Na konci září jsem prvně zavítala do Belgie. Měl to být dámský víkend, ale kamarádka cestu musela zrušit a přede mnou stálo rozhodnutí, zda to také odpískat, nebo vyrazit sama. Rozhodnutí přišlo poslední den možného bezplatného storna na ubytování a znělo
JEDU. Bylo to správné rozhodnutí, nejen protože jsem si to výborně užila, ale byla to i tak trochu emocionální náplast na Thomasem Cookem zrušený hotel na Kypru.
Bruggy rozhodně nepatří mezi levná města. Postel v hostelu ve čtyřlůžkovém pokoji mě na dvě noci vyšla na 1.900 Kč, odměnou ale byla jeho poloha v historickém centru a vše jsem tak měla na dosah.
Velmi dobrou inspirací na prohlídku města mi byl film V Bruggách, na který jsem koukla den před cestou a tak vše měla živě v paměti. Částečně jsem pak šla po stopách filmových postav.
Kromě Brugg jsem na skok navštívila Gent. Bohužel zde mi moc nepřálo počasí, téměř celý pětihodinový pobyt mi propršel, ale i tak z něj mám pozitivní dojem. Kostely a katedrála jsou belgickými skvosty.
Ačkoliv vůbec nejsem pivař a téměř vždy si raději dám suché bílé, pojala jsem tenhle výlet také jako pivní tour a musím uznat, že piva vařit umí a nejsou to žádné čajíčky
Jako už tradičně i z této cesty mám krátké video, na které se můžete podívat
zdePříloha:
Poznámka: Bruggy
1.jpg [ 244.85 KiB | Zobrazeno 637 krát ]
Příloha:
2.jpg [ 245.72 KiB | Zobrazeno 637 krát ]
Příloha:
3.jpg [ 245.69 KiB | Zobrazeno 637 krát ]
Příloha: