AKČNÍ LETENKY .COM

Letenky

Levné letenky

Autopůjčovna

Ubytování

Hostel

Hotel

Půjčovna aut

Last Minute dovolená

ONLINE NÁKUP

  Letenky
  Autopůjčovny
  Hotely
  Hostely
  Last Minute

LÉTÁNÍ DO SVĚTA

  Letiště
  Low cost airlines
  Letecké společnosti

INFORMACE

  Diskuze
  Kontakt

Nákup NÍZKONÁKLADOVÉ LETENKY za 1 Kč

Akční ceny letenek - Promo lety - Akce 2009-II

30.6.2009 Aeroflot - Levné letenky - Uzbekistán - Taškent - 8 800 Kč

Jakýchkoliv akčních nabídek do Střední Asie je obecně jak šafránu, neboť skutečná konkurence mezi leteckými dopravci do tohoto regionu v podstatě neexistuje.

Z tohoto důvodu každá cenová nabídka, která je v korunách vyjádřena menší než pěticifernou sumou se považuje za velmi dobrou. Mezi takové je možné zařadit ceny největší ruské letecké společnosti Aeroflot, která umožňuje nákup letenky z Varšavy do Taškentu v Uzbekistánu již za 471 USD čili 8 800 Kč a pro odlety z Vídně od 513 USD neboli 9 550 Kč.

Letenky jsou v několika málo kusech dostupné na červenec a srpen. V mnohem větším množství potom od září až do června 2010. Při nákupu letenky v českých korunách zaplatíte při odletu z Varšavy 9 044 Kč. Nechť je příkladem odlet 8.9 a návrat z Taškentu 15.9.2009. Kdo zvolí jako odletové místo letiště Vídeň, tak zaplatí 9 832 Kč.

29.6.2009 České aerolinie - Nejlevnější letenky - New York - 6 550 Kč

Dnešní den je pro České aerolinie historický okamžik, neboť díky jejich promo tarifu poprvé zavítaly na stránky Akcniletenky.com a zařadily se tak do exkluzivní skupiny leteckých společností, které svými akčními letenkami myslí na nízkorozpočtové cestovatele.

U koho první řádky vzbudí nacionalismus či národní cítění k ČSA, že se konečně jedná o nabídku určenou pro obyvatele České republiky, potom bude zklamán, neboť u našich severních sousedů rozpíná křídla Lufthansa a ČSA jako člen SkyTeamu se tomu snaží bránit.

Z letiště Krakov, které mají obyvatelé Slezska na dohled, máte nyní možnost koupit zpáteční letenky do New Yorku na letiště JFK za 353 USD, což je na České aerolinie velmi zajímavá cena 6 550 Kč. Dle tarifu je možné vyrazit na cestu od 21. srpna do 30. června 2010. Volná místa jsou však dostupná až od poloviny září do června příštího roku.

V České republice koupíte letenky díky promo kódu za cenu 6 745 Kč, pod kterou vám ji žádný český prodejce neprodá. Jako příklad si můžete zadat do vyhledávače letenek odlet z letiště Krakov (KRK) dne 7.10 a návrat z New Yorku (JFK) dne 12.10.2009.

Tarif je bez časového omezení, tudíž může být kdykoliv odstraněn. Kdo pozdě chodí, sám...

28.6.2009 Northwest Airlines - Letenky - USA - Los Angeles - 9 500 Kč

Švýcarsko se v několika posledních akcích stalo pro americké aerolinie zemí zaslíbenou a oproti mnohem většímu německému trhu nabízejí zajímavější ceny letenek na západ USA.

Novým příkladem mohou být Northwest Airlines, které do úterý 30. června mají v rezervačním systému zlevněné tarify z Curychu do Los Angeles za 364 EUR neboli 9 500 Kč. Oproti konkurenci vám umožní navštívit USA ještě v průběhu hlavní turistické sezóny, neboť výlet můžete naplánovat pro odlety mezi 11. srpnem a 14. říjnem s max. měsíčním pobytem.

Při nákupu letenky v CZK a současného použití promo kódu zaplatíte 9 849 Kč. Nechť je příkladem srpnový termín s odletem z Curychu 15.8 a návrat z Los Angeles dne 28.8.2009.

27.6.2009 Lufthansa - Levné letenky - USA - Miami - 9 300 Kč

Mezi návštěvníky akčních letenek jistě existuje mnoho cestovatelů, kteří chtějí využít bezvízový styk s USA, ale zároveň potřebují své cesty plánovat velmi dlouho předem.

Pro takové případy je zde nabídka německé letecké společnosti Lufthansa, která připravila pro naše severní sousedy akční nabídku letenek na Floridu již na zimní sezónu 2009/2010, ačkoliv Poláci potřebují ke vstupu na území USA stále vízum. Akce je platná až do 5. srpna.

Nejlevnější zpáteční letenky z Polska jsou v nabídce z letiště Katowice do Miami na Floridě za 502 USD čili 9 300 Kč. Na cesty je možné vyrazit v období od října až do 31.3.2010 s maximální délkou pobytu jeden měsíc. Zejména obyvatelé Slezska, na které je dnešní nabídka směrována by doma v zimě neměly strádat, nýbrž se vyvalit na Miami Beach.

Při nákupu letenky v CZK a použití promo kódu zaplatíte 11 176 Kč. Jako příklad stačí jednoduše zadat do vyhledávače odlet z Katowic 3.2 a návrat z Miami dne 17.2.2010.

26.6.2009 AirAsia X - Levné letenky - Malajsie - Kuala Lumpur - 5 750 Kč

Dlouhých sedm měsíců trvalo asijské nízkonákladové jedničce AirAsia, než její dceřiná společnost AirAsia X zlevnila zpáteční letenky mezi Evropou a Malajsií pod hranici 198 liber, což je cena za kterou se prodávaly první letenky v rámci promo akce při ohlášení letů.

Díky všeobecnému zlevnění letenek mezi Evropou a Asií zareagovaly také AirAsia X a nyní prodávají nejlevnější zpáteční letenku z Londýna Stansted do Kuala Lumpur za 188 GBP neboli velmi zajímavých 5 750 Kč. Hlavní výhodou této akce je možnost naplánovat cestu nejen na letošní podzim, ale také na zimu v roce 2010, což konkurence nedovoluje.

Akce je dle dopravce platná do neděle 28. června během níž lze rezervovat stejně cenově zajímavé letenky z Kuala Lumpur do mnoha jiných koutů nejen jihovýchodní Asie. Letenky na letiště Londýn Stansted aktuálně koupíte nejvýhodněji u evropské jedničky Ryanair při odletu z Altenburgu, Bratislavy, Krakova či Katowic za 10 EUR v jednom směru.

25.6.2009 Condor - Levné letenky - Kanada - Halifax - 7 800 Kč

Hledáte-li na letní či podzimní měsíce cenově dostupné letenky do evropských či mimoevropských destinací, potom by vám mohla přijít vhod nabídka německého Condora.

Ačkoliv je v nabídce mnoho dálkových letenek za cenu 149 EUR, tak většina z nich je dostupná pouze v jednom směru, ovšem například Halifax v Kanadě lze koupit pro oba směry. Zpáteční letenka z Frankfurtu tak vyjde na 298 EUR čili 7 800 Kč.

Kromě dálkových spojů najdete také slušnou nabídku letenek za 49 EUR v rámci Evropy, které jsou obousměrně dostupné spíše ke konci letní turistické sezóny v září a říjnu.

25.6.2009 US Airways - Levné letenky - USA - Boston - 6 850 Kč

Americké město Boston, známé zejména díky prestižním univerzitám MIT a Harvard, bývá velmi často v hledáčku mnoha leteckých společností, neboť při letech z Evropy do USA na východní pobřeží je takříkajíc první na ráně.

Nízké ceny jiných dopravců nutí nabízet atraktivní tarify také US Airways, ačkoliv z Evropy do Bostonu nenabízejí přímé lety. S přestupem ve Philadelphii koupíte zpáteční letenku z Německa, respektive Frankfurtu či Mnichova do Bostonu od 263 EUR, což při aktuálně posilující koruně vychází na 6 850 Kč. Dostupné jsou zejména na měsíce září a říjen.

Pokud si připlatíte cca 20 EUR, potom kromě Bostonu můžete vyrazit také do New Yorku. Nízkonákladovým cestovatelům však doporučuji využít Boston i při cestě do New Yorku, neboť při použití metra v Bostonu za 1.70 USD a Megabusu do NYC za 1 USD vás bude stát cesta z letiště v Bostonu až na Manhattan v New Yorku pouze 2.70 USD a pět hodin cesty.

17.6.2009 Aeroflot - Levné letenky - Čína - Peking - 8 850 Kč

Další zajímavá nabídka největšího ruského dopravce Aeroflot je zaměřena opět směrem na daleký východ a to do hlavního města Čínské lidové republiky.

Od minulého roku, kdy Čína hostila letní olympijské hry se nejlevnější letenky z Evropy do Pekingu stabilně drží pod psychologickou hranicí deset tisíc korun zejména díky Emirates, které nabízejí výhodné letenky z Německa téměř po celý rok.

Nyní se přidal s atraktivní nabídkou také Aeroflot, který umožňuje nákup z Vídně do Pekingu za 458 USD neboli 8 850 Kč. Dostupné jsou téměř na libovolné datum přes celé léto až do 24. října s tím, že si letenku koupíte nejpozději 15. července, kdy akce končí.

V ČR koupíte letenku nejlevněji za 9 040 Kč. Jako jednoduchý příklad může posloužit odlet z Vídně (VIE) dne 13. srpna a návrat z Pekingu (PEK) o týden později dne 20. srpna.

17.6.2009 Lufthansa - Levné letenky - Singapur - 9 990 Kč

Německý letecký obr Lufthansa se nám lehce zaleknul akčních letenek své konkurence ze sdružení Star Alliance, a tak připravil nepatrně konkurenční nabídku přímo do vosího hnízda.

Až do úterý 23. června máte možnost rezervovat zpáteční letenky z Mnichova do Singapuru za konečnou cenu 517 USD neboli těsně pod hranicí deset tisíc korun. Kromě Mnichova lze zvolit jako výchozí letiště za téměř totožnou cenu též Vídeň. Tarifní podmínky mluví o maximálně měsíčním pobytu a podmínce vyrazit na cestu od 1. září do 31. října. Na rozdíl od Singapore Airlines získáte alespoň nějaké míle na svůj FF účet.

Nejzazší termín který koupíte, je odlet 31. října a návrat 29. listopadu. Ačkoliv přímo Singapur není optimální výchozí místo pro nízkonákladové cestovatele, přesto stačí přejet hranice do sousední Malajsie a z blízkého letiště Johor Bahru využít nízké ceny AirAsia.

17.6.2009 United Airlines - Levné letenky - USA - Phoenix - 7 900 Kč

Dle mnoha nabídek zejména amerických dopravců určených pro evropské zákazníky, nebude letošní léto žádný med z hlediska výdělků, jak by si některé aerolinie mohly přát. O tom jaký bude sychravý podzim a chladná zima se nechme teprve překvapit.

Už na druhou polovinu srpna lze koupit od United Airlines zpáteční letenky z Ženevy na Jihozápad USA, konkrétně do Phoenixu za 293 EUR, což je 7 900 Kč. Z Curychu poté za 306 EUR. Na cesty do USA je možné vyrazit od 11. srpna až do 14. října s maximálně třemi měsíci pobytu, což je oproti jiným nabídkám mírný nadstandard. Akce platí do konce června.

Curych a Ženeva nejsou z ČR letecky zrovna cenově dostupné, ovšem v případě že se vychytá akce rakouských FlyNiki, tak se z Vídně do Curychu dopravíte za rozumné peníze. V nouzi nejvyšší použijte třeba autobusy SA, které nabízejí zpátečku od 1 700 Kč.

16.6.2009 Singapore Airlines - Indonésie - Bali - Denpasar - 9 250 Kč

Singapurské aerolinie Singapore Airlines nemohou ani při velmi nízkých cenách zaplnit svá letadla, a tak postupně přesouvají své akční nabídky také do ostatních zemí v Evropě.

Ze sousedního Německa je jako vlajková nabídka prezentována zpáteční letenka z Frankfurtu do New Yorku za cenu 279 EUR čili 7 500 Kč, s možností odcestovat do USA od 17. srpna do 13. října. Kromě USA koupíte zlevněné letenky také do Asie a Austrálie.

Naopak pro horkokrevné Italy mají Singapore Airlines připravený jako lahůdku indonéský ostrov Bali, respektive jeho letiště Denpasar. Zpáteční letenku z Milána Malpensa na Bali pořídíte od 344 EUR neboli 9 250 Kč. Na rozdíl od britské nabídky jsou letenky dostupné nejen na podzim, ale kromě prosince také na rok 2010 až do 28. února.

Díky velmi silné konkurenci máte možnost přepravit se z Prahy do Milána s Easyjet, SkyEurope a Wizz Air, což zaručuje náklady v řádu stokorun. Prodej končí 30. června.

16.6.2009 Martinair - Nizozemské Antily - Curacao - 10 900 Kč

Na období letních prázdnin, kdy je o letenky v Evropě největší zájem a jen těžko se hledají zajímavé nabídky do přímořských letovisek v rámci Středozemního moře, není od věci zaměřit se na nabídky do Karibiku a to rovnou na Nizozemské Antily, kam není nutné vízum.

Komu nevadí přesuny v rámci Evropy a na prázdniny hledá zajímavou destinaci v Karibiku, potom by ho mohly oslovit nizozemské aerolinie Martinair, které nabízejí pouze na několik termínů v červenci poloviční cenu letenek oproti všem ostatním.

Zpáteční letenku z Amsterdamu na ostrov Curacao v Nizozemských Antilách je možné pořídit na termín 1. až 8. července za 404 EUR čili necelých 11 000 Kč. V absolutním měřítku se nejedná o průlomovou cenu, ale vzhledem k termínu o prázdninách je cena přiměřená. Aktuální počasí hlásí skoro jasno, 32 stupňů ve stínu a 28 ve vodách karibského moře.

15.6.2009 Singapore Airlines - Nový Zéland - Auckland - 11 500 Kč

Singapurské aerolinie Singapore Airlines patří mezi nejuznávanější aerolinie v osobní dopravě díky vysokému standardu služeb, za které si nechávají velmi dobře zaplatit. Přesto v době nezájmu o cestování letadlem vypouštějí také oni po krátké době jednu akci za druhou.

V librovém vyjádření například stáhli v aktuální akci cenu zpáteční letenky z Londýna do Aucklandu na Novém Zélandu na nejnižší hodnotu v historii pro případy, kdy je nutné letenku rezervovat výhradně v GBP a nelze využít výhod konverzních přepočtů. Letenku pořídíte již za 368 GBP, neboli přepočteno na českou měnu zaplatíte 11 500 Kč.

Kromě Nového Zélandu a Austrálie jsou v nabídce také destinace v jihovýchodní Asii, z nichž ta nejzajímavější je indonéský ostrov Bali, kam je možné pořídit zpátečku za 319 GBP. Tarifní podmínky hovoří o velmi širokém období, kdy je možné vyrazit na cesty, ovšem ve skutečnosti letenky koupíte zpravidla na podzimní měsíce září až listopad.

O tom, že letenky nejdou na odbyt také napovídá nestandardně dlouhé období prodeje až do 30. června. Vlastníci věrnostního programu se mohou předem rozloučit s načtenými mílemi.

14.6.2009 American Airlines - Letenky - USA - Las Vegas - 9 000 Kč

Ačkoliv před sebou máme letní turistickou sezónu, kdy by měly letecké společnosti zvyšovat ceny letenek nejlépe až do nebe, přesto se někdy objeví zajímavá nabídka.

Americké aerolinie American Airlines mají ve svém rezervačním systému několik málo zpátečních letenek z Curychu do Las Vegas za 474 USD čili těsně za hranicí 9 000 Kč.

I když se nejedná o přelomovou cenu, přesto vzhledem k tomu, že jsou termíny dostupné na červenec a srpen, to není na mezi hráči oblíbené Las Vegas cena přemrštěná. Příkladem může být 11 - 18. srpen. Akce platí do pondělí 15. června.

12.6.2009 Aeroflot - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 9 900 Kč

Ruský národní dopravce Aeroflot se v časech poklesu zájmu o leteckou dopravu též potýká s poklesem pasažérů na palubách svých letedel, díky čemuž se zákazníci mohou těšit ze snížení cen letenek z velmi často opomíjené střední Evropy do jihovýchodní Asie.

Promo akce na letenky do Thajska je určena současně pro letiště Praha, Vídeň a Varšava. Nejlevnější zpáteční letenky do Bangkoku koupíte z Varšavy za 515 USD, což je i přes nepatrně posilující dolar 9 900 Kč. Při odletu z Prahy zaplatíte 531 USD a z Vídně 532 USD. Máme před sebou teprve léto a tudíž se akce vztahuje pouze na období letního letového řádu, čili pro odlety uskutečněné do 24. října s tím, že v Thajsku nebudete déle než jeden měsíc.

Nákup letenky v České republice pořídíte díky spolupráci se Superletuska.cz nejlevněji přes Akcniletenky.com. Nechť je příkladem rezervace letenky s odletem z Prahy dne 7.10 a návrat z Bangkoku dne 18.10 za 10 390 Kč. Obdobně z Vídně za 10 511 Kč a v neposlední řadě ve stejném termínu z Varšavy za 10 151 Kč. Akce platí do 15. července či vyprodání.

Tarif je nejčastěji dostupný pro odlety z uvedených letišť ve středu, pátek a sobotu s návratem z Thajska ve čtvrtek, sobotu a neděli. Místa najdete od poloviny srpna do poloviny listopadu.

11.6.2009 Central Connect Airlines - Ostrava - Vídeň - 1 990 Kč

Letiště Ostrava bylo až doposud, díky absenci zajímavých cenových nabídek na akčních letenkách opomíjeno, neboť největší tuzemský dopravce se k obyvatelům Slezska staví zády.

Nyní však máte možnost využít speciální prázdninové nabídky letecké společnosti Central Connect Airlines se sídlem na letišti Leoše Janáčka v Mošnově, která nabízí zpáteční letenku z Ostravy do Vídně za konečnou cenu 1990 Kč.

Pomalu se přibližuje konec školního roku, a tak je nabídka přívětivá také k rodinám s dětmi, které si chtějí na jeden den či víkend zaletět do Vídně, neboť dítě v doprovodu rodiče zaplatí pouze letištní taxy. Akce se vztahuje na letní prázdniny od 1.7 do 31.8.2009.

Podmínky tarifu jsou velmi mírné, neboť minimální doba pobytu ve Vídni je 8 hodin, tudíž když ráno odletíte z Ostravy v 7:10, tak ještě tentýž den se můžete vrátit dle letového řádu večerním spojem z Vídně ve 20:45 a za 50 minut vystoupit v Ostravě. Za uvedenou cenu lze rezervace letenek provádět pouze na letišti v Mošnově.

11.6.2009 Turkish Airlines - Levné letenky - Japonsko - Tokyo - 9 600 Kč

Turecké aerolinie Turkish Airlines se v poslední době snaží zachytit stále sílící nástup aerolinií z Perského zálivu, což se odrazuje v jejich cenové politice, neboť přeci jenom nemají na Dálném východě takovou reputaci jako Emirates, Qatar Airways či Etihad Airways.

V rámci sdružení Star Alliance nabízejí mnoho zajímavých tarifů směrem na východ nejen z České republiky, ale též z Německa. Jeden z nejzajímavějších najdete na trase mezi Německem a Japonskem, a to konkrétně z Frankfurtu do Tokia za 356 EUR čili 9 600 Kč.

Tento promo tarif je nabízen k distribuci pouze Expedii. Samotné aerolinie mají cenu o několik euro vyšší. Na cesty je nutné vyrazit ještě v červnu s tím, že se zpět z Japonska musíte vrátit nejpozději na konci července. Prodej končí s posledním červnovým dnem.

10.6.2009 China Southern Airlines - Letenky - Tibet - Lhasa - 11 215 Kč

Že jsou Češi cestovatelský národ, tak to je obecně známo, ale jen málokdy se dostane k leteckých společnostem informace o tom, že zde existuje také velká základna milovníků hor.

Nejen z tohoto důvodu připravily China Southern Airlines speciální tarif určený pouze pro Českou republiku, respektive pro odlety z Prahy Ruzyně, o kterém se může našim evropským sousedům nechat jenom zdát.

Zpáteční letenku z Prahy do Tibetu či spíše přesněji řečeno do Lhasy lze pořídit již za cenu 11 215 Kč. Na cesty je možné vyrazit v období od června do konce srpna s maximální délkou pobytu 30 dní. Počet míst a volných termínů je velmi striktně omezen a letenky je též nutné rezervovat nejpozději 10 dnů před zahájením cesty. Prodej končí 30. června.

Za cenu 11 215 Kč koupíte letenku online pouze na Akcniletenky.com, díky spolupráci s portálem Letuska.cz. Jako inspirace může posloužit termín PRG - LXA, 25.6 až 2.7. Jestliže se vám nedaří najít volné termíny či se změnila cena, potom napište e-mail profesionálnímu letenkáři Ing. Paluzgovi ze společnosti Asiana, který byl o tarifu informován.

9.6.2009 Ryanair - Nejlevnější letenky - Skotsko - Edinburgh - 27 Kč

Po delší době se nám irský dopravce Ryanair vytáhnul s cenami letenek, na které jistě čekali všichni cestovatelé, které zejména v minulém roce velmi často rozmazloval centovými, haléřovými, pencovými a jinými letenkami.

V rámci krátké promo akce je možné aktuálně nakoupit například jednosměrné letenky z německého letiště Altenburg do skotského Edinburghu za konečnou cenu 1 EUR čili 27 Kč. Za stejnou cenu jsou i v opačném směru. Hlavní výhodou této nabídky je nepřeberné množství termínů na prázdninové měsíce červenec a srpen.

Akce je platná téměř po celé Evropě, tudíž si na své přijdou i obyvatelé Moravy, kteří to mají blízko na letiště Bratislava, odkud je možné vyrazit třeba směrem na jih do Itálie.

9.6.2009 KLM - Levné letenky - USA - Washington - 6 700 Kč

Francouzsko-nizozemské konsorcium Air France-KLM se nám s nabídkou letů do USA pěkně rozšouplo. Každá divize se společně s Delta Airlines, respektive Northwest Airlines snaží bojovat na všech trzích, kde chybí dominantní hráč.

Mezi takové trhy dnes patří Itálie, kde kdysi Alitalia přepravovala značnou část cestujících. Ovšem časy se mění a společně s tím i ceny letenek. Příkladem je nabídka zpátečních letenek z Říma do Washingtonu za 248 EUR od KLM, které jsou v nabídce do 15. června.

V přepočtu za 6 700 Kč můžete vyrazit do hlavního města USA v období do 26. června a následně poté od 7. do 30. září. Boj o nízkonákladovou jedničku v Praze mezi SkyEurope a Wizz Air je též v plných obrátkách, a tak nouze o levné letenky do Říma rozhodně není.

8.6.2009 Akcniletenky.com - Staňte se fanouškem na Facebook.com

Jak už bylo zmíněno v sobotu, Akcniletenky.com mají nově stránku také na Facebook.com. Založena byly zejména jako částečná náhrada za diskusní fórum, které zde zatím chybí. Portál Facebook.com navštěvuje mnoho zkušených cestovatelů, kteří se doufám též podělí o své nasbírané zkušenosti nejen z oblasti letecké dopravy.

Rád bych chtěl všechny začínající cestovatele předem informovat, že se nechystám stát vaším osobním konzultantem v oblasti nákupu letenek. Každý jistě pochopí, že není v silách jedné osoby zabývat se každým požadavkem zvlášť. Od toho existují profesionální letenkáři, které zaměstnávají IATA prodejci, jako jsou Letuška, Student Agency a další.

7.6.2009 Air France - Levné letenky - USA - New York - 6 300 Kč

To že je nutné v rámci konkurenčního boje používat všech možných prostředků, dokazují francouzské aerolinie Air France, které těží z úzké spolupráce s národními drahami SNFC. Jste-li dobrodružné povahy a dopravní prostředky na daleké cesty nepoužíváte pouze jako nutnost pro přepravu z bodu A do B, potom mám pro vás zajímavý tip.

Air France nabízejí do úterý 9. června zpáteční letenky z Bruselu do New Yorku za 231 EUR čili 6 300 Kč pro všechny, kterým nevadí kombinace vlaku a letadla. Z centra Bruselu nevyrazíte na letiště, nýbrž na jižní nádraží (ZYR), kde nastoupíte do rychlovlaku TGV a rychlostí 300 km/h se pohodlně přepravíte na letiště Paříž Charles de Gaulle, odkud budete dále pokračovat přímým spojem do New Yorku na letiště JFK.

Akce se vztahuje na období od 17. srpna do 31. října, což je optimální doba, neboť z Prahy do Belgie bude již v provozu nízkonákladový spoj Wizz Air, který vám minimalizuje náklady.

6.6.2009 Continental Airlines - Letenky - USA - Washington - 4 600 Kč

Soudě podle aktuálních nabídek některých leteckých dopravců na letenky do USA, kteří chtějí provětrat své rezervační systémy již nyní v červnu, bude podzim zajímavý a zima krutá.

Mezi tipy na akční letenky se nově zařadí také americké aerolinie Continental Airlines, jež spustily promo akci na letenky z irského Dublinu do Washingtonu a Philadelphie v USA. Zpáteční letenku do Washingtonu koupíte za 169 EUR čili velmi příjemných 4 600 Kč. Téměř obdobně je tomu také u Philadelphie za cenu 179 EUR neboli 4 850 Kč. Kromě letiště je možné koupit letenku z Dublinu také na vlakové nádraží ve Philadelphii (ZFV) za 166 EUR, díky čemuž v New Yorku nepřestoupíte na letadlo, nýbrž na Amtrak a vystoupíte v centru.

Letenky do USA je možné koupit na období od 16. srpna do konce října s tím, že akce končí v úterý 9. června. Pokud si letenku rezervujete na období září nebo říjen, kdy je k dostání nejvíce volných míst, potom byste neměli mít obtíže se dopravit z Prahy Ruzyně do Dublinu za několik stokorun přímým spojem evropské nízkonákladové jedničky Ryanair.

Na podnět několika čtenářů jsem založil stránku Akční letenky na Facebook.com, která může nezávislým cestovatelům posloužit k volné diskusi, nebo být pouze fanouškem.

5.6.2009 Finnair - Levné letenky - Jižní Korea - Soul - 10 800 Kč

Finské aerolinie Finnair se nám poslední dobou s počtem akčních nabídek rozšouply, a tak i na tento víkend přichystaly krátkou promo akci na letenky do Jižní Koreje.

Zpáteční letenku z mnoha německých letišť, kam Finnair provozují přímé spoje z Helsinek, do Soulu v Jižní Koreji pořídíte již za 397 EUR, což je v přepočtu 10 800 Kč.

Na cesty můžete vyrazit ve velmi širokém rozmezí termínů, jak v letních měsících červenec a srpen, tak i ve zbývajícím období do 25. prosince 2009. Vrátit zpět z Koreje je však nutné nejpozději do 31.12.2009. V ČR koupíte letenky za 10 870 Kč při použití promo kódu.

5.6.2009 Lufthansa - Levné letenky - USA - New York - 7 100 Kč

Akční letenky na severovýchodní pobřeží USA se díky nejen otevřenému nebi nad Atlantikem stávají opakovaně u mnoha dopravců vlajkoou lodí v promo akcích, čemuž není jinak ani dnes, neboť poptávka po nejlevnějších letenkách do New Yorku je zkrátka největší.

Kdo to má blízko k našim severním sousedům, respektive konkrétně do Katowic, tak by ho mohla zlákat nabídka německé letecké společnosti Lufthansa, která se na polský trh pravidelně zaměřuje s promo akcemi na cesty do USA.

Zpáteční letenku z letiště Katowice do New Yorku koupíte za 373 USD neboli 7 100 Kč. Navštívit  New York je možné od 16. srpna do 31. října s tím, že si letenku koupíte nejpozději do úterý 9.6.2009 a v cílové destinaci nezůstanete déle jak jeden měsíc.

4.6.2009 Blue Wings - Nový spoj - Rusko - Moskva - 3 600 Kč

Německá letecká společnost Blue Wings nepatří mezi velké hráče na evropském leteckém nebi, ovšem je si vědoma omezené konkurence na spojích mezi Německem a Ruskou federací, a tak se její aktivity zaměřují i na tento ziskový trh.

K již několika provozovaným spojům mezi Německem a Ruskem přidává novou linku z letiště Lipsko/Halle do Moskvy. Nejlevnější zpáteční letenku lze koupit za 133 EUR čili 3 600 Kč, což je vzhledem k přepáleným cenám letenek z letiště Praha Ruzyně jistě zajímavá cena.

3.6.2009 Thomsonfly - Levné letenky - USA - Florida - 5 100 Kč

Jak je obecně známo, před hlavní turistickou sezónou bývají letadla relativně prázdná, což je výhoda pro každého, kdo oželí nároky na konkrétní termín cesty a dokáže se přizpůsobit.

Zejména čtenáři z Anglie, kteří to nemají daleko na londýnské letiště Gatwick, mohou využít atraktivní nabídku britského dopravce Thomsonfly. Na několik termínů v červnu nabízí k prodeji zpáteční letenky z Londýna do Sanfordu na Floridě již od 164 GBP, což je 5 100 Kč.

V rámci možností je možné se do Londýna dopravit též s Aer Lingus z Mnichova za 70 EUR.

2.6.2009 China Southern Airlines - Letenky - Čína - Peking - 10 400 Kč

Od podzimu minulého roku, kdy byla zahájena spolupráce mezi tuzemským dopravcem ČSA a čínskými China Southern Airlines formou sdílení letů, uplynula pěkná řádka měsíců.

Teprve až nyní se čínský partner rozhodl nabídnout pro cestovatele z malé české kotliny, kteří využívají služeb letiště Praha Ruzyně, atraktivnější ceny letenek do Říše středu. Pořídíte tak zpáteční letenku z Prahy do Pekingu za 551 USD, což je při padajícím dolaru 10 400 Kč.

Na výlet do Číny je možné odcestovat od června do konce září a nákup uskutečnit do 30.6. Rezervace je možné provádět i přes české prodejce. Příkladem může být 1. až 8. červenec.

1.6.2009 El Al Israel Airlines - Letenky - Izrael - Tel Aviv - 3 990 Kč

Mezi mnohými jsou izraelské aerolinie El Al Israel Airlines označovány jako nejbezpečnější letecká společnost na světě. Bezpečnost na palubě zajišťují nebeští maršálové, což s sebou přináší také nemalé finanční náklady, jež se projevují v konečných cenách letenek.

Občas se však také El Al Israel Airlines přemůžou a mimo hlavní sezónu sníží ceny letenek v nejnižších knihovacích třídách. Potom je vzhledem k standardně nabízeným cenám letenek možné cestovat i s těmito vyhlášenými aeroliniemi relativně levně.

Na měsíc červen najdete několik málo termínů, kdy zaplatíte za zpáteční letenku z Mnichova do Tel Avivu přijatelných 209 USD čili těsně pod 4 000 Kč. Nechť je příkladem 10. a 17.6.

1.6.2009 Aerosvit Airlines - Letenky - Kazachstán - Almaty - 7 600 Kč

Jakékoliv výhodné tarify letenek do Centrální Asie, respektive do zemí bývalého Sovětského svazu se objevují velmi zřídka, neboť letecká doprava do těchto zemí je silně regulována. Světlou výjimkou je nabídka ukrajinského dopravce Aerosvit Airlines.

Zpáteční letenka z Prahy Ruzyně do Almaty v Kazachstánu je k dostání již za 399 USD, což je v přepočtu 7 600 Kč. Za uvedenou cenu jsou letenky k dostání nejen na nejvíce poptávané měsíce červenec a srpen, ale i na zbytek celého roku. I když se v každém měsíci jedná o limitovaný počet nabízených termínů, přesto jako příklad může posloužit 1. až 16. červenec.

31.5.2009 Singapore Airlines - Levné letenky - USA - New York - 7 200 Kč

Ačkoliv singapurská letecká společnost Singapore Airlines nehraje v transatlantické dopravě mezi Evropou a USA první ligu, přesto díky své atraktivní cenové politice za sebou nechává všechny největší hráče na trhu, tedy alespoň v rámci víkendové promo akce.

Až do pondělí 1. června jsou v akční nabídce zpáteční letenky z Frankfurtu do New Yorku na letiště JFK za 267 EUR, tedy přibližně 7 200 Kč. Na výlet do New Yorku lze vyrazit v červnu, nebo poté od 17. srpna do 30. září s podmínkou, že v cílové destinaci nezůstanete déle než jeden měsíc. Pokud budete cestovat jako jednotlivec, potom případně zvažte nabídku německé Lufthansy z Prahy do Frankfurtu za 95 USD čili cca 1 800 Kč.

31.5.2009 Wizz Air - Nové spoje - Barcelona - Burgas - Soluň - 647 Kč

Maďarská letecká společnost Wizz Air, která se snaží bojovat s nízkonákladovou konkurencí na letišti Praha Ruzyně, uvolnila do prodeje letenky na nové spoje, jež bude provozovat během letní turistické sezóny od konce července do poloviny září.

Nejlevnější jednosměrné letenky z Prahy do Barcelony, Burgasu a Soluně je možné koupit již za 647 Kč v rámci slevové akce, která končí 1. června. Vzhledem k obecnému poklesu zájmu o leteckou dopravu nejen v letošním roce je však otázkou, zda při sázce na českou klientelu, budou tyto spoje v přímé konkurenci s Clickair a SkyEurope ekonomicky rentabilní.

30.5.2009 Air Canada - Levné letenky - USA - New York - 6 600 Kč

Pro koho je cestování s nízkonákladovými dopravci v rámci Evropy naprostá samozřejmost a je ochoten využít jejich služeb k přesunu do irského Dublinu, potom by ho mohla zaujmout cenová nabídka kanadského vlajkového dopravce Air Canada.

Z Dublinu do New Yorku je možné koupit zpáteční letenky již za 246 EUR, což sice není cenový zázrak, ale ve srovnání s evropskou konkurencí je cena 6 600 Kč přijatelná. Počet letenek za uvedenou cenu je velmi omezen a najdete je v rozmezí od 22. srpna do 19. září.

Jako příklad může posloužit odlet z Dublinu dne 27.8 a návrat z New Yorku 1. září. Cena je platná pro registrované členy věrnostního programu Aeroplan. Ostatní zaplatí o 20 EUR více.

29.5.2009 SkyEurope - Letní výprodej - Chorvatsko - Dubrovník - 643 Kč

Po velmi dlouhé době se nízkonákladový dopravce SkyEurope odhodlal ke změně cenové politiky v rámci promo akcí, neboť snížil nejlevnější letenky na částku 19 EUR.

Vzhledem k tomu, že je možné koupit zpáteční letenky do mnoha přímořských destinací za konečnou cenu 1286 Kč nejen na červenec a srpen, tak jistě stojí za zmínku. Nechť je příkladem Dubrovník a Split v Chorvatsku, Soluň v Řecku a mnohé další destinace.

K velmi rychlému přehledu volných míst využijte kalendář nejlevnějších letenek, jenž vám umožní být v přehledu během několika minut. Letenky rezervujte nejpozději do 31. května.

29.5.2009 Finnair - Levné letenky - Čína - Peking - 9 350 Kč

Konkurence v podobě Emirates má v nabídce již delší dobu stále atraktivní ceny z Německa do Číny, a tak si finský národní dopravce Finnair připravil na nadcházející víkend krátkou promo akci na letenky taktéž do Číny, kterou se snaží oslovit cestovatele na letní měsíce.

Za jednotnou cenu 349 EUR neboli 9 350 Kč jsou v nabídce celkem tři destinace, jež jsou z Helsinek obsluhovány letadly Finnair. Jedná se o Peking, Šanghaj a Hong Kong.

Na cesty je nutné vyrazit nejpozději 28.srpna a rezervace provádět do neděle 31.května. Jako výchozí místo máte na výběr letiště Mnichov, Berlín, Frankfurt, Hamburk a Stuttgart.

29.5.2009 Thomsonfly - Letenky - Jamajka - Montego Bay - 5 990 Kč

Kdo má v červnu dostatek volného času, nachází se v Anglii a touží po cestě do Karibiku, pak se mu nabízí další zajímavá nabídka od britské letecké společnosti Thomsonfly.

Na první polovinu června je v nabídce několik zpátečních letenek z Londýna Gatwick na Jamajku za cenu 194 GBP, což i přes posilující libru stále vychází na atraktivních 6 000 Kč. Cílovým místem všech letů Thomsonfly na Jamajku je letiště Montego Bay.

Z letiště Prahy Ruzyně provozuje přímé spoje na letiště Londýn Gatwick britský Easyjet.

28.5.2009 Condor - Dominikánská republika - Santo Domingo - 7 990 Kč

Pokud toužíte ještě v červnu vyrazit do Karibiku za koupačkou, potom by vám mohla přijít vhod akce německého dopravce Condor, jenž přichystal atraktivní ceny do téměř všech typicky dovolenkových destinací, kam pravidelně létá.

Z mimoevropských míst je nejzajímavější aktuálně Dominikánská republika, respektive hlavní město Santo Domingo, kam je možné na červen pořídit zpáteční letenku za 298 EUR, tudíž těsně pod hranici 8 000 Kč. Za uvedenou cenu je odlet z Německa možný pouze v červnu.

Ve stejné cenové relaci najdete také letenky do Salvadoru v Brazílii a Halifaxu v Kanadě. Pro ty z vás, co chtějí raději vyrazit za sluníčkem v rámci Evropy či Severní Afriky, jsou připraveny zpáteční letenky za 98 EUR do mnoha koupacích destinací.

28.5.2009 Jetairfly - Last minute letenky - Jordánsko - Aqaba - 3 990 Kč

Belgická charterová společnost Jetairfly patřící do rodiny TUI, pravidelně nabízí zajímavé ceny letenek určené k prodeji na poslední chvíli pro připravené cestovatele nejen z Belgie.

Cestovatelsky zajímavou zemí je bezesporu Jordánsko, kam je možné vyrazit za poznáním již za 149 EUR. Za cenu 3 990 Kč se lze letecky dopravit z Bruselu do Aqaby pouze v jednom termínu 31.5 s možností výběru návratu zpět za týden či čtrnáct dní.

Pokud vás odrazuje vzdálenost Bruselu a s tím spojené náklady za dopravu, potom se stačí seznámit s nabídkou víkendové jízdenky Deutsche Bahn a SNCB. Vízum je možné obdržet po příletu do Jordánska na letišti v Aqabě za 10 EUR.

27.5.2009 Air Berlin - Levné letenky - Izrael - Tel Aviv - 5 300 Kč

Německá nízkonákladová společnost Air Berlin otevírá od 7. července nový přímý spoj z Berlína do Izraele, a tak je možné v úvodu rezervovat letenky za zaváděcí ceny.

Nejlevnější jednosměrná letenka je v prodeji již za 99 EUR, díky čemuž zpáteční letenka z Berlína do Tel Avivu vyjde na 198 EUR čili 5 300 Kč. Za uvedenou cenu jsou volná místa zejména na srpen, září a říjen.

Jistou alternativou k nabídce společnosti Air Berlin, jsou lety od dalšího německého nízkonákladového dopravce TUIfly, jenž nabízí nejlevnější zpáteční letenky též pod 200 EUR.

27.5.2009 Lufthansa - Levné letenky - Brazílie - Sao Paulo - 10 338 Kč

Pouze na dnešní den a zítřek připravila Lufthansa promo akci, během níž je možné koupit zvýhodněné letenky téměř do všech důležitých částí světa, kromě Austrálie a Oceánie, kam Lufthansa neprovozuje svá vlastní letadla.

Hlavním lákadlem jsou letenky do USA, respektive turisticky méně atraktivní Boston, kam je možné vyrazit z letiště Mnichov již za 7 629 Kč. Ze všech destinací v nabídce je cenově nejzajímavější Brazílie, přesněji řečeno Sao Paulo za cenu 10 338 Kč, neboť akce se vztahuje na podzimní období, kdy už začíná být v Evropě chladno a je na čase zmizet.

Na všechny nabízené destinace v akci se vztahují jednotné podmínky. Odlet v období od začátku září do 18.12 s maximálně měsíčním pobytem a nejzazším návratem 18.1.2010.

26.5.2009 Swiss - Levné letenky - Indie - Bombaj - 9 100 Kč

Dle velmi častých příspěvků na letenky do Indie je zřejmé, že na spojích z Evropy do této více jak miliardové země panuje mezi dopravci opravdová konkurence a snaží se nabízet ceny na hranici jejich možností tak, aby si nezničili těžce budované renomé prestižních aerolinií.

Ačkoliv mně dnes Swiss nepřekvapily jejich akční nabídkou určenou pro věrné zákazníky letiště Praha Ruzyně, přesto se lze s tímto dopravcem proletět na dálkových spojích z Bruselu do Dillí či Bombaje za rozumné peníze. Zpáteční letenku do Bombaje je možné rezervovat již od 338 EUR na podzimní období od 1.10 do 16.12.2009.

Vzhledem k tomu, že Wizz Air budou letenky do Bruselu na podzimní období teprve postupně zlevňovat, a tak nebude obtížné se přepravit z Prahy do Belgie za několik stokorun.

26.5.2009 Turkish Airlines - Letenky - Jižní Korea - Soul - 9 990 Kč

Kdo plánuje návštěvu Jižní Koreje v následujícím měsíci, potom jistě ocení konkurenční nabídku tureckého dopravce Turkish Airlines, který našim západním sousedům umožňuje návštěvu této asijské země již za 374 EUR z Hamburku.

Z Berlína či Mnichova, případně i ze vzdálenějšího Frankfurtu koupíte zpáteční letenku do Soulu těsně okolo hranice deseti tisíc korun. V nabídce je vcelku velký výběr volných termínů, tudíž si jistě něco vyberete. Rezervace provádějte přes ebookers.

25.5.2009 Etihad Airways - Jihoafrická republika - 8 150 Kč

I když se mnoho posledních akčních nabídek týkalo zejména výprodejů na nejbližší měsíc před blížícími se letními prázdninami, tak Etihad Airways se již zaměřují na podzim.

Etihad Airways umožňují v rámci promo akce nákup zpáteční letenky z Londýna do Johannesburgu nejen na květen a červen, ale také na více atraktivnější měsíce září, říjen a listopad za zajímavou cenu 265 GBP čili 8 150 Kč. Akce platí do čtvrtka 28. května.

Tato nabídka na podzimní období se vztahuje i na mnoho dalších destinací jako například Sydney za 494 GBP. Všechny letenky jsou omezené maximální délkou pobytu jeden měsíc.

24.5.2009 TUIfly - Levné letenky - Kapverdské ostrovy - Sal - 5 300 Kč

Pokud již nyní hledáte zajímavou nabídku letenek do teplých krajů na podzimním období, potom by vás mohly zaujmout ceny německé nízkonákladové společnosti TUIfly.

Vcelku s velkým výběrem je možné koupit zpáteční letenku z Düsseldorfu na Kapverdské ostrovy, přesněji řečeno na ostrov Sal již za 198 EUR. Jako konkrétní termín odletu si můžete zkusit zadat do vyhledávače odlet z Düsseldorfu dne 17.11 a návrate ze Sal dne 24.11.

Kromě letiště v Düsseldorfu je možné zvolit bližší Frankfurt či Hannover. O trochu dražší jsou letenky poté s odletem z Mnichova. Obdobně jako na ostrov Sal provozují TUIfly také charterové lety na ostrov Boa Vista, kam jsou ceny letenek stejně výhodné.

22.5.2009 Qantas - Levné letenky - Nový Zéland - Auckland - 11 700 Kč

Ještě před několika roky měly Qantas společně s British Airways mezi Londýnem a Austrálií téměř monopol a o slevách na letenky nemohla být ani řeč. Ovšem díky konkurenci ze strany arabských aerolinií z Perského zálivu se musejí přizpůsobovat aktuální situaci na trhu.

Australský Qantas přichystal společně s British Airways akci na letenky z Anglie do Austrálie a na Nový Zéland, která platí do 2. června. Veškeré odlety je nutné uskutečnit od dnešního dne nejpozději do 23. června s tím, že pobyt nebude delší jak měsíc.

V rámci této nabídky koupíte zpáteční letenku z Londýna do Aucklandu za již 780 AUD, což je rozumná cena 11 700 Kč. Nechť je příkladem odlet z LHR 20.6 a návrat z AKL 8.7.

Obdobně je velmi slušná nabídka akčních letenek do všech větších měst v Austrálii, které Qantas obsluhují svými dálkovými letadly, tj. Sydney, Perth, Melbourne, Brisbane a Adelaide. Do vyhledávače letenek si můžete dát vyhledat odlet z Londýna dne 20.6 s návratem ze Sydney dne 9. července. Zobrazí se vám konečná cena 848 AUD čili 12 750 Kč.

22.5.2009 Aerosvit Airlines - Letenky - Indie - Dillí - 8 950 Kč

Potřebujete-li si naplánovat cestu velmi dlouho dopředu a v nejlepším případě jste obyvatelem Severní Moravy, potom by vás mohla oslovit nabídka letecké společnosti Aerosvit Airlines.

Ukrajinský dopravce uvolnil do prodeje letenky na zimní období na trase z Varšavy do indického Dillí za cenu 335 EUR, což je na polský trh slušných 8 950 Kč. Je tedy možné naplánovat cestu v období od listopadu až do konce března 2010 s velkým množstvím volných termínů. Rezervace je možné provádět i přes české prodejce za cenu 9 009 Kč.

Koho zimní pobyt v Indii aktuálně neláká a rád by se naopak ohřál, potom je možné vyrazit přímo z Prahy Ruzyně do horké pece jménem Spojené arabské emiráty. Zpáteční letenku pořídíte za 6 292 Kč. Volných míst je dostatek a určitě si vyberete.

21.5.2009 Etihad Airways - Letenky - Austrálie - Sydney - 10 500 Kč

Chyby v rezervačních systémech občas vyhodí velmi zajímavé ceny letenek. Zpravidla však mají velmi omezenou dobu trvání, než jej administrátor objeví a učiní nápravu.

Jako příklad může posloužit zpáteční letenka z Milána do Sydney od společnosti Etihad Airways za cenu 390 EUR, což je velmi konkurenční cena 10 500 Kč. Vzhledem k velmi omezeným možnostem však vhodné pouze pro osoby, které chtějí vyrazit za známými.

Jako příklad může posloužit odlet z MXP dne 12. června s návratem ze SYD o týden později dne 18. června. Rezervace provádějte na italské mutaci Opodo.

21.5.2009 Air France - Levné letenky - Kuba - Havana - 8 500 Kč

Evropská letecká jednička Air France, která nedávno oznámila své finanční výsledky za uplynulý kvartál, jež nebyly nikterak povzbudivé, připravila pro naše západní sousedy několik zajímavých nabídek do Karibiku a Jižní Ameriky.

V rámci celé akce je vlajkovou nabídkou zpáteční letenka ze všech obsluhovaných letišť v Německu do Havany na Kubě za 317 EUR, respektive 8 500 Kč. Cena je variabilní dle místa odletu. Další atraktivní ceny jsou do Caracasu ve Venezuele za 322 EUR a v neposlední řadě Rio de Janeiro za stejnou cenu čili 8 700 Kč. Do Brazílie však přichází zima a s ní déšť.

I když máte i v rámci této akce možnost koupit letenky do New Yorku za 298 EUR, přesto asi bude mnoho lidí zajímat nabídka z Prahy, odkud koupíte zpáteční letenku do New Yorku za cenu 9 747 Kč. Cena je dostupná pouze při nákupu přes Pelikána při použití promo kódu. Na stránkách Air France je cena nepatrně vyšší.

Rezervace je nutné provádět nejpozději do 26. května. Na cesty vyrazit v květnu a červnu.v případě výletu do USA a do konce července u Jižní Ameriky a Karibku.

21.5.2009 Blu Express - Letenky - Thajsko - Bangkok - 1 400 Kč

Ačkoliv promo akce nízkonákladové či spíše charterové společnosti Blu Express spatřila světlo světa již na konci dubna, přesto jsem nepředpokládal, že o extrémně levné letenky do Thajska nebude mezi Italy zájem a budou na svého zákazníka čekat tak dlouho.

Jste-li velmi variabilní a v cestování zkušení, potom si můžete koupit jednosměrnou letenku z Říma do Bangkoku za 49 EUR, respektive 1 400 Kč. Na cestovatele čekají poslední kousky s odletem 26. května. Bohužel v opačném směru letenky již tak výhodné nejsou.

Ovšem pro ty, kteří se plánují nějakou tu dobu v Asii zdržet mohou využít při zpáteční cestě nízkonákladového dopravce Air Asia X na trase z malajského Kuala Lumpur do Londýna. Dále poté již klasicky s Easyjetem do Prahy či s Ryanairem do Brna nebo Bratislavy.

20.5.2009 KLM - Levné letenky - USA - Miami - 7 800 Kč

O tom, že je italský trh velmi lukrativní s velkou kupní silou obyvatelstva vědí také národní nizozemské aerolinie KLM, které mají v nabídce zajímavou akci na Floridu.

Zpáteční letenku z Říma do Miami na Floridě je možné koupit již za 290 EUR s možností odletět na Floridu buď do 26. června, nebo poté v období od 7. do 30 září s podmínkou, že v cílové destinaci nezůstanete déle, než jeden měsíc. I když se jedná o nabídku na neatraktivní období, kdy máme v Evropě dostatečně teplé počasí, přesto to může někoho zaujmout.

Akce platí do neděle 24. května. Základní možnosti nízkonákladové dopravy z Prahy do Říma jsou zmiňovány v minulém příspěvku. Jako příklad může posloužit odlet z Říma dne 24.6 a návrat zpět z Miami dne 7. července. V nouzi použijte italský TerminalA či britský Openjet.

20.5.2009 Eurofly - Nejlevnější letenky - USA - New York - 5 200 Kč

Pryč jsou časy, kdy na italském trhu vládl s velkým náskokem italský národní dopravce Alitalia a zároveň neexistovala dohoda mezi Evropou a USA o otevřeném nebi.

Italská letecká společnost Eurofly, kterou ovládá Meridiana se snaží posílit pozici na velmi konkurenční trase Řím - New York, což má pro zákazníka vždy pozitivní přínos, neboť dochází k zlevnění nejnižších tarifů až na hranici provozních nákladů.

Nyní máte možnost koupit zpáteční letenku z Říma do New Yorku za konečnou cenu včetně všech poplatků a tax 346 AUD, což je v přepočtu 5 200 Kč. Letenky jsou v nabídce na květen, červen, září a říjen až do vyprodání volných míst či ukončení akce ze strany dopravce.

Jako příklad si zadejte do vyhledávače letenek odlet z Rome dne 12.6 a návrat z New York o týden později dne 18.6. Zobrazí se vám konečná cena 346 AUD neboli 5 200 Kč. Obdobně může posloužil tip na září. Opět si zadejte do vyhledávače odlet 23.9 a návrat 1.10.2009.

V akční nabídce je nejvíce volných míst na září, které je z pohledu českého cestovatele nejoptimálnější, neboť nízkonákladová aerolinie Wizz Air a SkyEurope, které z Prahy do Říma provozují přímé spoje, budou akční letenky na září nabízet teprve v průběhu léta.

Nebude proto příliš obtížné koupit na září zpáteční letenku z Prahy Ruzyně do Říma za několik stokorun a k tomu přibalit prodloužený víkend v New Yorku.

19.5.2009 Wizz Air - Narozeninová sleva 20 % - Miláno - 215 Kč

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air dnes slaví již páté narozeniny své existence, a tak pouze na dnešní den přichystala slevu 20 % na všechny letenky.

A jelikož provozují Wizz Air několik zajímavých linek také z Prahy Ruzyně, kde bázují svůj nejmodernější přírůstek z rodiny Airbusů, mohla by vás tato promo akce zaujmout. Nejlevnější jednosměrné letenky jsou nabízeny do Milána a Eindhovenu a začínají na ceně 215 Kč. Sleva se vztahuje i na ostatní spoje do Paříže, Říma, Londýna a mnoha dalších destinací.

18.5.2009 Jetairfly - Last minute letenky - Kuba - Varadero - 6 990 Kč

Pro čtenáře, kteří pobývají v Beneluxu, mám zajímavý tip na last minute letenky na Kubu, kam provozuje charterové lety letecká společnost Jetairfly.

Měsíce květen a červen jsou pro cestovní kanceláře obecně velmi slabé, a tak se občas najdou zajímavé ceny letenek do exotických destinací, jako je tomu například nyní. Zpáteční letenku z Bruselu do Varadera na Kubě je možné koupit za 259 EUR čili 7 000 Kč.

V nabídce je pouze několik volných míst s odletem až 29. května, tudíž máte relativně dostatek času na přípravu cesty do jednoho z posledních socialistických rájů na světě.

18.5.2009 Finnair - Levné letenky - USA - New York - 9 100 Kč

Kdo má v plánu návštěvu USA v hlavní turistické sezóně a hledá velmi výhodnou nabídku letenek od našich západních sousedů, potom ho jistě osloví finské národní aerolinie Finnair.

Oproti jiným leteckým společnostem, Finnair nabízejí relativně zajímavé ceny letenek na prázdninové měsíce červenec a srpen z Německa na východní pobřeží USA, respektive do New Yorku, kam je o lety do Ameriky největší poptávka.

Zpáteční letenku z Berlína, Mnichova či Frankfurtu koupíte již za 336 EUR, což je ve srovnání s konkurencí velmi dobrá cena. Akce se vztahuje na cesty do 31. srpna s tím, že rezervace musí být provedena do 30. června.

16.5.2009 Etihad Airways - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 9 250 Kč

Ačkoliv se arabské aerolinie Etihad Airways nevyznačují množstvím akčních nabídek, přesto je nenechalo chladnými konkurenční tarify leteckého dopravce Emirates. V rámci krátké promo akce, která končí v úterý 19. května, přichystaly několik zajímavých nabídek.

