schwott píše:
michal5 píše:
Na kolik má plus mínus přijít ten trip z Asuánu do Abú Simbelu od cestovky? To, co vidím na netu je vždycky ve vyšších desítkách ne-li stovkách dolarů. Žádnou běžnou autobusovou dopravu zatím taky nevidím.
EDIT: Tour na Viatoru vychází už celkem dobře -
https://www.viator.com/en-SG/tours/Aswa ... 6-162509P3 Proč bys měl vidět na netu nějakou autobusovou linku? Přesně takhle, jak je popsáno, to probíhá. Je to jenom minibus, který objede hotýlky a zase vás zaveze zpátky. Není to nic, co by sis musel objednávat online a zbytečně fixovat itinerář. Současnou cenu nevím, ale 39 SGD bych za to nedal (a možná i povinné bakšišné).
No, abych nebyl pěšákem jen v nějaké tour, kdy povymetám x různých kamarádů organizátorů v různých dílničkách. Z toho pohledu mám mnohem radši běžné autobusové linky s daným časem odjezdu a příjezdu. To u Abú Simbelu jaksi chybí.
Pokud se ti zdá 25 USD moc, tak si jen letmo hoď do googlu "one day trip aswan to abu simbel" a nestačíš se divit. Málokdy to padá pod 100 USD a to je to většinou jen skupinová tour.
Obecně při příjezdu pozdě večer a druhý den chci na tour, to mám raději rezervované dopředu (nebo nedejbože ráno a ten samý den). Jsou s tím pak zbytečné stresy.
Systém neplánuji nic dopředu mám rád, jen je pro něj stále méně vhodných lokalit. Aspoň z mého pohledu. A vyžaduje víc času.