AKČNÍ LETENKY .COM

Letenky

Levné letenky

Autopůjčovna

Ubytování

Hostel

Hotel

Půjčovna aut

Last Minute dovolená

ONLINE NÁKUP

  Letenky
  Autopůjčovny
  Hotely
  Hostely
  Last Minute

LÉTÁNÍ DO SVĚTA

  Letiště
  Low cost airlines
  Letecké společnosti

INFORMACE

  Diskuze
  Kontakt

Nákup NÍZKONÁKLADOVÉ LETENKY za 1 Kč

Akční ceny letenek - Promo lety - Akce 2008-II

29.6.2008  Lufthansa - Předvánoční nákupy v USA - New York - 8 850 Kč

Plánujete-li před Vánocemi výlet do USA za nákupy, neboť vás láká rekordně silná koruna, respektive slabý dolar, potom lze využít nabídky německého dopravce Lufthansa, který má v nabídce akční letenky do New Yorku.

Nabídka má však poměrně tvrdé podmínky, které málokdo dokáže splnit, neboť je nutné zakoupit letenky minimálně pro čtyři dospělé osoby současně. Povede-li se vám to splnit, potom je vám k dispozici letenka za 365 EUR, což je necelých devět tisíc.

Cena je platná při odletu z letiště Düsseldorf v období listopad až 11. prosinec.

27.6.2008  SkyEurope.com - Praha - Itálie - Letní výprodej - 599 Kč

Dnes máte poslední šanci nakoupit si výhodné letenky do vybraných italských měst od slovenského dopravce SkyEurope. Ačkoliv je známo, že letní měsíce červenec a srpen jsou pro většinu lidi tou hlavní cestovatelskou sezónou, přesto se na tyto dva měsíce plus září rozhodlo vedení SkyEurope vyprodat své volné kapacity letedel směřujících do Itálie.

Zpáteční letenku do měst Řím, Miláno/Bergamo, Neapol, Terst, Pisa a Benátky/Treviso koupíte na webu SkyEurope za 1198 Kč. Kdo chce ušetřit za každou osobu 50 Kč a vybrat si letenky v kalendáři cenových tarifů, tak si může koupit letenky přes rezervační systém SA, kde vás stejná letenka vyjde na 1148 Kč.

Volných míst je za uvedenou cenu do téměř každé vybrané destinace až neuvěřitelně mnoho. Jestliže jste v Itálii již byli a nevíte co nového navštívit, pak doporučuji ostrov Capri u Neapole.

26.6.2008  AKČNÍ LETENKY.com navštívilo již 100 000 čtenářů

Od uvedení první akční letenky v letošním roce, kdy zároveň vznikly tyto stránky, zavítalo na doménu AKČNÍ LETENKY.com již 100 000 návštěvníků.

Pokud jste již některou z uvedených akcí v minulosti využili, ušetřili nějakou tu korunu či desítky tisíc a chcete se i nadále dozvídat o nejlevnějších letenkách, tak můžete tyto stránky podpořit přidáním odkazu na své webové stránky.

Předem děkuji za každý odkaz, díky kterému se další čtenáři dozvědí o akčních letenkách.

25.6.2008  Germanwings.com - Letenky do Turecka - Istanbul - 19 EUR

Pokud již teď víte, jakým směrem vyrazíte v zimě na cesty, potom určitě stojí za zmínku malý tip na cenově dostupné letenky do Asie. V současnosti máte možnost nakoupit za 19 EUR, což je méně jak 500 Kč, letenky od Germanwings z Berlína do Istanbulu na období leden, únor a březen.

Při vhodném načasování si můžete následně zakoupit letenky od arabské nízkonákladové společnosti Air Arabia, která létá z Istanbulu přes UAE do mnoha destinací na Blízkém Východě a v daleké Asii. Výběr destinací je široký a ceny jsou určitě zajímavé.

24.6.2008  BMIbaby - Sleva 30 % na všechny letenky - Manchester - 957 Kč

Britská nízkonákladová společnosti BMIbaby zlevnila o 30 % všechny letenky při odletu z letišť Birmingham, Cardiff, East Midlands a Manchester. Jelikož BMIbaby provozují spoje z třech těchto letišť do Prahy, tak je to dobrá příležitost na výhodný nákup.

Nejlevnější letenku z Prahy do Manchesteru koupíte na červenec za 957 Kč. V opačném směru je to kapánek levnější. Letenku v srpnu koupíte za 776 Kč. Akce běží pouze do dnešní půlnoci. Sleva je aplikována na všechny lety do 25. října.

23.6.2008  Northwest Airlines - Nejlevnější letenky - Los Angeles - 7 850 Kč

Na opačnou stranu pobřeží USA se dají koupit letenky na stejné období jako na Floridu, tj. na konec srpna až září za ještě nižší cenu, ačkoliv se můžeme kdekoliv dočíst, jak jednotlivé letecké společnosti postupně zvedají palivové příplatky a jiné výpalné.

Za necelých 500 USD nabízí americká letecká společnost Northwest Airlines zpáteční letenku z Londýna Heathrow do Los Angeles, a k tomu ještě míle do FFP. Cena je nízká zejména z toho důvodu, že se jedná o let s přestupem.

Nebudete-li mít půjčené auto od autopůjčovny, potom doporučuji cestovat po Kalifornii autobusem se společností Megabus, u které lze koupit jízdenky za jeden dolar.

22.6.2008  Virgin Atlantic.com - Letenky do USA - Florida - Miami - 8 600 Kč

Jestliže máte v pase vízum do USA a chcete si zaletět do USA na Floridu se vykoupat, potom můžete využít právě probíhající akce britského dopravce Virgin Atlantic, který nabízí letenky z letiště Londýn Heathrow a Gatwick do Miami.

Akce se vztahuje pouze na období konce od 24. srpna až září. Nejlevnější zpáteční letenku lze koupit již za 8 600 Kč. Nutností je samozřejmě doprava do Anglie na příslušné letiště, avšak v dnešní době libových letenek od nízkonákladovek to není žádný problém.

21.6.2008  Aeroflot.com - Letenky do Asie - Čína - Peking - 10 269 Kč

Téměř všude na internetu si můžete všimnout masivní reklamy na fascinující letenky do Asie, které propaguje SA. Přináším vám proto malý tip jak ušetřit na každé letence do Pekingu dalších 2 000 Kč oproti jejich nabídce, kterou považuje ředitelka prodeje SA za zázračnou. A navíc si můžete nasbírat míle do věrnostního programu OK Plus, který používá ČSA.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že ruský letecký dopravce Aeroflot je pouze spící mamut, kterého konkurenční cenové nabídky vůbec nevzrušují, tak opak je pravdou. Na měsíc červenec nabízí z Vídně letenky do Pekingu o 100 EUR levněji, nežli Finnair. Na cenu 10 269 Kč se dostanete pouze tehdy, pokud využijete exkluzivní nabídky a vystavíte si letenky za korunu.

20.6.2008  Jetairfly.com - Nejlevnější letenky do Mexika - Cancun - 7 250 Kč

Všichni už jsou v Mexiku, buenos dias, já taky jdu. Tak tento úryvek textu zná snad téměř každý, avšak už málokdo ví jak se dostat do Mexika opravdu levně, neboť letecké společnosti se téměř předbíhají v pětimístných sumách a říkají tomu akční letenky.

Jedinou možností jsou charterové aerolinie, které sice nelétají do Mexico City, ale mají nejlevnější dostupné letenky za třetinové ceny. Belgická charterová/low-cost společnost Jetairfly.com má v nabídce momentálně nejlevnější zpáteční letenku do Mexika za 296 EUR, což je solidních 7 250 Kč.

Ačkoliv jsou odlety z Bruselu, přesto není žádný problém se tam dopravit s Brussels Airlines, nebo to vzít trochu oklikou s Ryanairem, případně FIPkaři vlakem a stopaři stopem. Když se to podaří nakombinovat, tak lze také využít služeb ČSA prostřednictvím Click4sky.

19.6.2008  SkyEurope.com - Nejlevnější letenky - Praha - Košice - 274 Kč

Pokud patříte mezi studenty, kteří mají v létě dostatek volného času, ale peněženka nepřekypuje penězi, potom byste neměli tuto akci vynechat. Už podruhé uvádí nízkonákladová letecká společnost SkyEurope akci na lince mezi Prahou a Košicemi.

Nejlevnější zpáteční letenku lze koupit za 548 Kč v případě, že budete kupovat letenky přes rezervační systém SA. Na webu SkyEurope zaplatíte za každou osobu o 50 Kč více, čili 598 Kč. Volných míst je za uvedenou cenu více než dostatek, a tak by se mělo dostat na každého. Až do zítra můžete nakupovat letenky na měsíce červenec, srpen, září a říjen.

18.6.2008  Air Transat.com - Levné letenky - Kanada - Toronto - 10 250 Kč

Na červenec, kdy je v Kanadě hlavní cestovatelská sezóna se dají stále sehnat cenově velmi zajímavé letenky do Toronta od kanadské charterové společnosti Air Transat. Do Kanady již není nějaký ten měsíc nutné vízum, a tak si s byrokratickou překážkou nemusíte lámat hlavu.

Nejlevnější kousky za 418 EUR, tedy 10 250 Kč koupíte z Hamburku, nebo ze švýcarské Basileje, avšak je jich pouze omezené množství. Podmínkou je odlet ještě v červnu. Vzhledem k tomu, že jde o nejžádanější měsíc roku, tak to stojí určíte za zmínku.

17.6.2008  TUIfly.com - Podzimní výprodej - Řecko - Itálie - 19 EUR

Stejně jako mnohé jiné nejen nízkonákladové letecké společnosti v tuto dobu nabízejí výhodné letenky na podzim, tak i německý TUIfly má ve své nabídce několik zajímavých kousků při odletu z Německa.

Kromě klasické Itálie, kam se lze snadno dostat nejen letecky je nejzajímavější Řecko. Konkrétné Soluň koupíte za 19 EUR, což je velice fajnová nabídka do oblasti, kam nezasahujou drápky evropská jedničky Ryanair, který prodloužil akci centových letenek o celý tento týden, takže můžete stále hledat letenky za 25 haléřů.

16.6.2008  Finnair.com - Letenky do Asie - Korea - Japonsko - 465 EUR

Jestliže jste si doposud ještě nekoupili žádnou interkontinentální letenku na léto, potom finský národní dopravce Finnair připravil na letní až podzimní období vcelku zajímavé ceny letenek, neboť v hlavní cestovatelské sezóně se jen těžko kupují výhodné letenky do Asie.

Za 465 EUR (12 090 Kč) lze pořídit letenky z letiště Vídeň do korejského Soulu, nebo japonského Nagoya či Osaky. Cestu si můžete zvolit od prázdnin až do konce listopadu. Obě zmíněné země nepatří mezi nejlevnější a proto pokud je chcete detailně celé poznat, doporučuji zakoupit railpass s neomezeným cestováním po železnici.

15.6.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky v Evropě - 0.01 EUR

Během dlouhé prodlevy jste měli dostatek času na přečtení článku o cestování za pár korun, a tak není na co čekat a rovnou se můžete pustit do nákupu letenek za 25 haléřů.

Ačkoliv jsou ve všech různých periodikách články a informace o stále se zdražující ropě a následném dopadu na leteckou dopravu, přesto se evropská jednička Ryanair rozhodla pustit do světa centové letenky za konečnou cenu 1 eurocent, čímž drtí pozice evropské dvojky easyJet, které plánují zrušení základny v Dortmundu a East Midlands.

Nejvíce možností se v okolí ČR nabízí z letiště Bratislava, ale také z mnoha okolních letišť. Dobrou startovní pozici má však i letiště Berlín Schőnefeld. Vzhledem k tomu, že se dají za tyto luxusní ceny nakoupit letenky po Evropě i na měsíce červenec a srpen, kdy bývá o cestování obecně největší zájem, tak bude zima pro mnoho dopravců opravdu klíčová.

24.5.2008  Cestování za pár korun - Rady a tipy pro začátečníky

Chystáte-li se na svůj první let po Evropě s nízkonákladovými společnostmi a stále nevíte jak na to, tak si přečtěte zajímavý článek o cestování za pár korun, jenž vám jednoduše nastíní jak systém levných letenek funguje. V článku najdete i aktuální přehled dopravců, kteří létají z letiště Praha Ruzyně, nebo letiště Vídeň.

23.5.2008  Germanwings.com - Letenky na Island - Reykjavik - 3 900 Kč

Dnes mám pro vás pouze zajímavý tip na využití cenové nabídky letů na Island. Německé letecké společnosti Germanwings se nedaří zaplňovat sedačkovou kapacitu tak jak by chtěla, a tak i několik dní před odletem se dá pořídit cenově zajímavá letenka na Island.

Odlet je samozřejmě z jejich základny v Kolíně nad Rýnem. Na konkrétní dny 4.6 směrem do Reykjaviku a 19.6 zpět do Německa koupíte zpátečku za 153 EUR, což je 3 900 Kč. Jen tak pro zajímavost se podívejte na nabídku konkurence na měsíc červen, a zjistíte že cena je to vzhledem k destinaci velice zajímavá.

22.5.2008  Lufthansa.com - Levné letenky - Venezuela - Caracas - 8 150 Kč

Pokud už teď přemýšlíte kam na podzim vyrazit na výlet, tak jedním ze zajímavých tipů může být i ten dnešní, neboť je zaměřen na listopad, kdy už u nás slunce moc velkou šťávu nemá a mnohdy k nám zabloudí i nějaká ta chumelenice.

