AKČNÍ LETENKY .COM

Letenky

Levné letenky

Autopůjčovna

Ubytování

Hostel

Hotel

Půjčovna aut

Last Minute dovolená

ONLINE NÁKUP

  Letenky
  Autopůjčovny
  Hotely
  Hostely
  Last Minute

LÉTÁNÍ DO SVĚTA

  Letiště
  Low cost airlines
  Letecké společnosti

INFORMACE

  Diskuze
  Kontakt

Nákup NÍZKONÁKLADOVÉ LETENKY za 1 Kč

Akční ceny letenek - Promo lety - Akce 2008-III

30.9.2008  Emirates.com - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 10 150 Kč

Vlajkový arabský dopravce Emirates se rozhodl prodloužit akční nabídku letenek z Německa do Thajska, respektive do Bangkoku, jež zde byla ohlášena před několika týdny v srpnu. Původní letní nabídka zahrnovala pouze prodej letenek pro odlety do konce října, což nemělo vzhledem k deštivému počasí v Thajsku velkou odezvu na straně německých zákazníků.

V současnosti můžete koupit letenky do Bangkoku pro odlety od 26. října až do 25. března, čili na celou hlavní turistickou sezónu v Thajsku. Kromě zajímavé ceny, jež je dostupná z letiště Mnichov nabízejí Emirates také maximální délku pobytu 2 měsíce, což je dvojnásobek oproti ostatním nabídkám konkurenčních aerolinií v nejnižších knihovacích třídách.

Nejlevnější letenky do Bangkoku koupíte přes euro. Konkrétně za 405 EUR, což je přibližně 10 150 Kč. O něco dráž, avšak bez nutné znalosti němčiny a vlastnictví platební karty si můžete koupit letenky do Bangkoku přes přehledný kalendář volných míst.

29.9.2008  Pelikan.cz - Soutěž - 2 letenky zdarma dle vlastního výběru

Soutěž o dvě letenky zdarma dle vlastního výběru spustil k dnešnímu dni internetový prodejce letenek Pelikan.cz. Máte tak možnost po dvou týdnech opět zkusit štěstí a to zcela bez námahy. Stačí odpovědět na tři jednoduché otázky.

Jedinou a zároveň hlavní cenou jsou dvě volné zpáteční letenky od Turkish Airlines, jež jsou součástí letecké aliance Star Alliance. Soutěžit můžete až do 12.10.2008.

24.9.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky po Evropě - 0.01 Kč

Neuplynulo ani několik týdnů a irský Ryanair pustil do světa další masivní vlnu extra levných letenek. U Ryanaira by se spíše slušelo používat pojmu nejlevnější letenky, neboť žádný jiný dopravce na světě nenabízí v takovém množství a tak často letenky za centy, pence a haléře.

Doposud jste mohli při odletu z ČR nakoupit letenky v jakékoliv akci za cenu 30 haléřů, avšak v právě probíhající akci jsou k dostání za pouhý jeden haléř. Nutno podotknout, že jako výchozí prodejní místo musí být zvoleno letiště Praha Ruzyně, nebo Brno Tuřany.

Při odletu z Brna je za uvedenou cenu jeden haléř na výběr Londýn Stansted. Z Prahy poté Stockholm, East Midlands a Frankfurt Hahn. Samozřejmostí jsou tisíce letenek po celé Evropě, tudíž pokud toužíte po dobrodružství, tak lze zvolit například malý okruh po severu Evropy. Konečná cena za výlet PRG - HHN - RIX - NYO - PRG je přibližně 1 Kč.

22.9.2008  TUIfly.com - Nejlevnější letenky - Izrael - Tel Aviv - 750 Kč

Německá nízkonákladová společnost TUIfly v současnosti nabízí zajímavé ceny letenek do Svaté země, respektive do města Tel Aviv. Do Izraele se celkem obtížně shánějí levné letenky, neboť veškeré spoje jsou přísně regulovány a chybí tak zdravá konkurence.

Na měsíc prosinec najdete jednosměrnou letenku z německého letiště Mnichov do Tel Avivu za 29 EUR. Jednoduše přepočteno na české koruny je to 750 Kč. Dle individuálního plánu se můžete vydat zpět domů po zemi a navštívit tak další země, nebo si koupit letenku v opačném směru za 60 EUR. Za obdobnou cenu ji koupíte i při odletu z egyptské Káhiry.

19.9.2008  Northwest Airlines - Levné letenky - Indie - Bombaj - 6 300 Kč

Na rozdíl od letů na západ jsou letenky od Northwest Airlines při cestě na východ stále dostupné za zajímavé ceny. Zřejmě tomu bude jen do doby, než aerolinie zjistí, že prodávat letenky přes AUD je pro ně značně nevýhodné, ačkoliv jich mnoho neprodají.

Na podzimní měsíce seženete zpáteční letenky z Londýna do Bombaje za 468 AUD, neboli nějakých 6 300 Kč. Při bližším prohledání rezervačního systému lze najít za nepatrně vyšší ceny volná místa také na zimní období v roce 2009.

Při pohledu na několik minulých akcí je zřejmé, že dopravit se levně do Londýna není vůbec žádný problém, neboť nízkonákladové letecké společnosti se budou snažit udržet letadla ve vzduchu, i kdyby si na to měly půjčovat, jako například slovenské SkyEurope.

18.9.2008  Germanwings.com - Levné letenky - Kolín nad Rýnem - 570 Kč

Jak už bývá u německé nízkonákladové společnosti Germanwings dobrým zvykem, tak pravidelně opakuje své akce, kdy sníží ceny u tisíce letenek na cenu 20 EUR.

Této akci se nevyhnul ani denně provozovaný spoj na trase Praha - Kolín nad Rýnem, kde lze koupit nejlevnější letenky ve směru do Kolína za 570 Kč a v opačném směru za 19.99 EUR, což je díky výhodnějšímu přepočtu necelých 500 Kč.

