AKČNÍ LETENKY .COM

Letenky

Levné letenky

Autopůjčovna

Ubytování

Hostel

Hotel

Půjčovna aut

Last Minute dovolená

ONLINE NÁKUP

  Letenky
  Autopůjčovny
  Hotely
  Hostely
  Last Minute

LÉTÁNÍ DO SVĚTA

  Letiště
  Low cost airlines
  Letecké společnosti

INFORMACE

  Diskuze
  Kontakt

Nákup NÍZKONÁKLADOVÉ LETENKY za 1 Kč

Akční ceny letenek - Promo ceny - Akce 2009-I

31.3.2009 Air Comet - Letenky - Argentina - Buenos Aires - 10 700 Kč

Máte-li namířeno do Jižní Ameriky a hledáte vhodného dopravce, který by vás přepravil například do Argentiny, potom španělská letecká společnost Air Comet může být jedním z nich, neboť dnes končí jejich akce na zlevněné letenky do Jižní Ameriky.

Zpáteční letenku z Madridu do Buenos Aires lze koupit již za 388 EUR. Přepočteno na českou měnu plné volality zaplatíte těsně pod 10 700 Kč. Volných termínů je až do 15. června relativně mnoho, což usnadňuje možnosti optimalizace nízkonákladového spojení do Madridu.

Za obdobné ceny můžete koupit letenky také do Kolumbie (Bogota), Ekvádoru (Quito, Guayaquil), Kuby (Havana) a do Peru (Lima).

30.3.2009 Austrian Airlines - Levné letenky - Rusko - Petrohrad - 3 800 Kč

Díky zvyšující se nabízené sedačkové kapacitě na letech do Ruska, se postupně zostřuje konkurence mezi leteckými společnostmi. Zejména při odletu od u našich západních sousedů to platí dvojnásob. Příkladem jsou rakouské aerolinie Austrian Airlines se sídlem ve Vídni.

Austrian Airlines nabízejí z Mnichova, Berlína, Drážďan a dalších letišť v Německu v současnosti nejlevnější letenky do Petrohradu a úspěšně tak konkurují domácím dopravcům Lufthansa a Air Berlin, pro které jsou spoje do Ruska zlatý důl.

Zpáteční letenku koupíte za cenu 138 EUR, respektive 3 800 Kč. Zejména letiště Drážďany může směle konkurovat letišti Praha Ruzyně, odkud zaplatíte více jak dvojnásobek.

29.3.2009 KLM - Nejlevnější letenky - Peru - Lima - 8 100 Kč

Pokud máte velmi omezený rozpočet a návštěva Machu Picchu v peruánských Andách, která patří mezi největší turistické atrakce Jižní Ameriky, byl váš dávný sen, potom právě na vás čeká akční nabídka nizozemských aerolinií KLM, jež je časově omezená.

Zpáteční letenku z Madridu či Barcelony do Peru, respektive do jeho hlavního města Lima pořídíte za přívětivou cenu 393 USD, respektive nepatrně nad hranicí 8 000 Kč. Vyrazit na cesty můžete okamžitě, avšak nejpozději musíte odletět do 30. června. Odkládat odlet však nemá velký význam, neboť čím později odcestujete, tím více deště na cestách zažijete. Letenky musíte koupit nejpozději do 31. března.

Variabilita termínů je při odletu z Madridu doslova královská. Bohužel z Barcelony je nabídka volných letenek velmi omezená. Dopravit se levně do obou španělských metropolí je velmi snadné díky nízkonákladovým dopravcům Ryanair, Easyjet či Clickair. V nejzazším případě lze využít služeb německé Lufthansy při odletu z Mnichova za 88 EUR.

28.3.2009 Levné letenky - Nákup nejen nízkonákladové letenky za 1 Kč

Během první poloviny března, kdy nebyly Akcniletenky.com aktualizovány, došlo na českém trhu v oblasti prodeje letenek k významným změnám. Někteří z vás, kdo jste již v průběhu března kupovali klasickou letenku od největších prodejců letenek, jste zaznamenali nárůst poplatku za vystavení letenky, neboli též transakčního poplatku na částku 490 Kč za osobu.

Z tohoto důvodu vás chci pouze upozornit, že máte stále možnost si obdobnou letenku nechat vystavit za korunu. Při nákupu klasické či nízkonákladové letenky přes letenkový portál Pelikán.cz, stačí ve třetím kroku rezervace vložit do políčka pro slevový kupón, exkluzivní promo kód Akcniletenky.com, díky kterému lze rezervovat letenky za korunu.

Ušetřené nemalé peníze raději investujte do ubytování v nízkonákladovém hostelu pro nenáročné či do kvalitního ubytování v hotelu, případně do půjčení auta od autopůjčovny.

27.3.2009 Air Canada - Levné letenky - USA - San Francisko - 6 990 Kč

Plánujete-li svoje cesty hodně dlouho dopředu a láká vás v létě vyrazit na západní pobřeží USA, potom nabídka kanadského národního dopravce Air Canada ze sdružení Star Alliance by vás mohla zaujmout nejen svou cenou, ale i zajímavým termínem.

Z irského Dublinu lze koupit zpáteční letenku do San Franciska, nebo Los Angeles za zajímavou cenu 256 EUR, což je i v době české krize 6 990 Kč. Možnosti odletu jsou mezi obdobím 22. srpna a 19. září s maximální délkou pobytu 12 měsíců. Tato nejnižší cena je určena členům věrnostního programu, který Air Canada provozují, tudíž se před nákupem letenky zaregistrujte a ušetříte tak 20 EUR. V jiném případě zaplatíte 276 EUR.

Výhodou nabídky je možnost odlétat z jiného než příletového místa, tudíž směrem do USA lze letět například do San Franciska a odlétat z Los Angeles. Cestu mezi oběma městy je nejpohodlnější absolvovat autem od autopůjčovny. Posledním plusem této nabídky je možnost vypravit se na výlet do Toronta při přestupu v Kanadě.

Po ukončení letů ČSA z Prahy do Dublinu už provozují přímé lety pouze irské nízkonákladové aerolinie Ryanair a Aer Lingus, u nichž lze v akci koupit letenky do Dublinu za pár korun.

26.3.2009 Lufthansa - Levné letenky - USA - New York - 7 990 Kč

V minulosti ohlášené posílení pozice německých aerolinií Lufthansa na polském leteckém trhu přináší pro zákazníky při cestování do USA svá pozitiva, ačkoliv naši severní sousedé je bohužel nemohou využívat tak jednoduše, jako obyvatelé severní Moravy či jiných koutů ČR.

Nejlevnější zpáteční letenku z polského letiště Katowice do New Yorku koupíte za přívětivou částku 395 USD, což i po propadu koruny je těsně pod hranicí 8 000 Kč. Za téměř shodné ceny lze odletět do USA také z Krakova, Wroclawi či Varšavy. Kromě do turisty oblíbeného New Yorku jsou k dispozici zajímavé ceny letenek také do Bostonu a Chicaga.

Počet letenek za zvýhodněnou cenu je relativně omezené množství, ale vzhledem k možnosti výběru odletu z tří příhraničních letišť si jistě něco vyberete. Nejzazší termín pro odlet je 15.5.

25.3.2009 Qantas - Levné letenky - Čína - Hong Kong - 7 800 Kč

Nadbytečné přepravní kapacity na klokaní stezce z Evropy do Austrálie se snaží někteří dopravci zaplňovat alespoň na jednom úseku této dlouhé trasy cenovým zvýhodněním nabízených letenek. Mezi ně patří australský národní dopravce Qantas.

Díky čemuž lze koupit zpáteční letenku z Londýna do Hong Kongu za 390 USD. Přepočteno na českou měnu zaplatíte 7 800 Kč. Variabilita termínů je velmi pestrá, neboť je možno vyrazit do Asie mezi 11. dubnem až 21. červnem s tím, že je nutné koupit letenku nejpozději do konce března. Maximální délka pobytu je omezena 12 měsíci.

Možností jak se dopravit do Londýna je několik. Na některé z londýnských letišť se snadno dostanete s nízkonákladovými společnostmi. Nejvýznamnější z nich jsou Easyjet, Ryanair, SkyEurope, Wizz Air, případně rovnou na Heathrow prodávají letenky Click4sky.

24.3.2009 Etihad Airways - Levné letenky - Omán - Muscat - 5 800 Kč

Pokud se vám zdá, že ohlášené jaro má v našich končinách trochu zpoždění a toužíte po teplejším kraji, potom chladno vám nebude rozhodně například v Sultanátu Omán, kam je nejlepší vyrazit nejpozději v dubnu, neboť později už jsou lokální teploty velmi vysoké.

Zpáteční letenku od společnosti Etihad Airways z letiště Londýn Heathrow do Muscatu pořídíte v právě pobíhající cenové akci za 293 USD. Odcestovat do Ománu lze od 15. dubna do 15. června a rezervovat letenky nejpozději do konce března.

Před cestou do Ománu nemusíte zajišťovat žádné vízum, neboť ho obdržíte po příletu na letiště za cenu 20 USD. Vzhledem k rozloze země a absenci veřejné dopravy doporučuji rezervovat auto od autopůjčovny a následně natankovat pohonné hmoty za 5 Kč/litr.

23.3.2009 Air New Zealand - Nový Zéland - Auckland - 13 300 Kč

Léto na Novém Zélandu už je za zenitem, palivové poplatky na svých lokálních minimech a čeští sběrači ovoce nejeví o letenky na Nový Zéland zájem. Důsledkem toho klesly ceny letenek u národního dopravce Air New Zealand na provozní minimum.

Chcete-li vyrazit na druhý konec planety za poznáním a chladnější počasí vám není cizí, potom je současná doba vhodná k nákupu letenky z Londýna do Aucklandu a zpět za příznivou cenu 980 AUD, neboli 13 300 Kč. Odletět z Evropy lze téměř kdykoliv od dubna do června a rezervovat letenky do konce března.

Pro jednoduchý příklad zadejte do vyhledávače letenek odlet z London dne 14.4 s návratem z Auckland ve dne 6.5.2009. Letenek za uvedenou cenu je stejně velké množství, jako kombinací odletů a návratů. Koho láká koupačka v teplém Pacifiku, potom jistě ocení služby nízkorozpočtových aerolinií Pacific Blue na relativně blízké ostrovy Tonga, Samoa a jiné.

22.3.2009 Air France - Levné letenky - Seychely - Mahé - 10 500 Kč

První jarní nabídka, která se mi po návratu z výletu objevila na stole, je od francouzského národního dopravce Air France. Jedná se o druhou nejnižší možnou cenu, za kterou se lze dopravit na rajské ostrovy milionářů v Indickém oceánu.

Nejlevnější zpáteční letenku z Německa na Seychely pořídíte již za 391 EUR z Hamburku. Po příjemném zpevnění české měny jde o zajímavých 10 500 Kč. Samozřejmostí je možnost odlétat z mnohem bližších letišť jako je Berlín, Lipsko, Norimberk či Mnichov.

Vyrazit na Seychely je možné v celém jarním období až do června. Jedná se v podstatě o nejvhodnější dobu k návštěvě, neboť v tuto dobu přichází na Seychely chladnější podzim s podstatně nižším počtem srážek. Rezervovat letenky je nutné nejpozději do 25. března.

25.2.2009 Aerosvit airlines - Letenky - Thajsko - Bangkok - 10 917 Kč

Největší ukrajinské aerolinie Aerosvit Airlines, jež provozují pravidelnou linku mezi Prahou a Kyjevem se rozhodly nejen tento spoj více vytížit. Vzhledem k tomu, že operují také pro mnoho lidí na atraktivní lince do thajského Bangkoku, zlevnily právě tuto destinaci.

Koupit letenku z Prahy do Bangkoku můžete při použití promo kódu za cenu jen těsně přes 12 000 Kč při odletu nejdříve v dubnu. Bohužel volné termíny u zpátečního letu z Bangkoku jsou dostupné až na květen. Při maximální délce pobytu jeden měsíc je nutné volit vhodný kompromis mezi odletem a návratem. Pozdější termíny nejsou vzhledem k deštivému počasí v Thajsku atraktivní.

Jistou alternativou pro obyvatele Moravy může být odlet z Varšavy, odkud je cena ještě zajímavější. Konkrétně zaplatíte 10 917 Kč. Variabilita odletů je obdobná jako u Prahy.

24.2.2009 Smart Wings - Levné letenky - Francie - Paříž - 1 200 Kč

Pouze do zítra 25. února lze koupit výprodejové kapacity sedaček od letecké společnosti Smart Wings na několika málo spojích mezi Prahou, Paříží, Římem a Barcelonou.

Jelikož se ve většině případů jedná o nevhodné načasování, tak jsem jako tip zvolil právě Paříž, kam se ještě dají koupit letenky. Odlet z Prahy 3.4 s návratem 5.4 z Paříže. Za zpáteční letenku zaplatíte 1 200 Kč. Kromě Paříže najdete několik levnějších tarifů také na spoji z Barcelony do Prahy a do Říma, avšak již bez možnosti optimální kombinace.

23.2.2009  Cathay Pacific - Letenky - Austrálie - Adelaide - 16 200 Kč

Velmi zajímavou nabídku letenek do Austrálie přichystaly asijské aerolinie Cathay Pacific se sídlem v Hong Kongu. S blížícím se koncem léta na australském kontinentu a Novém Zélandu klesají ceny letenek do těchto částí světa.

Zpáteční letenku z letiště Londýn Heathrow do australského města Adelaide můžete koupit již za 501 GBP, což je v librovém vyjádření přívětivá cena. Sydney je jen o dvě desítky liber dražší. Na cesty je možné vyrazit v květnu až červnu. O něco vzdálenější Auckland na Novém Zélandu lze rezervovat až do 25. února za 511 GBP.

21.2.2009  Norwegian Air - Letenky - Norsko - Oslo - 900 Kč

Plánujete-li před letními prázdninami výlet do Norska, potom by vám neměly utéct zajímavé ceny letenek na přímý spoj z Prahy do Osla, jež je provozován norskou nízkonákladovou společností Norwegian Air.

Za cenu 30 EUR, respektive necelých 900 Kč za jednosměrnou letenku se dá podniknout cesta do Norska nejpozději v květnu, neboť na pozdější období jsou ceny vyšší. Avšak ani v červenci a srpnu nejsou předražené, jelikož za zpáteční letenku zaplatíte 100 EUR, což je ve srovnání se cenami dopravy a ubytování v Norsku cena akceptovatelná.

20.2.2009  Wizz Air - Nové destinace z Prahy - Madrid - Malmő - Neapol

S včerejším příchodem nízkonákladové společnosti Wizz Air do Prahy Ruzyně, byly zároveň ohlášeny nové destinace, jež budou operovány od 11. července letošního roku. Mezi ně patří letiště Madrid, Malmő a Neapol. Zároveň byl zahájen prodej letenek na tyto nové spoje za zaváděcí ceny, z nichž nejlevnější začíná na částce 269 Kč za jednosměrnou letenku.

Nutno však podotknout, že za uvedenou cenu nejsou k dispozici desítky letenek, nýbrž se jedná pouze o několik kusů v závislosti na destinaci a termínu odletu. Dle neustálého rozšiřování nabídky nových destinací je zřejmé, že Wizz Air se současné konkurence nebojí a stát se již v příštím roce nízkonákladovou jedničkou na letišti Praha Ruzyně myslí naprosto vážně. Jak zareaguje současná jednička SkyEurope, se nechme překvapit.

18.2.2009  Malaysia Airlines - Nový Zéland - Auckland - 18 800 Kč

Značný nezájem Britů o letenky na Nový Zéland jenom potvrzují Malaysia Airlines, jež obdobně jako mnohé jiné aerolinie srazily cenu zpátečky pod hranici 600 GBP. Bohužel na jiném než anglickém trhu se ceny nemění, neboť tam není o cesty na Nový Zéland zájem.

Nově lze tak využít služeb malajského dopravce při cestách z Londýna do Aucklandu od poloviny dubna za cenu 570 GBP neboli 18 800 Kč.

17.2.2009  Qatar Airways - Letenky - Srí Lanka - Colombo - 11 300 Kč

Pětihvězdičkové aerolinie Qatar Airways se pro odlety z anglického letiště Londýn Heathrow do konce hlavní turistické sezóny rozhodly zlevnit některé exotické destinace.

Mezi cenově nejzajímavější patří Srí Lanka, respektive její hlavní město Colombo. Pokud budete hledat odlety do konce března, potom by vám nemělo činit problém najít letenky za cenu 339 GBP. I přes pro nás nelichotivý přepočet na koruny se jedná o vcelku zajímavou cenu 11 300 Kč. Rezervace je nutné provádět do 28. února.

