Zdravím,
rád bych se na místní obrátil s následujícím dotazem: V termínu od 21. července do 27. července sháním co nejrozumnější letenku do Hong Kongu. Termín návratu je striktní, 27. bych potřeboval být doma, v Č. Budějovicích.
Zatím nejrozumnější, co jsem tak našel, byla letenka s Emirates za přibližně 20833 korun PRG-DXB-HKG. Není to málo, avšak ostatní nabídky, které jsem našel, nebyly levnější o více než 1500 korun (někde jsem zahlédl nabídku Finnairu kolem 19 tisíc) s tím, že například posouvaly odlet do Mnichova, Vídně či Frankfurtu. Odlet z letiště mimo ČR (MUC, FRA, VIE, snad i TXL...) by neměl být problém, avšak pouze v případě cenového rozdílu, kdy by mělo cenu se přesouvat do/a následně ze zahraničí. Některé rezervační systémy mi házely cenu i z PRG o nějakou tu sto/tisícikorunu levněji, ale let s EK a stopover v Dubaji je docela velkým lákadlem, kvůli kterému si tu tisícikorunu rád připlatím. Leč existovala-li by varianta levnější o třeba 3-4 tisíce (a klidně i více

; vím, že HKG byl dosažitelný kolem 13 tisíc, ale to už je déle), tak nemám problém změnit routing. Snad jen doplním, že zatím sháním letenky pro celkem 4 dospělé osoby.
Předem neskonale děkuji za jakékoli postřehy, rady, návrhy a tak dále