MValent píše:
Pochopil jsem to tak správně že ikdyž budu mít dostatek mil (50 000) tak zlatou kartu nedostanu, protože jsem doopravdy těch mil celkově 50 tis nenalétal?
Pochopil jsi to velmi správně. Do mil potřebných k získání vyššího statusu (stříbná, zlatá, platinová karta OK Plus, nezaměňovat ale s MaserCard Gold to se statusem v očích aerolinky nemá nic společného) se započítávají jen tzv. "Sky Team míle" proletěné s ČSA popř. jinými aerolinkami v rámci Sky Teamu. Druhá možnost a po pravdě řečeno daleko jednodušší je pomocí segmentů (15 stříbrná, 30 zlatá, atd.), ale i to je čím dál složitější protože řada aerolinek jako ČSA, KLM za nejlevnější knihovací třídy (V, W, N apod.) vůbec segmenty neuděluje
Míle za pobyt v hotelích, platby kartou, půjčení auta apod. jsou v kolonce "míle" a počítají se jen do celkového součtu mil na kontě a lze je využít pro vystavení bonusové letenky.
MValent píše:
Miles and More je to totiž jedno a dává to i za předplatné časopisu a neřeší jak danný počet mil byl načten.
M&M neznám, ale hodně bych se divil kdyby nerozlišovali "statusové" a "ostatní" míle.
MValent píše:
Kterou můžete doporučit? Osobně jsem narazil na:
Diners club ČSA
CitiBank ČSA
StarLetuška Club
Ani jednu!!! Pokud za za kartu musíš platit (ač jinou lze mít zcela zadarmo) stáváš se víceméně obětí psychologické pasti a kupuješ předražené něco co vlastně nechceš pod vidinou jakéhosi pozlátka. Tím spíš pokud baštíš ty jejich kydy o "prestižnosti" karty a bla bla bla, přitom karty s přídomkem Gold, Platinum a bůhvíco ještě vydávají např. americké banky naprosto běžně... a když ji má každý vidlák z Nebrasky, tak si to nějak protiřečí s tou "prestižností", ne?
Navíc Citi jsou neuvěřitelní šmejdi a pokud mermomocí chceš sbírat míle bez toho že bys příliš platil bance za nic, tak bych se podíval po kreditce VISA/ČSA od UniCredit:
http://www.unicreditbank.cz/cz/obcane/k ... a-csa.html