Ráda bych se s vámi podělila o mojí první zkušenost s návštěvou západu USA.
Měla jsem tam namířeno už třikrát, ale jako na potvoru mi dopravce, či prodejce cestu v chybném tarifu v F, nebo C vždy zrušil. Tentokrát to konečně vyšlo, i když v pouhém economy

Původní plán byl cestovat sama a pojmout to víceméně jako městskou turistiku v LA, LV, SF s jedním, či dvěma výlety mimo město. Jak ale plynul čas, více se mi to rozleželo v hlavě a začala jsem špekulovat, že by nebylo od věci, cestovat ve dvou. Žádnou z kamarádek ale cesta neoslovila a ani z cestovatelské seznamky nevzešla domluva. K mému překvapení se můj nástřel itineráře zalíbil manželovi, slovo dalo slovo a po dokoupení letenek začalo plánování. Z původního itineráře nezůstalo takřka nic. Měli jsme dvanáct dní včetně dne příletu a odletu. U Alama jsme půjčili auto na celý pobyt a udělali menší okruh.
MapkaVšechny navštívené parky mě doslova ohromily. Těžko bych vybrala jeden, který byl pro mě top. Každý nabízí trochu jiné přírodní krásy, přestože jsou si v ledasčem podobné.
Zažili jsme také všechny druhy počasí od sněhové vánice u Grand Canyonu, kde bychom to na konci května jen stěží předpovídali, až po nesnesitelné horko v Death Valley.
Překvapila mě také některá negativa. Prvním bylo jednorázové plastové nádobí na snídaních v hotelech. Nevím, nerozumím, proč ???
V Los Angeles jsme se stali nechtěnými svědky střelby v nákupním centru a následně ohromného policejního zásahu, jak z akčního amerického filmu. Naštěstí se tento incident obešel bez ztrát na životech. Vážnost celé situace jsem si ale uvědomila až s odstupem několika hodin. I taková je Amerika a podobné věci tam bohužel nejsou až tak velkou výjimkou.
Pozitiva cesty ale mnohonásobně převyšují drobná negativa a proto už vymýšlíme další cestu, která tentokrát bude delší, okruh bude větší a tempo pomalejší. Západ USA mi doslova učaroval a budu se tam ráda vracet a příště se tam snad vejde i San Francisco, které toužím vidět už mnoho let i když jsem připravena na to, že pro mě bude zklamáním, ale vidět ho zkrátka musím.
Velký dík patří
anavi, který mě zásoboval radami, tipami, doporučeními. Díky rovněž patří
Sau a inspirací mi také byl
babička Lála a jeho cestopis
Západ USA "po našem"Přidávám zde krátké video
USA West Roadtrip 2019Příloha:
Grand Canyon.jpg [ 196.56 KiB | Zobrazeno 803 krát ]
Příloha:
Monument Valley.jpg [ 184.22 KiB | Zobrazeno 803 krát ]
Příloha:
Natural Bridges.jpg [ 185.57 KiB | Zobrazeno 803 krát ]
Příloha: