Tak přidam moji zkušenost s půjčením auta v Ekvádoru. Přiletěli jsme do UIO a odletali z GYE. Moc velký výběr nebyl, tak jsme zvolili Localizu, která měla poměrně malý poplatek za OW cca 100 USD. Po příletu jsme na letišti u přepážky vyřešili papíry (jejich plné pojištění jsem odmítl, že mám svoje od worldwideinsure.com), nechám si zablokovat 550 USD spoluúčast, a pak nás odvezli na pobočku kousek od letiště k převzetí auta. Tam stál pikolik, který neuměl ani slovo anglicky, já zas umím jen 10 slov španělsky. Chci po něm nějaký předávací protokol, neví a volá babě na letiště. Ta mi po telefonu vysvětluje, že všechno je nafoceny, takže není nic potřeba, ale jestli chci, tak ať si to radši nafotíme. Nafotili jsme a vyrazili. Všechno bylo v pohodě, ale 3 dny před koncem nám ruplo čelní sklo. Neřešíme, mám přeci pojištění. Při vrácení auta v GYE ukazujeme prasklý sklo, říkali jsme si, že nám strhnou max. 200 USD, jsme přeci v Ekvádoru, ne ve Švýcarsku. Jenže chyba, přinesli mi nějaký rozpočet na výměnu okna za 1000 USD. Ok, mám přeci to pojištění. Zaplatím tedy spoluúčast 550 USD. Chci nějaký doklad pro pojišťovnu. Dají mi něco ve španělštině, pro jejich pojišťovnu s popisem pojistné události, děláme fotky a beru si i ten jejich rozpočet. Doma si v klidu na webu založím pojistnou událost a nahraju tam všechno co mám. No a ejhle, pojišťovna po mě chce předávací protokol, který samozřejmě nemám. Zkouším kontaktovat Localizu přes whatsapp. Řeším to s babou v UIO i v GYE, naposilaji mi všechny papíry co tam mají, takže ty stejný mám i já, ale žádnej protokol. Pač ho asi nemají... Takže poučení pro příště! Bez předávacího protokolu neodjizdet z půjčovny! Dám vědět jak to dopadlo s pojišťovnou.
Tak dopadlo to dobře! Po 4 měsících mi WWI poslalo 550 USD, teda 493,90 EUR na účet. Pravdou je, že v březnu jsem jim poslal ne moc hezký zprávy, tak se asi vzpamatovali a začalo se něco dít. Předtím mi pořád psali, že čekají na doklady od autopůjčovny, to jsem věděl, že je už dávno mají. Nakonec přeci jen spokojenost. Aspoň vím na co si dát příště bacha! Další zkušenost k nezaplacení.
|