15.2.2009  Singapore Airlines - Letenky - Austrálie - Perth - 17 600 Kč

Singapurské aerolinie Singapore Airlines se zpravidla vyznačují velmi vysokou úrovní služeb nejen na palubě letadel, za které si nechávají dobře zaplatit. Občas se však najdou také výjimky, což je například současná cenová nabídka na letenky do Austrálie.

Zpáteční letenka z Londýna do Perthu je k dostání již za 547 GBP. Jedná se o cenu, která aktuálně patří k nejnižším vůbec. Jde samozřejmě o lety mimo hlavní období, což znamená odlet nejdříve v dubnu. Kromě Austrálie nabízejí Singapore Airlines atraktivní ceny letenek také na Nový Zéland, jež začínají na částce 576 GBP. Oproti jiným dopravcům se můžete za uvedenou cenu těšit na let nejmodernějším letadlem současnosti, Airbusem A380.

14.2.2009  Wizz Air - Valentýnské letenky - 10 EUR

Ačkoliv se zpožděním, přesto z důvodu podpory nové konkurence na pražském letišti Praha Ruzyně, chci informovat o probíhající akci maďarské nízkonákladové společnosti Wizz Air, která stále nabízí letenky již za 10 EUR, respektive 269 Kč.

Již za několik málo dnů začnou letadla Wizz Air obsluhovat nové spoje z Prahy do destinací Londýn Luton, Řím Fiumicino, Miláno Bergamo a Brusel Charleroi. Ostatně progresivní reklamní kampaň jste již jistě zaznamenali téměř kdekoliv na českém internetu.

11.2.2009  Emirates - Levné letenky - Čína - Peking - 8 900 Kč

Ačkoliv se s tím arabské aerolinie Emirates moc nechlubí, přesto zlevnily letenky do čínského hlavního města Peking při odletu z Německa. I když to na první pohled nevypadá jako super nabídka, přesto se v eurovém vyjádření jedná o jedny z nejnižších cen na Dálný východ, které Emirates doposud někdy nabízely.

Zpáteční letenku z Mnichova do Pekingu lze pořídit již za 310 EUR. Přepočteno na českou měnu zaplatíte přibližně 8 900 Kč. Navštívit Zakázané město či Velkou čínskou zeď je možné v celém jarním období až do června. Tarif je dostupný do 15. února. Nejlevnější ubytování v Pekingu nabízejí nízkonákladové hostely již za 170 Kč/noc.

7.2.2009  Aer Lingus - Nejlevnější letenky - USA - New York - 6 400 Kč

Láká vás vyrazit za Atlantik, ale pražské letiště Ruzyně je jen pro majetné a mnohá další v Německu jsou pro vás z ruky? Potom nabídka irského dopravce Aer Lingus z polského letiště Krakov by vám neměla utéct, neboť je zajímavá nejen pro obyvatele Severní Moravy.

Zpáteční letenku z Krakova do New Yorku koupíte již za 1 030 PLN neboli 6 400 Kč. Rezervace je nutné provádět nejpozději do 9. února. Za uvedenou cenu jsou letenky do USA dostupné na období březen až duben. Nechť je příkladem odlet z Krakovat dne 23. dubna s návratem z New Yorku dne 28. dubna.

7.2.2009  KLM .com - Nejlevnější letenky - USA - Boston - 7 200 Kč

První vlaštovkou mezi skutečně akčními letenkami, jež jsou spojeny s blížícím se svátkem svatého Valentýna je nabídka nizozemského dopravce KLM, která je určena pro letecký trh u našich západních sousedů, což jistě nepotěší cestovatele preferující Prahu.

Do 10. února máte možnost koupit nejlevnější letenky do USA již od 256 EUR, což je i v korunách zajímavá cena 7 200 Kč. Za uvedený obnos je v nabídce Boston, jenž se nachází nedaleko New Yorku, kam lze vyrazit za 286 EUR. V případě, že toužíte po cestě na západní pobřeží USA, potom je pro vás připraveno San Francisco za 369 EUR.

Kdo v období zimy touží po teple, pak se může rozhodnout vyrazit do Mexika za 448 EUR. Odletět z Mnichova, Norimberku či jiných letišť je nutné nejpozději do 31. března.

6.2.2009  Windjet - Nový spoj - Itálie - Forli - 2000 Kč

Již v minulosti ohlášený vstup italské letecké společnosti Windjet na letiště Praha Ruzyně se od 30. března snad stane realitou, neboť od konce března bude provozován nový spoj na regionální letiště Forli, které se nachází nedaleko Boloně.

K dostání jsou stále relativně výhodné ceny letenek. Zpáteční letenku pořídíte již za necelých 70 EUR, což je pod hranicí 2 000 Kč. Z Forli lze dále pokračovat jak do Boloně za památkami, tak do nedalekého letoviska Rimini za koupačkou či návštěvou San Marina.

5.2.2009  Air Comet - Levné letenky - Kuba - Havana - 8 450 Kč

Mezi letecké společnosti, které bedlivě sledují aktuálním ceny na trhu patří jednoznačné španělské aerolinie Air Comet, jenž svou cenovou politiku přizpůsobily největšímu španělskému dopravci Iberia.

Lze tak pořídit za podobné ceny 297 EUR letenky z Madridu do kubánské Havany a do kolumbijské Bogoty. Tyto výhodné tarify lze rezervovat pouze do 9. února s tím, že odletět musíte nejpozději do konce června. Možnosti dopravy z ČR a okolí do Španělska byly popsány již v příspěvku ze dne 1.2.2009.

