Vídně dne 11. listopadu a návrat ze Sarajeva dne 18. listopadu. Vízum do Bosny a Hercegoviny není nutné.

7.10.2009 Lufthansa - Levné letenky - Venezuela - Caracas - 9 800 Kč

Plánujete-li cesty již nyní na zimní období v roce 2010 a máte na mušce Jižní Ameriku, respektive rovnou Venezuelu, potom můžete zvážit nabídku německé Lufthansy.

Na období od 18. ledna do 25. března 2010 s maximální délkou pobytu 3 měsíce a nezazším termínem návratu 25. června nabízí Lufthansa zpáteční letenky z Frankfurtu do Caracasu ve Venezuele za cenu 381 EUR, což je v přepočtu 9 800 Kč.

Tarif je v nabídce do úterý 13. října. Kromě odletu z Frankfurtu lze samozřejmě využít i bližší příhraniční letiště Berlín, Drážďany, Lipsko, Norimberk nebo Mnichov, z nichž v průměru zaplatíte o 20 EUR více nežli při odletu z Frankfurtu.

6.10.2009 Ryanair - Levné letenky - Švédsko - Stockholm - 10 Kč

Kdo čeká na cenově zajímavou nabídku letenek, nebo chce pouze vyzkoušet mnohými neprávem zatracovaného irského dopravce Ryanair, avšak nechce příliš investovat do letenky, potom by neměl vynechat aktuální cenovou nabídku z Prahy Ruzyně či Brna.

Nejlevnější jednosměrné letenky koupíte již za 10 Kč včetně všech poplatků. Například zpáteční letenku z Prahy do Švédska koupíte za 20 korun českých. Jako příklad může posloužit odlet z Prahy dne 7. listopadu a návrat ze Stockholmu 10 listopadu. Obdobně najdete též letenky i do ostatních destinací nalétávaných z Prahy či z Brna do Londýna.

5.10.2009 Malév - Levné letenky - Libanon - Bejrút - 5 100 Kč

S postupně se ochlazujícími dny je nutné hledat lokality, kde jsou v současnosti pro cestování optimální podmínky. Mezi takové země patří například málo navštěvovaný Libanon.

Do Libanonu, respektive do Bejrútu nabízí relativně výhodný tarif maďarský národní dopravce Malév, jenž je k dostání od našich západních sousedů při odletu z letiště Berlín Tegel. Zpáteční letenku je možné pořídit za 199 EUR, což je po přepočtu na koruny 5 100 Kč.

Na cesty lze vyrazit ve velmi širokém rozmezí termínů od začátku listopadu až do konce března s výjimkou období od 20. prosince do 10. ledna 2010. Budete-li rezervovat letenky v české měně, potom při použití kupónu zaplatíte 5 298 Kč. Jako příklad může posloužit odlet z Berlína 10. listopadu a návrat z Bejrútu 18. listopadu. I když veřejná doprava po Libanonu nepatří mezi nákladné, přesto lze využít osobní vůz od autopůjčovny za 16 EUR/den.

4.10.2009 Aeroflot - Levné letenky - Čína - Peking - 8 590 Kč

Téměř souběžně s arabskými aeroliniemi Emirates aktualizoval ruský vlajkový dopravce Aeroflot tarify do Číny, kterými se snaží přilákat cestující v mnoha městech Evropy.

Na rozdíl od Emirates pokrývají spoje Aeroflotu více evropských letišť, avšak ne na všechny se zvýhodněný promo tarif vztahuje. Nejlevnější letenky do Pekingu jsou nabízeny našim severním sousedům ve Varšavě, odkud je pořídíte za 335 EUR neboli 8 590 Kč.

Akční nabídka se týká též letiště Praha Ruzyně, kam Aeroflot nasadil cenu 9 596 Kč. Při použití promo kódu je lze koupit za uvedenou cenu s odletem například 11. listopadu a návratem o týden později 19. listopadu. Kromě Prahy můžete za 9 757 Kč odletět též z Vídně. Akce se vztahuje pouze na cesty do 20. prosince s nákupem do 15. října.

