Máme na cestě dva zajímavý kontrasty.
V Singáči bylo přes třicet a trochu mi to přismahlo.
V New Yorku sněží, a Marek řikal že některý lety rušej.
Doufám že odlety a né přílety, divert fakt nechci.
Bílá a černá. Přesněji alabastrově bílá a černá z toneru tiskárny.
Nejkontrastnější kontrost je sednout do letadla v Indii a přistát v Singapuru.
Letět z močí smrdící země do země pedantského pořádku.
Ale o Indii jindy.
Příloha:
image.jpg [ 160.36 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
babička Lála píše:
O 17 hodinách mezipřistání v Singapuru, jedné z kulinářských bašt, jsem měl dlouho dopředu jasnou představ: chci se tímhle městem projíst navzdory faktu, že v salónku máme jídlo zadarmo.
Vybíral jsem, vybíral, a vyhrála to Tsuta a mrňavej usměvavej Liao.
Zážitky.
Někdo sbírá aerolinky, letiště nebo proletět se v raritním stroji, já sbírám restaurace a jídla.
Restaurace Tsuta je ramen-shop. Celým jménem TSUTA JAPANESE SOBA NOODLES je navždy první restaurací v historii, která dostala Michelinskou hvězdu za polífku. Stojí za tím zajímavej delší příběh, nemám čas ho vyprávět. Hlavní je, že mistr šefkuchař dovolil otevřít první dvě pobočky právě v Singapuru, a tam já prostě MUSIM jít.
Vybral jsem si vlajkovou loď, typ shio ramen, a byla dokonalá. MŇAM.
Tsuta má v Tokiu Michelinskou hvězdu, v Singapuru za rok 2017 Michelinskýho Biba, kterého v rove 2018 neobhájila.
Příloha:
image.jpg [ 142.24 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
Příloha:
image.jpg [ 76.79 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
I restaurace Liao Fan Hawker není klasická restaurace, nýbrž obchůdek rychlýho občerstvení v Chinatown. Nicméně pan Liao dostal za svoje kuře na sojové omáčce (dle tajnýho receptu) Michelinskou hvězdu a pyšní se prvním místem na žebříčku "nejlacinější jídlo s mišelínskou hvězdou". Porce 6 SGD.'Takže MUST.
To už měl hlad i Libor, a dal si jeho grilovaný žebra s bílejma nudlema.
A hodnocení? Kroutil vočima jestli nejsem blázen, takhle o tom básnit a tahat ho přes půl města. Že dobrý, ale...
Já souhlasim. Chutnalo mi to, ale pověst hodně přikrašluje realitu.
Příloha:
image.jpg [ 140.82 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
Příloha:
image.jpg [ 154.71 KiB | Zobrazeno 814 krát ]
Libor za rohem vybral náhodnou čínskou jídelnu, dali jsme pivo a malej špíz grilovanejch žeber, byly udělaný jinak, ale dobrý byly taky i bez hvězdy.
Tam jsme tu mastnotu i spláchli.
Příloha:
image.jpg [ 212.35 KiB | Zobrazeno 814 krát ]