frenkyul píše:
Souhlasím spíše s první stránkou. Taky mne neláká Afrika obecně (byl jsem jen v Tunisu a Maroku), hlavně teda ta západní uprostřed, ty ostatní části bych možná vzal na milost. Jsem nerad potravou pro šílené prodavače v arabské části, nerad riskuji zdraví v možná nepřátelské přírodě a hlavně rád jezdím za kulturou a v Africe ji moc nevidím. Myslím si, že je přelidněná a to vyvolává další problémy. Kriminalita a to migrantství. Mam rád místa naší euro-atlantské civilizace (včetně drahé Austrálie). Evropu (poslední bez návštěvy je Bělorusko a snad to už letos dám). Nemám nic proti SAE, pěkná poušť, v Ománu je prej lepší a občas mimo sezónu luxusní hotely za přátelskou cenu. Bojím se Indie, teda hlavně nemocí a taky nesnáším davy, které se kolem cestovatele v Indii vždy vynoří, alespoň v televizním cestopisu. Možná by tady stálo za pokus vytvořit zde něco o očkováních, když už tu máme ty neoblíbené země. Třeba bych si taky potom něco nechal dát a do té Indie či pralesní části Brazílie vyrazil. Co vedlejší zdravotní účinky neoblíbených zemí. Jak jste na tom?
vedlejší účinky se řeší po návratu s pojišťovnou, ať už je ta země oblíbená nebo ne. Mně se teď přihodila robbery i v mý celkem oblíbený indonésii, takže vedlejší účinky můžou nastat i u oblíbenců.