BLACK LIVES MATTER
Čtu si teď blog
Bjukitchen, což je půvabná manželka pana Karpíška z Ambiente (se kterým se seznámila právě v NY), o jejích tipech na dobrou gastronomii v NY, a vzpomněl jsem si na ty svoje lásky v NY.
Vedle Chlapce, jehož příběh
“zničil” alexx tím, že ho pod smyšlenou nelikviditou vylákal k bankomatu pod sluneční paprsky, mám jako oblíbený “food corner” komplex
Brookfield Place pár kroků od
One World Trade Center.
A tam je, vedle
Umami Burger stánku, také jedna z poboček
Mighty Quinn´s, což je “smoker´s” stánek s fantasticky do černa vyuzeným hovězím.
Když jsem tam byl před 4 lety poprvé, musel jsem to nádherné maso ochutnat, a po krátké frontě jsem obsluze řekl, že chci “tohle černé maso”. Chlápek cosi zavrčel a k servisu se neměl. Přičítal jsem to svojí hrůzný angličtině, takže jsem polopaticky artikuloval “TH-IS_BLA-CK_MEEE-T” (fšimněte si krásných černých vyuzených okrajů masa, v celku byla ta nádherná flákota černá jako naleštěná polobotka do tanečních), a on se jen ošklivě zamračil. Stál jsem si asi na vedení, byl to černoch, fšichni za pultem byli černoši, a mně to docvaklo. Zoufale jsem hledal očima na tabuli názef jídla, stál tam jak pučštok a prstíčkem jenom ukazoval “this! this!”.
Loni jsem tam byl znova a co myslíte? Celej ten trapas jsem dávno zapomněl, zašel znovu na to uzený >> frontička >> na řadě >> “rád bych toto černé maso” >> “COŽE???” ptá se mladá hezká černoška >> “tohle černý masíčko” vysvětluju bezelstně >> “WTF!?” >> docvaknutí, rozpačitý úšklebek, prstíčkem ťukám na sklo...
Chci tim jenom říct, že ty černoši jsou už nějak dlouhodobě přecitlivělí, řekl bych.
Příloha:
3FA1DE2F-8919-4F81-989B-39F54E906217.jpeg [ 126.69 KiB | Zobrazeno 1978 krát ]
edit: v ČR jsem zatím narazil najediný podobný podnik, a to v Praze - Holešovicích
BIG SMOKERS alexx píše:
Po jídle placení, pomeranče, fortune cookies jak z amerického filmu a je čas odejít do ulic.
V březnu poslali z Číny těch fortune cookies několik letadel, vítalo se to na Ruzyni s velkou pompou!
Příloha:
683CDFC0-3199-4AB9-A699-64F04387C044.jpeg [ 106.45 KiB | Zobrazeno 1904 krát ]
edit2: tak předevčírem jsem psal o výborných burgrech v NY a hle, dneska se objeví zmínka od DISH, renomované pražské burgrárny.
Příloha:
3F4496F1-6B1F-4B0D-B4D8-BB572A13AC55.jpeg [ 110.27 KiB | Zobrazeno 1853 krát ]