4.2.2009  Thai Airways - Letenky - Thajsko - Bangkok - 13 100 Kč

Jakákoliv nabídka thajského národního dopravce Thai Airways se doposud těmto stránkám vyhýbala, a tak alespoň okrajově představím jejich aktuální cenovou politiku pro německý trh, neboť thajské aerolinie Thai Airways nepodporují marketingovou strategii akčních letenek.

Na období druhé poloviny dubna až června lze koupit z letišť Frankfurt a Mnichov zpáteční letenku do Bangkoku za 459 EUR, což po přepočtu na naší neustále slábnoucí měnu přestává být jakkoliv atraktivní. Komu se zdá cena 13 100 Kč na mimosezóní období příliš vysoká, nechť se poohlédne někde jinde.

3.2.2009  LTU - Last minute letenky - Mexiko - Cancún - 6 800 Kč

Na horách se honí vichřice, v Anglii zápasí se sněhem a někdo se chřipkou. Někdy je lepší takové starosti hodit za hlavu a zlatět se vykoupat do teplého moře v Karibiku.

V takovém případě je nejvhodnější koupit last minute letenku, jež díky příznivé ceně neumožňuje žádný výběr, ale zato nezpůsobí průvan v peněžence. Do takové kategorie patří i nabídka z Mnichova do mexického Cuncúnu za 239 EUR, respektive 6 800 Kč.

Do vyhledávače letenek zadejte odlet z München dne 10.2 a návrat z mexického letoviska Cancun dne 17.2. Jedná se o poslední kousky, tudíž je možné, že právě na Vás už se štěstí neusmálo a někdo letenky do Mexika vykoupil. O další vysoké útraty se nemusíte bát, neboť například hostely nabízejí ubytování již od cca 100 Kč/noc.

2.2.2009  Royal Brunei - Levné letenky - Nový Zéland - 18 950 Kč

Někdy se to semele a letecké společnosti nabízejí téměř souběžně v určitém časovém období zajímavé nabídky letenek do stejné části světa. To je případ Nového Zélandu, jenž se mezi akčními letenkami letos objevil již dvakrát.

Ačkoliv letenky od brunejského dopravce Royal Brunei nejsou nejlevnější, přesto jsou oproti minulým nabídkám v mnohém zajímavé, neboť aerolinie mají základnu na ostrově Borneo, kde lze přerušit cestu a prozkoumat jeho krásy. Zpáteční letenku s odletem z Londýna do Aucklandu v období duben až červen pořídíte za 605 GBP čili 18 950 Kč.

Brunej a sousední Malajsie jsou pro občany ČR bezvízové, tudíž se můžete snadněji rozhodnout, zda letět s konkurencí přes metropole Hong Kong a jiné, nebo přes Borneo.

1.2.2009  Iberia - Levné letenky - Karibik - Puerto Rico - 8 300 Kč

Výprodej letenek na období hlavní turistické sezóny za lidové ceny. To je heslo se kterým přišel španělský národní dopravce Iberia na španělský letecký trh. Až do 9. února lze rezervovat letenky zejména do Karibiku a Jižní Ameriky na období únor až konec června. Nabídka se vztahuje pouze na odlety ze španělského území.

Nejlevnější letenky s odletem z Barcelony či Madridu jsou k dostání do Miami na Floridě a to za cenu 238 EUR, což je 6 660 Kč. Do další skupiny zajímavých destinací paří Puerto Rico, Kuba či Dominikánská republika za jednotnou cenu 299 EUR neboli 8 300 Kč. Za stejnou cenu lze pořídit zpáteční letenku také do narkotiky proslavené Kolumbie, nebo do Johannesburgu v Jihoafrické republice.

Dopravit se levně do Barcelony či Madridu není zase až tak obtížné, neboť do obou měst létají nízkonákladové společnosti. Do Barcelony například Clickair z Prahy. Stejně tak nakoupíte letenky od Click4sky a poletíte s ČSA, nebo Easyjet z Berlína, jenž má teď akci.

31.1.2009  Easyjet - Sleva až 25 % na všechny letenky

Po poměrně krátkém čase přicházejí další slevy od britské nízkonákladové společnosti Easyjet. Letenky se slevou až 25 % se dají rezervovat do 3. února. Akce se vztahuje na lety uskutečněné od 3. února až do 15. června.

Vzhledem k tomu, že Easyjet provozují z Prahy Ruzyně své spoje zejména do Velké Británie, tak je možné využít výhodné nabídky jiných dopravců z Londýna. Jedním z nich jsou například US Airways, které prodávají zpáteční letenky z letiště London Gatwick do New Yorku za příznivých 200 GBP neboli 6 300 Kč. Přičtete-li k tomu letenku z Prahy za 1 500 Kč, potom se jde o zajímavý tip na výlet.

30.1.2009  Ryanair - Nové spoje z Bratislavy - Pisa a Alicante - 25 EUR

Ačkoliv některé letecké společnosti na letišti v Bratislavě své spoje redukují či ruší, tak naopak jiné aerolinie nové linky otevírají s cílem získat či upevnit si pozici na trhu.

Kromě Danube Wings, jenž se teprve chystají získat nové zákazníky, operuje v Bratislavě také největší nízkonákladová letecká společnost v Evropě, která od letního letového řádu otevře nové spojení do italské Pisy. O dva měsíc později potom do španělského Alicante. Letenky do obou destinací začínají na částce kolem 25 EUR za jeden úsek cesty.

