Zkušenost z plavby Miami-Costa Maya-Belize-Roatan-MSC island Bahamas-Miami. Všude se dají koupit výlety na místě, ale v přístavu je to stejně drahé jak na lodi. Chce to vyjít za hlavní bránu do přístavu a tam je to levnější, protože nemusí platit nějaké poplatky tomu přístavu. Já jsem ale objednával předem, protože jsem nevěděl, jak to chodí. Kupoval jsem na
https://www.shoreexcursioneer.com/caribbean mají lepší ceny, vše proběhlo v pohodě. Na Costa Maya jsme byli na ruinách Chacchoben, tři menší ruiny, pro ty, kdo to nikdy neviděl dobré, ale zase nic speciálního.
V Belize jsme byli na šnorchlování, zátoka Hol Chan, Shark alley and Caye Caulkner. Korály velké zklamání, v podstatě mrtvo, ale žraloci a rejnoci paráda. Caye Caulkner obyč ostrov, nic supr jsem tam nenašel. Na Roatánu jsme jeli rovnou na pláž, West Bay beach. Moře a pláž hezké, ale samozřejmě hromada lidí. Taxi pro 7 osob nás stálo 90 USD, vzali jsme to, protože jsme měli malé děti. Ale kousek od přístavu vlevo, stojí bílé taxiky a ti budou určitě o dost levnější. Ostrov MSC krásný, akorát nám nevyšlo počasí.
Kdyby chtěl někdo nějaké podrobnosti, klidně napište.