Jako protiváhou nasadily Etihad Airways konkurenční cenu na trase mezi Německem a Thajskem. Zpáteční letenky z Mnichova či Frankfurtu do Bangkoku je nyní možné koupit již za 342 EUR. V přepočtu tak zaplatíte 9 250 Kč.

Kromě Bangkoku je možné dále koupit letenky do Kuala Lumpur za 392 EUR, Bombaje a Dillí za 325 EUR a do Ománu za 256 EUR. Ostatní nabízené destinace jsou cenově nezajímavé.

Oproti svému rivalovi je však možné do všech uvedených destinací vycestovat od května až do 5. prosince, tudíž je to ideální nabídka pro toho, kdo plánuje podzimní výlet.

15.5.2009 Malaysia Airlines - Letenky - Indonésie - Bali - 10 700 Kč

Plně se ztotožňuji s malajsijskými aeroliniemi Malaysia Airlines, které tento víkend označují za bláznivý a stejně tak i jejich aktuální ceny v probíhající promo akci, které se téměř během celého roku rozhodně nedají označit ve srovnání s konkurencí za cenově atraktivní.

Hlavním trhákem v celé nabídce je zpáteční letenka z Frankfurtu na indonéský ostrov Bali, respektive na letiště Denpasar. Oproti ostatním lokalitám v jihovýchodní Asii se hlavní turistická sezóna na Bali teprve přibližuje a tak není důvod proč tam nezaletět v květnu či červnu za 393 EUR, což je slušných 10 700 Kč.

Kromě na Bali je možné za 393 EUR odcestovat ještě do Malajsie, Singapuru a Thajska. Dále také do Austrálie za 579 EUR a na Nový Zéland za 599 EUR. Na všechny destinace se vztahují stejné podmínky nákupu, neboli je nutné provézt rezervaci do pondělí 18. května.

15.5.2009 Singapore Airlines - Letenky - Vietnam - Saigon - 13 200 Kč

S týdenní přestávkou a s plně funkčními stránkami si připravily Singapore Airlines na tento víkend opět akční letenky s odletem z Německa, respektive z Frankfurtu nad Mohanem. Celá akce je platná pouze do neděle 17. května. Na všechny nabízené destinace se vztahují jednotné podmínky odletu do konce června s maximálně měsíčním pobytem.

Jako vlajkovou nabídku této akce zvolily letenky do New Yorku za 269 EUR čili velmi konkurenční cenu 7 300 Kč. Ve srovnání s jinými dopravci se aktuálně jedná o nejnižší cenu z Německa na letiště JFK.

Druhá část akce se týká letenek do Asie. Mezi destinace patří již tradičně Bangkok, Phuket, Langkawi, Jakarta a Saigon. Do všech těchto lokalit pořídíte letenku za 488 EUR. Tarify jsou distribuovány do i globálních rezervačních systémů, a tak je zakoupíte také v češtině.

15.5.2009 Air France - Levné letenky - Indie - Bombaj - 10 200 Kč

Kdo neplánuje návštěvu Indie v nejbližších měsících, ale až na podzim a chce mít letenku v kapse již dostatečně dlouho předem za rozumný peníz, potom by ho mohla oslovit nabídka evropské letecké jedničky Air France.

Na rozdíl od včerejší nabídky KLM, jsou letenky od Air France nabízeny z Německa a možnosti odletu jsou vcelku velkorysé, neboť nejzazší termín odletu je až 18. prosince. Nejnižší ceny jsou nabízeny již standardně z Hamburku do Bombaje za 375 EUR, ale samozřejmostí je možnost odlétat z Berlína, Lipska, Norimberka či Mnichova.

Součástí této akce je možnost též rezervovat letenky do Dillí, které jsou přibližně o 10 EUR dražší. Ceny jsou platné do 27.5, kdy akce končí. U českých prodejců koupíte takovou letenku nejlevněji přes Pelikána za předpokladu využití promo kódu.

14.5.2009 KLM - Levné letenky - Indie - Dillí - 8 500 Kč

I když nejvhodnější doba k návštěvě Indie už je dávno pryč, přesto je možné na následující měsíce roku zakoupit relativně výhodné letenky do Dillí, což jistě ocení zejména ti, kteří mají namířeno cestovat dále na sever do hor.

Nejzajímavější nabídku letenek do Dillí nabízejí nizozemské aerolinie KLM z Anglie, respektive z Birminghamu. Zpáteční letenka je k dostání již za 282 GBP, což je 8 500 Kč. Odcestovat je nutné nejpozději do konce července a pobytem max. jeden měsíc.

Kromě Birminghamu jsou na výběr i další letiště, ovšem do Birminghamu provozuje z Prahy přímé lety nízkonákladová jednička Ryanair, u kterého je možné nyní nakoupit jednosměrné letenky již za 79 Kč, díky čemuž se takový odlet z Anglie příliš neprodraží.

14.5.2009 Anketa: Používáte nově zprovozněné RSS Akcniletenky.com?

V pondělí jsem vás informoval o zprovoznění RSS kanálu, přes který můžete na svých domovských stránkách či v jiných aplikacích číst aktuální novinky ze světa akčních letenek.

Pro přehled o využití této služby jsem vytvořil malou anketu, jež najdete v levém menu. Otázka je velmi jednoduchá. Používáte nově zprovozněný RSS kanál Akcniletenky.com?

Pro ty z vás, kteří doposud o těchto informačních zdrojích nic nevíte je připravena třetí varianta odpovědi. Pokud se chcete dozvědět o této aplikaci více, potom si přečtěte základní informace o RSS.

14.5.2009 Condor - Letenky - Brazílie - Salvador - 8 100 Kč

V rámci pravidelné akce, kterou dnes německá letecká společnost Condor opět přichystala, je možné dle inzerovaného banneru koupit až 100 000 letenek za výhodné tarify nejen v rámci Evropy, ale také do vzdálenějších destinací v jiných částech světa.

Jednou z nejzajímavějších nabídek je zpáteční letenka z Frankfurtu do Brazílie, respektive do města Salvador de Bahia, které leží na pobřeží Atlantického Oceánu. Nejnižší nabízená cena je 300 EUR čili 8 100 Kč. Ovšem prodej letenek probíhá velmi rychle a tak je otázkou, zda při čtení těchto řádků na tyto letenky ještě narazíte.

Pokud se umíte přizpůsobit nabídce, potom můžete za obdobnou cenu vyrazit směrem na sever do kanadského města Halifax, kam stojí nejlevnější letenka též 8 100 Kč.

13.5.2009 Lufthansa - Letenky - Turecko - Istanbul - 1 621 Kč

O tom, že si někdy budou nízkonákladové aerolinie hrát na kočku a myš s druhými největšími aeroliniemi v Evropě by v minulosti předpokládal jen málokdo. Velké množství zákazníků již zjistilo, že k cestování nejen na krátké vzdálenosti jim bohatě stačí tzv. low cost airlines, kde je cena letenky zpravidla na prvním místě a služby jsou až druhořadé.

Německá Lufthansa přizpůsobila svou cenovou politiku v minulosti tím, že prodává zpáteční letenky v rámci Evropy již za 99 EUR. Ovšem nyní, v době kdy je o každého zákazníka nouze, sáhla k cenám na klasického dopravce těžko odolatelným.

Například z Mnichova koupíte zpáteční letenku do Istanbulu za konečnou cenu 1 621 Kč. Letenky jsou dostupné od listopadu až do konce března 2010. Na každý let je za uvedenou cenu vždy osm volných míst. Rezervaci je nutné provézt přes českou lokalizaci. Před Vánocemi tak nemusíte letět za nákupy na Západ, nýbrž na Velký bazar do Istanbulu.

12.5.2009 Singapore Airlines - Letenky - Austrálie - Sydney - 15 990 Kč

I když promo akce singapurských aerolinií Singapore Airlines byla ohlášena již v sobotu, přesto jsem vás o ní neinformoval, neboť nákup za inzerovanou cenu nebyl z technických důvodů možný. Ačkoliv tyto pětihvězdičkové aerolinie si kladou za cíl být v leteckém odvětví průkopníkem v používání nejnovějších letadel a moderních technologií na palubě, přesto i oni si vybraly slabší chvilku zrovna při prodeji letenek v akci.

Původně ohlášená akce, která platila pouze do pondělí, byla po odstranění závady prodloužena až do středy 13.5. Lze tak koupit zpáteční letenky z Frankfurtu do Austrálie již za 591 EUR, což je na německý trh velmi zajímavá cena. Za stejnou cenu 15 990 Kč jsou v nabídce města Sydney, Adelaide, Melbourne, Brisbane a Perth.

Do Austrálie je možné odcestovat pouze v květnu a červnu s tím, že návrat musí být nejpozději 30. července. Maximální délka pobytu je 30 dní. Pokud vás zima v Austrálii neláká, ale chcete otestovat kvalitu nejnovějšího letadla A380, potom máte možnost právě nyní.

12.5.2009 Austrian Airlines - Letenky - Ukrajina - Kyjev - 3 950 Kč

Pomalými krůčky se začíná projevovat vliv nízkonákladových leteckých společností Germanwings a Wizz Air, které provozují lety z Německa na Ukrajinu, na ceny letenek.

Doposud velmi výnosný trh mezi Německem a Ukrajinou se začíná porcovat a reakcí na to je pokles cen letenek u rakouských aerolinií Austrian Airlines ze všech německých letišť, kam provozují svá letadla. Díky tomu lze nyní koupit zpáteční letenku za 147 EUR.

Zejména letiště Drážďany, které je k českým hranicím nejblíže, tak může alespoň trochu konkurovat letišti Praha Ruzyně, kam konkurence ještě nedorazila. Zpáteční letenky za cenu 3 950 Kč jsou dostupné od května přes celou letní sezónu až do konce roku.

11.5.2009 Akcniletenky.com - Novinky přes RSS kanál

Po velmi dlouhé době jsem se rozhodl, že splním jeden z častých dotazů a pustím do světa novinky z oblasti akčních letenek přes RSS kanál do vašich prohlížečů a čteček.

Vše má své výhody a zároveň nevýhody. V případě, že bude zveřejněn tip na akční letenky s velmi omezeným počtem dostupných míst, potom v krátkém časovém intervalu zavítá na tyto stránky větší množství čtenářů a někteří, jenž na Akcniletenky.com chodí pouze náhodně, budou bez šance. Začne se tak mnohem razantněji uplatňovat pravidlo, kdo pozdě chodí...

Vzhledem k tomu, že velká část české populace používá jako svou domovskou stránku vyhledávač Seznam, tak si mohou přečíst nápovědu co je RSS. Ostatním postačí do záložky přidat http://www.akcniletenky.com/rss.xml

Aby zůstal obsah těchto stránek i nadále unikátní, tak je přes RSS kanál distribuována informace pouze o nadpisu příspěvku. V případě jakéhokoliv zneužití bude okamžitě vypnut.