29.1.2009  Air Transat - Levné letenky - Kanada - Toronto - 9 500 Kč

Pouze na vybrané termíny na přelomu května a června se dají koupit u kanadské letecké společnosti Air Transat zpáteční letenky z německého letiště Hamburk do Toronta za mimosezóní cenu 344 EUR.

Jste-li přizpůsobiví, nevadí vám konkrétní dny odletu a návratu bez možnosti volby a nečiní vám obtíže se levně dopravit do Hamburku, potom letenky do Kanady za cenu 9 500 Kč stále čekají na svého majitele. Za poněkud vyšší ceny dopravce nabízí také Vancouver a Calgary s odletem z Mnichova a Frankfurtu.

28.1.2009  Aer Lingus - Levné letenky - USA - Chicago - 6 500 Kč

Relativně nízké ceny leteckého paliva umožňují leteckým společnostem alespoň trochu opticky snižovat palivové příplatky nejen na dálkových spojích za Atlantik, což je případ irských aerolinií Aer Lingus.

Zpáteční letenka z Dublinu do Chicaga se díky tomu dá koupit již od 232 EUR. Zlevněné tarify jsou za cenu 6 500 Kč dostupné na období únor až duben. Zejména dubnový termín je dostatečně daleko na to, aby jste mezitím vystihli nějakou zajímavou akci u nízkonákladové společnosti Ryanair, která kromě zmíněných Aer Lingus, provozuje do Dublinu přímé spoje z letiště Praha Ruzyně.

27.1.2009  Air New Zealand - Nový Zéland - Auckland - 16 400 Kč

Akční letenky od australského dopravce Qantas na Nový Zéland z předminulého týdne nezůstaly bez odezvy. Národní letecký dopravce Nového Zélandu si to nenechal líbit a uvolnil do prodeje zlevněné tarify z Londýna do Aucklandu na mimosezóní období.

Až do 8. února máte možnost koupit zpáteční letenku do Aucklandu od Air New Zealand za cenu 1156 AUD, což je 16 400 Kč. Nejbližší možný termín odletu je v druhé polovině dubna. Pro ukázku zadejte do vyhledávače letenek odlet z London dne 21. dubna s návratem z Auckland 12. května. Možností odletu a návratu je samozřejmě mnohem více.

Zajímavostí této akce je trasování cesty kolem celé naší planety, neboť ve směru na Nový Zéland se letí přes Hong Kong a zpět přes Los Angeles. Celá cesta měří 38 000 km. Ačkoliv tyto tarify mají nekompromisní restrikce, přesto dopravce umožňuje vložit stopover, neboli přerušení cesty například v Los Angeles za příplatek 1 600 Kč. Pokud jste někdy snili o letecké cestě kolem světa, potom tato nabídka vám ji umožní za rozumný peníz.

Kdo se rozhodne krátce cestovat po Novém Zélandu, potom půjčení auta od autopůjčovny se dá pořídit již za 330 Kč/den. Vzhledem k rozloze země je to nejpohodlnější způsob dopravy.

26.1.2009  Danube Wings - Nové spoje z Bratislavy od 33 EUR

V dobách značného poklesu poptávky po letecké dopravě se do mohutného rozvoje pouštějí malé aerolinie Danube Wings se základnou na letišti v Bratislavě, které na sklonku minulého týdne spustily prodej letenek přes internet.

Na některých spojích budou Danube Wings přímo konkurovat nízkonákladové společnosti SkyEurope, což má pro koncové zákazníky výhody v podobě volby. Nejlevnější letenky začínají na ceně 33 EUR. Fanoušky letadel mohou potěšit používané stroje ATR 72.

25.1.2009  Turkish Airlines - Levné letenky - Omán - Muscat - 8 800 Kč

Plánujete-li v nejbližších týdnech vyrazit za teplem a zároveň vás láká návštěva netradiční země, potom by vám neměla uniknout nabídka tureckých aerolinií Turkish Airlines. Kdo nevyužil nabídky na počátku roku, jež se vztahovala k Praze, potom má možnost tak učinit při odletu z Německa.

Zpáteční letenky z Mnichova do hlavního města Ománu je možné koupit již za 292 GBP neboli 8 800 Kč. Za obdobnou cenu je nabízejí také čeští prodejci. Před cestou do Ománu nemusíte zajišťovat žádné vízum, neboť ho obdržíte po příletu na letiště za cenu 20 USD.

Komu nevyhovují ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic, potom při cestování autem po Ománu se bude u pumpy cítit jako v pravé pohádce z tisíce a jedné noci.

22.1.2009  Icelandair - Levné letenky - Kanada - Toronto - 8 400 Kč

Ostrý termín islandských aerolinii Icelandair mně donutil zveřejnit akční nabídku této letecké společnosti ještě dnes, neboť zlevněné letenky lze rezervovat pouze do pátku 25. února, respektive 23. února v závislosti na místě odletu.

Plánujete-li cestu do Kanady na měsíce květen či červen a chcete zabít dvě mouchy jednou ranou, potom by vás mohla nabídka Icelandairu zaujmout. Za cenu 280 GBP čili 8 400 Kč jsou v nabídce zpáteční letenky z Londýna do Toronta s přestupem na Islandu.

A právě možnost prodloužit si pobyt na Islandu třeba při zpáteční  cestě z Kanady může být pro někoho lákavé. Kromě Londýna je možné odlétat také z Paříže za cenu 299 EUR.

22.1.2009  Air France - Levné letenky - Brazílie - Rio de Janeiro - 10 500 Kč

Jedna akce do Jižní Ameriky od Iberie nám končí a plynule na ni navazuje další od francouzských aerolinií Air France, které v podstatě za stejnou cenu nabízejí letenky do brazilské metropole Rio de Janeiro.

