Zdar. Mam tři dotazy pro zkušené, kteří již absolvovali výlet od lturu. Vím, že ste se tady ve vlákně zabývaly 1-2 fly, ale Zug zum Flug je taky od ltouru, takže sem to hodil sem, jestli nevadí.
1) Jak píšete 1-2 fly při koupi méně než 9 dní nepošle voucher na vlak na cestu tam (sice to nechápu, když to stejně posílá elektronicky v čem je problem, ale dobrý) - ale na ltour jsem prozkoumal pomocí překladače ty jejich ZzF podmínky a nic takovýho tam nemají, tj kdo jste s nima letěl-platí při superlastminute i na vlak. cestu tam? Jinak tam psali, že by to mělo platit den před odletem, v den odletu, v den příletu a den po příletu, takže by to mělo bejt v pohodě s časem. A ještě druhej dotaz: psali jste výše, že u 1-2 fly se musí průvodčímu ukazovat platební karta spolu s kuponem na vlak/-u ltouru je dokonce možnost, že se dá zatrhnout, že plátce není spolucestující, tzn. že přijímají možnost, že to bude platit někdo jiný než ten kdo pojede. Znamená to teda, že můžu klidně pro kámoše a jeho přítelkyni koupit letenky ze svojí karty a nebudou mít problémy s průvodčím popřípadě na letišti (že snad některý Inšalláhový let společnosti ze zálivu chtěji vidět karty, kterýma se platila rezervace)při check inu (že to nebylo placeno z jejich karty?). Asi hloupej dotaz, ale jistota je jistota

Asi jim pro jistotu řeknu at jedou prostě jenom spojem DB, žádný Alexy nebo tak něco, protože jsem to v podmínkách nenašel, že by šlo jet něčím jiným-i když píšou DB Group...co já vím, který všechny značky vlakových spojení to obsahuje. Ještě mrknu na podmínky pro pojištění-píšou tam něco o tom, že je to i na storno-možná by to mohlo být dobrý.
Ha tak dotazy jsou jenom dva-zato dlouhý
3)Pak mam ještě otázku na víza, např na kubu. Vím, že tady už v jednom vláknu bylo napsaný, že to Ltour dává k zájezdu (jestli to je v ceně nebo na místě za 20 euro cash je jedno-hlavně že to je k dispozici) - jenže dotyčný psal, že to měl ke kompletnímu zájezdu a mě by zajímalo, zda je možno ty turistický "vízovy" karty mít k dispozici (at už v ceně nebo za extra peníze) i když kupuju jenom letenky (protože ubytko na ltouru zase není zas až taková bomba). Tím vlastně vyvstává otázka, zda je vůbec ještě z těch koupáckých destinací nějaká země /kromě kuby/, která je trochu pro českou stranu tak problematická při vydávání víz a jedinou záchranou je letět z německou cestovkou ?
Sorry za vytapetování a dík za reakce a informace