AKČNÍ LETENKY .COM

Letenky

Levné letenky

Autopůjčovna

Ubytování

Hostel

Hotel

Půjčovna aut

Last Minute dovolená

ONLINE NÁKUP

  Letenky
  Autopůjčovny
  Hotely
  Hostely
  Last Minute

LÉTÁNÍ DO SVĚTA

  Letiště
  Low cost airlines
  Letecké společnosti

INFORMACE

  Diskuze
  Kontakt

Nákup NÍZKONÁKLADOVÉ LETENKY za 1 Kč

Akční nabídka letenek - Nejlevnější letenky - Akce 2008-I

31.3.2008  Austrian Airlines - Narozeninové letenky - 50 % sleva

Pouze dnes 31. března máte možnost si koupit akční letenky až s 50 % slevou od rakouské letecké společnosti Austrian Airlines.

Na všech spojích z Německa do Rakouska si můžete pouze dnes koupit letenky na lety v období duben až srpen s narozeninovou slevou, která činí až 50 %. Aby byla sleva započítána, tak je nutné při rezervaci zadat promo kód 50Jahre.

Tato nabídka může být zajímavá pro kohokoliv, kdo bydlí blízko Drážďan a rád by podniknul třeba v létě výlet do rakouské metropole. Nejlevnější letenka z Drážďan do Vídně a zpět přijde po započítaní slevy na 50 EUR, což je solidních 1 300 Kč.

Stejně tak lze této nabídky využít, pokud máte již zakoupené výhodné letenky od SkyEurope, která nabízí pro odlety z Vídně zajímavé destinace, které z Prahy nejsou v nabídce.

28.3.2008  Air France - Levné letenky - Japonsko - Osaka - 12 200 Kč

Když už jsme u té Asie, tak ještě přidám zajímavý tip na jarní cestování. Do konce března máte možnost koupit si cenově výhodné letenky do Japonka z letiště Londýn Heathrow od francouzského vlajkového dopravce Air France.

Nejlevnější letenku do Osaky koupíte za 375 GBP, což je v naší měně 12 200 Kč. V nabídce je pouze několik málo volných termínů na měsíce květen a červen, což je optimální období pro cestování po Japonsku. Maximální délka pobytu je klasicky jeden měsíc.

To že doprava na londýnské letiště není finančně náročná jsem psal v minulosti již mnohokrát, tudíž jen připomenu, že pro kanibaly je připravena nabídka od Click4sky za 1 900 Kč, neboť takto nazývají ČSA klienty, kteří si kupují letenky přes jejich "úspěšnou" obchodní značku.

Pokud vás letenková akce Air France zaujala a chcete procestovat Japonsko detailně, potom doporučuji využít nabídky pro zahraniční návštěvníky, kterým je určena zlevněná jízdenka na vlak s neomezeným počtem cest, neboli Japan Rail Pass. Pro vstup na území Japonska není nutné vízum, tudíž by vám už nic jiného nemělo bránit v cestě.

27.3.2008  Lufthansa.com - Levné letenky - Čína - Guangzhou - 8 200 Kč

Ještě před začátkem letní turistické sezóny pustila německá letecká společnost Lufthansa do prodeje několik cenově zajímavých letenek do Číny. Letenky jsou nabízeny pouze pro cestování v květnu, což je vzhledem k danému období velice dobrá nabídka. Minimální délka pobytu je 7 dní a maximálně 1 měsíc.

Vybrat si můžete za 500 USD, což je 8 200 Kč při odletu z Frankfurtu jihočínský Kanton, neboli Guangzhou, odkud můžete prozkoumat jih Číny, případně také navštívit Hong Kong a Macao. Další destinací za stejnou cenu je Nanjing, který leží nedaleko Šanghaje. Případně doporučuji na jedno letiště přiletět a z druhého odlétat. Konečná cena je stejná.

Pro vstup do Číny je nutné si vyřídit na pražské ambasádě vízum, které vzhledem k odletům až v květnu, stihnete bez problémů ošéfovat.

26.3..2008  SkyEurope.com - 1 milion letenek již od 340 Kč

Po hodně dlouhé době připravila slovenská letecká společnost SkyEurope jarní akci, ve které nabízí 1 milion letenek za cenu 10 EUR, nebo v ekvivalentech místní měny. Akce se vztahuje pouze na některé spoje s odletem do konce října. Prodej poběží až do 30. března.

Nejlevnější zpáteční letenku koupíte například mezi Prahou a Košicemi za končenou cenu 650 Kč včetně poplatků za vystavení, pokud si letenky koupíte přes paralelní prodejní kanál. Jinak počítejte s cenou za každou osobu o 30 Kč vyšší.

Tam kde se vám nebude zobrazovat nízká cena, respektive nulové či korunové tarify pro zpáteční let, doporučuji nakupovat letenky jako jednosměrné. Příkladem mohou být spoje do nejoblíbenějších destinací jako je Paříž, Řím, Amsterdam a jiné.

25.3.2008  TUIfly.com - Letní letenky - Istanbul, Valencie, Soluň - 29 EUR

Zejména na začátek a konec letní sezóny s několik málo kousky i na červenec a srpen nabízí německá letecká společnost TUIfly zajímavé ceny letenek do jižních destinací, kam je o letenky v hlavní sezóně veliký zájem, ačkoliv jsou v daných místech vždy vysoké teploty.

Z cestovatelského hlediska je nejzajímavějším nabízeným místem Istanbul, kam si můžete koupit zpáteční letenku za 58 EUR (1 500 Kč) z německého letiště Frankfurt nad Mohanem. Dalšími zajímavými místy pro návštěvu pobřeží jsou řecká Soluň a španělské Alicante, kde pro pohodlné cestování se vyplatí využít služeb autopůjčovny.

Pro dopravu do Frankfurtu, nebo na jiná letiště lze zvolit několik možností. Buď si už při nákupu letenky zaplatit jízdenku na vlak, která opravňuje k jízdě jakýmkoliv vlakem odkudkoliv z Německa až na letiště, nebo případně využít o víkendu jízdenku Schőnes-Wochenende-Ticket, jež platí až pro 5 dospělých osob. Kromě vlaků můžete využít i Radimovo autobusy.

22.3.2008  Scandinavian Airlines - Zdarma letenky do Stockholmu

Pokud jste propásli poslední akci, ve které jste si mohli koupit letenky z Bratislavy do Stockholmu u Ryanaira téměř zadarmo, potom máte-li chuť soutěžit, můžete pro změnu vyhrát dvě zpáteční letenky zdarma z Prahy do Stockholmu.

Skandinávský dopravce Scandinavian Airlines připravil ve spolupráci se společností Mafra soutěž, ve které stačí správně odpovědět na tři jednoduché otázky, aby jste byli zařazeni do slosování o celkem tři ceny. Tou nejhodnotnější jsou dvě letenky zdarma včetně poplatků.

Odpovídat na soutěžní otázky můžete až do 30. března, tudíž máte dostatek času si správné odpovědi vyhledat. Napsat sem správné odpovědi by bylo velmi nesportovní.

21.3.2008  Lauda Air - Velikonoční letenky - 50 % sleva pro druhou osobu

Ačkoliv mě rakouský dopravce Lauda Air ve své velikonoční nabídce žádnou opravdu libovou cenou nenadchl, což se dalo očekávat už podle majitele, kterým jsou Austrain Airlines, přesto zde právě probíhající akci uvádím.

Pokud od dnešního dne až do pondělí koupíte pro dvě a více osob letenku na jakýkoliv termín do všech nabízených destinací, obdrží jedna osoba 50 % slevu. Nejprve vám bude odečtena plná cena letenky a následně proběhne refundace zpět na účet. Ve výsledku tak budete mít každou letenku o 25 % levnější.

Lauda Air provozuje lety zejména po Evropě s jedním spojem do Dominikánské republiky a na Island, včetně klasických destinací Tunisko a Egypt. Aby jste zdlouhavě nehledali nejnižší ceny do vybrané destinace, tak si klikněte vpravo na odkaz Top Angebote (Hot Offers), který nabízí rychlý přehled nejnižších cen.

19.3.2008  TUIfly.com - Levné letenky - Chorvatsko - Rijeka - 20 EUR

Od nového roku 2008 změnila německá letecká společnost TUIfly jak svou internetovou prezentaci na webu, tak i svou image. Ty tam jsou doby, kdy se snažila s irským dopravcem Ryanair držet krok ve stále se snižujících cenách, ačkoliv si vzájemně na linkách nekonkurují. Do budoucna se chce prezentovat stejně jako slovenský SkyEurope službami za nízký peníz, nikoliv však vždy za každou cenu nejnižšími cenami, které vedou firmu do červených čísel.

Nejnižší ceny tak zůstávají na hranici 19.99 EUR za jednosměrnou letenku, která však v sobě zahrnuje i jedno zavazadlo k odbavení, což už se dnes u mnoha low cost dopravců nevidí.

V právě probíhají akci lze koupit letenky za nejnižší nabízené ceny například do chorvatské Rijeky. Bohužel je však nutné si za takovými letenkami zajet do německého Hannoveru. Pokud jste jednotlivec, potom se vyplatí již při rezervaci zaplatit si 40 EUR za zpáteční jízdenku na vlak, se kterou můžete cestovat v den platnosti jakýmkoliv vlakem z německé hranice až na letiště v Hannoveru.

Za stejné peníze pak můžete z Mnichova cestovat například do řecké Soluně či na italské ostrovy Sardínie a Sicílie, případně do kontinentální Neapole, odkud lze vyrazit na Capri.

14.3.2008  Ryanair.com - Nejlevnější letenky v Evropě - 0.01 EUR

Existují lidé, kteří se nechávají již více než 10 měsíců od června 2007 rozmazlovat letenkami téměř zadarmo, které neměly a nemají stále konkurenci v tak široké nabídce, jako nabízí irská letecká společnost Ryanair ve stále frekventovanějších akcích. Tato skupina lidí si může konečně oddychnout a v klidu se ponořit do rezervačního systému s kartou po ruce.

Opět je v prodeji milion letenek za konečnou cenu 0,01 EUR, což je aktuálně 26 haléřů. Radovat se mohou všichni, kteří to mají blízko na letiště, kam létá Ryanair. Bohužel na linky vedoucí do ČR se akce na měsíc duben netýká, protože mají i tak vysokou obsazenost.

Můžete ale využít služeb letiště u našich slovenských sester a bratrů v Bratislavě na lince do Stockholmu. Pro cesty do Londýna využijte rakouské letiště Linz a německý Altenburg.

A kam vyrazit na výlet? Možností je mnoho a zároveň pro někoho málo. Přes UK, Irsko a Německo lze doletět do Madridu, jihoitalské Pescary, nebo také na Balaton či do Rumunska.

Kdo však nezná pojem cestování zdarma a nebyl nikdy ve Skotsku, tomu doporučuji využít nabídku, která nemá v našich zapadlých končinách obdoby. Pokud poletíte z letiště Cork na Glasgow Prestwick, tak na den příletu a odletu obdržíte na letišti zdarma jízdenku na vlak, která bude platit kamkoliv si na území Skotska řeknete. Vlaky jsou rychlé a pohodlné, a tak můžete vyrazit navštívit Edinburgh či kamkoliv jinam na sever, kde dávají ovce na dobrou noc.

13.3.2008  American Airlines - Nejlevnější letenky - Havaj - 11 453 Kč

Z nabídky nejlevnějších letenek dostupných na netu jsem v poslední době poukázal na horké tipy pro cestu na východní, ale i západní pobřeží USA. Nezbývá než se také podívat na nabídku letenek do lokality, kterou zná i malé děcko, neboť i ono chce mít havaj.

Ačkoliv v současné době, kdy máme s USA vízovou povinnost asi nebude velké množství čtenářů, kteří dnešní nabídku využijí, přesto je to dobrý tip do budoucna pro všechny cestovatele, kteří nechtějí vyhazovat za stejnou lokalitu hromadu peněz.

Téměř na jakékoliv dny odletu a příletu v měsíci duben, si můžete koupit levné letenky z londýnského letiště Londýn Heathrow do Honolulu (HNL) na Havaji. Stačí zadat uvedené zkratky letišť do vyhledávače s datem odletu třeba 16.4 a příletu 23.4. a zobrazí se vám konečná cena 11 453 Kč, což je cena za kterou létají mnozí poslanci z Prahy do Ostravy.

Ten kdo to nechce hrotit s dopravou z ČR na londýnské letiště, tak může využít služeb ČSA, respektive jeho reklamní značky Click4sky, přes kterou koupí zpátečku za cca 1 900 Kč.

10.3.2008  Northwest Airlines - Nejlevnější letenky - New York - 6 666 Kč

I když před několika málo dny jsem psal o výhodnosti nákupu velmi levných letenek na západní pobřeží USA, tak tentokrát si naopak můžete koupit nejlevnější letenky z Evropy na východní pobřeží Spojených států amerických. Výhodné nabídky letenek bývají většinou pouze na podzim, avšak blížící se "otevřené nebe" mezi Evropou a USA nenechá některé společnosti spát a vytahují své žolíky již předem, což může zákazníky jedině těšit.

Nejlevnější letenky opět nabízí letecká společnost Northwest Airlines. A opět se jedná o odlet z londýnského letiště Londýn Gatwick. Jako místo příletu v okolí New Yorku jsou na výběr letiště JFK, EWR a LGA. Zároveň je nabídka omezena pouze pro odlety v měsíci duben s pobytem v USA maximálně jeden měsíc. Výběr dnů je limitován jako u každé dobré nabídky.

Konečná cena zpáteční letenky včetně všech letištních a jiných poplatků, kterými je česká společnost stále psychicky zatížena, je libových 202 liber, což je 6 666 Kč. To jen tak pro upřesnění nevěřícím Tomášům, kteří bez zaplacených poplatků nechtějí nikam letět.

8.3.2008  Emirates.com - Nejlevnější letenky - Kapské Město - 12 500 Kč

Pomalu se nám přibližuje platnost nového letového řádu a spolu s ním přicházejí u některých leteckých společností změny menšího či většího rozsahu v závislosti na kapacitních možnostech jednotlivých dopravců. Pětihvězdičkové Emirates mají ambice stát světovou jedničkou v mezikontinentální dopravě, o čemž svědčí i aktuální cenová nabídka letenek.

Od 30. března Emirates významně posilují linky z Dubaje do Jihoafrické republiky, které chtějí podpořit akčními letenkami. Proto jsou v současné nabídce výhodné letenky ze všech německých letišť, kam Emirates létají. Nejvýhodnější nabídka je ze severoněmeckého Hamburku do Kapského Města za 496 EUR, což je po přepočtu 12 500 Kč.

Tato pětimístná suma v sobě zahrnuje mnohá plus, které vám jiní dopravci nikdy nenabídnou. Cena obsahuje jízdenku na vlak z jakéhokoliv německého nádraží až na letiště, tudíž ušetříte peníze za dopravu. Dále je možné v Dubaji přerušit let a vyrazit za poznáním Spojených arabských emirátů. V neposlední řadě nepoletíte se starými šroty, ale s nejnovějšími letadly dostupnými na trhu. Do JAR není nutné vízum, a tak můžete směle vyrazit na cestu.

7.3.2008  Thomsonfly.com - Levné letenky - Kapverdy -  5 220 Kč

Hledáte-li levnou letenku kamkoliv za teplem, kde budete mít dostatečné možnosti koupání v teplém moři, potom právě na vás čeká nabídka anglické letecké společnosti Thomsonfly do té doby, než se poslední volná místa v letadle před blížícím se odletem zaplní.

Za velmi výhodnou cenu 159 liber, neboli 5 220 Kč si můžete koupit zpáteční letenku z anglického letiště Londýn Gatwick na Kapverdské ostrovy s odletem 14. března a návratem zpět o čtrnáct dní později 28. března.

Doprava na letiště Gatwick není při dnešní hustotě letecké dopravy tímto směrem velká překážka. Obdobně je tomu i s vízem, neboť jej lze obdržet až letiště v kapverdském Salu za poplatek 25 EUR. Tudíž by vám nemělo nic bránit v cestě za sluníčkem a teplým mořem.

6.3.2008  Click4Sky.com - Sleva letenek z 3 980 Kč na 1 988 Kč

Po necelých šesti měsících existence obchodní značky Click4Sky.com se nám soudruzi ve státním podniku ČSA probudili k životu a zjistili, že stejné socialistické ceny platné kdekoliv, kdykoliv a kamkoliv už jaksi neodpovídají době, a tak se odhodlali k průlomové změně.

Z hlediska zákazníka jde o krok velmi vítaný, neboť jsou nově destinace Amsterdam, Bratislava, Brusel, Dublin, Londýn, Miláno a Řím nabízeny ze levnější tarif, nežli dříve. Nyní koupíte do zmíněných míst zpáteční letenku za konečnou cenu 1 988 Kč, což je již cena velmi konkurenční a zejména letiště Londýn Heathrow je za nabízenou cenu bezkonkurenční.

Můžete tak využít mnoho levných letenek z Londýna do celého světa, aniž by vás stála doprava na Heathrow přemrštěné peníze. Jelikož jsou do všech nově zlevněných měst již v současnosti nabízeny levné letenky také od low cost dopravců SkyEurope či Ryanair, tak se nemusíme do budoucna obávat dnů bez akčních letenek.

5.3.2008  Northwest Airlines - Nejlevnější letenky - Los Angeles - 8 850 Kč

Když už jsem včera načal východní pobřeží USA, tak by nebylo od věci se podívat na cenovou nabídku letenek na pobřeží západní. Nejedná se o typickou akci omezenou nějakým datem rezervace s velkým výběrem, nýbrž pouze o last minute letenky v tomto měsíci.

Americké aerolinie Northwest Airlines nabízejí pro odlety v březnu z letiště Londýn Gatwick zpáteční letenky do Los Angeles již za 528 USD, což je asi 8 850 Kč. Na to že je Los Angeles téměř o polovinu vzdálenější destinací, než je New York, tak je to cena příznivá.

Dostat se levně na letiště Londýn Gatwick není v době nízkonákladových společností žádný obtížný úkol. Z Prahy lze využít například přímé lety s easyJet. Koho láká za stejné peníze navštívit San Francisco, nebo si zahrát v Las Vegas, tak jistě využije služeb firmy Megabus, která do těchto měst jezdí s autobusem již za pouhý jeden americky dolar, čili 17 Kč.

4.3.2008  Delta Airlines - Nejlevnější letenky do USA - New York - 7 900 Kč

Již na konci tohoto měsíce vejde v platnost dohoda mezi EU a USA o "otevřeném nebi". Spolu s ní i nový letový řád na letní období. Aby běžní zákazníci pocítili tuto změnu ve svých peněženkách dostatečně razantně, rozhodly se americké aerolinie Delta Airlines nabídnout svým zákazníkům v současnosti bezkonkurenční ceny letenek do New Yorku (JFK).

Speciální cenová akce je určena pro naše západní sousedy, kteří mají s USA bezvízový styk. Tudíž máte-li vízum v pase a chcete podniknout levný výlet do New Yorku, potom je nutné vyrazit na německé letiště Berlín Tegel (TXL), vzdálené pouze 3 hodiny jízdy autem z ČR.

Akce na letenky se vztahuje pouze pro odlety v měsíci duben, délkou pobytu maximálně jeden měsíc a s podmínkou nákupu do 6. března. Vzhledem k včerejšímu kursovému rekordu české koruny činí konečná cena zpáteční letenky včetně poplatků 473 USD, což je 7 900 Kč.

3.3.2008  EasyJet.com - Sleva 25 % všech letenek na duben až červen

Téměř po měsíci přichází nízkonákladová letecká společnost easyJet s akční slevou letenek na období duben až červen. Pokud již předem plánujete cestu v těchto měsících po Evropě či pouze z Prahy do Anglie, Severního Irska a Německa, potom je ke koupi vhodná doba.

Obdobně jako většina ostatních nízkorozpočtových dopravců zavedly easyJet v minulém roce platbu za zavazadla, což vedlo k nižším nákladů a v konečném důsledku i snížení cen letenek. Z této výhody však těží pouze ti, kteří cestují jen s příručním zavazadlem.

Nejlevnější zpáteční letenku z Prahy do Londýna koupíte za konečnou cenu 1 396 Kč, což je díky příznivému kurzu koruny o 21 Kč méně, než při obdobné akci před měsícem. Cenově zajímavá je i nabídka do italského Milána, kam se můžete podívat již za 1 158 Kč, nebo využít služeb autopůjčovny a za 25 EUR na den si na týden půjčit auto a prozkoumat okolí.

1.3.2008  Lufthansa.com - Levné letenky - Asie - Indie - Dillí - 9 380 Kč

Německá letecká společnost Lufthansa se v rámci podpory svého dynamického rozvoje nových linek do Asie, zaměřila tentokrát na velmi atraktivní lety do Indie.

Za akční ceny jsou v nabídce celkem tři destinace a to konkrétně indická města Hyderabad, Dillí a Chennai (Madras), z nichž cenově nejzajímavější jsou poslední dvě jmenované. Nabídka je platná pro odlety mezi 15. březnem až 30. dubnem s maximální délkou pobytu 1 měsíc.

Aby jste nakoupili letenky opravdu výhodně, je nutné kupovat letenky v zahraniční měně, nikoliv v českých korunách, pro kterou je v současnosti kótován nevýhodný kurz. Z evropských měn je nejzajímavější britská libra, díky které koupíte letenku z Mnichova do Dillí za 284 liber, což je 9 380 Kč. Aktuální dynamický pohyb mezi EUR a USD nahrává nákupu letenky také v amerických dolarech, přes které pořídíte letenku za libových 8 000 Kč.

29.2.2008  Ryanair.com - Nový spoj - Bratislava - Edinburgh - 255 Kč

Po návratu z Pyrenejského poloostrova mám dobrou zprávu pro všechny cestovatele, kteří doposud nenavštívili Skotsko, a stejně tak pro český a slovenský pracující lid ve Skotsku.

Ti kteří mají z ČR v blízké dojezdové vzdálenosti letiště Bratislava, mohou od podzimu využívat nové letecké spojení mezi Bratislavou a skotským Edinburkem, které bude od září letošního roku provozovat čtyřikrát týdně irský dopravce Ryanair.

Jak už bývá zvykem, při zavádění nových linek lze bez velkých problémů nakoupit nejlevnější letenky s velkým výběrem. Proto není problém si dnes zakoupit zpáteční letenku z Bratislavy do Edinburku za výhodných 10 EUR v každém směru, čili celkově za 20 EUR.

25.2.2008  EasyJet.com - Levné letenky - ostrov Ibiza - ostrov Kréta

Patříte-li do skupiny osob, kteří v létě plánují výlet na ostrov Ibiza či Kréta, ale nekoupili jste si během otevírání rezervací na léto letenku u Germanwings za 19 EUR, potom pro vás mám dobrou zprávu. Svou chybu můžete snadno napravit, dokud vás někdo nepředběhne. Nízkorozpočtový dopravce easyJet začal prodávat letenky na nové letní spoje, které bude od června do září provozovat z německého letiště Berlín Schonefeld.

Nejlevnější jednosměrná letenka na ostrov Ibiza se prodává za 24 EUR, což je cca 610 Kč. Zpáteční letenka se rovná dvojnásobku, čili 48 EUR. Ekvivalentem je českých 1 220 Kč.

Vzhledem k větší vzdálenosti jsou nejlevnější letenky na Krétu o něco málo dražší. Ve směru Berlín - Kréta jsou nabízeny za 33 EUR. V opačném směru za 36 EUR, neboli 910 Kč. Podtrženo a sečteno pořídíte zpáteční letenku na Krétu již za 1 740 Kč, což je fajnová cena.

Tuzemské aerolinie ČSA budou od léta též provozoval spoj Praha - Heraklion (Kréta), avšak jejich nabídka je srovnatelná s cenami, za které lze koupit letenku do Karibiku, tudíž nemůže být pro čtenáře stránek Akční letenky.com vůbec zajímavá.

Pokud se nebudete povalovat celou dobu pobytu na jednom místě, potom pro poznání obou ostrovů je nejvhodnější si rezervovat levné auto u autopůjčovny již předem, než se nechat natáhnout v letovisku lokálními vydřiduchy.

23.2.2008  Germanwings.com - Praha - Kolín nad Rýnem - 539 Kč

Německý low cost dopravce Germanwings přichystal na víkend jednu z mnoha akcí, které v průběhu celého roku pro své klienty připravuje. Aktuální nabídka je zajímavá pro všechny, kteří se chtějí z Prahy proletět za několik stokorun do Německa či kamkoliv jinam s návaznými lety z Kolína nad Rýnem. Akce se týká pouze letů do konce dubna.

Nejlevnější letenku na trase Praha Ruzyně - Kolín nad Rýnem pořídíte za 539 Kč. Většina letenek je na měsíc duben. V opačném směru je letenek v nabídce více a stojí již od 19 EUR, což je při dnešním výborném kurzu 480 Kč.

Po prohlídce známé katedrály v centru Kolína se můžete rozhodnout kam dále koupit letenky. Možností je mnoho. Buď si můžete uděl pouze kolečko a v závislosti na poloze vašeho domova se vrátit zpět přes Drážďany či Katowice domů, nebo vyrazit dále na cesty.

22.2.2008  Wizz Air.com - Korunové letenky - Stockholm - Katowice - 3 Kč

Dnešní tip na levné letenky v Evropě nás zavede k našim severním sousedům do Polska. Maďarská nízkorozpočtová společnost Wizz Air se historicky jako druhá v Evropě, ne-li vůbec na světě zařadila do smetánkové elity po boku Ryanaira. Jako jediní umožňují svým zákazníkům v promo akcích kupovat letenky za několik centů, haléřů, pencí či korun. V dnešním případě se jedná o pouhou jednu švédskou korunu, což je 2,70 Kč.

Nabídka korunových letenek se týká spoje mezi švédským letištěm Stockholm-Skavsta a polským letištěm Katowice, které mají na dosah všichni obyvatelé severní Moravy, pro něž je dnešní tip určen především. Pravděpodobně se korunových letenek z letiště Ostrava v blízké době jen tak nedočkají, a tak Katowice pro ně mohou být malá cena útěchy.

Budete-li letenky kupovat jako zpáteční z Katowic, potom nejnižší cena je 1 zlotý, cca 7 Kč. Bohužel na opačný směr Katowice - Stockholm se super promo akce nevztahuje a nejlevnější ceny začínají na 37 zlotých (259 Kč). Ale i tak lze koupit nejlevnější zpáteční letenku za konečnou cenu 266 Kč. Uvedená cena je podmíněna vlastnictvím platební karty Diners Club, která není zatížena žádným poplatkem. V ostatních případech je nutné připlatit.

Zajímavou alternativou je trasování výletu Bratislava - Stockholm - Katowice - Bristol - Bratislava v kombinaci s Ryanairem. To vše za konečnou cenu 12 EUR + 1 SEK + 27 PLN + 12 EUR. Letenky jsou v nabídce na měsíce březen, duben, květen a něco najdete i na červen.

21.2.2008  Lufthansa.com - Levné letenky - Brazílie - Sao Paulo - 8 900 Kč

V době hlavní sezóny, kdy je poptávka po mezikontinentálních letenkách do teplých krajin nejvyšší, přichází Lufthansa opět s lákavou nabídkou pro všechny cestovatele, kteří jsou připraveni si během několika dní zabalit věci na cestu a vyrazit do Brazílie.

Letenky do Sao Paula jsou v nabídce pouze několik málo dnů a je nutné je koupit nejpozději do 26. února. Stejně tak jsou podmínky odletu a pobytu omezené. Odletět lze z Mnichova nejpozději 28. února s návratem maximálně o měsíc později, nejpozději však 27. března.

Nejlevnější letenky do Brazílie, respektive Sao Paula jsou nabízeny z letiště Mnichov díky silné koruně za atraktivní cenu 8 900 Kč, což je 349 EUR. Za příplatek 50 EUR si můžete vybrat i letiště Drážďany či Lipsko, které jsou k ČR nejblíže.

Vízová povinnost do Brazílie je zrušena a teploty se pohybují v rozmezí 25 až 30 stupňů, což usnadní rychlé rozhodní zda lákavé nabídky využít či nikoliv.

20.2..2008  SkyEurope.com - Nový spoj do Turecka - Bratislava - Istanbul

Poslední dobou přichází od SkyEurope jedna novinka za druhou. Pokud jsou to zprávy pozitivní, tak jsou jenom vítány. Tentokrát je na léto ohlášeno nové letecké spojení z Bratislavy do Turecka, respektive přímo do Istanbulu.

Nové spojení bude v provozu od konce dubna po celé léto. Nejlevnější zpáteční letenky koupíte za cca 1 830 Kč, což je více než luxusní cena, jelikož tímto směrem mnoho low cost dopravců nelétá a tak konkurence není příliš silná.

Pokud to máte do Bratislavy trochu z ruky, potom je výhodné využít spojení provozované stejnojmennou společností také z Prahy do Bratislavy s přestupem dále do Istanbulu, který zaujme každého kdo nikdy nebyl na Blízkém východě.

19.2..2008  Aer Lingus.com - Souboj na lince Praha - Dublin - Irsko

Již od podzimu minulého roku existuje na trase Praha - Dublin konkurence celkem tří leteckých dopravců, z nichž dva se řadí mezi nízkonákladové letecké společnosti. Jsou to aerolinie Aer Lingus a Ryanair. Trojici uzavírají tuzemské ČSA, respektive Click4sky.

Aer Lingus nabízejí v nejnižším tarifu zpáteční letenku za 2 153 Kč. Cena je to vcelku příznivá, avšak nezahrnující příplatky za zavazadla, které si necháte případně zapsat při odbavení.

Ryanair si z konkurence moc hlavu nedělá a na stejné lince nasazuje nejnižší ceny, které až s podivem nejdou rychle na odbyt, jak by se dalo v ČR očekávat. Nejlevnější letenku z Prahy do Dublinu a zpět lze koupit již za 560 Kč za podmínky, že letíte jen s příručním zavazadlem.

Click4sky maskující svou identitu a propojení s ČSA mají v nabídce na první pohled nejdražší letenky, ale jednoznačná výhoda je v široké možnosti výběru odletu a příletu, až na některá tvrdá omezení. Každopádně zpátečka včetně odbaveného zavazadla přijde na 3 333 Kč.

18.2..2008  SkyEurope.com - Nové letní spoje - Terst - Lisabon

K již několika jiným dříve ohlášeným destinací přidávají SkyEurope další nová spojení z Prahy do Terstu a Lisabonu. Snaží se tak posílit svou pozici v počtu přepravených cestujících na ruzyňském letišti a stát se v Praze jedničkou mezi nízkonákladovými společnostmi.

Spojení do italského města Trieste, česky známé jako Terst, je vhodné pro toho, kdo chce vyrazit za poznáním Slovinska, nebo italských plážových letovisek Bibione či Caorle. Nejlevnější zpáteční letenky do Terstu začínají na částce 2 004 Kč.

Ačkoliv jsou letenky do Lisabonu v nabídce SkyEurope pouze několik desítek hodin, přesto zaváděcí ceny nezačínají na úchvatných číslech. Nejlevnější zpátečku pořídíte za 3 677 Kč, což není extra libová cena, ale je nutné vzít v úvahu, že jde o přímý spoj Praha - Lisabon. Kdo to má blízko do Berlína, jistě využije levnější spoj s easyJet za cca 800 Kč v každém směru.

Plánujete-li poznat detailně Portugalsko, pak pokud nemáte jízdenku Interrail, je nejvhodnější půjčení auta od autopůjčovny. Pří půjčení déle jak tři dny se snadno dostanete pod 20 EUR.

16.2.2008  Condor.com - Levné letenky - Turecko - Istanbul - 740 Kč

Valentýnské letenky po Evropě, ale také na jiné kontinenty nabízí německá letecká společnost Condor. Ačkoliv dříve létal Condor po krátkou dobu z Mnichova do Prahy, tak dnes je nutné se vypravit za veškerými odlety do sousedního Německa.

V rámci akce najdete mnoho destinací za zajímavé ceny, ovšem nejzajímavější jsou letenky z Mnichova do tureckého Istanbulu za 29 EUR. Zpáteční letenku včetně všech poplatků a tax lze koupit za 58 EUR, což je při současném pevném kurzu české měny 1 480 Kč. Istanbul nepatří mezi drahá města, tudíž se není nutné obávat dalších vysokých výdajů za ubytování.

Jestliže jste již v minulosti Istanbul navštívili a chcete vyrazit kamkoliv dále na východ, potom se můžete mrknout na nabídky spojů od nízkorozpočtového dopravce Air Arabia. I když v poslední době díky stoupajícím cenám ropy Air Arabia ceny letenek zvedly, přesto jsou stále výsledné částky v kombinaci s Condorem vcelku atraktivní.

15.2.2008  Bmibaby.com - Praha - Anglie - East Midlands - Manchester

Období kolem Valentýna je jako dělané pro prezentaci akčních nabídek. Toho si je vědoma i letecká společnost Bmibaby, která létá z anglických letišť poblíž měst Manchester, Birmingham a Nottingham na pražské letiště Ruzyně.

Pokud se chcete vydat například v dubnu po stopách Robina Hooda v oblasti East Midlands, potom máte právě nyní možnost koupit levné letenky do Nottinghamu. Nejlevnější zpáteční letenku pořídíte za celkem solidních 1 541 Kč.

Kdo je fanouškem celosvětově známého fotbalového týmu Manchester United a chtěl by se osobně podívat na zápas tohoto týmu, poté není důvod nevyužít nabídky Bmibaby. Jestliže se vám podaří sehnat vstupenky na téměř vždy vyprodané zápasy, pak zpáteční letenka z Prahy do Manchesteru za 1 459 Kč bude vůči ceně vstupenky již nezajímavá.

Aby se vám podařilo koupit letenky za mnou uvedené ceny, je třeba se nenechat zlákat na různé příplatky za pojištění, rezervace konkrétního sedadla v letadle, zavazadel, atd.

14.2.2008  Lufthansa.com - Levné letenky - Indie - Hyderabad - 9 000 Kč

Chcete-li utéct před zimou alespoň na nějaký čas do tepla, potom pro vás letecká společnost Lufthansa připravila v rámci akce Ready to fly, speciální last moment letenky určené pro osoby, kterým nevadí během několika dnů vyrazit na cestu. Ze všech nabízených destinací je nejatraktivnější indické město Hyderabad, kde momentálně panují teploty kolem 30 stupňů.

Letenku za 9 000 Kč (349 EUR) z letiště Frankfurt je nutné koupit nejpozději do 19. února s odletem do 22. února. V Indii lze zůstat maximálně jeden měsíc, nejdéle do 22. března. Budete-li cestovat ve více lidech, pak se vyplatí jet až do Frankfurtu. Kdo chce vyrazit jako jednotlivec, tomu doporučuji si trochu připlatit a odlétat za 10 000 Kč (391 EUR) z Drážďan.

12.2.2008  Airberlin.com - Valentýnské letenky - Moskva - 1 920 Kč

S blížícím se dnem svatého Valentýna postupně většina leteckých společností představuje své cenové akce. Mezi ně patří i třetí největší nízkonákladová společnost v Evropě. Německý dopravce Air Berlin nabízí až do 14. února dvě letenky za cenu jedné na vybrané lety v období duben až květen. Air Berlin často akce nedělá, a tak kdo zaváhá neletí.