Zpáteční letenka z německého letiště Hamburk je k dostání již za 387 EUR čili 10 500 Kč. Z bližších letišť k ČR jako je Berlín, Lipsko, Norimberk či Mnichov je cena nepatrně vyšší. Vyrazit na cestu můžete téměř kdykoliv od 26. ledna až do 30. června. Vybírat vhodné datum lze až do 4. února, kdy akce na letenky nejen do Brazílie končí.

Jen pro informaci dodávám, že letošní karneval v Riu de Janeiru je v období 20. až 24. února. Plánujete-li návštěvu brazilské metropole v tomto období, potom si nezapomeňte včas rezervovat hostel či hotel.

21.1.2009  Thomsonfly - Letenky - Afrika - Gambie - Banjul - 6 200 Kč

Hledáte-li levnou letenku kamkoliv za teplem, kde budete mít dostatečné možnosti koupání v teplém moři, potom právě na vás čeká nabídka britské letecké společnosti Thomsonfly do té doby, než se poslední volná místa v letadle před blížícím se odletem zaplní.

Za zajímavou cenu cenu 209 liber, neboli 6 200 Kč si můžete koupit zpáteční letenku z anglického letiště Londýn Gatwick do Banjulu, jenž se nachází na západním pobřeží Afriky. Jelikož je za uvedenou cenu dostatek letenek na únor a březen, tak byste neměli mít problém se levně dopravit do Londýna s některou z nízkonákladových aerolinií.

20.1.2009  Ryanair - Nový spoj - Altenburg - Edinburgh - 280 Kč

Dnešní informace je zajímavá pouze pro obyvatele severních Čech, případně pro všechny příznivce nízkonákladového letiště Altenburg, odkud provozuje spoje nízkotarifová letecká společnost Ryanair.

Pro odlety od 31. března jsou v nabídce letenky na nový přímý spoj Altenburg - Edinburgh, které se v úvodní promo akci dají koupit již za 10 EUR. Za tuto sníženou cenu jsou dostupné zejména na duben až květen, což je už vhodná doba k návštěvě Skotska. Vzhledem k cenám veřejné dopravy je nejvhodnější cestovat autem od autopůjčovny.

17.1.2009  Qantas - Nejlevnější letenky - Nový Zéland - 14 200 Kč

Chcete se podívat za svými kamarády, přáteli či rodinnými příbuznými, jak si splňují svůj sen o lepším životě na Novém Zélandu? Potom právě pro vás je určena speciální promo akce australské letecké společnosti Qantas, která končí ve středu 21. ledna.

Auckland - 14 200 Kč

Na měsíc květen, kdy je na Novém Zélandu už chladný podzim, je možné koupit nejlevnější letenky do Auckladu za 1 024 AUD čili 14 200 Kč. Odlet z londýnského letiště Heathrow je možný pouze v měsíci květen, ale zůstat v Oceánii lze až 12 měsíců. Pro názornost uvedu jednoduchý příklad. Do vyhledávače letenek uveďte jako odlet London dne 3. května s návratem z města Auckland dne 3. června. Volných míst a termínů je relativně mnoho.

Hong Kong - 7 900 Kč

Kdo by chtěl v květnu podniknout výlet do daleké Asie a cestovat v příjemném teploučku, potom pro něj je určena nabídka do Hong Kongu, odkud může podniknout cestu do rozlehlé Číny plné historie a moderních technologií. Zpáteční letenku lze koupit již za 567 AUD. V přepočtu zaplatíte příjemných 7 900 Kč. Nechť je příkladem odlet z LHR dne 3. května s návratem z HKG dne 17. května.

Obě nabídky jsou dostupné pouze z anglického letiště Londýn Heathrow. Na některé z londýnských letišť se však jednoduše dostanete s nízkonákladovými společnostmi. Nejvýznamnější z nich jsou Easyjet, Ryanair, SkyEurope, Wizz Air, případně rovnou na Heathrow prodávají letenky Click4sky.

16.1.2009  United Airlines - Levné letenky - USA - San Francisco - 7 150 Kč

Plánujete-li na jaře vyrazit za poznáním západního pobřeží USA, potom pro odlety až do konce června se dají koupit zpáteční letenky od United Airlines z Dublinu do San Franciska za atraktivní cenu 814 BRL, neboli 7 150 Kč. V jiné měně než realu zaplatíte nepatrně více.

Zpáteční let nemusí nutně začínat v San Francisku, ale můžete odlétat třeba z Los Angeles a provětrat se tak po pobřeží ve voze od autopůjčovny. Taková varianta cesty je jen o 400 Kč dražší, než klasická zpáteční letenka.

Dopravit se levně do Dublinu by neměl být žádný velký problém, neboť do dubna či května je ještě daleko a mezitím aerolinie Ryanair a Aer Lingus, kteří zajišťují přímé spoje z Prahy do Dublinu, jistě uvedou nějaké promo akce na své letenky.

15.1.2009  Iberia - Levné letenky - Brazílie - Rio de Janeiro - 10 700 Kč

Česká koruna se nám začíná potápět jak stará bárka, což se začíná znatelně projevovat i na vyšších cenách letenek. Nezbývá než využívat všechny zajímavé nabídky, které nám letecké společnosti nabízejí. Nechť je příkladem španělský vlajkový dopravce Iberia.

V současnosti Iberia umožňuje nákup nejlevnějších letenek do Jižní Ameriky, respektive do mnohými oblíbené Brazílie. Zpáteční letenku například z Berlína do Ria de Janeira lze rezervovat již za 353 GBP. Za stejnou cenu je v nabídce také Sao Paulo. Najít volné termíny lze až na měsíc březen, což je u nás stále ještě tuhá zima.

14.1.2009  British Airways - Levné letenky - Praha - New York - 9 000 Kč

Zima bude ještě dlouhá a nezájem o letenky za Atlantik ještě delší, což má pro konečné zákazníky spousty výhod. Jedním z nich je například snížení cen letenek leteckou společnosti British Airways při odletu z letiště Praha Ruzyně do New Yorku a dalších destinací v USA.

Zpáteční letenku koupíte již za 302 GBP, což je na Prahu relativně zajímavých 9 000 Kč. Vybírat datum cesty a zároveň rezervovat letenky lze až do 27. ledna, kdy tato akce skončí. Výhodou této nabídky je možnost koupit si letenky pro odlety až do konce června.

13.1.2009  Cathay Pacific - Austrálie - Sydney - 17 800 Kč

Dokud je britská libra na relativně slabých pozicích, tak má smysl informovat o zajímavých cenách letenek při odletu z Velké Británie, i když samotná cena v GBP není libová.

Cathay Pacific v současnosti nabízejí do Austrálie jedny z nejnižších tarifů, které jsou za normálních podmínek běžně k dostání. Zpáteční letenka z Londýna do Sydney se dá koupit již za 598 GBP, což je díky slabé libře přijatelných 17 800 Kč. Ve srovnání s cenou letenky při odletu z ČR je to cena téměř poloviční.

Vyrazit do Austrálie je možné nejdříve v druhé polovině dubna, což už není nejvhodnější doba, ale to je úděl levnějších letenek nabízených na období mimo hlavní turistickou sezónu.

12.1.2009  Wizz Air.com - Nově otevřené spoje z ČR již za 10 EUR

Trochu hekticky byl o víkendu ohlášen vstup maďarské nízkonákladové společnosti Wizz Air na český trh. Již za několik týdnů dne 19.2 odstartují první letadla této společnosti z letiště Praha Ruzyně do destinací Londýn Luton, Řím Fiumicino, Miláno Bergamo a Brusel Charleroi Od konce července potom budou přidána ještě letiště Paříž Beauvais a Eindhoven.

Na některých spojích budou Wizz Air přímo konkurovat slovenským SkyEurope, což jistě přinese nečekané reakce konkurence. Aby letedla v počátku nelétala prázdná, tak již teď můžete rezervovat letenky na vybraných trasách za zaváděcí cenu 10 EUR za úsek cesty.

10.1.2009  Air France - Nejlevnější letenky - Singapur - 9 200 Kč

To že se francouzský kolos Air France nenechá zastrašit ani na cizím území je patrné z reakce na právě probíhající akci na domácím poli sebevědomého dopravce Lufthansa.

Do Singapuru a Hong Kongu tak lze díky Air France koupit levnější letenky o několik desítek euro. Z příhraničních letišť je nejvýhodnější odlétat z Norimberku, odkud je cena letenky do Singapuru za 346 EUR nejnižší. Jako místo odletu si můžete vybrat samozřejmě také letiště Mnichov, Lipsko či Berlín, ale zaplatíte nepatrně více, než 9 200 Kč.

Kdo preferuje nákup letenky v češtině, ten si platnost nabídky může ověřit při vyhledání odletu z NUE do SIN například ve dne 10. února s návratem 25. února.

9.1.2009  Easyjet - Sleva až 25 % na všechny letenky

Obdobně jako na začátku minulého roku, tak i letos se u easyjet rozhodly nabídnout zlevněné letenky se slevou až 25 %. A protože easyjet operují také několik spojů z Prahy Ruzyně, lze si na první polovinu letošního roku naplánovat výlety za poznáním.

Nejlevnější letenky jsou jako po většinu roku k dostání do italského Milána.za 489 Kč. Do ostatních destinací jsou ceny nepatrně vyšší. Přes Londýn se vám nabízí možnost nakombinovat si trasu třeba na ostrov Madeira.

8.1.2009  Turkish Airlines - Levné letenky - Jemen - Sanaa - 8 600 Kč

Pokud chcete během letošní zimy vyrazit do tepla a zároveň navštívit málo navštěvované kouty světa, potom vás jistě zaujme nabídka tureckých aerolinií do Jemenu.

Turkish Airlines připravily jako jedny z mála leteckých společností speciální ceny pouze pro odlety z Prahy Ruzyně, díky čemuž pořídíte zpáteční letenku již za 324 EUR neboli 8 600 Kč. Odletět můžete kdykoliv až do konce března a v Jemenu zůstat maximálně jeden měsíc.

S nákupem lze otálet nejpozději do poloviny ledna. Kromě nákupu u Turkish Airlines máte možnost rezervovat letenky také přes české prodejce letenek.

7.1.2009  Lufthansa - Nejlevnější letenky - Singapur - 9 800 Kč

Když už lidé nechtějí v zimě utéct před mrazy ani do jihovýchodní Asie, potom je pro letecké společnosti těžké hledat nějaké zajímavé nabídky, na které by zareagovali.

Ostatně to je případ opakující se akce letecké společnosti Lufthansa do Singapuru. Zpáteční letenku z Mnichova do Singapuru koupíte již za 372 EUR čili za necelých deset tisíc. Nutno poznamenat, že odletět můžete již příští týden a zůstat v celém regionu až jeden měsíc.

<< Letenky 2009-II | Letenky 2008-IV >>

Akcniletenky.com - tipy na nejlevnější letenky

Letenky - Levné letenky - Autopůjčovna - Ubytování - Hotely - Hostel - Půjčovna aut - Last minute dovolená - Eurovíkendy