10.5.2009 Northwest Airlines - Letenky - Kanada - Montreal - 7 990 Kč

Předevčírem jsem při psaní akce na letenky do Kanady s Air Transat omylem uvedl v nadpisu místo letiště Toronto, letiště Montreal. Abych nezůstal nic dlužen čtenářům, kteří se už připravovali na rezervaci svého letu do Montrealu, tak uvádím opravu.

Jako příklad uvedu nabídku od amerických aerolinií Northwest Airlines, které doprodávají poslední letenky z Frankfurtu do Montrealu. Zpáteční letenku na otočku je možné koupit za 300 EUR, což sice není žádné terno, ale cena 7 990 Kč také není k zahození. K ověření může posloužit odlet z FRA dne 23.5 a návrat z YUL dne 27.5 přes německou Expedii.

V nouzi je možné využít také služeb Letušky, kde je však cena díky poplatkům a konverzním kurzům poněkud vyšší.

9.5.2009 US Airways - Levné letenky - USA - San Diego - 8 750 Kč

Ačkoliv je v současnosti část Kalifornie zahlcena mohutnými požáry, přesto by vás to nemělo odrazit od cesty na západní pobřeží USA, respektive nevyužít nabídky US Airways.

Z německých letišť Frankfurt a Mnichov jsou v nabídce zpáteční letenky do San Diega, které leží jen několik kilometrů od hranice s Mexikem, tudíž je velmi teplé počasí téměř zaručeno.

Na předsezónní období květen a červen tak koupíte například z Mnichova letenku za zajímavých 330 EUR neboli 8 750 Kč. Pokud toužíte vyrazit za poznáním ze vzdálenějšího Frankfurtu odkud je větší výběr volných termínů, potom je nutné se připlatit necelých 7 EUR. Jako příklad může posloužit odlet z MUC dne 24. května a návrat z SAN dne 5. června.

8.5.2009 Air Transat - Nejlevnější letenky - Kanada - Toronto - 3 490 Kč

V posledním týdnu jsme svědky několika velmi výhodných nabídek letenek do vzdálených destinací na jiných kontinentech světa. Ovšem podmínkou takového nákupu je být velmi bystrý a s nákupem neotálet déle, než je nezbytně nutné, neboť je vždy otázkou relativně krátkého času, než se správce systému všimne špatně oceněných tarifů.

Chyby rezervačních systémů nabraly tento týden nebývalých rozměrů a další z nich jsou letenky do Kanady od kanadské letecké společnosti Air Transat. Zpáteční letenka z Mnichova do Toronta je nabízena za 130 EUR čili 3 490 Kč. Jako příklad si do vyhledávače letenek zadejte odlet z MUC dne 3. června a návrat z YYZ dne 16. června.

Další možností je západní pobřeží Kanady a to konkrétně město Vancouver za 185 EUR neboli ještě akceptovatelných 4 990 Kč. Jako příklad si vyhledejte odlet z FRA dne 27. května a návrat z YVR dne 16. června.

8.5.2009 KLM - Levné letenky - USA - Boston - 7 190 Kč

Nizozemské aerolinie KLM připravily relativně krátkou akci na letenky z Německa do USA a to konkrétně do Bostonu. Ve srovnání s jinými společnostmi se stále jedná o velmi zajímavou nabídku, neboť je možné nakoupit letenky ještě před hlavní turistickou sezónou na období květen a červen. Zpáteční letenku z Mnichova do Bostonu pořídíte za 268 EUR čili 7 290 Kč.

Pokud vás láká spíše New Yorku, tak můžete Boston využít pouze jako přestupní zastávku na nízkonákladový autobus Megabus, který vás dopraví až do centra New Yorku za dolar.

Pro čtenáře žijící v Itálii mám též potěšující zprávu, neboť lze obdobně koupit zpáteční letenku z Říma do Chicaga za 255 EUR, což je 6 790 Kč. Veškeré uváděné akční letenky jsou standardně dostupné přímo na stránkách letecké společnosti KLM. Akce platí do 12. května.

7.5.2009 Aer Lingus - Nejlevnější letenky - USA - New Yorku - 3 290 Kč

Někteří z vás, kteří se o letenky alespoň okrajově zajímáte jistě znáte chyby pracovníků irské letecké společnosti Aer Lingus, díky kterým bylo možné krátkodobě koupit zpáteční letenky z Dublinu do New Yorku v business třídě za 10 EUR. Obdobné chyby vznikly i nyní.

Původně oceněné letenky v eurech se dají koupit v polských zlotých a ty přeci jenom nemají takovou hodnotu. Díky této chybě, která nebude mít dlouhého trvání, máte možnost koupit zpáteční letenku z polského Krakova do New Yorku za 530 PLN, což je luxusních 3 290 Kč. Letenky do New Yorku za tuto cenu jsou dostupné od září do listopadu. Jako příklad pro ověření ceny vám může posloužit odlet z Karkova dne 1.10 a návrat z New Yorku 11. října.

Pokud nemáte příliš hluboko do kapsy a rádi se rozšoupnete, potom doporučuji zvolit tarif pro obchodníky neboli Businnes class a koupit zpátečku za 2 077 PLN čili 12 800 Kč. Na letu mezi Dublinem a New Yorkem si tak budete moci dopřát prostorné sedadlo. Jako příklad může sloužit výše uvedený termín. V případě problémů při rezervaci použijte Lastminute.de

7.5.2009 Air New Zealand - Nový Zéland - Auckland - 13 300 Kč

Letošní extrémní nezájem o letenky na Nový Zéland či dále do Pacifiku si u novozélandského národního dopravce Air New Zealand vyžádal další oběť v podobě snížení nejnižšího tarifu.

Dříve již nabízené nejlevnější letenky v třídě K doznaly dalšího razantního zlevnění. Dopravce je snížil o dalších téměř sto dolarů. Avšak mezitím se trochu změnil kurz naší měny a tak v konečném důsledku se v korunovém vyjádření cena nezměnila.

Zpáteční letenky z Londýna do Aucklandu tak stále koupíte za 892 AUD čili 13 300 Kč. Nelze předpokládat, že by se tato cena u tohoto dopravce již jakkoliv snižovala vyjma extrémní promo akce na několik málo hodin, o které bych vás určitě informoval. Vyrazit na cesty je nutné nejpozději do 15.6 a nákup letenky provést do poloviny května.

Jako ilustrační příklad si vyhledejte letenky z LHR do AKL s odletem 1.6. a návratem 11.6.

6.5.2009 Qatar Airways - Jihoafrická republika - Johannesburg - 8 990 Kč

Na jižní polokouli nám pomalu přichází podzim a to s sebou přináší také pokles cen letenek do nejjižnějšího afrického státu, kde přesto panují příjemné teploty okolo 24 stupňů.

Pětihvězdičkové aerolinie Qatar Airways z perského zálivu proto připravily akční nabídku pro odlety z Londýna do jihoafrického Johannesburgu, kam je možné pořídit zpáteční letenku za cenu 299 GBP, což je po přepočtu necelých 9 000 Kč.

Do Afriky je možné vyrazit pouze v květnu a červnu s tím, že v cílové destinaci nezůstanete déle jak jeden měsíc. Letenky do JAR je nutné rezervovat nejpozději do 15. května.

5.5.2009 Emirates - Letecky do Thajska s A380 - Bangkok - 9 300 Kč

Výroba nových velkokapacitních letadel A380 společnosti Airbus už nabrala dlouho odkládané správné tempo výroby a v ruce s tím dochází k postupnému předávání nově vyrobených strojů svým majitelům. Mezi největší provozovatele budou v budoucnu patřit právě Emirates.

Letadla A380 jsou nyní nasazována i na trasu Dubaj - Bangkok, což je případ i dnešní akce této arabské společnosti. Z Německa máte nyní možnost koupit zpáteční letenku do Bangkoku za příjemnou cenu od 346 EUR čili 9 300 Kč. Na výběr máte možnost si vybrat odlet z letišť Hamburk, Düsseldorf, Frankfurt a Mnichov, odkud je nabízená cena nejnižší.

Letenky jsou dostupné mimo hlavní letní sezónu červenec a srpen. Pokud chcete využít bezplatné obdržení víza do Thajska, tak neváhejte a odcestujte ještě v květnu či červnu. Ačkoliv počasí už nebude zcela bez mráčků, přesto tuto nabídku jistě ocení zejména norníci. Za uvedenou cenu je nutné letenky rezervovat přes německou mutaci webu Lastminute.

V případě, že trváte na rezervaci v češtině a platbě převodem či vkladem na účet, potom jej o něco dráž zakoupíte také na Pelikan.cz. Nezapomeňte při tom využít promo kód. Nechť je příkladem odlet z MUC dne 16.6 a návrat z BKK dne 23.6.

4.5.2009 Air Transat - Letenky - Kanada - Montreal - 7 990 Kč

Nezadržitelně se blíží hlavní turistická sezóna v Kanadě a společně s ní i několik posledních volných míst v předsezónních letech, které již běží dle letního letového řádu na plné obrátky.

Kanadský dopravce Air Transat provozuje spoje do několika evropských metropolí, ovšem v současnosti nabízí atraktivní ceny letenek z Francie, kam v opačným směru míří mnoho Kanaďanů. Zpáteční letenka z Paříže do Montrealu a Quebecu se dá koupit již za 297 EUR.

Kromě hlavního města Francie je možné využít jako místo odletu též Lyon, Marseille a Nantes, ale s mnohem nižším výběrem volných termínů. Například z Prahy do Paříže je možné se levně dopravit se SkyEurope za předpokladu, že vychytáte nějakou zajímavou akci.

3.5.2009 Turkish Airlines - Nejlevnější letenky - Hong Kong -  4 800 Kč

Při brouzdání po netu můžete občas narazit na anomálie rezervačních systémů, které nabízejí k prodeji letenky, jež jsou oproti jiným nabídkám znatelně levnější. Jedním z takových příkladů je britská mutace serveru Opodo, na němž jsou letenky od Turkish Airlines ve srovnání s konkurencí nabízeny za základní tarif bez dodatečných poplatků.

Dle ověřených informací od několika nakupujících cestovatelů lze koupit z Anglie do různých koutů v Asii velmi výhodné letenky. Nejlevnější z nich je zpáteční letenka se stopoverem v Istanbulu z Londýna do dnes již čínského Hong Kongu za cenu 161 GBP čili 4 800 Kč. Odletět z Anglie lze také z Manchesteru a Birminghamu, kam provozuje z Prahy přímé spoje Ryanair. Koupíte-li letenku jako běžnou zpáteční, potom zaplatíte 182 GBP - 5 490 Kč.

Mezi další destinace za atraktivní cenu patří: Bombaj 221 GBP, Dillí 230 GBP, Singapur 248 GBP, Peking 252 GBP, Karáčí 255 GBP a Bangkok 286 GBP. Dle systému je možné na cesty vyrazit kdykoliv od května do konce června a následně od 1. září do 12. prosince. Ačkoliv nejzazší termín nákupu letenky je uveden do konce června, tak osobně doporučuji rezervovat okamžitě bez odkladu, neboť je jen otázkou času kdy letenky zmiznou.