3.10.2009 Wizz Air - Levné letenky - Norsko - Oslo - 197 Kč

I když od pádu slovenské nízkonákladové společnosti SkyEurope uběhl již více jak měsíc a od té doby nemají Wizz Air z Prahy do mnoha zemí Evropy žádnou velkou konkurenci, která by nabízela letenky znatelně levněji, přesto ani poté nedošlo k zásadnímu zdražení.

Ostatně nízká poptávka na zimu a návyk mnoha cestovatelů na nízké ceny letenek jsou faktory, které budou držet ceny neustále při zemi. Jako příklad může posloužit trasa mezi Prahou a letištěm Oslo - Sandefjord Torp, kde Wizz Air nabízejí letenky již za 197 Kč v každém směru, ačkoliv se s tím nechlubí. Stačí zadat odlet 13. ledna a návrat 20. ledna.

2.10.2009 Air France - Levné letenky - Kanada - Toronto - 7 590 Kč

Ačkoliv kvůli několika málo nízkorozpočtovým dobrodruhům, kteří preferují cesty pouze s jednosměrnou letenkou a pobyt v cílové destinaci si nechávají hradit v plném rozsahu od starousedlíků, musejí nyní všichni ostatní cestovatelé opět žádat o vízum do Kanady, přesto by vás mohla zaujmout nabídka francouzských aerolinií Air France.

V rámci akce, která končí v úterý 6. října, lze koupit zpáteční letenky z mnoha německých letišť do kanadského Toronta již za 297 EUR neboli 7 590 Kč. Cena je platná při odletu z Hamburku, avšak samozřejmostí je možnost využít též Berlín, Lipsko, Norimberk či Mnichov.

Do Kanady je možné odcestovat pouze do 2. prosince s tím, že v Torontu nezůstanete déle, než jeden měsíc. Ostatně omezený počet termínů neumožňuje využít podmínek v plném rozsahu. Druhou relativně cenově zajímavou nabídkou jsou letenky do Mexika za 386 EUR.

2.10.2009 Emirates - Levné letenky - Čína - Peking - 9 500 Kč

Silná konkurence mezi dopravci na trase z Evropy do Říše středu, nenechává v klidu ani prémiového dopravce jako jsou Emirates, který z Dubaje do Číny nabízí dostatečně vysokou nabídku volných míst v letadlech, aby si mohl dovolit přilákat zákazníky na atraktivní ceny.

Zpáteční letenky z Německa do Číny, přesněji řečeno do Pekingu a Šanghaje nabízejí arabské aerolinie Emirates již za 373 EUR neboli 9 500 Kč při odletu z Hamburku. Vybrat lze i bližší bavorské letiště v Mnichově za nepatrně vyšší ceny. Tarif je dostupný při odletu v měsíci říjen s maximální délkou pobytu v Číně dva měsíce.

K rychlému přehledu volných termínů vám může posloužit kalendář nejlevnějších letenek.

1.10.2009 Continental Airlines - Letenky - USA - New York - 6 990 Kč

Americké aerolinie Continental Airlines s příchodem do sdružení Star Alliance od konce října letošního roku navázaly podobně jako United Airlines velmi úzké vztahy s Lufthansou na transatlantických letech mezi Evropou a USA, neboť v právě probíhající akci německého dopravce také oni nasadily časově limitované tarify do Spojených států amerických.

Lze tak například koupit zpáteční letenku z Hamburku či Berlína do New Yorku a Bostonu již za 401 USD neboli pod hranicí sedmi tisíc korun. Tarif je dostupný od listopadu do konce února s tím, že maximální délka pobytu je 3 měsíce a jeho platnost vyprší dnešním dnem.

Nechť je příkladem při rezervaci letenky v CZK víkendový nákup v New Yorku, s odletem z Berlína Tegel ve čtvrtek 12. listopadu a návrat z New Yorku v neděli 15. listopadu. Pokud vám termín nevyhovuje, potom využijte kalendář nejlevnějších letenek z Berlína.

<< Letenky 2010 | Letenky 2009-III >>

Akcniletenky.com - tipy na nejlevnější letenky

Letenky - Levné letenky - Autopůjčovna - Ubytování - Hotely - Hostel - Půjčovna aut - Last minute dovolená - Eurovíkendy