Odkedy sa snažia cenovo konkurovať lowcostom, lietam s nimi po Európe tak 4-6x ročne. Jednak letisko VIE je na úplne inej úrovni ako BTS a tiež sa mi nepáči cenová politika Ryanair, kde sa z rôznych poplatkov nasčíta cena aj na úroveň AUA. Ak počítam napríklad aj zvýšenú cenu prepravy z letiska do mesta (AUA lieta na bližšie letiská, napr. v Štokholme, Miláne, Barcelone a pod.)
Servis na európskych tratiach v pohode, ja neočakávam nič extra, malý sendvič, koláčik a nealko nápoje celkom stačia.
Raz som letel aj VIE-JFK, mne to prišlo tiež celkom príjemné, nejaké filmy sa dali pozrieť, jedlo bolo O.K.
Naposledy však mám aj negatívnu skúsenosť. Leteli sme VIE-ARN, po polhodine letu z VIE pilot Fokkeru 100 zahlásil, že má problém s hydraolickou pumpou a že sa vraciame do VIE. Ja som naivne čakal, že nebodaj majú náhradné lietadlo (áno, až takto som bol naivný

, ale oni samozrejme nemali miesto ani v jednom z dvoch priamych letov do ARN. Presmerovali nás cez PRG, dali voucher na sendvič a nápoj na letisku. Nakoniec sme sa ešte v ten deň do Štokholmu dostali. Takže v podstate aj prístup v tomto prípade hodnotím ako akceptovateľný.