Hezky pestrobarevný jsme tady, názorově, zkušenostma.
Zennie je kapacita Japonsko, Schwott na Omán, Anavi je nepřekonatelnej na západ USA, Kono drží ochranou ruku nad Indií, Tonic zdá se být milovníkem postsovětských republik, Marecek97 je zkušeným expertem na C a F cestovní třídy, Alexx a Sau nemají konkurenci v automobilismu, Helvetica ve vlacích, pan Brumbrum v chlastu, a Michal5 má na starost kontroverzní cestopisy, plné bezelstných historek o oškubání. Tu istanbulskou už těžko něco trumfne... nebo jo?
Jsem názoru, že michal5 tu středověkou Indii vůbec neviděl, autentická Indie je tam, kam jezdí kono. V únoru jsem byl ve třech indických velkoměstech a už první den jsem měl jasno o názvu svého cestopisu: Jak jsem nepoznal Indii. Třeba už jen tím, že jsme bydleli v Aero City v DEL, což je taková čistá moderní čtvrť, plná hotelů a výborných čistých restaurací. Vždyť my jsme ani ten průjem nedostali, a v restaracích našich Hiltonů bezpečně ochutnali moře vynikajících indických jídel, při snídaních formou bufetu se přejídali, apod. (Hiltony byly indicky levný, jestli si jako rozumíme) Poslední den pobytu, v Ahmedabadu, jsem to změnil na: Jak jsem nenapsal cestopis o Indii, a měl jsem hotovo.
Díky takovým cestopisům, jako napsal michal5, jsem jel do Indie plnej předsudků, ten bordel a smrad mi tolik nepřekvapil, a marně pátrám v paměti, jestli nás někdo natáh´. Pokusů samozřejmě bylo jak Indů. Tuk-tukářům jsem ukazoval místo na mapě v mobilu a vždy konkrétní bankofky, který dostane. Ber nebo nech bejt, yes or no. Nehrotili jsme nějak brutálně ceny, Libor je ftomhle až moc velkorysej, ale draze jsme určitě nejezdili. Skoro bych řekl, že za míň než michal5. A od prvního dne jsem měl vždycky dostatek malých bankovek.
Jednou jsme jeli dlouhou štreku za 400 INR. Jasně domluvené, když tu v půlce že si musíme přestoupit do jinýho tuk-tuku. A my že ne. Seděli jsme, Libor se chechtal, mluvil na oba borce česky, oni lomili rukama, a že prej 400, to je domluvené, to platí, přestupte si. Když ten novej taxikář správně řekl cílové místo a 3x odsouhlasil bankofky, které dostane, přesedli jsme si. A začalo další kolo, že za tu půlku máme zaplatit 200. To už jsme je ignorovali, a oni byli ve-při, jak to teda udělají. Nakonec ten novej řidič zaplatil tomu původnímu nějakou částku dopředu, a byl u toho dost kyselej.
Snad někomu taky pomůžou michal5 zkušenosti.
Naposledy upravil babička Lála dne 03 črc 2019 06:32, celkově upraveno 2
|