Tyto cenově zajímavé letenky se dají vyhledat i na měsíc prosinec, tudíž to může být zajímavý tip na předvánoční nákupy v Německu.

16.9.2008  SkyEurope.com - Levné letenky - Paříž - Londýn - 177 Kč

Po delší přestávce, během které došlo u letecké společnosti SkyEurope k několika změnám v letovém řádu, se objevuje zajímavá cenová akce na hluché zimní období, kdy není o cestování zájem a s obsazenosti letadel bojuje většina aerolinií v Evropě.

Akční letenky za 177 Kč v jednom směru jsou nabízeny do mnoha destinací, včetně velmi oblíbené Paříže, Londýna či Amsterdamu. O něco dražší jsou letenky z Vídně do Lisabonu, Athén a dalších zajímavých míst v jižní Evropě.

12.9.2008  Lufthansa.com - Soutěž - 2 letenky zdarma dle vlastního výběru

Německý vlajkový dopravce Lufthansa pořádá do 28.9.2008 soutěž o zajímavé ceny, z nichž tou nejhodnotnější jsou dvě letenky zdarma dle vlastního výběru do destinace v rámci sítě operované letadly Lufthansa. Odměněno bude celkem 100 výherců, tudíž máte velkou šanci, že vyhrajete alespoň cenu útěchy, když už nedosáhnete na první příčku.

Abyste byli přidáni do slosování, tak je nutné správně odpovědět na čtyři soutěžní otázky a vyplnit pár základních informací o své osobně. Správné odpovědi zde uvádět nebudu, neboť bych tím každému snížil pravděpodobnost, že vyhrajete právě Vy. A to určitě nikdo nechce.

11.9.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky - Praha - Birmingham - 1 Kč

Ačkoliv bude uveden do provozu nový spoj Praha - Birmingham až za necelé dva měsíce, přesto lze už dnes koupit u letecké společnosti Ryanair na vybrané dny jednosměrné letenky do Birmnighamu za 1 Kč, tudíž zpáteční letenku pořídíte za konečnou cenu 2 Kč.

Letenky za korunu jsou bohužel dostupné na velmi málo termínů, tudíž nelze podniknou krátký poznávací výlet na otočku. Avšak akce je aplikována na mnoho jiných spojů po Evropě, a tak se stačí podívat na jiné trasy a podniknout zpáteční cestu přes jiné město.

10.9.2008  Thomsonfly.com - Last minute letenky - Kapverdy - 4 950 Kč

Díky blikajícím bannerům máte možnost se téměř kdekoliv na českém internetu dočíst o mnoha super akcích a levných mezikontinentálních letenkách, které ČR ještě nezažila. Kdo uvěří poletí z Prahy Ruzyně. Ostatní co jsou časově flexibilní a mají k dispozici železniční jízdenky FIP to mohou štípnout třeba z letiště Londýn Gatwick na Kapverdské ostrovy.

Thomsonfly mají na pátek dostatek volných míst na let z Londýna do Salu na Kapverdských ostrovech, což se odrazuje i v nabízené ceně. Zpáteční letenku koupíte již za 159 GBP. Kromě letenky za 4 950 Kč je nutné k výdajům ještě připočíst poplatek za vízum, jenž se dá zakoupit po příletu do Salu za 25 euro.

6.9.2008  SkyEurope.com - Výprodej letenek - Burgas - Split - 249 Kč

Společně s nižšími teplotami přichází konec letní turistické sezóny a stejně tak ukončení letů do koupacích destinací, mezi které patří například Burgas v Bulharsku či Split v Chorvatsku.

Naskytuje se tak možnost nakoupit levné jednosměrné letenky k moři. Příkladem mohou být nízkonákladové aerolinie SkyEurope, které mají v nabídce letenky do Burgasu za 249 Kč. Obdobně je na tom Split na chorvatském pobřeží, který je v nabídce za cenu 299 Kč. Ceny jsou platné za předpokladu, že se vyhnete platbě transakčních poplatků.

Jak se levně dopravit zpět domů už záleží na individuální volbě. Každopádně pokud nechcete jet vlakem nebo autobusem, potom je nutné zkombinovat více low cost dopravců a štípnout to přes sousední či další země. Cestování je vhodné spíše pro cestovatele, nežli koupáky.

4.9.2008  Air Caraibes - Levné letenky - Martinik - Guadeloupe - 6 599 Kč

Ačkoliv je v současnosti oblast Karibiku naprostým rájem pro tropické bouře a hurikány, přesto se ze zamračených mraků občas vyklube sluníčko, jenž je spolu se stále teplým mořem a bílými plážemi synonymem pro karibský ráj.

Letuška má ve svém rezervačním systému zajímavé ceny letenek na francouzské ostrovy Martinik a Guadeloupe v Malých Antilách, kam není nutné vízum. Za cenu 6 599 Kč je najdete při odlety z letiště Paříž Orly, které používá označení ORY. Jako cílové letiště zadejte u ostrova Martinik zkratu FDF, případně PTP při volbě ostrova Guadeloupe. Letenky jsou v nabídce na celý podzim, tudíž taková karibská pohoda například v listopadu určitě potěší.

Na letiště Paříž Orly provozuje z Prahy a Vídně přímé spoje slovenský dopravce SkyEurope. Z Berlína můžete případně využít služeb dopravců Air Berlin a easyJet.

2.9.2008  Lufthansa.com - Levné letenky - Praha - Hamburk - 1 950 Kč

Ten kdo je zvyklý pouze na akční nabídky letenek za korunu nebo euro od jakékoliv nízkonákladové letecké společnosti, tak pro toho nebudou dnešní informace příliš zajímavé, neboť se jedná o nabídku do pro většinu lidí ne moc zajímavého města Hamburk.

Lufthansa má v současnosti atraktivní ceny letenek na trase Praha Ruzyně - Hamburk, které se dají zakoupit na téměř všechny zimní měsíce. Zpáteční letenku pořídíte již za 122 CAD, čili 1 950 Kč. Na stejné trase nabízejí služby také Click4sky, jež si je však cení na 2 780 Kč.

Z celého Německa, kam Emirates směřují svá letadla, mají nejvýhodnější ceny letenek do Asie právě z Hamburku, což se dá díky této nabídce dobře zkombinovat.

29.8.2008  Easyjet.com - Sleva až 20 % na všechny letenky po Evropě

Ačkoliv jsou Easyjet a Ryanair největší nízkonákladové aerolinie v Evropě, přesto mají každý naprosto odlišný marketing v oblasti prodeje letenek. Jak si můžete ověřit v historii příspěvků, tak britský easyJet moc často promo akce nedělá. Když už se k něčemu rozhoupe, tak to bývá zpravidla akce podobná té dnešní, ve které jsou letenky zlevněny až o 20 %.

Až do úterý si můžete koupit zlevněné letenky na období listopad až polovina prosince. Nejlevnější letenky z Prahy do Anglie se dají pořídit již za 539 Kč. Podobně je tomu i u ostatních provozovaných spojů do Itálie a Severního Irska. U letů do Milána a Londýna srovnejte ceny letenek se SkyEurope, jež létají na konkurenční letiště.

Nejbližší velkou základnou easyJet je letiště Berlín Schőnefeld, odkud je v nabídce za ceny okolo 20 EUR k dispozicí nepřeberné množství letenek. Mezi nejvzdálenější destinace patří například řecká Soluň, nebo Lisabon v Portugalsku.

27.8.2008  Air Transat.com - Levné letenky - Kanada - Toronto - 7 400 Kč

Cestovat po Kanadě na podzim není vzhledem k poloze této země žádný med, ale jako výlet za nákupy to není úplně od věci. Hluchého období jsou si vědomi také aerolinie, které postupně začínají zlevňovat letenky, nebo nabízet různé akce.

Například kanadský dopravce Air Transat má v nabídce několik letenek z anglického letiště Londýn Gatwick do Toronta za 239 GBP. V přepočtu zaplatíte přijatelných 7 400 Kč. Zmiňovat se o možnostech levné dopravy do Londýna je už ohraná písnička a zná ji snad každý čtenář.

25.8.2008  Northwest Airlines - Letenky - USA - San Francisco - 3 990 Kč

S blížícím se koncem léta a příchodem podzimu začínají některé letecké společnosti zlevňovat letenky na v letošním roce otevřeném nebi mezi Evropou a USA, kde bude zima velmi krutá a konkurence ještě tvrdší. Příkladem úspor mohou být United Airlines, které na letech mezi Washingtonem a Evropou budou od října nabízet jídlo pouze za příplatek.

Malou ukázkou zlevněných letenek na měsíc září, říjen, listopad, prosinec a několik dalších v následujícím roce je banda dopravců Northwest Airlines, Delta Airlines, Air France a KLM, která díky exkluzivní spoluprácí nabízí zajímavé ceny letenek na transatlantických spojích.

Cena letenky 275 AUD, neboli 3 990 Kč do San Francisca hovoří sama za sebe. Abyste této ceny dosáhli, tak je nutné nejprve navštívit Londýn, kde probíhá na letech do Ameriky malá cenová válka. Z Prahy vám k tomu může posloužit Click4Sky, Easyjet, nebo SkyEurope.

24.8.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky - Londýn - Dublin - 5 Kč

Před několika týdny uvedl Ryanair ve své tiskové zprávě informace o konci levného cestování letadlem, avšak obratem dodal pozitivní zprávu, že začíná období nejlevnějšího létání, což je patrné i na současných cenách letenek, které najdete na stránkách společnosti Ryanair.

V průběhu minulé akce se dala koupit letenka z Prahy Ruzyně do Dublinu za 10 Kč. Dnes ji lze pořídit za poloviční cenu, tj. 5 Kč. Rozdíl je pouze v tom, že dnes jsou za tuto cenu v prodeji letenky jen na měsíc říjen, nikoliv na září. Stejně tak si můžete koupit letenky, respektive palubní vstupenky také na trase Brno - Londýn.

Kdo se alespoň trochu porozhlédne v rezervačním systému, tak mu určitě neunikne stejná cenová nabídka na první lety na konci října na nově připravované spoje Praha - Stockholm a Praha - Frankfurt Hahn.

22.8.2008  Spanair.com - Nejlevnější letenky - Alžírsko - Alžír - 2 250 Kč

Abych alespoň trochu podpořil prodej letenek u letecké společnosti Spanair v době, kdy se zřejmě bude mnoho lidi rozmýšlet zda s tímto dopravce letět, tak jsem shodou okolností vyhrabal zajímavou cenu letenky do hlavního města Alžírska, kam se běžně moc nelétá.

Jelikož je zpáteční letenka do Alžíru za cenu 136 USD, neboli 2 250 Kč dostupná pouze z katalánského letiště Barcelona, tak je naprosto ideální naplánovat cestu do Alžírska na podzimní měsíce říjen či listopad, kdy není problém koupit cenově výhodné letenky u nízkonákladových dopravců, kteří do Španělska létají a jsou rádi za každého zákazníka.

Přímý spoj z Prahy Ruzyně do Barcelony provozuje Clickair. Z Berlína pak třeba easyJet. Když to spojíte i s návštěvou katalánských měst, můžete využít i Ryanair přes Gironu.

20.8.2008  KLM.com - Nejlevnější letenky Indie - Dillí - 6 300 Kč

Pokud jste si doposud ještě nenaplánovali žádný cestovatelský výlet na podzim, cestování po Evropě za pár euro už vás také nebaví a máte chuť vyrazit do Indie, potom není nic snazšího, než vyrazit do Londýna, odkud si můžete koupit výhodné letenky do celého světa.

Jednou z nich může být například letenka do Dillí s KLM přes Amsterdam, která se dá koupit již za 437 AUD, což je nějakých 6 300 Kč. Pro neznalé snad jen připomenu, že se jedná o měnu se kterou se platí v Austrálii, což automaticky znamená zaměření na tamní prodejce letenek. Mezi největší patří i Expedia.

Před každým nákupem letenky u klasických leteckých společností vždy porovnejte ceny ve více měnách, neboť v extrémech bývají rozdíly až desítky procent vůči nejlevnější letence.

18.8.2008  Lufthansa.com - Nejlevnější letenky - Čína - Nanjing - 8 690 Kč

Stejně jako mají mnohé letecké společnosti létající do Prahy problémy s obsazeností letů českými cestujícími, tak i Lufthansa má na palubě mnohem více Číňanů nežli Evropanů. Ačkoliv v současnosti probíhá mohutná propagace Číny díky právě probíhající letní olympiádě, přesto se zřejmě letadla neobsazují dle plánu, neboť se v krátké době opakuje starší akce.

Z německých letišť Frankfurt a Mnichov se tak opět dají koupit na listopad a prosinec cenově zajímavé letenky již za 514 USD, neboli 8 690 Kč. Za uvedenou cenu jsou nabízena města Shenyang, Nanjing a Kanton. Šanghaj a Peking jsou opět o něco dražší.

Možnosti kombinace s nízkonákladovými dopravci v regionu si můžete přečíst ve starším příspěvku ze dne 31.7.2008, kdy je popsán tip na dopravu do Thajska. V současnosti vytrvalé oslabování české koruny oproti světovým měnám však tyto kombinace znevýhodňuje.

17.8.2008  Thomsonfly.com - Levné letenky - Kapverdy - Sal - 6 850 Kč

Pomalu ale jistě se přibližuje konec hlavní letní turistické sezóny, kdy je o zájezdy a souběžně s nimi i o místa v letadlech největší zájem. Přichází tak vhodná doba na last minute letenky v charterových letech do exotických destinací od společnosti Thomsonfly.

Mezi exotické ostrovy patří i Kapverdy, které na mapě najdete 700 km západně od pobřeží Senegalu. Na konec srpna si můžete koupit letenku z letiště Londýn Gatwick za 219 GBP, což je v přepočtu na českou měnu 6 850 Kč. Nabídka je samozřejmě zajímavá pouze pro osoby, jimž nečiní žádný problém se levně dopravit do Londýna.

15.8.2008  Emirates.com - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 10 599 Kč

Pokud tržní mechanismy fungují správně, tak opravdová konkurence nikdy nespí a dokáže bleskově zareagovat na nabízené služby soupeřů stejnou či lepší nabídkou.

To je případ arabského dopravce Emirates, který zareagoval na aktuální ceny letenek od společnosti Finnair na trase Německo - Thajsko. Nejedná se o klasický případ střetnutí rivalů "tváří v tvář", neboť Emirates se rozhodly prodávat své letenky pouze na měsíce srpen, září a říjen, díky čemuž se vedle sebe v celosvětových rezervačních systémech nikdy nepotkají.

Nejlevnější letenky do Bangkoku najdete ze severoněmeckého letiště Hamburk, odkud jsou v prodeji za 10 599 Kč. O něco málo dražší jsou z letišť Frankfurt, Mnichov a Düsseldorf. Cena je platná za předpokladu, že se vyhnete platbě poplatku za vystaveni.

Letenky jsou dokonce k nalezení i v českých vyhledávačích, které je běžně nenabízí jako první volbu, avšak po upřesnění zadání je tam následně najdete také. Proč tomu tak je z etických důvodů říci nemohu. Stačí nastavit vyhledávání letenek pouze od Emirates.

14.8.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky - Praha - Dublin - 10 Kč

Trvalo to dlouhých devět měsíců provozu, než se na lince Praha - Dublin, kterou uvedl do provozu irský Ryanair v listopadu minulého roku vystřídala klientela, která byla ochotna zaplatit za letenku vyšší částku než jedno euro.

Aby se poměr Čechů a zahraničních cestujích alespoň částečně vylepšil, tak do rezervačního systému Ryanair vložil místo letenek v hodnotě 10 euro, letenky za 10 Kč. Nejedná se o několik kousků, nýbrž o poměrně velké množství letenek, které jsou k dostání na září a říjen.

Kdo si chce zaletět za 20 Kč do Dublinu na pivo, tak má teď příležitost tak učinit. Budete-li chtít v Dublinu levně přenocovat, potom můžete využít levné hostely. Koho láká zůstat v Irsku delší dobu a poznat různé kouty této země, může využít služeb autopůjčovny.

13.8.2008  Northwest Airlines - Nejlevnější letenky - Los Angeles - 5 600 Kč

Ještě nám ani nezačal podzim a už teď se dají na listopad najít zajímavé kousky, které budou pro mnoho občanů ještě zajímavějšími až USA pro občany ČR zruší vízum. Samozřejmě se jedná o letenky z londýnských letišť, kde je konkurence na linkách do USA největší.

Kdo upřednostňuje rychlost a pohodlí, tak pro toho nejsou tyto zdlouhavé lety s mnoha přestupy zajímavé. Ten kdo ale šetří každou korunu a nějaký ten přestup ho nerozhodí, potom si může vyhledat nejnižší tarify již za 395 AUD, což je přibližně 5 600 Kč.

Takto levné letenky nejsou obsluhovány ve všech segmentech jedou leteckou společností, nýbrž část zajišťují Northwest Airlines a něco zase Delta Airlines. Ani odlet z Londýna a následně návrat často není na totožné letiště, což je malá nevýhoda těchto letenek.

12.8.2008  Finnair.com - Levné letenky - Thajsko - Bangkok - 11 750 Kč

Finský národní dopravce Finnair letos slaví 85 let své existence, a tak v průběhu celého roku nabízí celkem zajímavé ceny letenek především do Asie, která je mezi Evropany velmi oblíbená, a kde se zároveň přiostřuje konkurence mezi leteckými společnostmi.

Jelikož je na akční letenky okurková sezóna, tak jsem se rozhodl vám nabídnout tip na relativně levné letenky do Thajska, respektive do Bangkoku, které bych sem jinak nedával, neboť to pro mě až zase takový cenový zázrak není. Ale pro toho, kdo to má blízko do Německa a nedokáže si koupit nic levněji, tak to může být celkem zajímavá nabídka.

Zpáteční letenky do Bangkoku jsou nabízeny na období 15. října až 15. prosince. Nejlevnější tarify se dají koupit za 486 EUR, neboli 11 750 Kč z letiště Mnichov. O dvě eura dráž je koupíte také z Berlína a o sedm z Frankfurtu.

10.8.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky - Brno - Londýn - 5 Kč

Poslední dobou se mění u irského dopravce Ryanair různé akce každý týden, avšak ne v každé zemi je nabídka stejná. Příkladem mohou být okolní letiště Bratislava, Berlín či Altenburg, kde se dalo a stále dá nakoupit mnoho levných letenek na většinu spojů.

Opačně je na tom letiště Brno Tuřany a Praha Ruzyně, kde se Ryanair s akcemi nepřetrhne.  Po mnoha měsících je možné koupit letenku z Brna do Londýna za 5 Kč včetně všech poplatků na období září až říjen. V opačném směru ji za stejnou cenu nekoupíte, nýbrž je nutno zaplatit 10 Kč. Celkově jich v rezervačním systému nalezne spíše méně než více.

8.8.2008  SkyEurope.com - Levné letenky po Evropě - 188 Kč

K dnešnímu kulatému datu připravily SkyEurope malou informativní akci, aby se opět trochu provětral jejich server. Nabídka několika tisíc letenek platí dle jejich informací na všechny obsluhované destinace, avšak je jich velmi omezené množství a většina jich je z Vídně.

Nejlevnější jednosměrnou letenku koupíte za 188 Kč za předpokladu, že se vyhnete platbě servisního poplatku. Nabídka se týká letů v období říjen až první polovina prosince. Optimalizovat letové plány a zároveň provádět nákupy můžete až do pondělí.

Pro rychlý přehled o letenkách za promo cenu využijte kalendář s akční nabídkou letenek.

5.8.2008  Smart Wings.com - Levné letenky - Praha - Paříž - 526 Kč

Ačkoliv to není u českého dopravce Smart Wings moc běžné, přesto pustil do světa několik cenově zajímavých letenek. A to rovnou na velmi konkurenční, ale zároveň velmi oblíbenou linku Praha - Paříž. Levné letenky do Paříže najdete v období říjen až listopad.

Není jich mnoho, ale dají se nakombinovat i na krátký poznávací výlet. Bohužel za uvedenou cenu 526 Kč se dají koupit letenky pouze ve směru do Paříže. V opačném směru si Smart Wings účtují cenu 941 Kč, což je o 42 Kč více, než za kolik je prodává SkyEurope.

Koupíte-li si zpáteční letenku u Smart Wings, potom zaplatíte 1467 Kč. Jestliže si u každého dopravce koupíte jenom to co je výhodné, pak se dostanete na cenu 1425 Kč. Je však dobré si uvědomit, že když ušetříte několik desetikorun na letence, že okamžitě stovky vyhodíte při dopravě z pařížského letiště Charles de Gaulle, kam Smart Wings létají.

4.8.2008  Easyjet.com - Sleva až 25 % na všechny letenky po Evropě

Už je tomu téměř měsíc, kdy britský easyJet uvedl do světa nějakou akci či zvláštní slevu ze svých běžných tarifů. Až do úterý můžete nakupovat vybrané letenky na období září až listopad zlevněné o 25 %. Akce se týká většiny spojů, tudíž včetně provozovaných linek z letiště Praha Ruzyně, odkud lze vyrazit přímými spoji do Německa, Itálie a Velké Británie.

V současnosti tak nabízí easyJet nejlevnější letenky, které jsou k dnešními dni z Prahy dostupné. Zpáteční letenku do Milána koupíte již za 758 Kč. Podobně je tomu i ostatních destinací v Anglii a Severním Irsku.

3.8.2008  KLM.com - Nejlevnější letenky - Čína - Peking -  7 290 Kč

Když mezi sebou o zákazníka bojují nízkonákladové letecké společnosti, tak nad tím nikdo nemrkne ani okem, neboť je to naprostá samozřejmost už od vzniku tohoto segmentu levné letecké dopravy. Avšak aby se na dálkové lince do sebe pustili dva klasičtí dopravci, z nichž oba v Evropě patří do první ligy, tak to se často nestává.

Trasu Frankfurt - Peking si bez jakéhokoliv monopolního přístupu vzaly na mušku KLM, které proti aktuální cenové nabídce německé Lufthansy postavily mnohem lepší ceny. Ostatně aby byl cestující ochoten zvolit spoj s přestupem na letišti Amsterdam Schiphol, nežli přímý spoj, tak je nutné nasadit velmi konkurenční ceny letenek.

Nejlevnější letenky do Pekingu za 469 USD, neboli 7290 Kč, se dají koupit v širokém časovém rozpětí od listopadu až do prosince, takže je to kromě prohlídky Velké čínské zdi, Zakázaného města a mnoha parků také vhodný výlet za předvánočními nákupy.