Na měsíc listopad nabízí německý vlajkový dopravce Lufthansa cenově zajímavé letenky s pobytem maximálně jeden měsíc a minimálně 7 dní do venezuelského hlavního města Caracas. Zpáteční letenku z Frankfurtu pořídíte za konečnou cenu 495 USD, což je 8 150 Kč. Nákup je nutný uskutečnit nejpozději do 26.5.08.

V případě, že se nechcete táhnout až do Frankfurtu nad Mohanem, tak si připlaťte 1 000 Kč a můžete odlétat z Drážďan, které jsou od hranic vzdálené jen několik desítek kilometrů.

21.5.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky v Evropě - 0.01 EUR

Irská letecká společnost Ryanair pro své zákazníky opět přichystala speciální promo akci, ve které lze koupit letenky téměř zadarmo. Slůvko "téměř" znamená, že musíte mít na svém účtu minimálně 0,01 EUR při cestě mezi zeměmi, kde se platí společnou měnou euro.

Pro notorické vyznavače českých letišť mám však špatnou zprávu, neboť akce se na letiště Praha Ruzyně a Brno Tuřany nevztahuje. Naopak můžete pro odlety využít Bratislavu, rakouský Linz, nebo německé letiště Altenburg či Berlín Schőnefeld.

Vypisovat všechny destinace, kam lze za centové letenky doletět je asi zbytečné, ale možností je opravdu dostatek, jen je nutné pro odlet vyrazit za hranice ČR. Do pro Čechy oblíbené Girony se za cent snadno dostanete z již zmiňovaného Lince.

20.5.2008  SkyEurope.com - Prodej letenek na zimní období 2008/2009

Slovenský nízkorozpočtový dopravce SkyEurope spouští od dnešního dne prodej letenek na období zimního letového řádu, což je od 26.10.08 do 28.3.09. Rezervační systém umožňuje prodej do všech destinací, které budou přes zimu provozovány.

Nejlevnější letenky začínají na klasických 599 Kč za úsek cesty, což je libová cena s možností širokého výběru. Vhodné je to pro všechny, kteří mají například z Londýna již zakoupen dálkový let na jiný kontinent a využijí SkyEurope jako přibližovadlo.

Pokud vás však nic netlačí, potom není důvod se do nákupu hrnout, neboť se v budoucnu dočkáme buď ještě cenově zajímavější nabídky, nebo také konce existence SkyEurope.

19.5.2008  Airberlin.com - Levné letenky do USA - New York - 7650 Kč

Plánujete-li na podzim výlet do USA a nemáte rádi nákupy typu last minute, potom si již s předstihem můžete pořídit letenky do New Yorku (JFK) za solidní cenu 7650 Kč s odletem z Düsseldorfu, kam se snadno dostanete letecky, vlakem, autobusem, nebo autem.

Německá letecká společnost Air Berlin na tuto velmi konkurenční linku z Německa do New Yorku uvolnila několik akčních letenek za 149 EUR v každém směru. V případě že raději toužíte po povalování na pláži, potom na vás čeká letenka za 10 200 Kč do Miami.

30.4.2008  SWISS.com - Soutěž o letenky - Business Class - Basilej

Pokud jste nikdy nenavštívili Basilej, případně si chcete pouze zdarma vyzkoušet služby v Business Class, potom můžete zkusit štěstí v soutěži o dvě letenky v této cestovní třídě z Prahy do Basileje s leteckou společností SWISS.

Abyste se dostali do slosování, tak je nutné správně odpovědět na čtyři soutěžní otázky. Pokud si nebudete vědět rady s poslední otázkou, potom mrkněte na stránky SWISS v české mutaci, kde snadno naleznete potřebné informace. Odpovídat můžete až do 11.5.2008.

29.4.2008  Wizz Air.com - Levné Letenky - Ukrajina - Kyjev - Lvov - 160Kč

Máte-li v plánu v létě navštívit Ukrajinu, kam už několik let není nutné vízum a hraniční kontroly probíhají v přátelském duchu, potom se vám určitě hodí aktuální novinka z oblasti nízkonákladového cestování na vnitrostátních spojích v rámci Ukrajiny.

Wizz Air založily na Ukrajině svou dceřinou společnost Wizz Air Ukraine, která začne provozovat zatím pouze vnitrostátní spoje, avšak mezinárodní by měly v budoucnu následovat. Prozatím budou obsluhovány města Kyjev, Lvov, Charkov, Oděsa, Simferopol a Zaporožje. Na všechny spoje jsou v nabídce letenky za konečnou cenu cca 160 Kč.

Vy kteří se na Ukrajinu nechystáte, ale přesto byste chtěli někam vyrazit také za pár korun, tak si můžete koupit letenky například z Katowic do švédského Malmo, kam pořídíte nejlevnější zpátečku již za 140 Kč. Díky výbornému vlakovému spojení do sousední Kodaně lze spojit dvě města při jednom výletu.

28.4.2008  Ryanair.com - Letenky - Španělsko - Girona - Granada - 260 Kč

Když už jsem načal několik cenových upoutávek na výhodné cestování po vnitrozemí některých jižních zemí, tak přidám i jeden z nezajímavějších, neboť na španělské pobřeží Costa Brava míří každoročně tisíce Čechů.

Všichni kteří budete ubytováni nedaleko města Girona, kde v nejbližším okolí je u českých cestovek nejvíce oblíbené letovisko Lloret de Mar a mnohá další, tak můžete využít výborného spoje do Granady, což je město s památkami zařazenými na seznam UNESCO.

Díky dvěma denním rotacím na lince Girona - Granada, kterou provozuje irský Ryanair je snadné ráno vyrazit z hotelu, celý den se procházet po hradbách Alhambry pod pohořím Sierra Nevada a večer být už opět na pokoji v hotelu. Je to výborný jednodenní výlet pro všechny, kteří chtějí za pár korun hodně muziky a ještě toho hodně vidět.

Zpáteční letenku za 20 EUR, čili 520 Kč je snadné koupit téměř kdykoliv. Z letiště v Granadě jezdí až do centra autobus za 3 EUR. Na poznání Granady vám zbude i s velkou rezervou luxusních 11 hodin, což je tak akorát.

26.4.2008  Croatia Airlines - Letenky - Chorvatsko - Split - Záhřeb -  1 540 Kč

Jelikož každým rokem jezdí na dovolenou do Chorvatska stále velké množství turistů, kteří se ve Splitu poflakují po nábřeží a nevědí kam by vyrazili na výlet, tak jim nabízím zajímavý tip na jednodenní výlet ze Splitu do Záhřebu a zpět.

Chorvatský národní dopravce Croatia Airlines provozuje mezi hlavním městem Chorvatska a přímořským Splitem několik spojů denně v každém směru za vcelku rozumné peníze ve srovnání s cenami, které zaplatíte za ubytování v Chorvatsku.

Zpáteční letenku ze Splitu do Záhřebu v hlavní letní sezóně seženete za 440 kun, což je v současnosti 1 540 Kč. Na dny uprostřed týdne se dají koupit letenky téměř po celé prázdniny, a tak se nemusíte bát, že by se na vás nedostalo.

25.4.2008  Wizz Air.com - Letenky - Bulharsko - Varna - Sofie - 160 Kč

Dnešní tip na nákup levných letenek je určen pouze pro několik málo čtenářů, kteří letos v létě plánují podniknout výlet do Sofie a dále na pobřeží, případně pro všechny koupáky ze Zlatých Písků, kteří chtějí podniknout výlet do hlavního města Bulharska za pár korun.

Maďarská nízkonákladová společnost Wizz Air má ve svém rezervačním systému poměrně velké množství cenově zajímavých letenek mezi přímořskou Varnou a hlavním městem Sofii. Můžete si tak v každém směru koupit letenku za 12 leva, což je přibližně 160 Kč. K dostání jsou zejména na měsíc srpen. Abyste se dostali na konečnou cenu 320 Kč za zpáteční letenku, tak je nutné vlastnit vhodnou platební kartu, jež není zatížena žádnými poplatky.

Lety mezi Varnou a Sofii jsou provozovány pouze jednou denně, a tak je nutné strávit noc v nočním baru, na letišti, případně si můžete vyhlédnout nějaký hostel za 10 EUR.

24.4.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky - Irsko - Anglie - 0.01 EUR

Jelikož v současnosti již nemalé množství čtenářů navštěvuje tyto stránky ze svých domovů ve Velké Británii, nebo Irsku, tak i pro ně budu občas psát zajímavé tipy na levné letenky.

Jedním z nich je i ten dnešní. Irská nízkorozpočtová letecká společnost Ryanair nabízí v současnosti pro všechny, kteří to mají blízko na letiště Bristol či Bournemouth v jižní Anglii, nebo na letiště Shannon a Dublin v Irsku, případně letiště Glasgow Prestwick ve Skotsku letenky za hubičku.

Převedeno do řeči čísel to znamená, že si můžete koupit letenky za 0,01 EUR/GBP, což jsou letenky téměř zadarmo, neboť za konečnou cenu 0.30 Kč se ani jinak nazývat nedají.

Největší výběr mají všichni, kteří se vydají na letiště v Bristolu, neboť z něho mohou vyrazit buď na Slovensko, případně do Čech přes Bratislavu, nebo také do Francie, Itálie a Irska.

Též se dají koupit i letenky v opačném směru, tedy za třicet haléřů z Bratislavy do Bristolu. Nákup centových letenek je možný na měsíce květen a červen, viz podmínky Ryanair.

23.4.2008  TUIfly.com - Letné letenky - Afrika - Kapverdy - 5 700 Kč

Kromě mnoha výhodných letenek za 20 EUR, které si můžete u německých nízkotariforvých aerolinií TUIfly koupit v právě probíhající akci do Itálie, Řecka, Chorvatska, Španělska, nebo do Portugalska, se dají booknout letenky také na Kapverdské ostrovy.

Cesta je to kapánek složitější, nežli klasická zpátečka z bodu A do B a zpět, ale o to více cenově zajímavější. Jednosměrnou letenku je nutné nejprve koupit z letiště Frankfurt nad Mohanem na den 28.4 za 103 EUR a následně zpět opět jednosměrnou letenku ze Salu do Mnichova na 14.5 za 122 EUR. Celkem tady za solidních cca 5 700 Kč.

Pokud budete na jednom letišti parkovat, pak je vhodné si zakoupit už při nákupu letenky za 20 EUR jízdenku na vlak, která vám bude nabízena během rezervace. S vízem si nemusíte lámat hlavu, neboť ho můžete za poplatek obdržet až na letišti Sal na Kapverdech.

22.4.2008  XL Airways - Nejlevnější letenky - Karibik - Grenada - 5 990 Kč

U anglické charterové společnosti XL Airways jsou v současné době v nabídce levné letenky do Karibiku. Konkrétně na ostrov Grenada, který najdete v oblasti Malých Antil.

Výchozím bodem cesty je letiště Londýn Gatwick s odletem dne 11. května a návratem zpět z Grenady o týden později, což je 18. května. Na tyto konkrétní termíny koupíte zpáteční letenku za 189 liber, čili pěkných baťovských 5 990 Kč.

Na ostrov Grenada není nutné žádné vízum, čímž odpadá jakákoliv zbytečná byrokracie. Postačí Vám platný cestovní pas. V případě, že budete na Grenadě hledat nejlevnější ubytování a nejste nároční, potom mi stačí napsat. Dám vám tip na vyzkoušený guest house.

Popisovat opakovaně jak se dostat za pár šupáků na Gatwick je myslím už naprosto zbytečné, neboť v dnešní době téměř všechny letecké spoje vedou do Londýna.

21.4.2008  Air Transat.com - Levné letenky - Kanada - Toronto - 7 460 Kč

Pro změnu tu máme několik cenově výhodných letenek do Kanady. Od doby kdy byla zrušena vízová povinnost do Kanady se na trhu neobjevilo mnoho zajímavých kousků za výhodnější cenu, nežli je ta dnešní. Hledáte-li nejlevnější letenky do Toronta a nemáte časové omezení, potom si nenechte tuto nabídku utéct.

Kanadská letecká společnost Air Transat má v současnosti ve svém rezervačním systému několik letenek za 296 EUR z Mnichova do Toronta a zpět. V přepočtu za slušných 7 460 Kč koupíte letenky při odletu z německého letiště Mnichov ve dnech 21. a 28. května s maximální délkou pobytu do 17. června. Případně se lze vrátit v týdenních intervalech dříve.

Pro pohodlné poznávání Kanady můžete na letišti v Torontě využít služeb autopůjčovny a půjčit si osobní auto za cca 30 EUR na den při vypůjčení na týden.

19.4.2008  EasyJet.com - Sleva 20 % všech letenek na květen až červen

Opět tu máme již tradiční akci od britského dopravce easyJet, který zlevnil všechny letenky na období od poloviny května do konce června až o 20 %, což činí některé letenky cenově velmi zajímavými a není důvod proč toho nevyužít, pokud tedy ještě nemáte nakoupeno.

Jednou z destinací, kterou easyJet z Prahy nalétává je německý Dortmund. Ve směru z Prahy pořídíte nejlevnější letenku již za 579 Kč. V opačném směru za 419 Kč. Ačkoliv je to pro naprostou většinu Čechů nezajímavá destinace, přesto je to výborný spoj pro všechny nízkorozpočtové cestovatele, kteří rádi využívají levných dálkových letenek do celého světa z nedalekého letiště Düsseldorf, ze kterého operuje Air Berlin, LTU, Emirates a mnozí další.

Směrem na jih můžete z Prahy buknout letenky do Milána, kam koupíte nejlevnější zpáteční letenku za slušných 899 Kč. Na britské ostrovy je to trochu dražší, ale stále v rozumných mezích. Nejlevnější místo v letadle do Londýna se dá pořídit již za 669 Kč a zpět za 892 Kč.

Velmi solidní ceny jsou v nabídce z letiště Berlin Schőnefeld, kde má easyJet základnu. Ze všech destinací, které jsou k dispozici je na přelom června a července nejzajímavější středomořský ostrov Ibiza, kam mohou po škole vyrazit studenti zapařit do klubů. Zpáteční letenky se dají koupit již za cca 63 EUR, což je 1 600 Kč. Na léto velmi slušná cena.

18.4.2008  Soutěž o dvě letenky zdarma do Bangkoku - Thajsko

Je to už nějaký ten pátek, kdy tu byla naposled soutěž se Scandinavian Airlines o dvě letenky zdarma do Stockholmu. Pokud jste někdo vyhrál, tak Vám blahopřeji.

Vy co jste opět nic nevyhráli, tak mám pro vás další soutěž o dvě letenky zdarma, tentokrát do thajského Bangkoku. Ty můžete vyhrát za předpokladu, že odpovíte na jednoduché otázky, které se týkají vašich dojmů, jenž na vás zanechal portál Letuska.cz

17.4.2008  Germanwings.com - Letenky na Island - Reykjavik - 4 175 Kč

Opět nám přichystaly Germanwings malou akční nabídku, ve které nabízejí tisíce zlevněných letenek do většiny nelétávaných destinací. Mnoho letenek do málo vzdálených míst koupíte již za 19 EUR, což je necelých 500 Kč. Zpravidla je v nabídce nejvíce letenek na červen.

Jako inspiraci jsem pro vás vybral trochu netradiční destinaci, kam se jen těžko dostanete za rozumné peníze, neboť kde není konkurence, nejsou ani nízké ceny. Zpáteční letenku na Island, respektive na letiště Keflavík, které leží nedaleko hlavního města Reykjavík koupíte při odletu z Kolína nad Rýnem za 167 EUR, což je cca 4 175 Kč. Za nižší cenu nebyl doposud Island nikdy v nabídce. Ani při jeho vložení do rezervačního systému.

Za uvedenou cenu moc letenek na Island není, a tak uvedu alespoň jedno konkrétní datum, kdy jsou letenky k dostání. Odlet 11. června s návratem 19. června. Je však možné, že když budete číst tento příspěvek, tak už nebude výše uvedená cena na dané datum dostupná, neboť někdo rychlejší ji už dávno koupil.

15.4..2008  SkyEurope.com - Posílení linky - Praha - Neapol - 999 Kč

Na období hlavní turistické sezóny, od začátku července až do poloviny října přidaly SkyEurope další nové lety na linku mezi Prahou a Neapolí, díky čemuž bude přístavní město na západním břehu Itálie nalétáváno každý den v týdnu.

A právě nově přidané lety mají zatím dostatečně volnou kapacitu, což se odráží v zaváděcí ceně. Nejlevnější letenku z Prahy do Neapole pořídíte za 999 Kč. V opačném směru potom za 33 EUR, což je díky momentálně výborném kurzu pouze 830 Kč. Vezmete-li v úvahu, že se jedná o nabídku v hlavní turistické sezóně, potom jde o zajímavou nabídku.

Pokud už jste Neapol dříve někdy navštívili, potom můžete vyrazit prozkoumat třeba kouzelné ostrovy v blízkém okolí, z nichž nejkrásnější Capri rozhodně stojí za návštěvu.

14.4..2008  SkyEurope.com - Nový spoj - Košice - Split - 1 136 Sk

Obyvatelé na východě Slovenska mohou v létě využít novou sezónní přímou linku do Splitu, kterou budou provozovat SkyEurope pouze po dobu letní koupačky v Chorvatsku.

Nejlevnější zpáteční letenka z Košic do Splitu se dá koupit již za 2 272 Sk za předpokladu, že vlastníte účet u Tatra Bank. V ostatních případech je nutné zaplatit poplatek za platební kartu, který činí 130 Sk za každý úsek cesty.

Novinkou tohoto měsíce je také příplatek za každé zapsané zavazadlo, respektive odbavené u check-inu. Bylo pouze otázkou, kdy se k tomu SkyEurope rozhodnou, neboť jejich low cost konkurence má tuto službu zpoplatněnou již delší dobu.

13.4.2008  Lufthansa.com - Levné letenky - Venezuela - Caracas - 8 100 Kč

Díky akčnímu plánu, který má za úkol zvýšit podíl Lufthansy na trhu letecké dopravy z Evropy do Jižní Ameriky se můžeme už téměř rok setkávat se zajímavými cenovými nabídkami, které pro své zákazníky pravidelně připravuje jednička na německém trhu.