Kdo je milovníkem Thajska, může využít z Hong Kongu či sousedního Macaa výhodné ceny letenek nízkonákladové společnosti AirAsia.

2.5.2009 AirAsia X - Nízkonákladové letenky - Malajsie - 8 500 Kč

Během období, kdy jsem nemohl Akcniletenky.com aktualizovat jsem do e-mailové schránky obdržel potěšující zprávu od provozovatele komparátoru cen letenek nízkonákladových leteckých společností, kterým je německý projekt Swoodoo.com.

A proč potěšující? Protože byla do systému nejen na můj podnět vložena asijská nízkonákladová jednička AirAsia, jež od poloviny března začala provozovat dálkové lety z Anglie do Malajsie. Nastal tak konec hledání nejlevnějších letenek na jejich webu, který neumožňuje vyhledávat letenky v delším časovém intervalu.

Dnes již snadno zkontrolujete ceny letenek z Londýna do Kuala Lumpur s přehledným grafem na půl roku dopředu a totéž i u zpátečního letu z KUL do LON. Ačkoliv aktuálně neprobíhá žádná super promo akce, přesto lze pořídit zpáteční letenku za 283 GBP, což je 8 500 Kč.

Pokud se bojíte, že jsou služby a pohodlí sedaček na palubě společnosti AirAsia X horší, než u klasických společností, potom máte liché informace. Po osobní zkušenosti vřele doporučuji tento projekt podpořit zakoupením letenky. Než dorazíte do Kuala Lumpur, potom se nezapomeňte mrknout na nabídku nejlevnějších letenek do dalších destinací. Zjistíte, že lze za pár stovek korun zaletět třeba do Austrálie.

1.5.2009 Lufthansa - Soutěž - 2 letenky zdarma dle vlastního výběru

Než se prohrabu všemi aktuálními nabídkami leteckých společností, tak vám jako první květový tip přináším informace o aktuální soutěži o letenky zdarma dle vlastního výběru.

Německý dopravce Lufthansa pořádá do 10.5.2009 soutěž o zajímavé ceny, z nichž tou nejhodnotnější jsou dvě letenky zdarma dle vlastního výběru do destinace v rámci evropské sítě operované Lufthansou. Odměněno bude celkem 50 výherců, tudíž máte velkou šanci, že vyhrajete alespoň cenu útěchy, když už nedosáhnete na první příčku.

Abyste byli přidáni do slosování, tak je nutné správně odpovědět na dvě ze tří soutěžních otázek a vyplnit pár základních informací o své osobně.

10.4.2009 Northwest Airlines - Velikonoční nadílka - USA - 3 400 Kč

Velikonoční nadílku v podobě akčních letenek ohlašuje v posledních dnech téměř jakákoliv letecká společnost, ovšem ne všechny se dají označit jako skutečně atraktivní. Mezi takové rozhodně nepatří americké aerolinie Northwest Airlines, které pro zákazníky připravily speciální promo akci na letenky z Evropy do USA, jež je možné rezervovat do úterý 14.dubna.

Boston - 3 400 Kč

Nejlevnější zpáteční letenku koupíte z Německa do USA již od 240 AUD, což je v přepočtu velmi příjemných 3 400 Kč. Za uvedenou cenu ji pořídíte při odletu z Hamburku do Bostonu. Nepatrně dražší jsou letenky při odletu z Berlína, Norimberka, Mnichova či Frankfurtu. Za cenu 5 000 Kč je potom možné totéž koupit z Vídně a Varšavy.

Jako příklad si zadejte do vyhledávače letenek odlet z MUC dne 13.5 a návrat z BOS o týden později dne 20.5. Zobrazí se vám konečná cena 259 AUD, neboli 3 700 Kč. Vyrazit na cesty lze kdykoliv v období od 15. dubna do konce června s pobytem maximálně jeden měsíc.

New York - 4 000 Kč

Obdobně koupíte letenky také do New Yorku. Rozdíl je pouze v ceně a menším množství volných míst. Ceny začínají na 279 AUD, čili 4 000 Kč při odletu z Německa. Rakouské a polské letiště jsou o 1 200 Kč, respektive 1 800 Kč dražší, nežli odlet z Hamburku. Opět si zkuste zadat do vyhledávače letenek odlet z MUC dne 13.5 s návratem z NYC dne 20.5 a zobrazí se vám konečná cena včetně poplatků 298 AUD, což je 4 300 Kč.

Obě uvedené destinace se dají kombinovat, tudíž můžete přiletět do Bostonu a domu odlétat z New Yorku, případně zvolit obrácenou variantu.

Miami - 5 400 Kč

Kdo více touží po koupání v moři, nežli po návštěvě velkoměst může vyrazit na Floridu. Z Německa do Miami jsou letenky dostupné za cenu od 374 AUD, tudíž stále zaplatíte velmi zajímavou cenu 5 400 Kč. Takových letenek je však velmi málo a je nutné ihned nakupovat.

Před cestou si nezapomeňte rezervovat také levné ubytování či půjčení auta od autopůjčovny.

9.4.2009 Air Berlin - Nejlevnější letenky - Thajsko - Bangkok - 8 700 Kč

V rámci oslav 30 let provozu letecké společnosti Air Berlin připravily německé aerolinie pouze na dnešní den speciální promo akci, kdy lze koupit dvě letenky za cenu jedné.

I když už je v Thajsku po hlavní turistické sezóně, přesto máte možnost vyrazit z Německa do Bangkoku a zpět za cenu 8 700 Kč. Abyste dosáhli této ceny, tak je nutné koupit dvě letenky zároveň. Nejlevnější tarify za dvě letenky dohromady jsou nabízeny za 648 EUR.

Odletět z Berlína či dalších letišť do Bangkoku můžete pouze v květnu a červnu, což sice není vhodné období k návštěvě Thajska, ale pro někoho to může být zajímavá nabídka.

8.4.2009 LTU - Super last minute letenky - Maledivy - Male - 6 700 Kč

Hlavní vlna dovolených v exotických destinacích už je v letošním roce pro Evropany dávno minulostí a tak se postupně začínají uvolňovat také volná místa v charterových letech.

Pokud vám nevadí nákup letenky stylem super last minute, potom máte možnost zaletět se vykoupat na Maledivy za přívětivý peníz. Zpáteční letenku z Frankfurtu na Maledivy, respektive do Male koupíte za 249 EUR, což je 6 700 Kč.

Za uvedenou cenu je v nabídce pouze jeden termín a to s odletem 11.4 a pobytem 17 dní. Na Maledivy není nutné vízum, tudíž stačí zabalit plavky a můžete vyrazit na cesty. Imigrační úředník pouze kontroluje, zda máte rezervované ubytování, tudíž stačí ukázat cár papíru. Provizorně se lze levně ubytovat v Male, než si přes internet rezervujete hotelový resort.

7.4.2009 Air India - Levné letenky - Indie - Bombaj - 7 600 Kč

Ačkoliv se pomalu blíží na jihu Indie monzunové období, přesto lze až do května cestovat za doprovodu oblohy bez mraků. Obdobnou platnost má nabídka indických aerolinií Air India.

Z Londýna Heathrow do Bombaje koupíte zpáteční letenku za 379 USD, neboli 7 600 Kč. Odlet z Anglie do Indie je omezen nejpozději do konce května s maximální délkou pobytu jeden měsíc. Rezervace je možné provádět nejpozději do 15. dubna.

Vzhledem k vysokým teplotám to v dubnu či květnu na velké cestování není, ale koho láká povalování na liduprázdných plážích v Goa a vlastní platné vízum, tak může vyrazit na cestu.

6.4.2009 Delta Airlines - Letenky - USA - Florida - Orlando - 7 600 Kč

Plánujete-li ještě v dubnu před začátkem hlavní sezóny vyrazit do USA na Floridu za koupáním či zábavnými parky, potom byste mohli využít několik posledních zlevněných letenek od amerického dopravce Delta Airlines.

Zpáteční letenky z irského Dublinu do Orlanda na Floridě jsou k dostání za cenu 385 USD, což je přibližně 7 600 Kč. Abyste dosáhli na nižší cenové tarify, tak je nutné odletět nejpozději do konce dubna s pobytem maximálně jeden měsíc.

Dopravit se ještě v dubnu levně do Dublinu není obtížné, pokud budete odlétat z Německa, odkud jsou letenky dostupné za 10 EUR s širokým výběrem letišť.

3.4.2009 Air China - Letenky - Čína - Hong Kong - 9 500 Kč

Čínské národní aerolinie Air China, které jsou součástí globální sdružení Star Alliance, zlevnily nejlevnější tarify na velmi konkurenční trase mezi Evropou a Hong Kongem.

Zpáteční letenku z německých letišť Mnichov a Frankfurt do asijské metropole Hong Kong koupíte již za 351 EUR, neboli v české měně vyjádřeno cifrou 9 500 Kč. Letenky jsou k dostání na období do začátku letních prázdnin.

2.4.2009 LOT Polish Airlines - Letenky - Praha - New York - 10 050 Kč

Jste-li ortodoxní zastánci letiště Praha Ruzyně, nebo jen máte omezené možnosti dopravy na jiná okolní letiště v zahraničí a plánujete před horkým létem návštěvu USA, respektive New Yorku, potom by vás mohla zaujmout nabídka polských aerolinií LOT Polish Airlines.

Vzhledem k tom, že máme na rozdíl od našich severních sousedů možnost cestovat do USA bez víza, tak je pro LOT Polish Airlines mnohem snadnější ulovit zákazníka v České republice, nežli v Polsku. Máte tedy možnost koupit aktuálně nejlevnější zpáteční letenku z Prahy Ruzyně do New Yorku za 490 USD, čili těsně nad 10 000 Kč.

Variabilita termínu je velmi omezená, avšak lze si vybrat několik termínů až do června, kdy už je v New Yorku příjemně teplo na povalování v Central parku.

1.4.2009 Smart Wings - Nový spoj - Itálie - Neapol - 3 155 Kč

Návrat zpět na dříve nevydobyté pozice. Tak by se asi dalo nazvat heslo s jakým přicházejí na trh Travel Servis, respektive její obchodní značka Smart Wings, když jsem v posledních dnech viděl u silnice několik plakátových reklam této společnosti.

S frekvencí jednou týdně a za cenu jednosměrné letenky 3 155 Kč nabízejí Smart Wings letenky na trase Praha - Neapol, kde vládne poměrně silná konkurence, neboť své služby zde poskytují již SkyEurope a nově také Wizz Air. Slovenské aerolinie mají v současnosti zpáteční letenky za 1626 Kč a maďarský dopravce Wizz Air již za 538 Kč.

Abyste u Wizz Air dosáhli na tuto cenu, tak je nutné platit letenky bankovním převodem. Pokud žádný bankovní účet nemáte, potom třeba oceníte účet zdarma od mBank.

<< Letenky 2009 III | Letenky 2009-I >>

Akcniletenky.com - tipy na nejlevnější letenky

Letenky - Levné letenky - Autopůjčovna - Ubytování - Hotely - Hostel - Půjčovna aut - Last minute dovolená - Eurovíkendy