31.7.2008  Lufthansa.com - Nejlevnější letenky - Čína - Kanton -  7 890 Kč

Každým dnem nám postupně česká koruna oslabuje, a tak není od věci si rezervovat letenky ještě v době relativně výhodných kurzů. Ačkoliv si Lufthansa kazí díky současným stávkám svých zaměstnanců dobré jméno druhého největšího leteckého dopravce v Evropě, přesto by vás to nemělo odradit od nákupu nejlevnějších letenek z letišť Frankfurt a Mnichov do Číny.

Na období listopad až prosinec jsou v akci letenky do všech čínských měst kam německý dopravce obsluhuje své linky. Výjimku tvoří pouze Hong Kong. Nejlevnější jsou letenky do měst Shenyang, Nanjing a Kanton, které koupíte za 526 CAD, což je 7 890 Kč. Do největších měst Peking a Šanghaj jsou letenky dražší.

Pokud vás Čína moc neláká, ale toužíte se dostat levně do Thajska, potom není nic snazšího, než si koupit letenky do Kantonu a následně ze 100 km vzdáleného Shenzenu letět s Air Asia do Bangkoku. Ačkoliv 99.99 % čtenářů tuto variantu nevyužije, neboť má problémy si koupit letenku za euro od Ryanaira, přesto je to zajímavý tip pro středně pokročilé cestovatele jak se mrknout do Thajska za cca 10 000 Kč a ještě si nakoupit v Kantonu dárky na Vánoce.

30.7.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky - Altenburg - Londýn - 24 Kč

Ačkoliv i největší nízkonákladový dopravce v Evropě ohlásil razantní snížení zisku a dalo by se tak předpokládat, že nejlevnějším letenkám bude nadobro konec, tak opak je pravdou. Ryanair stále prodává tisíce letenek za cent či euro. Jedná se však především o lety mezi Velkou Británií a dalšími zeměmi, mezi nimiž je nejvíce zastoupené domovské Irsko.

Z letiště Praha Ruzyně Ryanair nenabízí žádné extra levné letenky, protože zřejmě nemá o zákazníky nouzi, ale z německého letiště Altenburg tomu je jinak, neboť z něho se dají koupit letenky na letiště Londýn Stansted za 1 euro. Dostupné jsou na období září až leden 2009. Stejně tak tomu je i v opačném směru. Zpáteční letenku tedy pořídíte za 2 eura.

Kromě německého Altenburgu můžete využít stejnou akci také u sousedů z letiště Bratislava, odkud je pestrý výběr destinací zejména do Anglie, Skotska, Itálie, Švédska a také Německa. Při návratu z Londýna si můžete dokonce vybrat také letiště Brno Tuřany.

28.7.2008  TUIfly.com - Levné letenky - Izrael - Tel Aviv - 3 900 Kč

Nevíte-li kam v zimě vyrazit na cesty za poznáním, potom dnešní nabídka od německé nízkonákladové společnosti TUIfly nepatří mezi nejhorší, neboť na jakékoliv trochu jen delší lety se dnes snaží každý dopravce napálit palivové příplatky v plné parádě.

Letenky do Tel Avivu jsou dostupné ze severoněmeckého letiště Hamburk, odkud jsou v nabídce zpáteční letenky za 163 EUR, což je v naší měně 3 900 Kč. Cena je platná pro několik termínu v období leden až únor 2009.

Izrael nepatří mezi levné země, a tak pro pohodlné cestování po zemi je nejvhodnější půjčit si na letišti auto od autopůjčovny. Ceny se pohybují od 20 EUR na den při půjčení na týden.

25.7.2008  Northwest Airlines - Nejlevnější letenky - USA - Havaj - 12 200 Kč

Dosavadní silný tah na bránu v podobě neustálého posilování české koruny začíná pokulhávat, a tak není od věci poohlédnout se po letenkách, jež se kupují za americké dolary. Jako nejlepší poměr cena/místo vycházejí z amerických destinací nejlépe Havajské ostrovy.

Psát o letenkách na Havaj s odletem z českých luhů a hájů je téměř zbytečné, tudíž dnešní tip se týká odletů z letiště Londýn Heathrow, kde se po "otevření nebe" snaží prosadit aerolinie z aliance SkyTeam. Americká letecká společnost Northwest Airlines ve spolupráci s francouzskými Air France nabízejí zpáteční letenku na Havaj za 795 USD, čili 12 200 Kč.

Letenka za uvedenou cenu má pouze jednu vadu na kráse. Tou je téměř 12hodinové čekání na přestup v Seattlu. Vyhledat letenky si můžete například na odlet 15.11 z LHR s návratem z HNL dne 25.11. Jestli bude uvedené datum ještě v průběhu dne dostupné je ve hvězdách.

Moudří lidé z ČSA zlevnili letenky do Londýna prostřednictvím Click4sky na necelé dva tisíce korun, tudíž se dá s lehkým rizikem pořídit celý výlet s odletem z Prahy za cca 14 200 Kč.

Poznámka: Na stejné datum lze koupit letenku i za 10 400 Kč. Kdo hledá najde...

24.7.2008  SkyEurope.com - Promo akce - 2 letenky za cenu 1 - 590 Kč

Kdo z vás si nestihnul zakoupit velmi výhodné letenky za 24 Kč na léto a podzim u slovenského dopravce SkyEurope při poslední promo akci, tak má po 16 dnech znovu příležitost nakoupit letenky opět levně, avšak ne nejlevněji.

Promo akce typu dvě letenky za cenu jedné je známá již z minulosti. Při rezervaci je nutné zadat do políčka na reklamní kódy promo kód 2ZACENU1 a taktéž zvolit jako cestující dvě osoby. Ceny se zobrazují za osobu, avšak na konci rezervace se zobrazí ceny již za dvě.

