krtek píše:
Známý mě požádali o let od Lturu v pátek ráno z DUS. Tzn. co jsem pochopil-tím, že to je od Lturu (né od 1-2 fly) jim to klidně můžu zaplatit ze svojí karty a je to v pohodě, protože nekontrolujou u Lturových dokumentů čísla karty, ale uvedené jména pasažérů (jak na letišti tak ve vlaku). Tím že to je Ltur tak i když je to superlast minute tak příjdou vouchery na vlaky tam i zpátky(tedy oba platné).
Tady potaď mě stačí ujistit, že jsem si odpověděl sám (i když jsem se už na to jednou ptal, jen jestli se něco nezměnilo...)
Vybral jsem jim vlak EN 456 Phoenix odjezd zítra v 18:31 z Hlaváku, na idosu se to tváří jako bez přestupu až do DUS (trasa praha-bad schandau-dráždany-berlín-hamm-dortmund-koln-DUS). Tudíž jim řeknu at si koupějí praha-schona jízdenku a při rezervaci na lturu dám bod odjezdu taky schona.
Co teda nevím je jak je to s těma místenkama. Nějak jsem to vlákno znovu četl a nepochopil V tom nočním vlaku Phoenix jsou teda lůžkový vozy, lehátkový, pak nějaká ta sklopitelná sedačka co nedoporučujete...vůbec nevím to zug zum flug asi platí jen na místa k sezení, že jo? (na lehátka ani lůžka ne). Tzn. co jim mam poradit, at si koupějí na hlaváku za místenku? (nějakej dobrej příklad kombinace dobrá cena/pohodylý). A musí mít na tom hlaváku už vytisklý ty vouchery zug zum nebo stačí bez nich tam jít koupit tu místenku?
Díky
zug zum flug neplatí na euronight resp CNL v německu, takže moje skušenost DUS 14:40 EC Vindobona do Berlina a pak ICE do DUS přijezd kolem půlnoci...myslim, že se dalo jet i tim pozdějšim z přestupem v Dráždanech ale tam byl na na přestup 6min a pak už nic nejelo...