Nějak se to proti mně fšechno spiklo, ty B737MAX jsou zapikaný na zemi, kapacita letecké přepravy se tím neplánovaně snížila, nemůžu zaboha najít levný návrat z Ameriky (nebo Austrálie) domů.
POMOZTE, PROSÍM!
Je to vážně míněná prosba pro ty, kdo můžou a chtějí pomoci.
Je to výzva pro ty, kdož umí kreativně hledat letenky, a trochu je to baví.
Je to i soutěž pro ty, kdo nechtějí zbůhdarma ztrácet čas: vítěz (autor doporučení, jehož letenku si nakonec koupim), má u mne večeři v Praze v Domyno Burger Baru s neomezenou konzumací piva (pro jednoho, a během tohoto jednoho večera - právnické upřesnění); čepují skvostně ošetřenou a vychlazenou Plzeň + jedno nebo dvě piva od Matušky, a povídání si o cestování k tomu...
Parametry:
- potřebuju se dostat co nejlevněji a nejdříf domů dne 2. června odpoledne (nebo v následujících dnech) buďto z Melbourne, nebo z Los Angeles; letem MEL-LAX bych překročil datovou hranici, tj. datum je totožné;
- segment MEL-LAX v nejhorším případě nechám propadnout, ale to by musela být neodolatelná cena (a k tomu spojení, nebo přepravce, nebo třída);
- odlet nemusí být pouze z MEL, ale i SYD (ze Sydney i den nebo dva později, to je super město...);
- odlet nemusí být pouze z LAX, ale i ze SFO, SEA, ORD, BOS, JFK nebo EWR (ftom případě 3. června), viz “parametr FFP”;
- návrat východním nebo západním směrem, lhostejno;
- přílet do Prahy by byl sen, ale Vídeň, Berlín, Mnichov, Varšava by taky šlo, mám ale 35 kg ve třech zavazadlech, jakékolif trmácení se vlakem nebo busem je sice pakárna, ale beru;
- přílet do Evropy s častým a cenově rozumným finálním přeletem (Londýn, Milán, Manchester, apod) taky beru;
- jednosměrné letenky většinou nacházim výrazně dražší než ty zpáteční, ale datumem “cesty zpátky” do USA nebo Austrálie se netrapte, budu “no-show”.
K tomu méně důležité parametry, pro někoho možná úsměvné, ale já to myslím vážně:
- nepoletím ruskou nebo ukrajinskou aerolinkou;
- nemám moc rád čínské aerolinky, ale jsem v nouzi, takže bych je samozřejmě vzal (pokud to bude bezvízový tranzit);
- sbírám do FFP Alasky, takže “vysnění” přepravci jsou British, Finnair, Qantas, Emirates, Cathay, American, Air Lingus, a vlastně i ten čínskej Hainan nebo lowcost Condor;
- sbírám do FFP Alasky, takže přískok do jiných míst odletu z USA byl vybrán s ohledem na to, že tam Alaska lítá (ale lítá i jinde, vybral jsem americka letiště namátkou).
Vysvětlení závěrem: mám během nadcházejících dní dost programu, nejistou dostupnost a rychlost wi-fi, naopak jistotu absence klávesnice a myši => zdlouhavé zadávání a vyhledávání...
Už jsem tomu věnoval přes 2 hodiny, a výsledky tristní => drahota, letenky za randál. Nejsem línej to hledat dál (a samozřejmě budu), nějakou datovou australskou SIM už jsem koupil, ale mám takové tušení, že z fóra by mohla přijít záchrana.
SAVE GRANDMATHER LALA!
Díky předem.
edit: podařilo se mi během vnitrostátního letu nějak záhadně spustit palubní wi-fi, taxem udělal oficiální obrázek. teď má v adelaide celé odpoledne propršet, wi-fi na hostelu je svižná, budu tudíž hledat a hledat.
Příloha:
0679139F-5AE4-4B6A-93EE-6B80BE048276.jpeg [ 163.58 KiB | Zobrazeno 4504 krát ]