AKČNÍ LETENKY .COM

Letenky

Levné letenky

Autopůjčovna

Ubytování

Hostel

Hotel

Půjčovna aut

Last Minute dovolená

ONLINE NÁKUP

  Letenky
  Autopůjčovny
  Hotely
  Hostely
  Last Minute

LÉTÁNÍ DO SVĚTA

  Letiště
  Low cost airlines
  Letecké společnosti

INFORMACE

  Diskuze
  Kontakt

Nákup NÍZKONÁKLADOVÉ LETENKY za 1 Kč

Akční ceny letenek v roce 2009-III

30.9.2009 Kenya Airways - Levné letenky - Seychely - 11 890 Kč

Kdo chce letošní zimu trávit v teple a to rovnou v oblasti, která je vyhlášena zejména mezi úspěšnými podnikateli, potom může zvážit nabídku dopravce Kenya Airways na Seychely.

Keňské národní aerolinie nabízejí zpáteční letenky z Londýna Heathrow na Seychely, respektive na ostrov Mahe za 428 GBP neboli 11 890 Kč. Tarif je dostupný na celé zimní období, tedy až do března 2010. Nechť jako příklad při nákupu letenky v CZK a použití zlevněného kupónu poslouží odlet z Londýna Heathrow dne 28. října a návrat 5. listopadu.

Z letiště Praha se na Heathrow snadno dopravíte s ČSA při nákup letenky přes Click4Sky. Další variantou je využití služeb nízkonákladových dopravců z ČR či ze zahraniční.

30.9.2009 Lufthansa - Levné letenky - Brazílie - Sao Paulo - 9 400 Kč

V rámci krátké 48 hodinové promo akce, která má za úkol trochu provětrat rezervační systémy německé letecké společnosti Lufthansa, je v nabídce několik zlevněných destinací, z nichž tou pro drtivou většinu uživatelů bude nejzajímavější Brazílie.

Nejlevnější zpáteční letenku z Mnichova do brazilského Sao Paula lze koupit již za 373 EUR neboli příjemných 9 400 Kč. V nabídce je velkorysé množství nabízených termínů od listopadu až do února příštího roku s maximální délkou pobytu 3 měsíce, což je vysoký nadstandard. Pokud jste ze severu Čech, potom se vyplatí připlatit 25 EUR s odletem z Drážďan či Hofu.

Druhou nejvíce žádanou destinací bude pravděpodobně New York, kam jsou nejlevnější letenky nabízeny z Düsseldorfu za 281 EUR neboli 7 100 Kč. Z ostatních k ČR bližších letišť je nutné připlatit pár euro navíc. S horší konverzí lze rezervovat veškeré letenky také v CZK.

29.9.2009 Malaysia Airlines - Malajsie - Langkawi - 12 190 Kč

Ačkoliv je možné koupit v rámci různých promo akcí letenky do Malajsie od nízkonákladové společnosti AirAsia X v porovnání s klasickými dopravci mnohem levněji, přesto někdo může preferovat komfort, před nutností opakovaně odbavovat zavazadla či se strachovat o zpoždění.

Malajsijské národní aerolinie Malaysia Airlines nabízejí do 8. října při odletu z německého letiště Frankfurt nad Mohanem zpáteční letenky do mnoha destinací v Malajsii za paušální cenu. Například na ostrov Langkawi pořídíte letenku za 482 EUR neboli 12 190 Kč.

Dle podmínek je možné využít tarif téměř na celé období zimního letového řádu, ovšem ve skutečnosti je volných termínů velmi málo. Nechť je příkladem při rezervaci letenky v CZK a použití promo kódu odlet z Frankfurtu dne 4. prosince a návrat z Langkawi dne 13. prosince.

28.9.2009 Afriqiyah Airways - Jižní Afrika - Johannesburg - 6 190 Kč

Úspěšným business modelem arabských aerolinií, který s přehledem konkuruje evropským dopravcům se inspirují Afriqiyah Airways, jakožto národní dopravce Lybie. S nejmodernější flotilou letadel Airbus chtějí nabízet velmi konkurenční ceny na letech z Evropy do Afriky.

Před deseti dny otevřenou linku z Tripolisu do Johannesburgu v Jižní Africe, na které je nasazen nový letoun A332, se Afriqiyah Airways rozhodly podpořit bezkonkurenční cenou při odletu z Düsseldorfu, Bruselu, Paříže či Londýna od 245 EUR neboli 6 190 Kč. Na cesty je možné vyrazit pouze do 18. listopadu s maximální délkou pobytu dva měsíce.

Při rezervaci letenky v CZK a použití promo kódu zaplatíte za zpáteční letenku 6 256 Kč. Cena platí při odletu z Německa v pondělí a návrat z Johannesburgu v úterý. Jako příklad zadejte do vyhledávače letenek odlet z Düsseldorfu dne 2.11 a návrat z Johannesburgu dne 10. listopadu. V případě nouze použijte rezervační systém Galileo na Akcniletenky.com.

Při tranzitu v Tripolisu není nutné žádné vízum, tudíž se v klidu můžete těšit na cestu do Johannesburgu, odkud se levně dopravíte do Kapského Města s Kulula Air za cca 900 Kč. JAR je rozlehlá země a proto se vyplatí půjčení auta od autopůjčovny již za 15 EUR/den.

27.9.2009 Lufthansa - Soutěž o pilotování trenažéru Airbus A320

Pokud vás soutěže o letenky po Evropě nechávají zcela chladnými, neboť některé nízkonákladové společnosti je prodávají za pár stokorun či méně, potom německý dopravce Lufthansa má pro vás připravenou trochu netradiční výhru.

Hlavní výhrou soutěže, která končí ve středu 30. září, je pilotování letadla pro dvě osoby v kokpitu trenažéru Airbusu A320 ve výcvikovém středisku na letišti Frankfurt nad Mohanem. Kromě výherce bude v soutěži odměněno ještě dalších 49 soutěžících.

27.9.2009 KLM - Levné letenky - JAR - Kapské Město - 9 890 Kč

Posílení české měny nejen vůči britské libře je jedním z důvodů, proč se poohlédnout po tarifech nabízených ve Velké Británii. Ačkoliv již nejsou letenky z Anglie do mnoha destinací tak atraktivní jako v minulosti, přesto se občas najde rozumná nabídka.

Mezi takové patří zpáteční letenka z Londýna do Kapského Města v Jihoafrické republice za 359 GBP neboli 9 890 Kč od společnosti KLM. I když najdete mnoho levných letenek do JAR, tak drtivá většina jich je nabízena do nepříliš atraktivního Johannesburgu, což nikoho nepotěší.

Poněkud krkolomný tarif, jenž ve směru do JAR vyžaduje dlouhý přestup v Amsterdamu lze koupit zejména na podzimní období letošního roku. Nechť je příkladem odlet z letiště Londýn Heathrow dne 26. října s návratem z Kapského Města dne 12. listopadu.

26.9.2009 KLM - Soutěž o dvě letenky do Amsterdamu

Pokud máte rádi soutěže a zároveň jste ještě nikdy nenavštívili hlavní město Nizozemska, potom zvažte účast v soutěži nizozemské letecké společnosti KLM a MAFRA.

Hlavní výhrou jsou dvě zpáteční letenky z Prahy do Amsterdamu od společnosti KLM. Abyste byli zařazeni do slosování, tak je nutné odpovědět na tři jednoduché otázky. Do vyplnění dotazníku vám zbývá už pouze několik hodin, neboť osudí bude uzavřeno 27.9 ve 23:59.

26.9.2009 Iberia - Levné letenky - Brazílie - Rio de Janeiro - 9 290 Kč

I když se již dobíhající akční nabídka španělského národního dopravce Iberia týká poněkud vzdálenějšího španělského trhu, přesto může zaujmout některé cestovatele, pro které je nejnižší cena letenky prioritou, přes kterou nejde vlak.

V rámci akce, která končí v neděli 27.9, lze koupit zpáteční letenky ze Španělska do několika destinací na americkém kontinentě za zajímavé ceny. Z letišť v Madridu a Barceloně koupíte za totožnou cenu 539 USD neboli 9 290 Kč, zpáteční letenky do měst: Rio de Janeiro v Brazílii, Havana na Kubě, San Juan v Portoriku, Santo Domingo na Dominikánské republice a Johannesburg v Jihoafrické republice.

Kromě ceny je výhodou možnost vyrazit za poznáním během celé hlavní turistické sezóny, neboli od 13. října až do 25. března 2010. Výjimkou je období od 13. do 31. prosince. Do Madridu a Barcelony se z Prahy snadno dostanete s Wizz Air, případně potom z okolních letišť s Easyjet či Ryanair. Pokud se neunáhlíte v nákupu a vychytáte promo akce, potom se vám cesta do Španělska prodraží pouze o několik stokorun.

25.9.2009 Icelandair - Levné letenky - Island - Reykjavík - 4 626 Kč

Ačkoliv se nezadržitelným tempem rychle ochlazuje i v jižních částech Evropy, kam mnozí z vás mají nemířeno, přesto někdo raději dává přednost geotermálnímu koupání na Islandu.

Nejen za koupačkou v termálních lázních, ale i za jinými atrakcemi Islandu můžete na Island vyrazit s islandských národním dopravcem Icelandair. Limitovaný tarif, který je dostupný z Frankfurtu nad Mohanem do Reykjavíku za 4 626 Kč koupíte pouze na jediný termín.

Při rezervaci letenky zadejte do vyhledávače odlet dne 25. října z Frankfurtu a 30. října návrat z mezinárodního letiště v Kaflavíku. Na závěr nezapomeňte vložit promo kód.

21.9.2009 Malév - Nejlevnější letenky - Albánie - Tirana - 2 399 Kč

Jakékoliv letenky na Balkán jsou díky relativně malé konkurenci leteckých dopravců a nízké koupěschopnosti tamního obyvatelstva poměrně drahé. Zároveň existují v Evropě pro někoho tak trochu exotické destinace jakou jsou Albánie či Kosovo, kam akce téměř neprobíhají.

Maďarský vlajkový dopravce Malév se v rámci akce rozhodl podpořit podzimní turistiku na Balkáně a nabízí nejen pro obyvatele ČR velmi atraktivní tarify při odletu z letiště Praha Ruzyně. Například zpáteční letenku z Prahy do Tirany v Albánii koupíte za 2 399 Kč.

Albánie je velmi často opomíjenou a pohodovou zemí, kam není nutné vízum. Na cesty je možné vyrazit pouze do 15. prosince a rezervace provádět do konce září. Kromě Albánie lze v rámci akce levně navštívit Kosovo, Černou Horu, Bosnu a Hercegovinu, Bulharsko a další.

Uvedená cena platí při nákupu letenky na doméně Akcniletenky.com, která vám umožní rezervace do všech destinací levněji, nežli samotný dopravce Malév.

21.9.2009 Qatar Airways - Letenky - Thajsko - Bangkok - 10 190 Kč

Dlouho odkládané spuštění nejlevnějších tarifů u katarských aerolinií Qatar Airways do často poptávaných destinací v Asii na zimní letový řád v období do března 2010 již skončilo..

Jednou z mnoha destinací zařazených do probíhající akce, která končí 30. září patří také hlavní thajské město Bangkok. Nejlevnější zpáteční letenku z Berlína do Bangkoku pořídíte již za 404 EUR neboli 10 190 Kč. Na výběr je též možnost odletu z Mnichova či Frankfurtu.

Velkou nevýhodou této nabídku je však extrémně dlouhá doba přestupu na letišti v Doha, což zajisté splní marketingový účel přilákat na tarif zákazníky s minimálními prodeji.