Až do zítra můžete využít nabídky německé letecké společnosti Lufthansa, která má v nabídce levné letenky do Venezuely, respektive do hlavního města Caracas. Ačkoliv je to nabídka mimo nejatraktivnější roční dobu, přesto cena na Jižní Ameriku je to velice zajímavá.

Odletět z Frankfurtu do Caracasu můžete v období od prvního května až do poloviny června. Pobývat ve Venezuele lze maximálně jeden měsíc. Na přímou linku z letiště Frankfurt do Caracasu koupíte nejlevnější letenky za 506 USD, což je bratru 8 100 Kč.

8.4.2008  Levné letenky - Promo akce - Vystavení letenky pouze za 1 Kč

AKČNÍ LETENKY.com vám přinášejí díky spolupráci s prodejcem letenek Pelikán.cz exkluzivní možnost koupit si levné letenky do celého světa s vystavením za pouhou 1 Kč. Využijte této výhody, která patří pouze vyvoleným a šetřete na transakčních poplatcích.

Přestaňte platit jiným prodejcům letenek až 380 Kč za vystavení letenky a využijte promo akci, která není časově omezená, nýbrž pouze počtem vystavených kusů letenek za 1 Kč.

Servisní poplatek bývá často zahrnut již v "letištních a jiných taxách", a tak ani netušíte, že platíte zbytečně navíc v naprosté většině případů až 380 Kč/osoba. Cestuje-li společně rodina, pak ve čtyřech lidech ušetříte až neskutečných 1 516 Kč, když využijete této akce.

A jak lze akci využít? Je to velmi snadné. Vyhledejte si levné letenky do vaší destinace a ve třetím kroku zadejte promo kód Akcniletenky.com do políčka na zlevněné kupóny. Letenku můžete následně zaplatit platební kartou, nebo v bance vkladem na účet, případně převodem.

Ušetřené nemalé peníze raději investujte do kvalitního ubytování, jenž nabízí hotel či hostel. Nebo si můžete kdekoliv na místě půjčit auto od autopůjčovny za velkoodběratelské ceny.

6.4.2008  InterSky - Levné letenky - Ostrov Elba - Korsika - 1 300 Kč

Jarní akce, ve které rakouský dopravce InterSky s působností zejména na německém trhu nabízí až do dnešního dne 5 000 zlevněných letenek za konečnou cenu 50 EUR je zajímavá pro všechny, kteří umějí zkombinovat více druhů dopravy do jednoho výletu a rádi podnikají zajímavé okruhy, nežli fádní hvězdicovité trasy.

Z německého letiště Fridrichshafen na břehu Bodamského jezera lze koupit za 50 EUR, čili asi 1 300 Kč letenku na ostrov Korsika, nebo Elba. K dostání jsou hlavně na začátek letní turistické sezóny, což je měsíc květen.

Na bavorské letiště se lze levně dostat při využití vlakové jízdenky Bayern Ticket. Zpět z obou ostrovů se potom můžete snadno dopravit trajektem na italskou pevninu. Následně se přepravit z Livorna, respektive města Piombino do Pisy, odkud není problém koupit levné letenky například od SkyEurope do Prahy, nebo to štípnout s Ryanairem přes tranzitní letiště do Prahy, Brna či Bratislavy.

1.4.2008  British Airways - Levné letenky - Kanada - Toronto - 9 500 Kč

Britský vlajkový dopravce British Airways si spolu s otevřením nového terminálu T5 na londýnském letišti Heathrow zadělal na slušnou ostudu, kterou se snaží tlumit alespoň novou cenovou nabídkou na měsíc duben.

Ze všech nabízených míst při odletu ze zmíněného letiště Londýn Heathrow je pro občany ČR nezajímavější destinací kanadské Toronto, kam již od minulého roku není potřeba vízum.

Letenky je nutné koupit nejpozději do 10. dubna s nejzazším odletem v poslední den v dubnu. Ačkoliv cena 297 liber, což je 9 500 Kč nevypadá na první oko pro někoho zajímavě, přesto je její výhoda v možnosti dlouhého pobytu, nikoliv běžných maximálně 30 dnů. Tudíž když vyrazíte na cestu na konci dubna, můžete se vrátit třeba až v září.

Snadná a levná doprava na Londýn Heathrow byla popsána již v předminulém příspěvku.

<< Letenky 2008-III | Letenky 2008-I >>

Akcniletenky.com - tipy na nejlevnější letenky

Letenky - Levné letenky - Autopůjčovna - Ubytování - Hotely - Hostel - Půjčovna aut - Last minute dovolená - Eurovíkendy