Bohužel v České republice zatím Air Berlin nepůsobí, tudíž je nutné vyrazit za hranice. Jedním z nejbližších letišť s nejvíce možnostmi je letiště Mnichov. Z něho a mnoha dalších letišť v Německu, Rakousku a Švýcarsku si lze vybrat vždy několik destinací. Nejčastěji je v nabídce španělský ostrov Mallorca, Alicante, Paříž, Miláno, Londýn a mnohé další.

Ze všech cílů je při poměru cena/vzdálenost nejvýhodnější spojení z Mnichova či Berlína do Moskvy. Při nákupu dvou letenek zároveň, vyjde konečná cena zpáteční letenky na jednu osobu 74 EUR (1 920 Kč), což je cena za kterou se běžně do Ruska nelétá. Výjimku tvoří pouze letenky za 38 EUR od Germanwings, jež jsou však jen pro vyvolené.

Jestliže raději obdivujete historii, nežli megalomanské stavby, potom doporučuji zakoupit o několik euro dražší letenky do Petrohradu, který vás určitě nadchne. Do dubna či května je daleko a tak není problém si do té doby vyřídit ruské vízum.

11.2.2008  Ryanair.com - Levné letenky - Praha - Irsko - Dublin - 299 Kč

Po delší pauze přichystala letecká společnost Ryanair opět cenovou akci na všechny spoje, které po Evropě provozuje. Výhodné letenky lze koupit na lety až do 30. dubna, což už je velmi teplý měsíc pro podniknutí výletu do zahraničí.

Pro většinu obyvatel České republiky, kteří preferují pro odlet pouze česká letiště je v nabídce zajímavá cena do irského Dublinu. Nejlevnější letenku z letiště Praha Ruzyně lze koupit za 299 Kč v každém směru, tudíž zpátečku pořídíte za 598 Kč. Letenek je dostatek i na již zmíněný měsíc duben.

Nejlevnější ubytování za 10 EUR nabízejí v Dublinu hostely. Komfortnější, ale už poněkud draží jsou poté hotely. Pro poznání celého Irska je nejvhodnější si půjčit auto u autopůjčovny. V případě týdenního pronájmu se lze dostat na cenu 16 EUR/den.

Skrblíkům mohu prozradit, že letenku Praha - Dublin - Praha lze pořídit i pod 560 Kč. Nejedná se o ceny letenek pro vyvolené, nýbrž pro osoby znalé.

9.2.2008  Sterling.dk - Valentýnské letenky - Stockholm - Kodaň

Dalším leteckým dopravcem v pořadí, který nabízí valentýnské letenky pro cestující dvojice, je dánská nízkonákladová společnost Sterling. Při nákupu dvou letenek současně se zobrazí v rezervačním systému akční ceny letenek, za které lze z Prahy podniknout výlety do dánské Kodaně, nebo švédského Stockholmu.

Pro cestu do Kodaně a zpět vám bude dohromady stačit 124 EUR, čili 3 200 Kč. Zamíříte-li o něco více severněji do švédské metropole Stockholm, která je označována také jako "Benátky severu", pak zaplatíte podobný obnos peněz. Konkrétně u nejlevnějších letenek 102 EUR za dvě osoby. Akční letenky jsou v nabídce pouze pro období cest do 31. května.

Stejně tak se můžete zúčastnit soutěže o dvě letenky zdarma s ubytováním na dvě noci ve tříhvězdičkovém hotelu v některém z uvedených měst. Stačí odpovědět na dvě jednoduché otázky a vyplnit e-mail.

6.2.2008  TUIfly.com - Rimini - Bari - Neapol - Sardínie - Olbia - Cagliari

Pokud to nemáte příliš daleko na německé letiště v Mnichově a pojede společně více osob, potom by pro vás mohla být nabídka letenek za 19 EUR do italských destinací Rimini, Bari a Neapol, případně na Sardinii do měst Olbia a Cagliari vcelku zajímavá. Zpáteční letenku do zmíněných míst můžete koupit za 38 Euro.

V nabídce jsou různá data odletů od března až do října. Pokud jste nikdy nenavštívili italské město Neapol, známé rčením "vidět Neapol a zemřít", potom takový výlet vřele doporučuji. Alespoň poznáte praktiky italské mafie v praxi, v podobě hromady odpadků v hluchých ulicích.

Hlavní perla celé oblasti leží několik kilometrů od Neapole v širém moři. Kromě malebného ostrova Capri se hojně navštěvuje i ostrov Ischia proslavený přírodními horkými prameny.

4.2..2008  SkyEurope.com - Nová letní destinace - Itálie - Pisa - 1 030 Kč

K již ohlášeným novým spojům na léto 2008 přidávají SkyEurope další novou destinaci, kterou je italská Pisa. Letecké spojení bude v provozu od května do října. V současnosti lze koupit nejlevnější zpáteční letenku z Prahy do Pisy za 2 061 Kč. Ačkoliv je toto město známé především svou šikmou věží, přesto nabízí letiště v Pise široké možnosti.

Po prohlídce šikmé věže v Pise, kam se dostanete z letiště za € 1.10 lze vyrazit vlakem přímo z letiště do 80 km vzdálené Florencie za € 5.10 v jednom směru. Stejně tak se nabízí možnost půjčení auta pro poznání celého Toskánska.

Kdo už je Itálie nabažen se může poohlédnout po velmi široké nabídce levných letenek od nízkonákladové společnosti Ryanair, která má v Pise základnu. Chcete-li klid a pohodu koupte si letenky například na Maltu či Sardinii. Kdo touží po balkánském dobrodružství, ten využije nového spoje do rumunské Konstanty.

Výletů z Pisy se nabízí mnoho. Vše záleží pouze na vašich možnostech a představivosti.

2.2.2008  EasyJet.com - Zimní slevy letenek na duben až 25 %

Plánujete-li výlet či cestu do Velká Británie, Itálie a Německa na měsíc duben, potom můžete využít právě probíhající akci, ve které jsou zlevněny veškeré letenky o 25 %. Výhodně tak můžete nakoupit jak letenky z Prahy do zahraničí, tak i na navazující lety dále po Evropě.

Nejlevnější ceny zpátečních letenek z Prahy do:

- Belfast - 1 227 Kč
- Bristol - 1 456 Kč
- Dortmund - 818 Kč
- East Midlands - 1 177 Kč
- Londýn Gatwick - 1 417Kč
- Londýn Stansted - 1 417 Kč
- Miláno Malpansa - 978 Kč
- Newcastle - 1 158 Kč

Nejzajímavější a cenově i nejpřijatelnější je nabídka do italského Milána, kam se dá letenka zakoupit na prodloužený víkend. Pro cestování půjčeným autem po památkách a horách v severní Itálii, je duben naprosto optimální období. Stejně tak si můžete zaletět do severoirského Belfastu a dále na ostrov Man.

31.1.2008  Air France - Valentýnské letenky - Karibik - Martinik - 10 534 Kč

Pokud vás včera vaše drahá polovička poslala s nabídkou SkyEurope do Prčic, potom té dnešní odolá jen málokdo. Francouzská letecká společnost Air France si je vědoma náročnosti francouzských zákazníků, a proto připravila akční letenky zcela jiného kalibru.

Ačkoliv je nabídka letenek platná až pro odlety v měsíci květen, přesto nabízená cena do Karibiku na Malé Antily, kde najdete i ostrov Martinik je více než zajímavá. Za 10 534 Kč koupíte zpáteční letenku z Paříže Orly (ORY) do Fort De France (FDF) na ostrově Martinik, kam není nutné žádné vízum. Stačí platný cestovní pas.

I když je odlet za zmíněnou cenu až z Paříže, přesto není problém při právě probíhající promo akci LOVE si koupit výhodné letenky za několik stokorun u SkyEurope na totožné letiště z Prahy. Při rezervaci letenky na Martinik zadejte jako místo odletu zkratku ORY a pro místo příletu FDF. Termín pro odlet si lze zvolit libovolný od 3.5.08 s návratem do 21.6.08. Pokud jste členem věrnostního programu OK Plus u ČSA, tak se může těšit na nové míle.

Jestliže jste se doposud nekoupali v Karibském moři, pak je to dobrý důvod proč si koupit letenky a vyrazit za poznáním perly Karibiku.

30.1.2008  SkyEurope.com - Valentýnské letenky - 2 za cenu 1

Už s předstihem spustila letecká společnost SkyEurope promo akci k příležitosti svátku všech zamilovaných, neboli na den svatého Valentýna, který je 14. února.

Nákup zvýhodněné valentýnské letenky je dle informací SkyEurope podmíněn nákupem dvou letenek a při rezervaci v druhém kroku vložením kódu LOVE do reklamního políčka. Letenky lze koupit do všech destinací, které jsou v nabídce do 31.5.08. Systém ovšem při zadání kódu nabízí i koupi jedné letenky.

Nejlevnější letenky z Prahy lze koupit do Bratislavy. Konečná cena včetně všech poplatků za zpáteční letenku činí výborných 678 Kč za jednu osobu. Vzhledem k tomu, že lze koupit letenky i na květen, je to určitě výborný tip na levný jednodenní výlet do slovenské metropole.