20.9.2009 Iberia - Levné letenky - Argentina - Buenos Aires - 10 290 Kč

Zatímco některé aerolinie s příchodem výhodných tarifů na chladné podzimní měsíce do nejvzdálenějších koutů planety, kam provozují své přímé spoje, stále vyčkávají a pečlivě hlídají konkurenci, tak španělský národní dopravce se s jedním z takových již pochlubil.

Na velmi omezené množství vybraných termínů nabízí Iberia zpáteční letenky z několika německých letišť do Argentiny, respektive do Buenos Aires za solidních 600 USD, což při jeho aktuálním oslabení vychází těsně nad hranicí 10 000 Kč.

Volné termíny budou dostupné pouze do vyprodání, nebo nejpozději do 30. září, kdy tarifu skončí platnost. Jako příklad cesty může posloužit odlet z Mnichova dne 25. listopadu a návrat z Buenos Aires dne 16. prosince. Zvolit můžete ještě Berlín, Frankfurt či Düsseldorf.

19.9.2009 Singapore Airlines - Letenky - USA - New York - 7 450 Kč

Mezitím co si většina z vás užívala letních prázdnin cestováním po světě, tak akční letenky byly po celou dobu aktualizované a přinášely akce včetně tipu na klokaní stezku do Sydney.

Jak je u singapurských aerolinií Singapore Airlines obvyklé, s odezněním hlavní turistické sezóny do zámoří se snižují ceny na nejnižším tarifu mezi Frankfurtem a New Yorkem, který je prodlouženým přískokem letu ze Singapuru.

Zpáteční letenku z Frankfurtu do New Yorku u prémiových aerolinií koupíte již za 295 EUR, což je 7 450 Kč. Tarif je kromě prosince dostupný na celý zimní letový řád až do března. Výhodou jsou také příletové a odletové časy z New Yorku přímo optimalizované pro nákupy..

Budete-li provádět nákup letenky v CZK, potom při aplikaci již obecně známého kupónu

7.9.2009 Akcniletenky.com - Soutěž o průvodce Lonely Planet

Pokud patříte mezi nízkonákladové cestovatele a chcete ušetřit finance za průvodce na cestu, potom máte možnost jej získat zdarma. Stačí se zúčastnit soutěže s Akcniletenky.com. Výherce získá 1 ks průvodce Lonely Planet dle vlastního výběru v AJ či dostupného v ČJ.

Oproti jiným soutěžím nemusíte spoléhat na štěstí, nýbrž můžete aktivně o výhru bojovat. Stačí vložit fotku na Facebook.com z vaší poslední zahraniční cesty a získat od ostatních návštěvníků či vašich přátel co nejvyšší počet hodnocení Líbí se mi pod fotografií.

Podmínky soutěže:

- každý uživatel smí na Zeď vložit pouze jednu soutěžní fotku, bude-li jich více, jste vyřazeni
- fotka nesmí obsahovat vulgární, sexuální, rasistické či jiné nevhodné motivy
- ze soutěže bude vyřazen uživatel, který bude používat spamování či jiné neetické metody
- fotografie musí obsahovat popisek: Soutěž s Akcniletenky.com - popis místa na fotce
- výhercem se stane uživatel, jehož fotka získá nejvyšší počet hodnocení Líbí se mi
- výherce se musí prokázat originálem fotografie ve vysokém rozlišení (2048x1536 a více)
- soutěž končí 20.9.2009 ve 23:59

Pokud nemáte mezi přáteli mrtvé duše, potom je stačí oslovit a výhra může snadno Vaše.

7.9.2009 LAN Airlines - Letenky - Chile - Santiago de Chile - 13 900 Kč

Ačkoliv Jižní Amerika není oblast, kam se letecké společnosti předhánějí v akčních nabídkách, přesto lze občas narazit na rozumné ceny, které odpovídají konkurenci na trhu.

Například chilský vlajkový dopravce LAN Airlines nabízí do konce září atraktivní tarif z Německa a Rakouska do Chile, respektive do hlavního města Santiago de Chile za 542 EUR při odletu z Berlína. Za 13 900 Kč lze koupit letenky pouze na období odletu do konce listopadu s návratem nejpozději do konce roku 2009 a maximální délkou pobytu 3 měsíce.

Jako odletové místo je možné zvolit i Mnichov, Frankfurt či Vídeň. Nechť jako příklad poslouží extrémní termíny, které tarifu umožňuje. Odlet z Berlína dne 29. listopadu a návrat ze Santiago de Chile dne 30. prosince. Při rezervaci letenky v CZK zaplatíte 15 314 Kč.

7.9.2009 British Airways - Letenky - Kanada - Montreal - 8 600 Kč

I když se zájem o cesty a zároveň i o letenky do Kanady po znovuzavedení vízové povinnosti rapidně propadl, přesto cenová nabídka britských národních aerolinií může někoho oslovit.

British Airways nabízejí při odletu z Německa, zpáteční letenky do kanadského Montrealu za cenu od 293 GBP, neboli 8 600 Kč. Stejně jako u jiných dopravců, jsou letenky nejvíce zvýhodněny při odletu z Hamburku, ovšem tarif je platný i pro ostatní letiště, kam BA létají.

Do Kanady můžete odcestovat téměř kdykoliv v období až do 31. března 2010 s maximální délkou pobytu 12 měsíců, tudíž nejste při výběru prakticky limitováni. Tarif platí do 8. září.

6.9.2009 Air France - Letenky - Argentina - Buenos Aires - 12 550 Kč

Na rozdíl od od Evropy se v Jižní Americe začíná probouzet jaro a s ním i možnost utéct před stále chladnějším počasím v ČR. K tomu by vám mohla dopomoct nabídka Air France.

Francouzský vlajkový dopravce Air France nabízí až do 29. září na německém trhu zpáteční letenky z většiny nejvýznamnějších letišť do Buenos Aires v Argentině od 491 EUR. Nejnižší cena letenky 12 550 Kč je dostupná při odletu z Hamburku. Jinde je nutné nepatrně připlatit.

Na cesty do Argentiny je možné v rámci tarifu vycestovat pouze do 18. prosince s maximální délkou pobytu jeden měsíc. Budete-li letenky rezervovat v CZK, potom se při využití kupónu dostanete na cenu 12 996 Kč. Nechť je příkladem odlet 9.11 a návrat 19.11.

5.9.2009 Swiss - Levné letenky - USA - Los Angeles - 10 100 Kč

Švýcarský dopravce Swiss Air Lines, který je ve vlastnictví Lufthansy, dnes již největších aerolinií v Evropě, se s akčními letenkami na německém trhu z několika důvodů neprosazuje.

Přesto občas přistoupí ke spuštění lákavé nabídky na mnoha německých letištích, kam Swiss provozují své spoje. Jednou z nich je zpáteční letenka z Německa do Los Angeles na mimosezónní období odletu od 15. ledna do 31. března 2010 s nákupem do 10. září. Výhodou tarifu je též maximální délka pobytu tři měsíce, tudíž se lze vrátit až na konci června.

Nejlevnější letenky jsou jako vždy nabízeny z Hamburku za cenu 395 EUR, neboli 10 100 Kč. O několik euro dražší je nabídka dostupná též z bližších letišť Mnichov, Norimberk či Berlín.

4.9.2009 Lufthansa - Slevový kupón 20 EUR na letenky od Lufthansy

Německý vlajkový dopravce Lufthansa nabízí prvním 10 000 registrujícím, kteří si nechají na jeho stránkách vygenerovat promo kód, slevu ve výši 20 EUR, kterou lze aplikovat na letenky zakoupené výhradně na stránkách Lufthansa.de, které jsou lokalizované pro Německý trh.

Po zaregistrování obdržíte na mail promo kód, který při nákupu letenky zadáte společně s informacemi i vaší platební kartě v předposledním kroku označeném jako Payment. Slevu je nutné uplatnit nejpozději do konce září, pouze na spoje operované letadly Lufthansy.

4.9.2009 Condor - Levné letenky - Thajsko - Phuket - 10 434 Kč

S nabídkou cenově výhodných letenek přispěchal též německý charterový dopravce Condor, který opět nabízí několik atraktivních destinací s přímými lety za přijatelný peníz.

Zpáteční letenku z Frankfurtu do Thajska, respektive na vyhledávaný ostrov Phuket lze koupit za již 10 434 Kč, použijete-li při rezervaci slevový kupón. Nechť je příkladem odlet z Frankfurtu 8. prosince a návrat 16.12. Odlety jsou většinou vždy v úterý a návrat ve středu.

Kromě Thajska jsou za podobné sumy nabízeny též letenky na Seychely, do mexického letoviska Cancún, amerického Las Vegas či brazilského Salvadoru da Bahia. Většina letenek je dostupná na měsíce listopad a prosinec. V nouzi vám rezervuji letenky manuálně. Tarify by měly být dostupně alespoň do soboty 5. září.

3.9.2009 Icelandair - Levné letenky - Island - Reykjavík - 4 680 Kč

Pokud jste někdy uvažovali o návštěvě Islandu, ale na léto se vám nepodařilo najít zajímavý tarif a mimosezónní cestování vám není na obtíž, potom zvažte nabídku Icelandairu.

Do 9. září máte možnost koupit zpáteční letenku z Frankfurtu do Reykjavíku, respektive na mezinárodní letiště Keflavík za 4 680 Kč. Nabídka je velmi striktně limitována termínem cesty. Na výběr je pouze odlet z Frankfurtu 8. října a návrat z Islandu dne 15. října. Abyste dosáhli na výše uvedenou cenu, tak je nutné při rezervaci letenky zadat současně promo kód.

3.9.2009 Jetairfly - Nejlevnější letenky - Kuba - Varadero - 7 990 Kč

Nákup letenky na poslední chvíli má své výhody v úspoře nemalých finančních prostředků, avšak ne každý cestovatel se dokáže utrhnout ze svých závazků během několika hodin.

Patříte-li do druhé skupiny, máte v plánu v zimě navštívit jeden z posledních socialistických rájů na Zemi, tedy alespoň tak, jak je Kuba jejím režimem prezentována, potom zvažte cenovou nabídku belgického charterového dopravce Jetairlfy s odletem z Bruselu.

Zpáteční letenku z Bruselu do Varadera na Kubě lze koupit již od 308 EUR, čili těsně pod hranicí 8 000 Kč. Nechť je příkladem odlet z Bruselu 10. ledna a návrat z Varadera 19. ledna. Z Prahy do Belgie se snadno a levně dopravíte s nízkonákladovým přepravcem Wizz Air.

2.9.2009 Ryanair - Nejlevnější letenky v Evropě - Sardinie - 0,50 Kč

Ačkoliv někteří cestovatelé jsou zarmouceni nad bankrotem jejich oblíbené letecké společnosti, tak naopak někteří si z toho nedělají hlavu a vzhlíží k světlým zítřkům, které jim aktuálně přináší evropská nízkonákladová jednička Ryanair s nabídkou letenek za cent.

Pouze jedna koruna vám postačí k cestě za podzimní odpočinkovou dovolenou na italský ostrov Sardinie za předpokladu, že jste přizpůsobivý. Zpáteční letenku z německého letiště Memmingen nedaleko Mnichova do Alghero na Sardinii koupíte za dva eurocenty, které jsou dostupné na měsíc říjen. Při cestování po ostrově je nejvýhodnější využít služeb autopůjčovny.

Smutnit nemusí ani uživatelé letiště Bratislava, odkud se nabízí při cestě přes italské letiště Miláno Bergamo mnoho možností. Od ostrovů Korsika a Ibiza až po Maroko. Vše za cent. Variant a míst kam vyrazit je mnoho. O své tipy se můžete podělit s dalšími fanoušky.