V konečném výsledku lze tak koupit nejlevnější zpáteční letenku za 590 Kč včetně poplatků. Příkladem může být třeba letiště Miláno Bergamo v severní Itálii. Nabídka je platná pouze na vybrané lety od 1. září do 14. prosince. Při nákupu dárkového poukazu zaplatíte jen 390 Kč.

22.7.2008  AirBaltic.com - Letenky v Lotyšsku - Liepaja - Riga -  240 Kč

Pokud v létě plánujete cesty do Pobaltí, respektive se budete toulat po Lotyšsku, potom můžete využít levné vnitrostátní letenky, které prodává téměř na každý den lotyšský nízkorozpočtový dopravce AirBaltic na vnitrostátním spoji z Liepaja do hlavního města Riga.

Nejlevnější letenku třeba i den před odletem koupíte za 7.2 LVL, což je po přepočtu na českou měnu necelých 240 Kč za 40 minut letu s letadlem Fokker 50.

20.7.2008  BMI - Letenky do Karibiku - Manchester - Barbados - 8 800 Kč

British Midland Airways neboli zkráceně označované jako BMI nabízejí na nejméně oblíbený měsíc září a říjen, kdy není v Karibiku žádné fajnové počasí cenově zajímavé letenky na ostrov Barbados. Ten patří mezi několik málo vyvolených, kam nemusejí mít občané ČR vízum, tudíž stačí sbalit pár tretek a vyrazit.

Nabídka je to zajímá především pro pracující lid ve Velké Británii, jenž to má blízko na letiště Manchester, odkud mají BMI odlet. Zpáteční letenka se dá pořídit za 300 GBP, což je díky momentálně příznivému kurzu koruny přijatelných 8 800 Kč. Navíc pokud jste již členem nějakého věrnostního programu ze skupiny Star Alliance, tak vám přibudou také míle do FFP.

18.7.2008  Ryanair.com - Nový spoj - Praha - Stockholm - 860 Kč

Irský Ryanair se nám pomaloučku začíná stahovat na letiště Praha Ruzyně, kam dlouhé roky nelétat a postupně začíná nabízet nové destinace na úkor některých jiných letišť, kde provoz přes zimní období silně omezuje. V okolí je to například letiště Brno Tuřany či Altenburg.

K již v minulosti ohlášeným novým destinacím v Anglii, jimiž jsou letiště Birmingham a letiště East Midlands, kam bude Ryanair létat od konce října, přibylo nové místo ve Skandinávii. Konkrétně se jedná o Švédsko a letiště Stockholm Skavsta. Nejlevnější jednosměrnou letenku si již teď můžete rezervovat na listopad a později za 860 Kč.

16.7.2008  Lufthansa - Nejlevnější letenky Katar, Bahrajn, Omán, UAE

Německý dopravce Lufthansa poslední dobou přináší jednou zajímavou akci za druhou. Tentokrát se jedná o nabídku akčních letenek na Blízký Východ, kam je ovšem pro občany ČR obtížnější se dostat bez velké byrokratické mašinérie.

Aktuální podzimní nabídka nejlevnějších letenek za 473 USD, což je díky fajnovému kurzu dolaru necelých 7 000 Kč, se týká letenek s odletem z německého letiště Frankfurt během druhé poloviny září až konec října. Na výběr je Douhá v Kataru, Bahrajn, Abu Dhabi ve Spojených arabských emirátech a Muscat v Ománu. Ve zvolené cílové destinaci musíte zůstat minimálně týden, nebo maximálně jeden měsíc.

Ze všech nabízených destinací doporučuji zvolit Sultán Omán, kde obdržíte bez problémů vízum po příletu na letiště. Jelikož to není zrovna nejlevnější země, tak k cestovní je nejvhodnější zvolit půjčovnu aut. O co zaplatíte nepatrně více za půjčení auta, tak to okamžitě ušetříte při tankování do nádrže, neboť litr benzínu či nafty stojí v Ománu pouze 5 Kč.

14.7.2008  Pelikan.cz - Nákup nízkonákladové letenky za 1 Kč

Pelikán.cz nově vložil mezi výsledky hledání téměř všechny významné nízkonákladové letecké společnosti, jež na zvoleném úseku cesty nabízejí své služby. Můžete tak snadno na jednom místě porovnat ceny klasických i nízkorozpočtových dopravců. Služba je výhodná pro všechny, kteří nemají chuť zjišťovat kam který dopravce létá a jaké má ceny.

Nejmarkantnější jsou rozdíly všude tam, kam tyto low cost společnosti například z Prahy létají. Při hledání letenky do Londýna se v nabídce objeví jak SkyEurope, tak i Easyjet.

Stejně tak se zobrazí Ryanair při vyhledání letenky do Dublinu. Podobně je tomu u mnoha destinací po celé Evropě. Stačí jen zvolit směr. Největší souboj je na letišti Bratislava, kde většinu přepravených cestujích zajišťují právě nízkonákladové aerolinie.

Po vyhledání letenky a následném vložení pomo kódu si lze také vystavit letenku za korunu.

10.7.2008  Lufthansa - 1 Milion letenek z Německa po Evropě - 1 950 Kč

Poslední výsledky o hospodaření a vytíženosti letadel německého dopravce Lufthansa hovoří o nepatrném snížení obsazenosti, což si ihned vyžádalo akci.

Pro odlety během období prázdnin až konec května příštího roku můžete hledat zpáteční letenky z Německa za 99 EUR. Nákup je však vhodnější provádět v CAD, neboť stojí letenka pouze 130 CAD, což je 1 950 Kč.

Pro obyvatele severních Čech nabízejí například blízké Drážďany možnost předvánočního výletu do Vídně za zmíněných 1 950 Kč. Nejvíce nabídek je samozřejmě z velkých německých měst jako je Mnichov či Frankfurt.

