Dá se stihnout, při 7h mezipřistání v Torontu, dojet k Niagarským vodopádům a vrátit se zpět na letiště a to tak, aby Vám nefrnklo letadlo do Evropy?Jednoduchá a stručná odpověď: Ano dá se to a pokud vše dokonale klapne, tak i docela s přehledem.
Plán zněl docela jasně:
Předpokládaný přílet na letiště v Torontu v 11:10
Předpokládaný odlet do Evropy v 17:55
Google maps hlásí, že v jednom směru cesty by to mělo být cca 130 km a zabrat by to mělo cca 1 a půl hoďky po neplaceném úseku dálnice tzn. min 3 hoďky cesta za předpokladu, že nebudou kolony, a když vše půjde ideálně podle plánu. Dále bylo třeba počítat s tím, že bude potřeba nějaký čas na vyhledání půjčovny na letišti, na kterém jsem vlastně navíc poprvé, dále na samotný proces půjčení, nutný čas na parkování na místě, na dotankování auta před vracením a samotný proces vracení auta taky něco zabere. Plus se nesmí zapomenout na nutný čas na letišti před odletem do Evropy. Ať jsem počítal, jak jsem počítal, tak mi stále vycházelo, že čistě teoreticky by se to stihnout mělo, ale že to každopádně asi možná bude o prsa zpěvačky
LP. Rozhodli jsme se, že to ale riskneme, neb kdybychom to nezkusili, tak nikdy nezjistíme, zda to šlo či nikoliv. Byli jsme tedy připraveni to v určité části cesty klidně i otočit zpět a to v případě, kdyby se náš plán náhodou začal bortit stejně jako ten písečný hrad ve vlnách přílivových. Toto byla jasně daná fakta pro začátek.
A jaká tedy byla realita?
Gate Arrival v Torontu 11:07, klíče od auta převzaty v 11:30, první fotka u vodopádu v 13:15. Při cestě zpět mírná objížďka kvůli dopravnímu omezení, nutná zastávka na dotankování a auto vráceno zpět v půjčovně v 15:27, tedy i s docela solidní rezervou před odletem zpět do Evropy. Celkové náklady: vízum 120 Kč za osobu, půjčení auta Nissan Sentra 610 Kč, externí pojištění auta 195 Kč, palivo 405 Kč = celkový zážitek k nezaplacení.
Příloha:
2018-05-14-1908.jpg [ 240.46 KiB | Zobrazeno 2073 krát ]
Příloha:
2018-05-14-1960.jpg [ 240.34 KiB | Zobrazeno 2073 krát ]
Příloha:
2018-05-14-1946.jpg [ 239.33 KiB | Zobrazeno 2073 krát ]