2.9.2009 KLM - Levné letenky - Mexiko - Mexico City - 11 200 Kč

Poslední dobou se mezi dopravci rozmohla taktika, kdy v předstihu s velkou pompézností ohlašují akce, kdy budou k dostání neodolatelné nabídky. Z mnoha akcí v minulosti je však patrný pravý opak. Čím lépe utajené tarify, tím atraktivnější zpravidla jsou. Ostatně většina aerolinií nemá zájem aktivně se podbízet předem prodělečnými cenami.

Takový je i případ nizozemských aerolinií KLM, které pustily do prodeje letenky do nejvíce poptávaných destinací za ceny, které jsou pouze průměrné. Hlavním argumentem pro nákup je tak možnost vyrazit v průběhu celého zimního letového řádu, čili až března 2010.

Z aktuální nabídky, která platí až do 29. září, je nejvýhodnější rezervovat letenky například do Mexico City za 437 EUR neboli 11 200 Kč s odletem z Německa. K dostání je opravdu velmi široký výběr termínů, což vyvažuje případné konkurenční ceny s omezeným výběrem.

1.9.2009 Thai Airways - Levné letenky - Thajsko - Phuket - 12 100 Kč

Kdo ještě přesně neví, kde bude trávit Vánoc či Silvestr, ale preferuje teplo místo zimy, potom může zapřemýšlet nad tarifem thajských národních aerolinií Thai Airways.

Thajské aerolinie jako jedni z mála dopravců umožňují nákup letenek z Mnichova či Frankfurtu na ostrov Phuket v Thajsku na velmi žádané období Vánoc a Silvestra s návratem 1.1.2010. Zpáteční letenku pořídíte již za 475 EUR neboli přepočteno na koruny 12 100 Kč.

Letenky jsou dostupné na termíny, kdy je nutné odcestovat do Thajska nejpozději 9. prosince s návratem téměř kdykoliv až do 1.1.2010. Při rezervaci letenky v CZK a použití slevového kupónu zaplatíte 12 922 Kč. Nechť jako příklad poslouží extrém s odletem dne 9. prosince z Mnichova (MUC) a návratem z thajského ostrova Phuket (HKT) na Nový rok 1.1.2010.

1.9.2009 SkyEurope - Náhrada za zrušené lety

Slovenská letecká společnost SkyEurope před půlnocí ohlásila bankrot, čímž se automaticky ruší všechny lety operované z letiště Praha Ruzyně a Bratislava bez náhrady.

Všichni, kteří mají nakoupené letenky na nadcházející období, mají možnost využít zvýhodněných nabídek konkurenčních dopravců ČSA, Wizz Air, Smart Wings a Ryanair.

Irský Ryanair nabízí zejména cestujícím z Bratislavy jednosměrné letenky za 25 EUR. Cestovatelé z Prahy Ruzyně mohou využít spoje celkem tří aerolinií. Wizz Air nabízejí jednosměrné letenky za paušální cenu 30 EUR. Smart Wings ohlásily nabídku jednosměrných letenek za cenu 49 EUR a ČSA za 50 EUR.

Pro využití některé z nabídek navštivte stránky dopravců či kontaktujte zákaznické centrum. Vzhledem k omezená sedačkové kapacitě konkurence a velké poptávce volejte co nejdříve.

31.8.2009 Meridiana - Levné letenky - Seychely - 11 700 Kč

Možností kam vyrazit během sychravého podzimu ze zahraničních letišť, je díky tuhému boji a nízkým cenám letenek nízkonákladových dopravců na letišti Praha Ruzyně mnoho.

Italská charterová společnosti Meridiana, která z Itálie provozuje mnoho letů do exotických destinací pod značkou Eurofly, nabízí na celý podzim od 5. září od 14. prosince zpáteční letenky z Milána Malpensa na Seychely a Mauricius za 459 EUR, což je 11 700 Kč.

Nákup zpáteční letenky na Seychely a Mauricius není časově limitován. Díky odletům a návratům o víkendu je nabídka zajímavá zejména pro málo přizpůsobivé cestovatele. Z Prahy do Milána se velmi levně dopravíte s Easyjet, Wizz Air či SkyEurope za pár stokorun.

30.8.2009 British Airways - Levné letenky - Bermudy - 12 990 Kč

Při pohledu na seznam destinací, kam nabízejí britské národní aerolinie British Airways zlevněné letenky do teplých krajin na zimní turistickou sezónu, vycházejí cenově nejvýhodněji vzhledem k nízké konkurenci dopravců, Bermudy v Karibiku.

Na velmi dlouhé období od srpna až do června 2010 kromě Vánoc, lze koupit v akci, které běží až do 22. září, zpáteční letenku z Londýna Gatwick na Bermudy za 449 GBP, což při současném kurzovém přepočtu vychází na zajímavých 12 990 Kč.

Kromě velkého množství dostupných letenek, je též výhodou odlet z londýnského letiště Gatwick, kam z Prahy provozuje přímé spoje Easyjet. Není tak obtížné dopravit se na uvedené letiště za několik stokorun, které výrazně neprodraží celý výlet.

28.8.2009 České aerolinie - Letenky - USA - New York - 7 944 Kč

Několik posledních dnů bylo pro České aerolinie mediálně velmi náročných, a tak není od věci se poohlédnout na tarify, kterými se tuzemský národní dopravce ČSA snaží oslavit obyvatele jižní Moravy, kteří to mají blízko na slovenské letiště Bratislava a preferují nízkou cenu.

Zpáteční letenku z Bratislavy do New Yorku za 7 944 Kč koupíte pouze na Akcniletenky.com. Stačí do vyhledávače letenek zadat předvánoční příklad na nákupy v New Yorku s odletem z Bratislavy v pátek 4.12 a návrat z New Yorku JFK v pondělí 7.12.

Na cesty lze vyrazit od září až do 2. července 2010 v závislosti na dostupnosti termínů. Tříměsíční kalendář nejlevnějších letenek vám usnadní výběr na nadcházející podzim. Let z Prahy do New Yorku a zpět je operován Delta Airlines. V rámci tarifu je nutné začít cestu v Bratislavě, avšak při zpáteční cestě ji lze ukončit též v Praze, pokud nechcete do Bratislavy.

28.8.2009 Qatar Airways - Letenky - JAR - Johannesburg - 11 200 Kč

Katarské aerolinie Qatar Airways, které se zatím ostýchají nahodit zajímavé konkurenční tarify na zimní letový řád nejen do Asie, přišly s krátkou promo akcí na podzimní období.

Z několika vzdálených destinací vychází cenově nejvýhodněji Jihoafrická republika, respektive města Johannesburg a Kapské město. Z německých letišť Frankfurt, Mnichov a Berlín pořídíte zpáteční letenku do Johannesburgu od 439 EUR neboli přepočteno na českou měnu 11 200 Kč. Více žádanější Kapské město je pak o 20 EUR dražší.

Počet termínu je velmi omezen a na cesty je možné vyrazit pouze od posledního srpnového dne do 24. listopadu s maximálně 21 dny pobytu. Tarify budou dostupné do 2. září.

27.8.2009 Air Berlin - Dominikánská republika - Punta Cana - 2 950 Kč

Konec letních prázdnin v některých spolkových zemích Německa a již poněkud horší počasí v Karibiku s častějšími přeháňkami, opět přifoukly zajímavou nabídku mezi charterové lety.

Jestliže jste časově přizpůsobivý a dáváte přednost levnému koupání na jedné z nejlepších pláží světa, která se nachází v oblasti Punta Cana na Dominikánské republice, před čvachtáním na českých přehradách a rybnících, potom byste měli zbystřit.

Zpáteční letenku z Německa do Punta Cana na Dominikánské republice lze nyní koupit již za cenu 115 EUR čili 2950 Kč. Na výběr je odlet z Mnichova, Frankfurtu či Düsseldorfu. Last minute odlety se společnosti Air Berlin jsou naplánované již na zítra a pozítří.

Na Dominikánskou republiku nepotřebujete žádné vízum, pouze po příletu zaplatíte vstupní turistickou kartu za 10 USD a vzápětí kartu odevzdáte. Stačí tedy zabalit do igelitky plavky, platební kartu a vyrazit za koupačkou v Karibiku.

27.8.2009 Finnair - Letenky - Thajsko - Bangkok - 12 935 Kč

Pokud plánujete své zimní cesty do Asie s velkou časovou rezervou, preferujete odlet pouze z českého letiště Praha Ruzyně či jste členem věrnostního programu některého z dopravců v alianci Oneworld, potom třeba právě vás může zaujmout nabídka aerolinií Finnair.

Na období od 1. září do 27. března 2010 lze koupit zpáteční letenky z Prahy do Bangkoku za v současnosti relativně konkurenční cenu 12 935 Kč. Nabídka je platná do druhého září.

Kalendář nejlevnějších letenek z Prahy do Thajska vám umožní se rychle zorientovat v nabídce. Abyste dosáhli na konečnou cenu 12 935 Kč, tak je nutné použít promo kód. Konkurencí v Praze jsou pouze ukrajinské aerolinie Aerosvit, jež mají letenky za 11 750 Kč.

26.8.2009 Air France - Levné letenky - USA - Florida - Tampa - 6 990 Kč

Na rozdíl od Delta Airlines, které si své chyby již uvědomily a tarify jsou již nedostupné, prodávají francouzské Air France díky sdílení letů na transatlantických spojích, stále cenově zajímavé letenky do USA. Kdo se však probudil až několik hodin po uvedení příspěvku, bude muset nyní vyrazit do irského Dublinu, odkud jsou dostupné nejzajímavější tarify do USA.

Zpáteční letenku z Dublinu do Tampy na Floridě koupíte za 272 EUR čili 6 990 Kč, jež jsou dostupné v několika málo termínech. Jako příklad nechť poslouží odlet z Dublinu 5. listopadu a návrat z Tampy na Floridě dne 12. listopadu. Obdobně je na tom Las Vegas za 484 USD neboli 8 650 Kč s odletem 20. listopadu z Dublinu a návratem 26. listopadu z Las Vegas.

Prosím neskupujte uváděné termíny, neboť není v mých silách neustále aktualizovat nové. Berte ohled na další čtenáře, kteří automaticky zadávají zde uváděné dny. Bystrý čtenář si jistě uvědomí, že už podle počtu fanoušků nečte stránky deset lidí denně, nýbrž tisíce. Tarify budou dostupné do doby, než budou aktualizované, nejdéle však do 1. září, kdy vyprší. Lze je využít pouze na období od 19. října do 15. prosince.

Z Prahy do Dublinu se snadno dopravíte nízkonákladovou společností Ryanair za pár korun.

26.8.2009 Delta Airlines - Levné letenky - USA - Boston - 4 990 Kč

Predikovaná tuhá zima s nízkou obsazeností letů téměř u všech leteckých společností, které operují mezi Evropou a USA, přináší již první zajímavé tarify, které byste neměli přehlédnout.

Největší americké aerolinie Delta Airlines nahodily do svého rezervačního systému zajímavé ceny letenek na východní, západní a jižní pobřeží USA. Nejlevnější zpáteční letenky na východní pobřeží koupíte z Berlína Tegelu do Bostonu za 194 EUR, což je 4 990 Kč. Jako příklad může posloužit odlet z Berlína dne 9. listopadu s návratem 15. listopadu z Bostonu.

Florida - Tampa - 7 200 Kč

Kdo se letos na podzim chystá vyrazit za poznáním Floridy, potom může využít letenek, jež jsou nabízeny například z Mnichova či jiných německých letišť do Tampy na Floridě. Nejlevnější zpáteční letenky koupíte za cenu 284 EUR neboli 7 200 Kč. Nechť jako příklad poslouží odlet z Mnichova dne 8. listopadu a návrat z Tampy dne 15. listopadu.

Nevada - Las Vegas - 8 500 Kč

Chcete-li raději obdivovat kasina, potom je pro vás připraven tarif do nejznámějšího hráčského města na světě, kterým je bezesporu Las Vegas. Nejlevnější zpáteční letenky z Mnichova do Las Vegas koupíte za 334 EUR čili za přijatelných 8 500 Kč. K ukázkovému vyhledání tarifu použijte obdobné dny jako u výše zmíněného příklad při cestě na Floridu.

Letenky lze koupit na podzimní období do konce roku s tím, že jako odletové místo si můžete vybrat Berlín, Mnichov, Frankfurt a další, z nichž Mnichov má nejluxusnější výběr termínů. Chybný tarif není časově limitovaný a proto může být kdykoliv opraven. K dokonalému poznání států Florida, Nevada či jiných využijte půjčené auto od autopůjčovny.

25.8.2009 Virgin Atlantic - Letenky - Austrálie - Sydney - 16 200 Kč

Britské aerolinie Virgin Atlantic jen zcela výjimečně pouští do světa tarify, kterými by ohromily nízkonákladové cestovatele, kteří velmi neradi utrácejí za letenky velké sumy peněz.

Ani nyní při právě probíhající akční nabídce z Londýna do Sydney není cena zpáteční letenky za 1 085 AUD neboli 16 200 Kč, nikterak ohromující. Co je však na tomto tarifu pozitivní, tak to je možnost nakupit letenky na evropské zimní období, čili až do 31. března 2010.

Nákup letenky je možné provádět pouze do konce srpna s maximální délkou pobytu 12 měsíců. Nechť je příkladem zadání do vyhledávače letenek odlet z Londýna Heathrow (LHR) dne 3. února a návrat ze Sydney (SYD) o tři týdny později dne 25. února.

Click4Sky je pro většinu lidí nejpohodlnější způsob jak levně koupit letenky na přímý spoj ČSA z Prahy Ruzyně do Londýna. Plánujete-li individuální nezávislé cestování, potom zvažte vzhledem k velkým vzdálenostem využití služeb autopůjčovny.

24.8.2009 Iberia - Levné letenky - Mexiko - Mexico City - 9 700 Kč

Mediálně velmi propíraná chřipka způsobila značný pokles poptávky po letenkách do Mexika, což má výhodu pro všechny, které to od cestování neodradí a směřují do Střední Ameriky.

Ačkoliv vídeňské letiště Schwechat nehraje v oblasti akčních letenek první ligu, přesto i z něj občas dopravci dokážou nabídnout akceptovatelné tarify. Jako například španělské národní aerolinie Iberia, které až do konce srpna nabízejí letenky do Mexico City za 540 USD.

I když jsou tarify v přepočtu za 9 700 Kč v nabídce zatím pouze na lety uskutečněné do konce října, přesto lze po vyprodání očekávat podobné ceny i během zimního letového řádu.

Při rezervaci letenky v CZK zaplatíte 10 086 Kč. Nechť jako příklad poslouží po zadání do vyhledávače letenek odlet z Vídně dne 7. října a návrat z Mexico City dne 24. října.

23.8.2009 China Eastern Airlines - Letenky - Čína - Šanghaj - 8 400 Kč

Od minulého roku, kdy Čína hostila Olympijské hry, nově zavedlo či posílilo letecké spojení mnoho leteckých společností. Ovšem mezitím se podmínky na trhu změnily a díky silné konkurenci drží dopravci ceny letenek do Říše středu stále na uzdě.

Nechť je toho důkazem cenová nabídka čínských aerolinií China Eastern Airlines se základnou na letišti Šanghaj Pudong, určená pro německý trh. Zpáteční letenku z německého Frankfurtu nad Mohanem do Šanghaje lze koupit již za 329 EUR čili na hranicí 8 400 Kč.

Za poznáním Šanghaje či jiných koutů Číny lze vycestovat pouze do konce roku 2009. Nabídka je striktně limitována. Pokud budete provádět rezervace letenek v CZK, potom zaplatíte 9 048 Kč. Do vyhledávače letenek zadejte odlet z Frankfurtu (FRA) dne 22. října a návrat z Šanghaje (PVG) dne 5. listopadu. Vše platí do vyprodání míst v daném tarifu.

22.8.2009 Akcniletenky.com - Odběr novinek přes Twitter.com

Možnost dozvědět se o nejlákavějších tarifech leteckých společností mezi prvními, se nyní nově otevírá také pro uživatele portálu Twitter.com, kde byl zřízen účet Akcniletenkycom.

I když je počet uživatelů Twitter.com menší, nežli na Facebook.com, přesto Akční letenky reagují na přání čtenářů, kteří z mnoha důvodů dávají přednost Twitteru. Věřím, že i mezi nimi se v budoucnu najde početná skupina fanoušků, které láká nízkonákladové cestování.

Kromě RSS kanálu, který je možné číst na domovské stránce Seznam.cz či Google.cz, lze šířit informace o nejnovějších nabídkách letenek mezi uživateli Twitter.com a Facebook.com.

22.8.2009 Delta Airlines - Letenky - USA - New York - 8 700 Kč

Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že aerolinie operující spoje z Evropy do USA si na Akcniletenky.com předplatily denní aktualizaci, tak opak je pravdou. Pouze se začíná projevovat přibližující se méně poptávané období a též pozitivní změny po otevření nebe mezi zeměmi EU a Spojenými státy americkými, které přiostřily konkurenci mezi dopravci.

Nejen z tohoto důvodu zlevnily Delta Airlines letenky na nově operovaném přímém spoji z Prahy Ruzyně do New Yorku. Nyní pořídíte zpáteční letenky za 487 USD, což je 8 700 Kč. Rychlý přehled dostupných dnů a volných míst najdete v kalendáři nejlevnějších letenek.

Budete-li provádět nákup letenky v CZK, potom použijte promo kód, díky kterému za zpáteční letenku na přímém spoji Delta Airlines z Prahy do New Yorku zaplatíte 8 981 Kč.

21.8.2009 American Airlines - Letenky - USA - Orlando - 8 100 Kč

Na vlně akčních nabídek nejen amerických aerolinií se rozhodly svést též American Airlines, jež jako člen leteckého sdružení Oneworld chtějí konkurovat US Airways ze Star Alliance.

American Airlines nabízejí až do 28. srpna z německého letiště Frankfurt nad Mohanem na Floridu, do měst Miami a Orlando, zpáteční letenky za cenu 314 EUR neboli 8 100 Kč. Za uvedenou jednotnou cenu lze vyrazit na cesty pouze v období do 30. listopadu.

Na rozdíl od US Airways, jež mají podobné ceny, nabízejí American Airlines výtečnou službu Rail & Fly. Cena zahrnuje kromě letecké dopravy do USA, též jízdenku na vlak z libovolné železniční stanice v Německu na mezinárodní letiště Frankfurt. Stačí se tak například v Drážďanech pohodlně usadit do vlaku InterCity Express a vystoupit až na letišti.

20.8.2009 Continental Airlines - Letenky - USA - Atlanta - 7 200 Kč

Zásah přímo do vosího hnízda. I tak by se dala nazvat současná nabídka amerických aerolinií Continental Airlines, které se rozhodly trochu rozdráždit Delta Airlines přímo v jejich hubu.

V rámci konkurenčního boje nasadily Continental Airlines do prodeje akční letenky na transatlantickém spoji z Bruselu do Atlanty za 278 EUR neboli slušných 7 200 Kč. Letenky jsou dostupné od podzimu až do března 2010 s exkluzivním výběrem. Akce končí 31. srpna.

A proč letět do Atlanty, na největší letiště světa dle počtu přepravených pasažérů? Vězte, že z Atlanty se vám otvírají možnosti, jak levně navštívit Karibik. Nemá smysl vyrazit na místa, která jsou levně nalétávány z Evropy, nýbrž to třeba štípnout rovnou na Kajmanské ostrovy. Běžně koupíte zpátečku za 300 USD a když se snažíte, tak ji snadno srazíte pod 5 000 Kč.

Při nákupu letenky do Atlanty v CZK a použití promo kódu zaplatíte 7 284 Kč. Nechť jako inspirace poslouží odlet v třeskuté zimě z Bruselu 4. února a návrat z Atlanty dne 17. února. Z Prahy do Belgie se levně dopravíte s Wizz Air řádově za několik stokorun.

19.8.2009 Delta Airlines - Levné letenky - USA - Phoenix - 8 382 Kč

Největší aerolinie na světě Delta Airlines se nejen na americkém trhu prezentují jako prémiový dopravce, který se jen velmi nerad podbízí velmi levnými letenkami, aniž je to nutné.

Občas uvolní do prodeje i výhodnější tarify, jako je tomu nyní v krátké promo akci, která končí již zítra 20. srpna. Na období od právě probíhajícího měsíce až do 31. března 2010 jsou v nabídce letenky z Curychu na jihozápad USA, konkrétně do Phoenixu za cenu 8 382 Kč.

Pokud plánujete procestovat jihozápad USA půjčeným autem od autopůjčovny, nebo navštívit sever Mexika, potom je Phoenix dobrou vstupní branou. Obrovskou výhodou tohoto tarifu je nadstandardní množství nabízených letenek, jež jsou dostupné téměř na každý den.

Jako příklad zadejte do vyhledávače letenek odlet z Curychu (ZRH) dne 12. listopadu a návrat z Phoenixu (PHX) dne 26. listopadu. Maximální délka pobytu je jeden měsíc.

19.8.2009 British Airways - Levné letenky - USA - Miami - 9 785 Kč

Ačkoliv britské aerolinie British Airways nepatří do skupiny aerolinií, které by nabízely extra zajímavé ceny letenek, přesto mohou nyní zaujmout zákazníky, kteří preferují letiště Praha.

V rámci týdenní akce, která končí 24. srpna, pustily British Airways do prodeje tarify určené pro odlety z Prahy Ruzyně do několika zajímavých destinací za velmi konkurenční ceny. Všechny jsou limitované cestami do konce letošního roku, tj. do 31.12.2009.

Mezi nejzajímavější destinace patří Miami za 9 785 Kč, New York za 9 335 Kč, Los Angeles a San Francisco za 11 795 Kč, které jsou na podzimní období vhodnou volbou.

Vystavení ZDARMA: Pouze Akcniletenky.com vám umožní nákup letenky v rámci této akce zcela zdarma bez poplatků za vystavení, díky čemuž pořídíte letenky levněji než na BA.com. Jako příklad si zadejte do vyhledávače letenek odlet z Prahy Ruzyně (PRG) dne 2.12 a návrat z prosluněné Floridy, respektive Miami (MIA) o týden později dne 9.12.2009. Za konečnou cenu 9 785 Kč vám ji nikdo jiný neprodá. Akce se vztahuje na všechny lety BA.

18.8.2009 Condor - Levné letenky - Maledivy - Male - 4 200 Kč

S přibližujícím se koncem letních prázdnin postupně opadává zájem nejen o drahé exotické dovolené, což se projevuje stále větším počtem volných míst u charterových letů.

Nemáte-li problémy s nákupem letenky ve stylu Last Minute, potom se můžete zaletět vykoupat na Maledivy za rozumný peníz. Zpáteční letenky ve velmi omezeném množství koupíte při odletu z Frankfurtu na Maledivy za 162 EUR, což je 4 200 Kč.