8.7.2008  SkyEurope.com - Totální výprodej letenek po Evropě za 24 Kč

Totální likvidace skladových zásob za hubičku. I tak by se dala nazvat promo akce slovenské nízkonákladové letecké společnosti SkyEurope, která uvolnila do prodeje ohromné množství letenek do mnoha destinací v Evropě za 1 EUR, neboli 24 Kč s odletem v září a později.

Konečná cena zpáteční letenky přes stránky SkyEurope je 248 Kč (2*24+200), neboť je nutné připočíst k ceně letenky "výpalné za 200" v podobě platby za použití platební karty. Obejít to lze nákupem dárkového poukazu. Potom platíte za letenku jenom 24 Kč a nic více.

Kdo chce tuto částku snížit o 50 Kč za osobu, tak si může koupit letenky přes systém SA.

Nabídka destinací je opravdu velkorysá, neboť lze podniknout výlet od Alicante na západě až po ostrov Kypr na východě. Nejvíce atraktivní destinací je turecký Istanbul, který najdete při odletu ze slovenského letiště Bratislava. Velmi oblíbená Paříž je k dostání v mnoha dnech.

K cestování po Španělsku, Řecku, Kypru a dalších zemích doporučuji využít autopůjčovny.

6.7.2008  Ryanair.com - Sleva 20 EUR na zpáteční letenky

Ačkoliv v poslední době jsem psal veškeré akce spojené s irskou společností Ryanair jenom tehdy, když se jednalo o centové letenky s omezenou platností na některé vybrané spoje, tak dnes to je pro změnu sleva 20 EUR na téměř všechny zpáteční letenky po Evropě.

Po odečtení základní ceny letenek lze koupit nejlevnější zpáteční letenky z Prahy Ruzyně do nově nabízených destinací Birmingham a East Midlands v Anglii za 1513 Kč a 1 529 Kč.

4.7.2008  Easyjet.com - Sleva až 20 % na všechny letenky po Evropě

Easyjet po delší době opět připravil zajímavou akci, ve které zlevnil letenky až o 20 %. Máte tak možnost nakoupit letenky do Německa, Itálie, Anglie a Severního Irska. Akce se vztahuje na období 1. září až 22. října. Nákup za zvýhodněné ceny lze provádět pouze do 8. července.

Jak už jste se mohli kdekoliv v tisku dočíst, tak spoj jenž nalétává Dortmund bude s koncem letního letového řádu ukončen. A tam kde si linky ukončují bývají také zpravidla nízké ceny, tudíž směr Praha Ruzyně - Dortmund koupíte za již za 409 Kč. V opačném směru je cena letenky ještě o něco nižší, konkrétně 329 Kč.

Dalšími destinacemi z Prahy jsou Miláno za 409 Kč, Belfast za 529 Kč, Londýn za 629 Kč, Bristol za 669 Kč , Newcastle za 669 Kč a East Midlands za 709 Kč.

3.7.2008  Smart Wings.com - Jarní letenky - Praha - Budapešť - 955 Kč

Až do dnešního dne zde nebyla žádná zmínka o obchodní značce Smart Wings, kterou provozuje charterový dopravce Travel Servis. Není se čemu divit, neboť tento dopravce nezná pojem akční letenky. Ze skromné nabídky cenově zajímavých letů se přeci jenom něco našlo.

Na měsíc duben v roce 2009 máte možnost koupit si jednosměrnou letenku z Prahy Ruzyně do Budapešti za 995 Kč. Vhodné pro všechny, kteří plánují na jaře vyrazit za poznáním maďarského hlavního města. S nabídkami jiných dopravců se Smart Wings nemůže rovnat, ale zrovna na trase Praha - Budapešť velkou konkurenci nemá.

2.7.2008  SkyEurope.com - Nejlevnější letenky - Praha - Paříž - 303 Kč

Naplnit letadlo alespoň několika cestujícími i za prodělečné ceny letenek je v letošním roce opravdu problém i v takových měsících jako je červenec a srpen. Není se proto čemu divit, pokud tu budete v průběhu prázdnin číst různé akce od SkyEurope velmi často.

Pouze na měsíc září se vztahuje dnešní nabídka ve které si můžete nakoupit velmi levné letenky do mnoha evropských destinací. Za zpáteční letenku z letiště Praha Ruzyně  zaplatíte cenu 605 Kč do těchto destinací: Sofie, Miláno-Bergamo, Neapol, Amsterdam, Řím, Benátky-Treviso, Paříž-Orly a Košice. Letenek je k dostání opravdu dostatek.

Cena je platná pouze tehdy, když si koupíte letenku u Královny. U SkyEurope zaplatíte za každou osobu o 50 Kč více. Širokou nabídku destinací nabízí také letiště Bratislava a Vídeň.

1.7.2008  Lufthansa - Prodloužené prázdniny - Indie - Kalkata - 7 299 Kč

Během měsíců červenec a srpen se mnoha cenových akci zřejmě nedočkáme, ale prozatím se začátek letních prázdnin rozjíždí správným směrem.

Nejen pro studenty, kteří si chtějí prodloužit prázdniny pobytem v zemi, která jim otevře mysl je připravena akční nabídka německého vlajkového dopravce Lufthansa do Indie.

Na období odletu 1. září až 15 říjen s pobytem maximálně jeden měsíc si můžete koupit cenově výhodné letenky do Indie. Konkrétně z německých letišť Frankfurt a Mnichov jsou v nabídce indická města Bombaj, Chennai, Hyderabad a Kalkata. Nejlevnější zpáteční letenku koupíte za 496 CAD, což je příjemných 7 299 Kč a navíc dalších 4 500 mil do FFP.

<< Letenky 2008-IV | Letenky 2008-II >>

Akcniletenky.com - tipy na nejlevnější letenky

Letenky - Levné letenky - Autopůjčovna - Ubytování - Hotely - Hostel - Půjčovna aut - Last minute dovolená - Eurovíkendy