Ještě výhodnější je nákup zpáteční letenky z Vídně na ostrov Kypr, kterou můžete na měsíc duben pořídit za konečnou cenu 58 EUR, což je v přepočtu 1 550 Kč.

29.1.2008  XL Airways - Karibik - Malé Antily - Barbados - 6 850 Kč

Splňujete-li několik níže uvedených podmínek a chcete se levně podívat do Karibiku, potom letenka od XL Airways na ostrov Barbados v Malých Antilách, kam pro občany České republiky není zavedena vízová povinnost čeká na vás.

Last minute zpáteční letenka z Londýna Gatwick za 195 liber, respektive 6 850 Kč na ostrov Barbados je v nabídce pro odlet již v pátek 1.2 s návratem až za dlouhých 28 dnů.

Velice nízká cena v hlavní turistické sezóně, kdy je o letenky do Karibiku největší zájem je kompenzována dlouhým pobytem na ostrově. Pokud máte dostatek času a dokážete se do pátku dopravit do Londýna, potom na vás čeká čiré moře s teplotou 28 stupňů.

28.1.2008  SkyEurope.com - Nový letní spoj do Alicante - 1105 Kč

Nízkonákladová společnost SkyEurope ohlásila otevření nového leteckého spojení z Prahy Ruzyně do španělského města Alicante, které bude v provozu pouze přes letní turistickou sezónu, tj. od května do října. Nejlevnější zpáteční letenku koupíte za 2210 Kč.

Společně s Malagou je letiště Alicante mekkou pro nezávislé cestovatele, kteří se rozhodnou poznávat krásy Španělska ve vypůjčeném voze. Málokterá autopůjčovna jinde v Evropě vám nabídne nižší cenu za půjčení téměř zánovního vozu. Výjimku tvoří pouze ostrov Mallorca.

K již existujícímu spojení do Londýna přidají SkyEurope druhý denní spoj, díky čemuž lze podniknout návštěvu Anglie během jednoho dne. Podobně bude upraven i letový řád do Košic.

26.1.2008  Soutěž o dvě letenky zdarma od Air France - KLM

Tento měsíc tu máme v pořadí již druhou soutěž o hodnotné letenky. Tentokrát nabízí dvě letenky zdarma s výběrem do 66 míst ve 25 zemích Evropy společnost Air France. Podmínky soutěže jsou vcelku jednoduché. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a správnou odpověď zaslat na anketa@kralovna.cz nejpozději do 2.2.2008.

Otázka zní takto: Jak se jmenuje věrnostní program pro časté cestující Air France KLM? Stačí jednoduše zagooglovat, nebo se podívat do Wikipedie, kde najdete odpověď. Bylo by to až příliš snadné, kdybych zde napsal správnou odpověď.

25.1.2008  Akční letenky - Frankfurt -  Indonésie - Jakarta - 16 380 Kč

Pokud chcete tuto zimu vyrazit za teplem a hledáte výhodné letenky na poslední chvíli, potom na měsíce únor a březen vychází nejlevněji letenka do indonéské Jakarty, odkud se můžete snadno dopravit s low cost airlines například na více známý ostrov Bali.

Letenky do Jakarty, kterých je v nabídce pouze několik, najdete až na dolním konci stránky, jako poslední položku vpravo. V zimním období, kdy je největší zájem Evropanů o levné letenky do jihovýchodní Asie, je tato cenová nabídka velice atraktivní a dlouho se v databázi objevovat nebude. Navíc kvality Kuwait Airways jsou zárukou pohodlné přepravy.

Pro cestu na letiště Frankfurt můžete využít služeb svého auta, vlaku, nebo autobusu SA.

24.1.2008  Ryanair.com - Letenky zdarma - Portugalsko - Porto - 1 Kč

Dle informací, které jsou na stránkách nízkonákladového leteckého dopravce Ryanair by měla dnes končit akce 1 + 1 letenka zdarma. Je škoda této výborné akce nevyužít a tak doporučuji nakoupit zpáteční letenky z německého letiště Altenburg přes Geronu do Porta za 1 Kč. Ideální je to pro každého, kdo bydlí v severních Čechách. Z krajského města Ústí nad Labem je letiště Altenburg vzdáleno cca 170 km. Navíc po kvalitní dálnici, která je bez poplatku.

Pro nákup letenky použijte vyčleněné stránky. Do kolonky pro zadání kódu vložte při první rezervaci šestimístné heslo N9C9BH. Při druhé rezervaci poté použijte již svůj kód, který je vám vygenerován (confirmation number). Dodržením postupu umožníte nákup dalším čtenářům, kteří budou provádět rezervaci po vás. V opačném případě hrozí zablokování.

Pro příklad uvedu data a časy odletů. Odlet z Altenburgu 26.2 v 8:40. Přestup v Gironě do Porta ve stejný den v 18:50. Návrat z Porta zpět do Girony následující den 27.2 ve 20:20. A nakonec ranním letem 28.2 v 6:25 návrat do Alteburgu. Pro nákup těchto letů postačí dvě samostatné rezervace zpátečních letenek s celkovou konečnou cenou 4 centy.

I když je časová variabilita volných letů velmi pestrá, tak v uvedených datumech máte naději potkat se s jinými Čechy na letišti či palubě letadla. Udělat si příjemný výlet za 1 Kč na pobřeží Atlantiku do města známého svým kvalitním vínem za to určitě stojí.

23.1.2008  SkyEurope.com - Zimní akce - Praha - Bratislava - 574 Kč

Ačkoliv jste se již v minulosti mohli proletět z Prahy Ruzyně do Bratislavy za 325 Kč v každém směru, přesto současná cenová nabídka letecké společnosti SkyEurope je velmi atraktivní, jelikož lze koupit letenky na jarní i letní měsíce. Například červnový jednodenní výlet do slovenské metropole je naprosto ideální díky dlouhým a teplým dnům.

Nejlevnější zpáteční letenku z Prahy do Bratislavy lze koupit již za 1176 Kč. Pokud chcete na letence ještě nějakou tu desetikorunu ušetřit, potom si můžete SkyEurope letenky koupit přes jiný prodejní kanál. Stejně tak jsou v nabídce i atraktivní letenky do Košic a mnoha jiných evropských metropolí. Pro přespání lze zvolit hotel, nebo levnější hostel.

22.1.2008  TUIfly.com - Cenová akce: 111.111 letenek - 11 EUR

Dnes od 12 hodin lze na stránkách německé nízkonákladové letecké společnosti TUIfly koupit letenky za 11 EUR včetně všech letištních poplatků a jiných tax. Celkem bude v rámci této akce uvolněno do prodeje za uvedenou cenu více jak sto tisíc letenek. V nabídce lze očekávat letenky do Itálie a Španělska, výjimečně potom do Maroka, Tuniska, Egypta či Izraele.

Nejvíce atraktivní jsou letenky s odletem z letiště Mnichov, Berlín, Norimberk a Lipsko, které jsou k našim hranicím nejblíže. Největší výběr však bývá z Kolína nad Rýnem, kde mají TUIfly svou největší leteckou základnu.

21.1.2008  Airberlin.com - Levné letenky - Vídeň - Paříž - 754 Kč

Přestože je nízkonákladová společnost Air Berlin druhou největší leteckou společností v Německu a hraje první ligu mezi low cost airlines v Evropě, tak si doposud nenašla cestu na žádné letiště v ČR, nebo na Slovensku. Za akčními letenkami je tak nutno vyrážet za hranice. Kdo to má blízko do Rakouska, může využít výborného spojení z Vídně do Paříže.

Na první pohled pro někoho neatraktivní cena zpáteční letenky 1508 Kč je kompenzována dopravou na druhé největší letiště v Evropě. Z letiště Paříž Charles de Gaulle si lze totiž koupit levné mezikontinentální letenky do celého světa. Naprostá většina low cost dopravců léta na druhořadé letiště Paříž Orly, ze kterého se však na jiný kontinent dostanete jen obtížně.

19.1.2008  Soutěž o letenky zdarma do Thajska, Jordánska, Kanady, USA

Pokud rádi soutěžíte a chtěli byste vyhrát letenky zdarma pro dvě osoby do Thajska, Ruska, Kanady, Jordánska, USA a mnoha dalších evropských destinací, potom se můžete zúčastnit soutěže o 30 letenek zdarma, jež do osudí věnovalo několik leteckých společností létajících na letiště Vídeň Schwechat.

Stačí když správně odpovíte na soutěžní otázky jednotlivých leteckých společností a na konci vyplníte kontakt na svou osobu. Soutěž běží pouze do konce víkendu.

18.1.2008  Condor.com - Levné letenky - Frankfurt - Istanbul - 760 Kč

Ve srovnání s právě dobíhající cenovou akcí od easyJetu se nabídka od společnosti Condor nemůže měřit, jelikož veškeré odlety jsou pouze z německých letišť, nikoliv z Prahy Ruzyně. Přesto se mezi mnoha akčními letenkami najde alespoň jedna, která stojí za zmínku.

Nejzajímavější nabídka pro cesty na Východ je letenka z letiště Frankfurt a letiště Mnichov do tureckého Istanbulu, který je opravdovou vstupní branou do arabského světa se vším všudy. Pokud jste toto město ještě nikdy nenavštívili, potom vřele doporučuji. Nejlevnější zpáteční letenku z Německa do Istanbulu koupíte za 58 EUR, což je 1520 Kč.

Ten kdo Istanbul již navštívil a chtěl by vyrazit někam dál, potom lze koupit celkem levné letenky u nízkorozpočtové letecké společnosti Air Arabia. S tou lze celkem levně cestovat z Istanbulu do Muscatu, což je hlavní město Sultánu Omán. Nejlevnější zpáteční letenky koupíte již za 300 USD, čili nějakých 5400 Kč. Vízum lze obdržet na letišti a aktuální teplota vzduchu se pohybuje kolem 23 stupňů, tudíž můžete směle vyrazit na cestu.

17.1.2008  easyJet.com - Eurovíkend - Azurové pobřeží - Praha - Nice

Podívali jste na své konto a nenašli tam dostatečný finanční obnos pro cestu do Brazílie? Nebo jste pouze časově zaneprázdněny? Potom mám pro vás malou cenu útěchy, kterou můžete využít již tento víkend. Dnes končí možnost koupit si levné desetilibrové letenky z Prahy do Anglie a poté téměř kamkoliv jinam po Evropě.

Z celé nabídky vychází časově, cenově a turisticky nejatraktivněji letenky z Londýna na Azurové pobřeží, respektive do Nice. Během víkendu lze navštívit Monako, známé ze závodů Formule 1, nebo též Cannes. Místo bohaté smetánky a každoročního filmového festivalu.

Zpáteční letenky z Prahy přes Londýn až do Nice koupíte za 1450 Kč. O víkendu na návštěvníky čeká jasná obloha a 15 stupňů, což je naprosto nádherné počasí ve srovnání s tím, které vládne v ČR. Stačí dnes rezervovat letenky u easyJet a zítra vyrazit.

17.1.2008  Lufthansa.com - Frankfurt - Brazílie - Sao Paulo - 9 200 Kč

Letenky do brazilského Salvadoru de Bahía zveřejněné minulý týden byly vyprodány velmi rychle a tak mám pro čtenáře serveru Akční letenky.com další letenky do Jižní Ameriky. Tentokrát je nabídka více variabilní, jelikož lze cestovat po Brazílii až celý jeden měsíc. Jedná se však opět o letenky last minute, tudíž záleží na připravenosti každého cestovatele.

Od německé letecké společnosti Lufthansa si můžete koupit z letiště Frankfurt levné zpáteční letenky do města Sao Paulo za 349 EUR, což je v přepočtu 9200 Kč. Nejpozději musíte odletět 25. ledna s návratem z Brazílie nejdéle o měsíc později.

Budete-li cestovat osamoceně, pak se nevyplatí táhnout až do Frankfurtu a je lepší si připlatit 50 EUR a odlétat z Drážďan. I s příplatkem je letenka za 10 500 Kč z Drážďan, které mají obyvatelé Ústeckého kraje za humny více než luxusní. Do věrnostního programu M&M vám navíc přibude příjemných cca 7100 mil. Aktuální teplota 27 stupňů mluví za vše.

16.1.2008  easyJet.com - Akce 100 000 letenek za 10 liber prodloužena

Prodej akčních letenek za 10 liber (350 Kč) od společnosti easyJet byl prodloužen až do čtvrteční půlnoci, tudíž stále si můžete koupit na měsíc leden nejlevnější letenky z Prahy jaké kdy byly u easyJetu dostupné. Zpáteční letenky do jmenovaných míst koupíte za 720 Kč.

Na výběr je severoirské letiště Belfast, anglické letiště Londýn Gatwick, Londýn Stansted, Newcastle a East Midlands, ze kterého můžete navštívit velmi známé město Nottingham, jenž proslavil Robin Hood. Poslední v nabídce je letiště Bristol.

Můj horký tip však směřuje z Prahy přes Londýn Stansted na ostrov Madeira v Atlantickém oceánu. Ostrov věčného jara, občas nazývaný drahokam uprostřed Atlantiku vřele doporučuji. Všechny čtyři letenky z Prahy až na Madeiru koupíte za 1440 Kč. Nezbývá než se rychle rozhodnout a k letenkám rezervovat případné ubytování či auto, které nabízí půjčovna aut.

16.1.2008  Ryanair.com - Nová linka - Bratislava - Birmingham - 793 Kč

Jelikož bylo anglické letiště Birmingham nově zařazeno k již 24 existujícím leteckým základnám nízkonákladové společnosti Ryanair, vznikla nová linka spojující Birmingham se slovenským letištěm Bratislava, která bude provozována od 1. července tohoto roku.

Prodej letenek na nově vzniklý spoj byl zahájen a nejlevnější zpáteční letenku koupíte již za 1586 Kč. Ačkoliv samotné město Birmingham toho k vidění mnoho nenabízí, přesto v blízkém okolí stojí za návštěvu malebné městečko Stratford upon Avon, které je rodištěm celosvětově známého spisovatele Williama Shakespearea.

15.1.2008  easyJet.com - Speciální letenky Praha - Londýn - 359 Kč

Speciální cenová akce běží až do dnešní půlnoci u nízkonákladové letecké společnosti easyJet. Na téměř všechny dny v měsíci leden můžete zakoupit levné zpáteční letenky z Prahy do Londýna za 718 Kč. Výhoda této promo akce je v široké nabídce letenek na které se akční ceny vztahují, což běžně nebývá.

Z Londýna si poté dále můžete zakoupit letenky na mnoho dalších spojů po celé Evropě za pouhých 10 liber (350 Kč) v jednom směru. Cena je to konečná, včetně všech poplatků.

15.1.2008  Ryanair.com - Levné letenky - Brno - Girona - Malta - 410 Kč

Dokud se v rezervačním systému společnosti Ryanair nachází několik levných letenek z letiště Brno Tuřany do španělské Gerony, je třeba využít této příležitosti a nakoupit levné letenky také dále z Gerony na krásný historický ostrov Malta ve Středozemním moři. Na Maltě najdete více historie, nežli koupacích možností, tudíž není důvod proč nevyrazit v zimě.

Většinu nejlevnějších tarifů jak z Brno do Girony, tak dále na Maltu najdete do konce února. Několik málo kousků lze najit až do poloviny března. Ty se však již nedají koupit za vynikající cenu 300 Kč do Španělska a za 20 EUR na Maltu. Celkově se tak po sečtení dostanete na sumu 820 Kč za zpáteční letenku. Pro cestování po Maltě můžete využít služeb autopůjčovny, nebo místní dopravy, která je však v zimní sezóně poněkud řidší.

12.1.2008  Condor.com - Levné letenky do Brazílie - Salvador - 10 800 Kč

Posledních několik dnů se objevilo mnoho zajímavých nabídek za pár stokorun, ale většinou šlo pouze o místa, kde chytnete slušnou rýmu. Toužíte-li po opravdovém teple, dokážete si sbalit věci na cestu za pár dní, nevíte co s volným časem a Brazílie je vaší vytouženou zemí, potom letenka do Brazílie od německé letecké společnosti Condor čeká právě na vás.

Letenka do brazilského města Salvador de Bahía za 413 EUR (10 800 Kč) je v nabídce pouze pro odlety z německého letiště Frankfurt. Pro odlet lze za tyto peníze zvolit pouze jediné datum, a to 16. leden. Zpět z Jižní Ameriky se můžete vrátit ve dnech od 19. do 30. ledna. Zvolíte-li nejdelší možné datum, pak cena 10 800 Kč za 14 dní pobytu v Brazílii, je v hlavní turistické sezóně více než atraktivní ve srovnání s nabídkami ostatních leteckých dopravců.

Pro vstup do Brazílie vízum není nutné, tudíž stačí koupit last minute letenky a vyrazit.

11.1.2008  SkyEurope.com - Nové destinace z Prahy a Vídně na léto 2008

Ke dvěma současným linkám do bulharských měst Burgas a Varna přidávají SkyEurope z Prahy další spoj do hlavního města Sofie. Nejlevnější zpáteční letenka se dá koupit již za 1767 Kč. Z Vídně pak za 1493 Kč. To vše za předpokladu, že si ji nekoupíte na jejich jejich stránky, nýbrž přes přes rezervační systém, který letenky SkyEurope nabízí levněji.

Kdo to má blíže do Vídně, ten může využít nově otevřené linky do sicilské Catanie, nebo na další italský ostrov Sardínie, respekt do přístavního města Olbia. Ceny do těchto destinací se pohybují na stejné cenové hladině, jen Olbia je o něco dražší. Pro cestování po obou těchto ostrovech doporučuji využít služeb autopůjčovny, jelikož veřejná doprava je poměrně řídká.

10.1.2008  easyJet.com - Výprodej letenek Praha - Ženeva - 419 Kč

Jestliže jste doposud odolávali jakékoliv cenové nabídce letenek do Švýcarska a čekali na nejlevnější letenky, potom máte poslední šanci k nákupu. Nízkonákladový dopravce easyJet s koncem zimního letového řádu v březnu zruší spoj Praha - Ženeva, který v létě už nebude znovu obnoven z důvodu nerentability. Aby odešel easyJet z trhu se vztyčenou hlavou, tak ve svém rezervačním systému začal nabízet zpáteční letenky do Ženevy za 838 Kč.

Zaletět si na jednodenní výlet do Ženevy se přímo nabízí, jelikož čas příletu a odletu ze Ženevy je ve večerních hodinách. Navíc pokud jste příznivec novinek v automobilovém průmyslu, potom můžete v období 6. až 16. března navštívit světoznámý ženevský autosalón.

Šance že si někdy v budoucnu zaletíte z Prahy do Švýcarska za pár korun, bude po ukončení linky téměř nulová. Navíc končí i možnost levně navštívit Kanárské ostrovy, respektive nejnavštěvovanější ostrov Gran Canaria s přestupem právě v Ženevě.

9.1.2008  Ryanair.com - Akce: Kup si letenku a druhou máš zdarma

Až do 14 ledna můžete využít právě probíhající akci nízkotarifového irského dopravce Ryanair. Pokud si v tomto období koupíte jakoukoliv zpáteční letenku na kterékoliv lince, které má Ryanair ve své nabídce, poté si můžete vybrat na několika vybraných linkách druhou zpáteční letenku zdarma, respektive zaplatíte pouze 2 eurocenty.

Například si koupíte zpáteční letenku z Brna do Gerony či z Prahy do Dublinu. Po zaplacení letenek vložíte obdržený potvrzující rezervační kód a vyberete si letenku zdarma na spojích, které najdete na zmíněné stránce. V nabídce jsou spoje z Bratislavy na letiště Bremen, Miláno (Bergamo), Stockholm (Skavsta), Frankfurt Hahn, Girona či East Midlands. Stejně tak lze využít spoje z německého Altenburgu do Londýna a španělské Girony.

8.1.2008  Clickair.com - Levné letenky - Praha - Barcelona - 30 EUR

Plánujete-li výlet do katalánské Barcelony či kamkoliv jinam po Španělsku, pak můžete využít právě probíhající cenové akce u společnosti Clickair, která nabízí akční letenky pro období leden až půlka března. Nejlevnější letenka z letiště Praha Ruzyně do Barcelony a zpět stojí 60 EUR (1590 Kč). Výhoda tohoto spoje je v blízkosti letiště Barcelona (BCN) od centra města, na rozdíl od 80 km vzdálené Gerony (Girony), kam léta z Brna Ryanair.

Když už budete v Barceloně, tak doporučuji koupit letenky do portugalského Lisabonu, který určitě stojí za návštěvu. Zpáteční letenka vás vyjde na 50 EUR (1330 Kč). Levných letenek je na výběr dostatek, a tak si určitě vyberete, dokud je ty nejrychlejší nekoupí. Chcete-li ušetřit za ubytování a nejste nároční, pak můžete využít hostel v Barceloně i Lisabonu.

7.1.2008  Ryanair.com - Levné letenky - Brno - Girona - Maroko - 415 Kč

Nemáte rádi zimu, chtěli byste během ledna, února či března za teplem, ale máte hluboko do kapsy? Mnohokrát jste slyšeli o levných letenkách, ale na vlastní kůži nikdy nevyzkoušeli? Dlouho sníte o exotické zemi a chcete poznat nové zážitky při cestování? Nebo nevíte co se zbytkem zkouškového období ve škole? Potom na tyto otázky existuje jednoduchá odpověď. Zabalte si věci na cestu a leťte se společností Ryanair z Brna do Maroka za pár kaček.

Vyberte si ze široké nabídky termínů nejprve letenky z Brna do španělské Girony a následně z Girony do marockého Fésu. Zaškrtnete-li vždy jednocentové letenky, potom zaplatíte za zpáteční letenku z Brna do Fésu přes Gironu celkem 830 Kč. Pokud upřednostňujete letiště Praha Ruzyně a doprava do Brna se vám zdá jako příliš nákladná, potom si navíc rezervujte jízdenku na autobus z Prahy do Brna za pouhou 1 Kč přes portál Megabus.cz

Vízová povinnost s Marokem je zrušena, tudíž kdo pozdě chodí, sám sobě škodí a neodletí.

6.1.2008  Norwegian.no - Eurovíkend v Norsku - Praha - Bergen - 633 Kč

Nenavštívili jste nikdy Norsko, které je jednou z nejbohatších zemí v Evropě s nádhernou přírodou? Potom akční letenky od společnosti Norwegian Air Shuttle by to mohly změnit. Prodloužený víkend v malebném Bergenu, jenž je zapsán v UNESCO, je ideální místo na to, abyste mohli z Bergenu podniknout plavbu lodí za krásnými zasněženými fjordy.

Bergen lze navštívit z Prahy například v období 1. až 4. březen, kdy zaplatíte za zpáteční letenku 48 EUR (1266 Kč) za předpokladu, že s sebou nepovezete nadrozměrné zavazadlo plné nožů. Za kufry se dnes už bohužel platí téměř u všech low cost airlines v Evropě. Na těch pár dnů vám ale určitě postačí malá trolej 55x40x20cm, za kterou nemusíte platit.

5.1.2008  Ryanair.com - Eurovíkend v Irsku - Praha - Dublin - 299 Kč

U letecké společnosti Ryanair lze běžně koupit letenky v akci opravdu za libové peníze. Většinou se akce týká letů uprostřed týdne, kdy není po letenkách poptávka. Tentokrát lze však koupit levné letenky z Prahy Ruzyně do Dublinu za hubičku na víkend. Konkrétně se jedná o termíny pro odlet v pátek 18. ledna s návratem v neděli 20. ledna.

Nejste-li řezník a nepovezete si s sebou v kufru kuchyňskou výbavu nožů, potom letenka z Prahy do Dublinu a zpět se společností Ryanair čeká právě na vás. Konečná cena zpáteční letenky na uvedené dny činí celkem příjemných 599 Kč. Pro levné ubytování v Dublinu můžete využít třeba hostel, ve kterém lze přespat již za 10 EUR.

Na stejné datum můžete také koupit letenky z Bratislavy do Dublinu a zpět za 48 EUR, což je cca 1250 Kč. Momentálně nejlevnější letenka do Dublinu, kterou lze u Ryanaira koupit.

4.1.2008  Airberlin.com - Levné letenky do USA - New York - 7995 Kč

Ačkoliv využití nabídky levných letenek do Ameriky je pro většinu občanů ČR omezená, kvůli nutnému americkému vízu, které by mělo být snad v blízké budoucnosti zrušeno, přesto začíná nad Atlantikem slušně foukat. Koncem března vejde v platnost smlouva o otevřeném nebi mezi EU a USA, což využije mnoho leteckých společností k posílení svých pozic už na tak konkurenčním trhu, kterým transatlantické nebe už roky je.

Příkladem může být ambiciózní dopravce Air Berlin, který v rámci lednové akce uvolnil do prodeje několik letenek z Düsseldorfu do New Yorku (JFK) a zpět za 298 EUR. I s poplatkem za kartu který činí 6 EUR, je konečná cena 304 EUR (7995 Kč) oproti nabídkám z ČR více než luxusní. V porovnání s akčními cenami, kdy se dala na podzim koupit zpáteční letenka z Londýna do New Yorku i za 168 liber (6800 Kč) to není super bomba, ale pro zákazníky signál, že se mohou do budoucna těšit na levné letenky do USA o kterých se jim nesnilo.

1.1.2008  Šťastný Nový rok 2008 plný akčních letenek s easyJet.com

Šťastný Nový rok a mnoho štěstí při nákupu levných letenek v roce 2008 přeje všem čtenářům stránek AKČNÍ LETENKY.com Luko, autor serveru. Abyste se v novém roce moc nenudili a ihned hledali kam vyrazíte na výlet, tak doporučuji se ponořit do rezervačního systému společnosti easyJet, který od Nového roku pouští do prodeje levné letenky na léto 2008 do nových destinací z letiště Londýn Gatwick.

Za zmínku stojí například Egypt, Kypr, řecké ostrovy Kréta, Rhodos, Mykonos, Malta, Kanárské ostrovy, Gibraltar, Madeira a mnohé další. Do Londýna se dostanete za několik stokorun se společností Ryanair z Brna, Bratislavy, Lince či Altenburgu. A z letiště Londýn Stansted na Gatwick to při použití easybusu máte také za pár liber.

<< LETENKY 2008-II | Letenky 2007 >>

Akcniletenky.com - tipy na nejlevnější letenky

Letenky - Levné letenky - Autopůjčovna - Ubytování - Hotely - Hostel - Půjčovna aut - Last minute dovolená - Eurovíkendy