1) Z mojich skusenosti sa oplati brat noc za body iba u hotelov najnizsej kategorie (5k, 10k bodov za noc), alebo u luxusnych vo velkych mestach alebo rezortoch, kde sa moze cena vysplhat cez 400-500 EUR v exponovanych terminoch
2) Hilton ma aj Price Match Guarantee, pri splneni podmienok ponuknu o 25% nizsiu cenu ako bola najdena inde (zatial osobne neodskusane)
3) Cashback je aj pri bookovani priamo cez Hilton, aj ked 10 % to nie je (napr. Topcashback UK ponuka momentalne 5% neelitnym clenom, najviac co som videl, bolo 8%).
Ten prilozeny tarif zahrna jednu cestu shuttlom na/z letiska
Check-in moze byt vykonany aj niekym inym, kto je tiez uvedeny na rezervacii ("second guest") a tym cerpat benefity elitneho hosta. Je s tym vsak spojene riziko, nemusi to platit vsade:
https://www.headforpoints.com/2018/08/25/hotel-mattress-run-can-go-wrong/ babička Lála píše:
Takže:
appka stažená, pár bodů zakoupeno na zkoušku (bohužel jenom s bonusem +80%), a trochu jsem to procházel. A zatím teda nic moc.
1./ hotel kam bych opravdu moc chtěl (Hilton Sal Kapverdy) mi to ukazuje cenu 139 €, nebo 50.000 bodů = teda je jasný, že to nemůže být za body pronikavě lacinější fšude, ale takhle pronikavě dražší, to mi dost překvapilo.
2./ hotel kam jedu sice na první pohled vypadá cenově dobře, ale appka ukazuje ceny bez daně, což je takovej trapnej trik; no a konečná cena je vyšší než na hotels nebo booking = teda čekal bych, že přímo od hotelu to bude o kousek lacinější, jako to mívá pro členy třeba Accor, ale aby to bylo dražší??? to si ty body člověk přikupuje dost draze.
3./ nabízí to u každýho pokoje dost tarifů, ale žádnej není levnější než obyčejnej booking s cashback do wizz (ano, i tady jsem se přihlásil) = takže buďto koupim appkou o trochu dráž a dostanu body a probydlenou noc do statusu, anebo za běžnou cenu a 15€ zpět do kreditu u aerolinky, se kterou nelétám (na hotels je vyšší cena). takže babo raď!
A teď dotaz (i přesto že umím číst, zeptám se zkušenějších):
- jediný konkurence schopný tarif byl "Opening offer"; ten je tam vždycky? A rozumím textu správně, že by to mohlo zahrnovat jednu trasu na letiště zdarma?
- můžu do rezervace doplnit další jméno; můžu teda koupit pokoj a poslat tam bydlet tchýni, která se samostatně registruje na recepci?
Anebo jinak: pokud budeme se beardiem kámoši, on má ten zlatej status, může mi koupit přes svojí appku pokoj, zaplatit ho (z mojí nebo svý kreditky, to je asi jedno), vepsat do rezervace moje jméno, a já jako jeho host můžu čerpat benefity jeho statusu, protože to je jeho appka???
edit: je to jen příklad, jde mi o uplatnění appky a statusu, pokud bych ho dosáhl já.