Po inspiraci od Gora(zdravíme salónkáře) jsem si říkal, že sepíšu jak probíhalo naše půjčení auta na Kypru.
Bookováno na 6dní přes německou mutaci Expedie, prohnal jsem to ještě přes německý cashbak portál shoop.de s kterým mám dobré zkušenosti a dostal ještě zpět 10%. Konečná cena byla 50€, nejprve tedy 90€ cca 1měsíc předem, ale asi 4 dny před začátkem to kleslo na oněch 50€, takže jsme zrušili a bookli levněji.
Autopůjčovna byla Get4car, je to převlečený Sixt, přepážka Sixt, auta dostanete od Sixtu, vše pod hlavičkou Sixt. Na přepážce, 5min. čekání (na konci října) chtěl vidět kreditku, OP a řidičák. Blokace 800€ + 100€ za benzín, vše jen zablokováno. Nabídnuto pojištění, slušně jsem odmítl. Vysvětleno nejméně 3x, že do turecké části se nesmí a že mi tam nemůžou pomoct.
Dostali jsme Kiu Rio (economy), pro 4 lidi, tak tak..mít každý svůj kufr, už to nemám kam dát, ale 2 kufry a batohy ještě OK. Zběžně jsme obešli s chlapíkem auto, já si vše nafotil, dostal klíčky a nazdar. Prvních několik kilometrů jsou všude napsány cedule "tady se jezdí vlevo"

Jako přibližovadlo mezi městy, na pláž OK. Po cestě zpět jsme jen dotankovali, nechali auto umít, vysát za 7€. Vrácení proběhlo ještě rychleji, jen zkontroloval benzín, oběhl kolem auta, tady mi to podepište a nazdar, také jsem nedostal žádný lejstro, že je vše OK, zvláštní pocit, ale co nadělám.
Druhý den koukám do IB a blokace zmizela (už tam visí jen ta za salónek v Paphosu, ale i ta by měla do týdne zmizet, jelikož to bylo v rámci LoungeKey). Sumasumárum - spokojenost a můžu doporučit.