Termín je velmi šibeniční, neboť odlet je již zítra 19. srpna s pobytem na 14 dní. Na Maledivy však není nutné vízum, tudíž stačí zabalit plavky a můžete směle vyrazit na cesty.

Po příletu imigrační úředník kontroluje, zda máte rezervované ubytování. Stačí však ukázat libovolný cár papíru, pokud si jej do odletu nestačíte zařídit. Provizorně se lze levně ubytovat v Male, než si přes internet rezervujete hotelový resort.

17.8.2009 Malev - Levné letenky - Ukrajina - Kyjev - 2 690 Kč

Přítomnost nízkonákladových dopravců na trhu, má bezesporu pozitivní vliv na snižování cen letenek u klasických leteckých společností, které nadevše milují slovo monopol.

Nebýt maďarského dopravce Wizz Air, který svou cenovou politikou rozhýbal ceny letenek z Německa na Ukrajinu, potom by se zřejmě maďarský národní dopravce Malev nikdy nepřinutil snížit své ceny letenek na tomto, nyní postupně se konkurenčně zvyšujícím trhu.

Zpáteční letenku z Berlína do Kyjeva je možné bez přísných restrikcí rezervovat za 103 EUR, neboli 2 690 Kč, což je v porovnání s Prahou cena méně něž poloviční. Tarif není časově omezený a měl by být dlouhodobě dostupný.

Při nákupu letenky v CZK a současném použití promo kódu zaplatíte 2 714 Kč. Jako inspirace může posloužit odlet z Berlína ve dne 6.října a návrat z Kyjeva dne 12. října.

16.8.2009 Germanwings - Letenky - Srbsko - Bělehrad - 0,26 Kč

Ať už úmyslně či nikoliv, přesto se německé nízkonákladové aerolinie Germanwings zařazují mezi exkluzivní leteckou smetánku, která svým zákazníkům nabízí nákup letenek v řádu korun. Až doposud tomu tak v minulosti bylo pouze u dopravců Ryanair a Wizz Air.

Jako příklad může posloužit nákup letenky z německého Stuttgartu do Srbska, respektive do hlavního města Bělehrad. Cena jednosměrné letenky je 0,01 EUR čili 26 haléřů. V opačném směru už je letenka poněkud dražší, a to konkrétně 50 EUR. Do Stuttgartu se nejpohodlněji dopravíte s Germanwings přímým spojem z Drážďan za cenu od 20 EUR v každém směru.

Nákup je možný na celý zemní letový řád, tedy až do konce března 2010. Pravděpodobně se jedná o špatně oceněný tarif, a tak je jen otázkou času, než bude administrátorem opraven. Pro rychlé ověření ceny zadejte téměř libovolný termín v roce 2010.

16.8.2009 Lufthansa - Levné letenky - Hong Kong - 9 850 Kč

Aktuální akce německé letecké společnosti Lufthansa s nabídkou letenek na Dálný východ není zajímavá až tak cenou, nýbrž cenovou strategií pro jednotlivá letiště v okolí ČR.

Zpáteční letenku do Hong Kongu od 542 USD neboli 9 850 Kč je možné pořídit při odletu z polských příhraničních letišť Katowice, Krakow a Wroclaw. Tarif se vztahuje na období odletu od 19. října až 14. prosince s maximální délkou pobytu tři měsíce a návratem do 14.3.2010.

O třicet dolarů více zaplatíte při odletu z rakouského Lince či Vídně. Obdobně je tomu též při odletu z Mnichova. Vynecháme-li letiště Bratislava, které se zaměřuje na nízkonákladové dopravce, potom ze všech okolích a desítek jiných letišť v různých koutech Evropy rezervujete letenku vždy levněji, nežli při odletu z Prahy Ruzyně, odkud je o 300 USD dražší.

Ať už je cenová strategie Lufthansy pro ČR jakákoliv, tak pouze cestovatel s růžovými brýlemi by si nevšimnul, že pro německého dopravce je letiště Praha zlatý důl, kde jsou jeho uživatelé ochotni akceptovat jakékoliv ceny a není tedy nutné s cenami jakkoliv hýbat.

Naproti tomu si Lufthansa hýčká své zákazníky z metropolí na okraji Evropy, jako je například Lisabon či Athény, odkud jsou ceny stejné jako z Polska, ale náklady mnohem vyšší.

14.8.2009 Iberia - Levné letenky - Brazílie - Rio de Janeiro - 10 650 Kč

Ne vždy platí, že čím větší a konkurenční trh, tím výhodnější nabídky letenek jsou v dané zemi automaticky nabízeny, čehož je důkazem například španělský národní dopravce Iberia.

Oproti mnoha jiným evropským zemím, nabízejí španělské aerolinie Iberia při odletu ze švýcarské Ženevy a Curychu nejzajímavější ceny letenek do Brazílie, respektive do metropolí Sao Paulo a Rio de Janeiro. Nejlevnější zpáteční letenky jsou k dostání již za 634 CHF neboli 10 650 Kč. O něco dražší jsou odlety z Curychu za 654 CHF.

Na cesty můžete vyrazit pouze do 30. listopadu s tím, že nezůstanete v Brazílii déle, než jeden měsíc. Tarif je platný do soboty 15. srpna.

13.8.2009 Finnair - Letenky - Jižní Korea - Soul - 13 100 Kč

Finský národní dopravce Finnair patří do skupiny leteckých společností, které zpravidla nasazují na všechny tarify učené pro odlety z Prahy Ruzyně absolutně nezajímavé ceny.

Ovšem občas se najde výjimka, kterou je například aktuální akční nabídka letenek z Prahy do Jižní Koreje, respektive do jejího hlavního města Soulu. Zpáteční letenku je možné pořídit již za 13 095 Kč s tím, že na na cesty lze vyrazit v období od 1. září do 27. března 2010.

Nutno podotknout, že Finnair nenasazují tuto cenu aktivně, nýbrž se pouze přizpůsobují již staršímu tarifu Turkish Airlines, jež prodávají letenky do Soulu v obdobné cenové relaci.

12.8.2009 EgyptAir - Levné letenky - Etiopie - Addis Abeba - 10 900 Kč

Pokud se chcete v zimě vydat na cesty za poznáním a zároveň požadujete zaručené počasí s jasnou oblohou, potom můžete vyrazit například s EgyptAir do Etiopie.

Egyptské aerolinie EgyptAir, jež jsou členem leteckého sdružení Star Alliance, nabízejí na Etiopii relativně přívětivý tarif z Mnichova do Addis Abeby za 423 EUR, což je 10 900 Kč. Vzhledem k pětimístné sumě je samozřejmostí dostupnost na celý zimní letový řád.

Při nákupu letenky v CZK a použití opět fungujícího zaplatíte 11 170 Kč. Nechť jako příklad poslouží odlet z Mnichova dne 10. února a návrat 24. února z Addis Abeba.

11.8.20099 KLM - Levné letenky - USA - Washington - 7 300 Kč

O tom, že se nejen nizozemské aerolinie KLM snaží na vyprázdněném italském trhu zabrat co největší podíl, svědčí dlouhodobě atraktivní tarify nabízené zejména do USA.

Mezi ně patří letenky dostupné na transatlantických letech operované americkým partnerem Northwest Airlines. Zpáteční letenku z Říma do Washingtonu lze koupit za 282 EUR, což je velmi konkurenční cena 7 300 Kč. Tarify jsou k nalezení pouze na blížící se měsíc září, a tak trochu komplikují kombinaci levného přískoku do Říma.

Z Prahy do Říma je možné se dopravit s nízkonákladovými aeroliniemi Wizz Air a SkyEurope.

10.8.2009 AirAsia X - Letenky - Malajsie - Kuala Lumpur - 6 350 Kč

Největší asijské nízkonákladové aerolinie AirAsia se snažily na sebe upozornit atraktivním bannerem, lákající na velké množství letenek za neskutečné ceny. Ovšem ve skutečnosti se nabídka víceméně vztahuje několik vnitrostátních spojů za standardní ceny, které nepřekvapí.

Evropského cestovatele alespoň může těšit, že je možné stále koupit za atraktivní peníz zpáteční letenky z Londýna Stansted do Kuala Lumpur za 208 GBP neboli 6 350 Kč, jež jsou dostupné na často poptávané zimní období 2009/2010.

Jako příklad může posloužit rezervace s odletem z Londýna dne 26. ledna a návrat z malajsijského Kuala Lumpur dne 11. února 2010. Tarif by měl být dostupný do 16. srpna. Na Stansted se dostanete přímými spoji Ryanaira z letišť Brno, Bratislava, Altenburg a dalších.

9.8.2009 Air France - Letenky - New York - Airbus A380 - 9 400 Kč

Prvním dopravcem v Evropě, který do své flotily letadel zařadí aktuálně nejmodernější a největší dopravní letadlo světa Airbus A380, budou francouzské aerolinie Air France.

Kdo bude mít od 23. listopadu cestu na východní pobřeží USA, nebo je pouze fanouškem letadel, tak má možnost již nyní rezervovat letenky na lety obsluhované Airbusem A380, které budou provozovány na lince z Paříže do New Yorku pod čísly AF006 a AF007.

Pokud hledáte místo, ze kterého jsou nabízeny nejlevnější letenky z Evropy do New Yorku s A380, potom jako výchozí místo zvolte Brusel South Railway Station. Zpáteční letenku pořídíte již za 360 EUR čili 9 400 Kč. Jako bonus je v ceně jízda rychlovlakem TGV rychlostí 300 km/h na pařížské letiště. Z Prahy do Belgie se levně dopravíte s Wizz Air či SkyEurope.

Od našich západních sousedů z Německa jsou letenky nabízeny například z Norimberku za 470 EUR neboli 12 290 Kč. Kdo zvolí jako místo odletu mezinárodní letiště Praha Ruzyně, potom musí šáhnout do peněženky pro částku 13 500 Kč.

7.8.2009 KLM - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 10 800 Kč

Pomalými krůčky se nezastavitelně přibližuje podzim, na který již tradičně naváže pro letecké společnosti obzvláště krutá zima. Ačkoliv nizozemská letecká společnost KLM nepatří mezi přeborníky v nabídce nejlevnějších tarifů, přesto i ona se začíná ozývat.

Do krátké promo akce, která platí pouze do pondělí 10. srpna, připravily KLM několik destinací, z nichž cenově nejzajímavější jsou thajský Bangkok a Johannesburg v JAR. Zpáteční letenku koupíte z Německa do Bangkoku od 417 EUR a do Jihoafrické republiky již za 429 EUR při odletu z Hamburku. Z ostatních letišť jsou ceny o jednotky euro vyšší.

I když cena náročné nízkonákladové cestovatele nepřekvapí, přesto je akce zajímavá tím, že jsou letenky nabízeny na celý zimní letový řád, tj. až do 31. března 2010. Lze tedy již nyní rezervovat letenky na hlavní turistickou sezónu v Thajsku či Jihoafrické republice.

6.8.2009 Condor - Dominikánská republika - Santo Domingo - 7 700 Kč

Po několika dnech se stejně jako jiné nízkonákladové či charterové letecké společnosti přihlásil o slovo německý Condor se svou pravidelnou akcí, ve které nabízí 100 000 letenek.

Jedinou nejlevnější exotickou destinací v nabídce je Dominikánská republika, respektive její hlavní město Santo Domingo. Zpáteční letenku z Frankfurtu na nepříliš atraktivní období lze koupit již za 298 EUR, neboli přepočteno na českou měnu zaplatíte 7 700 Kč.

Kromě Dominikánské republiky je možné vybírat i z mnoha jiných zajímavých místa v Karibiku, ovšem nikoliv již za libové ceny. Samozřejmostí jsou potom desítky destinací v Evropě za cenu od 49 EUR za jednosměrnou letenku.

5.8.2009 Ryanair - Nejlevnější letenky - Maroko - Tanger - 310 Kč

Generální ředitel, celé vedení a posádky letadel irské nízkonákladové společnosti Ryanair jsou opravdu nezmaři, neboť jejich neustále se opakující eurové letenky v rámci Evropy a severní Afriky nutní mnoho nízkorozpočtových cestovatelů stále plánovat nové výlety.

Pokud vás Kanárské ostrovy na podzim nalákají a chcete ochutnat příchuť Afriky, ale zároveň musí být doprava na únosné úrovni, potom lze využít spoj z Milána Bergamo do Tangeru či Fésu v Maroku, kam Ryanair na celý podzim nabízí téměř na každý den letenky za 5 EUR. Zpáteční letenku z Itálie do Maroka tedy pořídíte za 10 EUR včetně všech poplatků.

Obyvatelé Moravy a Slovenska jistě využijí spoj Bratislava - Bergamo za 1 EUR, díky čemuž se dostanou na konečnou cenu zpáteční letenky do Maroka 12 EUR neboli 310 Kč. Při použití Wizz Air z Prahy Ruzyně do Bergama zaplatíte 394 Kč plus 10 EUR do Tangeru.

4.8.2009 Easyjet - Kanárské ostrovy - Fuerteventura - 1 190 Kč

Díky agresivní cenové politice maďarské nízkonákladové společnosti Wizz Air, která při odletu z Prahy Ruzyně nabízí velmi zajímavé ceny do mnoha koutů Evropy, jsou zlevněné letenky v aktuální akci od britských nízkorozpočtových aerolinií Easyjet do Anglie téměř nezajímavé.

Kdo se však nezaměřuje pouze na malou českou kotlinu, potom může využít nabídky easyJet od našich západních sousedů. Například se lze v listopadu dopravit na prosluněný ostrov Fuerteventura již za 1 190 Kč. Stačí koupit zpáteční letenky z Berlína do Madridu za 23 EUR a k tomu přikoupit zpáteční letenky na Fuerteventuru za 22 EUR. Celkem tedy 1 190 Kč.

Obdobně můžete zkombinovat Wizz Air z Prahy do Madridu za 1214 Kč a následně využít služeb Easyjet na Fuerteventuru či Lanzarote od 22 EUR. I tak se dostanete pod 1 800 Kč.

Nákup akčních letenek od Easyjet odkládejte nejdéle do středy 5. srpna, kdy akce končí.

3.8.2009 Northwest Airlines - Nejlevnější letenky - Indie - Dillí - 6 000 Kč

I když se Northwest Airlines sloučily s Delta Airlines, přesto stále hrají tarify americké letecké společnosti Northwest Airlines první ligu v nabídce nejlevnějších mezikontinentálních letenek. V současné nabídce letenek do Indie, která platí do středy 5. srpna, tomu není jinak.

Že je polský trh pro některé letecké společnosti opravdu atraktivní, tak o tom svědčí aktuální ceny letenek do Dillí. Nejlevnější zpáteční letenku koupíte z Varšavy do Dillí již za 401 AUD čili těsně nad hranicí 6 000 Kč. Cena je konečná včetně všech tax a poplatků.

Jako příklad zadejte do vyhledávače letenek odlet z WAW dne 3.2.2010 a návrat z DEL o tři týdny později dne 24.2.2010. Zobrazí se vám konečná cena 401 AUD, neboli 6 000 Kč. Vyrazit do Indie lze od 1. října do 31. března 2010, ovšem naprostá většina letenek za uvedenou cenu je dostupná od ledna do března 2010 s maximálně měsíčním pobytem.

Kdo to má blíže na západ, potom lze o něco dráž využít odlety z několika letišť v Německu. Například z Mnichova koupíte zpáteční letenku do Dillí za 526 AUD, což je 7 900 Kč. Nechť je motivací odlet z Mnichova (MUC) dne 1. února a návrat z Dillí (DEL) 22. února 2010. Odlet můžete zvolit z příhraničních letišť Mnichov (MUC), Norimberk (NUE) a Berlín (TXL).

1.8.2009 Air Berlin - Levné letenky - Řecko - Kos - 3 315 Kč

Ačkoliv aktuálně probíhá v Řecku hlavní turistická sezóna a letenky zejména na řecké ostrovy jsou jen málokdy dostupné za rozumnou cenu, přesto lze občas najít zajímavou nabídku.

Na řecký ostrov Kos máte možnost koupit zpáteční letenku z Drážďan za 3 315 Kč na termín odletu 5.8 a návrat 19.8. Jedná se o charterový let, jenž je obsluhován německou leteckou společností Air Berlin, avšak místa je nabízené cestovní kanceláří Neckermann.

31.7.2009 SkyEurope - Levné letenky do celé Evropy - 773 Kč

Naděje umírá jako poslední, i tak by se dalo nazvat odvrácení krize slovenské letecké společnosti SkyEurope Airlines, které dnes ohlásila podpis s novými investory, díky čemuž okamžitě dostala od slovenských úřadů povolení provozovat spoje v následující zimní sezóně.

Máte tak možnost koupit letenky do mnoha koutů Evropy za 773 Kč v jednom směru. Kalendář nejlevnějších letenek vám umožní rychle koupit nejen předvánoční letenky do Paříže, Říma, Londýna či Amsterdamu, ale také posezónní letenky do Řecka či Španělska.

Vzhledem k tomu, že v Praze mají základnu také Wizz Air, tak bude v následujících měsících konkurenční boj mezi nízkonákladovými společnostmi téměř zaručen.

31.7.2009 Kuwait Airways - Levné letenky - Filipíny - Manila - 11 500 Kč

Cenově atraktivní nabídky letenek do jihovýchodní Asie na zimní období jsou u většiny leteckých společností zatím založeny v šuplíku a na své zveřejnění teprve čekají.

Mezi letecké společnosti, které nabízejí na zimu alespoň trochu přijatelné ceny do JV Asie, patří Kuwait Airways, jež na několik málo termínů umožňují nákup zpáteční letenky z Londýna Heathrow do Manily na Filipínách za 382 GBP prostřednictvím Opodo UK.

Jako příklad může posloužit odlet z Londýna Heathrow dne 12. února a návrat z filipínské Manily dne 28. února 2010. Na Heathrow se nejsnadněji dostanete s Click4sky.

30.7.2009 Lufthansa - Levné letenky - Mexiko - Mexico City - 9 700 Kč

S přibližujícím se koncem letní turistické sezóny, kde se mnoho cestovatelů vydává mimo Evropu, přichází i klesající poptávka po dálkových spojích nejen do Mexika, které je v několika posledních měsících postižené značným úbytkem návštěvníků.

A právě Mexiko se stalo pro tento týden vlajkovou nabídkou německé letecké společnosti Lufthansa, která nabízí zpáteční letenky z Frankfurtu do Mexico City za 529 USD, což je po posílení koruny 9 700 Kč. Odletět lze pouze v období do 1. září do 16. října s maximálně tříměsíčním pobytem. Akce je platná do 4. srpna.

Při nákupu letenky v češtině a současném použití promo kódu zaplatíte 10 839 Kč. Nechť je příkladem odlet z Frankfurtu 7. října a návrat z Mexico City dne 25. října.

29.7.2009 US Airways - Levné letenky - USA - Florida - Miami - 7 990 Kč

Pro všechny příznivce nenáročné dovolené, jež mají rádi slunce, pláže a noční život, připravily americké aerolinie US Airways malou ochutnávku v podobě akčních letenek na Floridu.

Kdo dává z mnoha důvodů přednost rezervaci letenky ve velkém předstihu, může využít aktuálních tarifů US Airways, které nabízejí akční letenky z Německa do Miami a Orlanda na Floridě. Letenky jsou dostupné téměř na celou zimu od listopadu do března 2010.

Nejlevnější letenku koupíte z Mnichova do Miami za 311 EUR čili 7 990 Kč, případně lze zvolit odlet z Frankfurtu za 318 EUR. Za stejnou cenu jsou dostupné lety též do Orlanda. Počet volných termínů a míst je luxusní, tudíž si jistě vyberete. Platnost nabídky je do 18. srpna.

Jestliže cestujete jako jednotlivec a dáváte přednost letecké dopravě, potom pro přepravu z Prahy Ruzyně do Mnichova zvažte nákup zpáteční letenky od Lufthansy za 1 840 Kč.

28.7.2009 Qatar Airways - Levné letenky - Írán - Teherán - 7 600 Kč

Pokud jste někdy uvažovali o návštěvě území dřívější Persie, dnes používající ve světě mnohými zatracovaný název Írán, potom by vás Qatar Airways mohly oslovit svou nabídkou.

Katarské aerolinie Qatar Airways nabízejí všem cestovatelům, kteří se nedomnívají, že je Írán ztracenou zemí, ba naopak plná zajímavých historických památek a že rozhodně stojí za návštěvu, atraktivní ceny letenek z nedaleké rakouské metropole.

Zpáteční letenku z Vídně do Teheránu koupíte za 297 EUR čili 7 600 Kč. Na cesty je možné vyrazit od 7. srpna do 30. září za podmínky, že v Íránu nezůstanete déle, než jeden měsíc. Že by se letenky rychle vyprodaly se bát nemusíte, ale nejdéle se rozmýšlejte do 30. srpna.

27.7.2009 Ryanair - Nejlevnější letenky - Skotsko - Edinburgh - 26 Kč

Malá cena útěchy. I tak by se dala nazvat akce irské letecké společnosti Ryanair, která po dvou týdnech opět nabízí letenky za korunu, euro, libru a jiné národní měnové jednotky.

Komu se nepodařil nákup letenky do Sydney a za málo peněz chce hodně muziky, potom může vyrazit v září či říjnu na nízkonákladové cesty po Evropě. Možností je mnoho, stačí se pouze neomezovat na přímé spoje a za několik euro doletíte do Maroka, na Maltu či jinam.

Jako skromný příklad může pro začínající cestovatele posloužit přímý letecký spoj z německého příhraničního letiště Altenburg do Edinburghu ve Skotsku. Zpáteční letenku ve velmi hojném počtu koupíte za 2 EUR čili 52 Kč včetně všech poplatků a daní.

Vlastními tipy, kam jste koupili letenky za euro můžete přispět na stránku Facebook.com.

27.7.2009 Lufthansa - USA - Havajské ostrovy - Honolulu - 13 800 Kč

Když už byl zmínění tarif na západní pobřeží USA, potom není od věci informovat o spolupráci německého dopravce Lufthansa s americkými aeroliniemi United Airlines na spojích do USA.

Díky sdílení letů může Lufthansa prodávat cenově příznivé letenky z Londýna na Havajské ostrovy, ačkoliv letadla provozují United Airlines. Zpáteční letenku z Heathrow do Honolulu pořídíte za 467 GBP neboli 13 800 Kč. Nejedná se extra restriktivní tarif, tudíž lze na cesty vyrazit v širokém časovém intervalu od 22. srpna do 31. března 2010.

Nechť je příkladem říjnový termín s odletem z Londýna Heathrow dne 7. října a návratem z Honolulu dne 21. října. Z Prahy se na Heathrow nejsnadněji a nejrychleji dopravíte přímým spojem ČSA, respektive prostřednictvím Click4Sky. O něco komplikovanější, zato levnější variantou je doprava s nízkonákladovými dopravci a následně easybusem a autobusem N9.

26.7.2009 Air France - Levné letenky - USA - San Francisco - 9 100 Kč

O možnosti nákupu cenově zajímavých letenek od Air France při současném využití železniční dopravy v podobě TGV jsem již informoval při nabídce do New Yorku.

Do 30. července nabízejí Air France výhodné tarify při využití rychlovlaku TGV z železniční stanice Brusel South Railway Station (ZYR) do Paříže a následně přímým leteckým spojem na západní pobřeží USA. Nejlevněji koupíte zpáteční letenku do San Franciska za 356 EUR neboli 9 100 Kč. Do Los Angeles pořídíte letenky za 377 EUR a do San Diega za 378 EUR.

Na cesty je možné se vypravit od 9. září do 31. října s maximálně měsíčním pobytem. Jako příklad může posloužit odjezd z bruselského jižního nádraží (ZYR) dne 13. října a návrat ze San Franciska (SFO) dne 30. října. Do Belgie se nejlevněji dopravíte se společností Ryanair z letiště Bratislava aktuálně za 10 EUR v každém směru. Z Prahy s Wizz Air za 338 Kč.

24.7.2009 Swiss - Levné letenky - Švýcarsko - Basilej - 1 868 Kč

Ačkoliv britské nízkonákladové aerolinie Easyjet již několik měsíců neoperují na spojích mezi Českou republikou a Švýcarskem, a nenutí tak konkurenci ke snižování cen u nejnižších tarifů, přesto švýcarské aerolinie Swiss nabízejí atraktivní ceny z Prahy do Švýcarska.

Zpáteční letenky z Prahy do Basileje za 1 868 Kč jsou dlouhodobě dostupné a vzhledem k nízké poptávce není nutné provádět rezervace několik měsíců předem.. Chcete-li navštívit více žádanou Ženevu, potom za zpáteční letenku zaplatíte 2 441 Kč.

Při nákupu letenky přes Galileo je vystavení letenek do Basileje a Ženevy zdarma. Jako příklad může posloužit zadaní do vyhledávače letenek odlet z Prahy dne 7. srpna a návrat z Basileje (BSL) po prodlouženém víkendu dne 11. srpna. V případě, že plánujete po Švýcarsku cestovat ve více osobách společně, potom zvažte půjčení auta od autopůjčovny.

23.7.2009 Condor - Dominikánská republika - Santo Domingo - 9 100 Kč

Se zvyšující se frekvencí promo akcí, se kterými přichází německý Condor v poslední době téměř každý měsíc, dlouholetí čtenáři jistě zjišťují, že už také ceny nejsou jaké byly.

Jen stěží lze najít zajímavou destinaci, která by byla nabízena v obou směrech za inzerovanou cenu 149 EUR na dálkových spojích. V dnešní akci, která běží do 25. července najdete nejlevnější letenky do Dominikánské republiky, a to do hlavního města Santo Domingo, které je z Německa nalétáváno z Frankfurtu.

Jako příklad může posloužit odlet z Frankfurtu dne 9. srpna a návrat z Dominikánské republiky 21. srpna. Konečná cena je 348 EUR čili 9 100 Kč. Kromě této destinace najdete v nabídce také mnoho jiných exotických destinací a též evropská přímořská letoviska.

22.7.2009 Click4Sky - Sleva na letenky do Německa - 1 980 Kč

Tuzemský dopravce ČSA, respektive jeho marketingový projekt Click4Sky chce zřejmě konkurovat nejlevnějším letenkám německé Lufthansy mezi Českou republikou a Německem, a tak krátkodobě do 14. srpna zlevnily zpáteční letenky na paušální cenu 1 980 Kč.

Při včasné rezervaci prodává Lufthansa zpáteční letenky z Prahy do Mnichova, Frankfurtu či Düsseldorfu od 1 840 Kč. Click4Sky jsou dražší a neumožňují načítat věrnostní míle, ovšem ve srovnání s Lufthansou mají mnohem větší výběr destinací.

Za cenu 1 980 Kč koupíte zpáteční letenky od Click4Sky z Prahy do Frankfurtu, Mnichova, Hamburku, Stuttgartu, Düsseldorfu, Kolína nad Rýnem, Hannoveru.a Berlína.

21.7.2009 Qantas - Nejlevnější letenky - Austrálie - Sydney - 6 500 Kč

Po dlouhé době opět foukne mezi akční letenky promo akce roku určená pro skutečné nízkonákladové cestovatele, kteří jsou maximálně flexibilní a dokáží nakupovat letenky rychlostí blesku, neboť ta je u akce australského dopravce Qantas vyžadována.

Dnes od 9:00 lze koupit prvních 425 zpátečních letenek z Londýna do Sydney za konečnou cenu 215 GBP čili velmi příjemných 6 500 Kč. Při jedné rezervaci je možné koupit maximálně dvě letenky najednou. Akce se vztahuje na období od 7. srpna do 22. září 2009.

Tarifní podmínky společnosti Qantas si před nákupem prostudujte, abyste byli připraveni.

21.7.2009 Akcniletenky.com - Vystavení letenky zdarma

Při nákupu letenky v CZK jste až doposud měli možnost provádět zvýhodněné rezervace přes letenkový server Pelikan.cz při použití promo kódu pod doménovým názvem těchto stránek.

Nyní nově přinášejí Akcniletenky.com díky společnosti Asiana další možnost, jak v České republice nakupovat letenky opět výhodně a uspořit peníze při cestách do zahraničí.

U akčních letenek od klasických leteckých společností, kde bude zmíněn nákup letenky přes rezervační systém Galileo, bude možné rezervovat a vystavit letenky zdarma. A co to znamená? Nebudete platit náklady spojené s provozem poskytovatele a připojením k rezervačnímu systému, známé jako manipulační poplatek, transakční poplatek, atd.

Veškeré ostatní letenky, na které se nebude vztahovat akce s vystavením letenky zdarma, přesto máte možnost rezervovat nejlevněji* v České republice, aniž byste použili jakýkoliv promo kód či slevový kupón. Kdo chce při nákupu letenky ušetřit, tak má o důvod více, proč se vracet na Akcniletenky.com. Ostatně běžnou rezervaci letenky si vyzkoušejte již nyní.

*mezi online IATA prodejci, kteří mají návštěvnost vyšší jak sto tisíc uživatelů měsíčně

20.7.20099 Royal Brunei - Letenky - Nový Zéland - Auckland - 14 700 Kč

Mimosezónní výprodeje letenek na Nový Zéland před prázdninami odnesl nenávratně čas a na pomalu se přibližující podzim, respektive jaro na Novém Zélandě se letecké společnosti v nabídkách zatím nepředhánějí.

Výjimkou jsou brunejské aerolinie Royal Brunei Airlines, které ačkoliv velmi omezeně, přes na několik málo termínů umožňují nákup zpáteční letenky z Londýna do Aucklandu na období druhé poloviny roku za cenu 502 GBP neboli orientačně 14 700 Kč.

Při nákupu letenky v CZK může jako příklad posloužit rezervace s odletem z Londýna Heathrow (LHR) dne 23. listopadu a návrat 7. prosince z Aucklandu (AKL) za 15 636 Kč.

18.7.2009 Kuwait Airways - Letenky - Srí Lanka - Colombo - 9 390 Kč

Národní kuvajtské aerolinie Kuwait Airways mezi akční letenky často nezavítají, ale postupně jako ostatní arabské letecké společnosti si uvědomují vhodnou polohu své domovské základy, díky čemuž se snaží občas nějaké zákazníky nalákal na výhodné tarify.

Jeden takový je nabízen z Londýna do Colomba na Srí Lance za 311 GBP, což je 9 390 Kč. Dostupný je v několika málo dnech od září do listopadu. Jako příklad může posloužit odlet z Londýna 8. října a návrat 16. října z Colomba. Na Heathrow se levně dostanete s Click4sky.

17.7.2009 Aeroflot - Nejlevnější letenky - Thajsko - Bangkok - 8 561 Kč

Kdo jezdí pravidelně do Thajska za odpočinkem, zábavou či jinými aktivitami a podnebí pro něj není důležité, potom by se měl poohlédnout po nejnovějším tarifu Aeroflotu.

Vyrazit z Prahy do Bangkoku lze již za 8 561 Kč, ovšem počet místa je striktně omezen a na cesty je možné vyrazit pouze do 24. října. Kalendář nejlevnějších letenek do Bangkoku vám umožní se rychle zorientovat v dostupných termínech.

Následně dle vybraných termínů je nutné letenky rezervovat s využitím promo kódu, abyste se dostali na částku 8 561 Kč. Akce končí do vyprodání volných míst nebo nejpozději 12. srpna.

17.7.2009 Akcniletenky.com - Fanoušci jedou na Egadské ostrovy

Patříte-li do skupiny cestovatelů, kteří rádi navštěvují nová místa, mají omezený rozpočet a  chtějí využít nabídku eurových letenek společnosti Ryanair, která byla o den prodloužena, potom se vydejte na Egadské ostrovy, kam mají namířeno fanoušci akčních letenek.

Vyrazit můžete odkudkoliv, ale většina pravděpodobně zvolí směr Praha Ruzyně - Miláno Bergamo se společnosti Wizz Air a poté z Bergama do Trapani na Sicílii s Ryanairem. Následně z Trapani trajektem na jeden z vybraných ostrovů. Výdaje jsou skromné, Wizz Air podpoříte částkou 394 Kč a Ryanair sumou 2 euro. Trajekt stojí 10 EUR za úsek cesty.

Optimální doba na cestu je od 21. září, kdy Wizz Air začnou létat do Milána denně, sicilské slunce není spalující a za uvedenou cenu jsou letenky dostupné.

16.7.2009 Finnair - Levné letenky - Čína - Hong Kong - 9 551 Kč

Ačkoliv se finské aerolinie Finnair neřadí mezi největší letecké dopravce v Evropě, přesto z pohledu počtu operovaných mezikontinentálních spojů mají svým zákazníkům co nabídnout.

Při shlédnutí běžných tarifů rozhodně nepatří k nejlevnějším, ale když spustí některou z akčních nabídek, tak se jejich ceny mohou směle měřit s největšími evropskými, asijskými či arabskými leteckými společnostmi, které se snaží určovat cenovou úroveň letenek.

V aktuální akci, která končí 26. července máte možnost koupit zpáteční letenky z Vídně do Hong Kongu za 9 551 Kč. Na cesty lze vyrazit od 3. srpna do 30. října. Pro ověření tarifu může posloužit datum 10.9 s odletem z Vídně a následně s návrat 22.9 z Hong Kongu.

Koho láká raději návštěva země vycházejícího slunce, potom na něj čeká nabídka opět při odletu z letiště Vídeň do japonského města Nagoya za 10 302 Kč, kam lze odcestovat v období od 15. září do 15. prosince. Nechť je příkladem odlet z Vídně dne 2. října a návrat z Nagoya dne 13. října. Veškeré uváděné konečné ceny včetně poplatků platí pouze za předpokladu, že při nákupu letenky využijete slevový kupón.

15.7.2009 Charterové lety z Německa - Ibiza v srpnu - 4 602 Kč

Nákup cenově atraktivní letenky do typicky pobytových destinací nejen v Evropě je zpravidla vždy nejvýhodnější od charterových dopravců při odletu z Německa či Rakouska.

Charterové lety jsou nabízeny přes unikátní německý rezervační systém, kde jsou každý den aktualizovány nabídky charterových letenek jak v rámci Evropy, tak i do exotických destinací v Asii, Africe či Karibiku, kam se mnohdy s klasickými aeroliniemi dopravíte nákladněji. Nyní máte možnost rezervovat nejen charterové letenky také na stránkách Akcniletenky.com. Všechny zobrazované ceny jsou konečné a zahrnují veškeré letištní taxy a palivové příplatky.

Zejména mimo hlavní turistickou sezónu koupíte přes tento systém mnoho velmi levných letenek, na které vás budu náhodně upozorňovat. I když v Evropě nyní probíhá hlavní turistická sezóna, přesto lze například koupit letenky z Drážďan na ostrov Ibiza na červenec nebo srpen za konkurenční peníz, jenž vám při odletu z Prahy nikdo nenabídne.

14.7.2009 Ryanair - Nejlevnější letenky - Švédsko - Stockholm - 1 Kč

Nejlevnější a zároveň největší nízkonákladový dopravce v Evropě si pro své fanoušky opět připravil atraktivní cenovou nabídku na letní a podzimní období v rámci celé Evropy.

A jelikož Ryanair provozuje také několik spojů do České republiky, tak není od věci provětrat jeho rezervační systém na nakoupit si letenky za korunu. Z Prahy máte možnost navštívit například švédský Stockholm, kam koupíte zpáteční letenku za 2 Kč včetně všech poplatků.

Velmi solidní možnosti různých kombinací a výletů se nabízí též při odletu z Bratislavy, odkud lze vyrazit například do Milána Bergamo a dále do Tangeru v Maroku, kam není nutné vízum. Konečná cena včetně poplatků za všechny čtyři letenky je 4 EUR. Akce končí 16. července.

14.7.2009 EgyptAir - Levné letenky - Keňa - Nairobi - 10 990 Kč

Dnešní nabídka egyptského dopravce EgyptAir nepatří mezi striktně časově omezené či cenové trháky, ale umožňuje nákup letenky za přijatelný peníz na celé zimní období.

Kdo plánuje v zimně zavítat do Keni a nákup s velkou časovou rezervou je pro něj o něco důležitější, nežli cena dopravy, potom ho mohou oslovit egyptské aerolinie EgyptAir, které umožňují nákup zpáteční letenky například z Mnichova do Nairobi za 588 USD čili 10 990 Kč.

Při nákup letenky v CZK zaplatíte 11 161 Kč za předpokladu, že využijte slevový kupón. Nechť je příkladem odlet 12. února z Mnichova a návrat 27. února z Nairobi.

13.7.2009 Jetairfly - Levné letenky - Karibik - Jamajka - 8 800 Kč

Belgická letecká společnost Jetairfly patří do skupiny TUI, jež se zaměřuje na klientelu, která dává přednost skupinovému cestování před individuálním. Ne vždy jsou však všechny charterové lety dostatečně vytížené, díky čemuž je možné na mimosezónní období zakoupit cenově přijatelné letenky s dostatečným časovým předstihem.

Pokud vám nevadí nějaká ta občasná přeháňka a chcete vyrazit na Jamajku za reggae, potom například na termín 23.9 až 7.10 koupíte zpáteční letenku z Bruselu do Montego Bay na Jamajce za 338 EUR čili 8 800 Kč. Do Belgie se levně dostanete s Wizz Air, případně v nouzi se SkyEurope za několik stokorun, tudíž se celkově vejdete pod pětimístnou sumu.

12.7.2009 Easyjet - Nový spoj - Izrael - Tel Aviv - 3 100 Kč

Britská nízkonákladová společnost easyjet dostála své vizi, když před několika lety mluvila o provozu nízkorozpočtových spojů do Izraele, které se letos stanou realitou.

Od 2. listopadu easyjet zprovozní novou linku z Londýna Gatwick do Tel Avivu v Izraeli, kam budou létat každý den kromě pátku. Nejlevnější zpáteční letenky nyní koupíte za zaváděcí cenu 103 GBP, což je nepatrně nad hranicí třech tisíc korun.

Ve srovnání se zavedenými společnostmi se jedná o cenu velmi konkurenční, i když nikoliv převratnou, neboť například TUIfly nabízely letenky z Německa i za několik stokorun.

11.7.2009 Corsairfly - Levné letenky - Karibik - Svatý Martin - 11 200 Kč

Nejen mezi leteckým nadšenci je ostrov Svatý Martin neboli též Sint Maarten, znám zejména díky netradičně umístěné přistávací dráze a blízké pláži Maho Beach.

Možností jak se na Svatý Martin dopravit je nespočet. Jednou z nich je využití služeb francouzského charterového dopravce Corsairfly, který provozuje přímé spoje z Paříže Orly. Na celý podzim se dají koupit zpáteční letenky za 428 EUR čili lehce nad hranicí jedenácti tisíc korun. Vzhledem k bezvízovému styku stačí dokoupit nízkonákladový přípoj do Paříže.

V České republice koupíte letenky díky promo kódu za cenu 11 215 Kč, pod kterou vám ji žádný český prodejce neprodá. Jako příklad si můžete zadat do vyhledávače letenek odlet z letiště Paříž Orly (ORY) dne 8.11 a návrat ze Svatého Martina (SXM) dne 15.11.2009.

10.7.2009 Lufthansa - Levné letenky - USA - San Francisco - 9 300 Kč

Díky spolupráci německého dopravce Lufthansa s United Airlines na transatlantických spojích mohou evropské aerolinie nabízet zajímavé cenové tarify i tam, kde svoje letadla neprovozují.

Mezi takové případy lze zařadit i akční letenky z Belgie, respektive Bruselu na západní pobřeží USA. Za cenu 496 USD čili 9 300 prodává Lufthansa díky sdílení letů s United Airlines zpáteční letenky do San Francisca, Los Angeles a Las Vegas na období od 17. srpna až do 31. března následujícího roku. Tarif je dostupný do neděle 12. července.

Díky aktuálně konkurenčnímu prostředí na letišti Praha Ruzyně koupíte jednosměrné letenky do Belgie od maďarského dopravce Wizz Airr za 215 Kč. Případně lze do konce října použít služeb SkyEurope za 19 EUR v jednom směru.

9.7.2009 Condor - Levné letenky - Karibik - Barbados - 9 100 Kč

Ve velmi krátkém sledu po sobě přichází opět další akční nabídka německého charterového dopravce Condor, z čehož lze usoudit, že minulá akce nebyla příliš úspěšná.

Pokud vám Seychely v Indickém oceánu nepřišly jako příliš zajímavá destinace, potom můžete díky Condorovi změnit směr a během letních prázdnin vyrazit do Karibiku. Konkrétně na ostrov Barbados, kam pro občany ČR platí též bezvízový styk.

Zpáteční letenku z Frankfurtu koupíte za 348 EUR s relativně solidním výběrem dostupných termínů. V nabídce je i mnoho jiných destinací za obdobnou cenu, takže máte z čeho vybírat. Letenky je nutné koupit nejpozději do soboty 11. července.

8.7.2009 KLM - Levné letenky - Kanada - Toronto - 10 400 Kč

Ačkoliv je aktuálně znovuzavedení víz do Kanady horkým tématem, přesto zde máme nabídku od nizozemského dopravce KLM na zlevněné letenky do Kanady.

Od našich západních sousedů lze pořídit zpáteční letenky do Toronta a Montrealu za cenu od 399 EUR čili těsně na hranici 10 400 Kč. Na cesty je možné vyrazit z mnoha německých příhraničních letišť od 1. září do 31. března následujícího roku. Za uvedenou cenu je nutné letenky rezervovat do 22. srpna, tudíž máte dostatek času na rozhodnutí.

7.7.2009 Qatar Airways - Levné letenky - Seychely - Mahe - 11 500 Kč

Nemáte-li ještě naplánované místo letní dovolené a nechce se vám platit vysoké ceny za pobyt v evropském přímořském letovisku, kde právě probíhá hlavní turistická sezóna, potom zvažte nabídku katarských aerolinií Qatar Airways.

Na měsíce červenec a srpen nabízejí zpáteční letenky z Londýna  a Manchesteru na Seychely, respektive na mezinárodní letiště na ostrově Mahe za 384 GBP. Letenky je nutné rezervovat nejpozději do pátku 10. července. Vzhledem k tomu, že doprava do Anglie nepatří mezi vysokorozpočtové a na Seychely není nutné vízum, tak rozhodnutí by mělo být snadné.

Není tomu zase tak dlouho, kdy arabské aerolinie Qatar Airways začaly provozovat přímý spoj mezi katarským Doha a Berlínem, jenž si své zákazníky oproti jiným zavedeným spojům z Německa hledá mnohem pomaleji. Nejen z tohoto důvodu proto Qatar Airways připravily speciální nabídku do Asie určenou pouze pro odlety z Berlína, viz. nabídka dopravce.

3.7.2009 Lufthansa - Levné letenky - Nigérie - Lagos - 9 700 Kč

Akční nabídky leteckých dopravců z Evropy do Afriky se zpravidla zaměřují pouze na několik málo států, mezi kterými díky velké konkurenci aerolinií vyčnívá Jihoafrická republika, pokud vynecháme severní Afriku, kam létají některé nízkonákladové společnosti.

Kdyby nebyla Nigérie významným vývozcem ropy, potom by jistě Lufthansa nenabízela zpáteční letenky z Frankfurtu do Lagosu za 524 USD čili 9 700 Kč, které je nutné koupit nejpozději do úterý 7. června. Na cesty lze vyrazit od 20. září do 30. října.

Vzhledem k velmi malému rozdílu v ceně při odletu z bližších letišť k českým hranicím, doporučuji připlatit si 26 USD neboli 500 Kč a odlétat z letiště Drážďany či Norimberk.

2.7.2009 Wizz Air - Nový spoj - Bratislava - Řím - 260 Kč

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air v poslední době razantně rozpíná křídla a v segmentu nízkonákladových dopravců ve střední Evropě je stále více vidět na mnoha letištích, kde se snaží zejména SkyEurope postupně přebírat klientelu.

Kdo to nemá daleko na letiště Bratislava, tak má možnost využít promo ceny letenek na nově ohlášený spoj z Bratislavy do Říma, který vstoupí do provozu 20. září a bude danou linku obsluhovat čtyřikrát týdně. Nejlevnější jednosměrné letenky koupíte již za 10 EUR.

Vzhledem k tom, že jsou možnosti platby letenek bez poplatku značně limitované, tak je nutné připočíst ke zpáteční letence za 20 EUR ještě 5 či 10 EUR za vystavení.

1.7.2009 TUIfly - Levné letenky - Itálie - Sardinie - 790 Kč

Máme zde první prázdninový den a společně s ním přichází i okurková sezóna na akční letenky, neboť letecké společnosti se nyní plně soustředí na maximalizaci zisku, jelikož podzim a zima budou ještě kruté a kdy jindy vydělat alespoň nějaké peníze něž v létě.

Z tohoto důvodu je například možné relativně výhodně rezervovat letenky již na podzim od německé nízkonákladové společnosti TUIfly. Jednou z nejzajímavějších nabídek jsou letenky z Mnichova na ostrov Sardinie, kdy za jeden směr zaplatíte 29 EUR čili přibližně 790 Kč. Za stejnou cenu je lze zakoupit i v opačném směru. Vyrazit na cestu však můžete až v říjnu.

<< Letenky 2009-IV | Letenky 2009-II >>

Akcniletenky.com - tipy na nejlevnější letenky

Letenky - Levné letenky - Autopůjčovna - Ubytování - Hotely - Hostel - Půjčovna aut - Last minute dovolená - Eurovíkendy