O muži, který nikdy neviděl slunceTo asi chce každý. Vidět Chinatown v New Yorku.
Nejznámější je díky Holywoodu čínská čtvrť v San Francisku, ale ta newyorská jí svým charisma zdatně šlape na paty. Navštívit NY a nenavštívit čínskou čtvrť? To nemyslíš vážně...
Při naší první návštěvě NY kdysi dávno si zcela náhodně, jen podle nabídky za výlohou, vybíráme s Dítětem restauraci 218 na Grand Street (a ti bystřejší už vědí, že adresa je Grand St. 218, Manhattan, New York, United States). Já k obědu zvolím nějaké vepřové s celerem, Dítě volí kuřecí s pomerančovou příchutí.
Moje jídlo bylo dobré, ale to “orange flawor” bylo fenomenální!!! Zážitek trochu pokazil takovej divnej zamračenej číšník, který nám na stůl hodil účtenku s vyplněným spropitným +15%, a za chvíli nás neochotně s nasraným výrazem na obličeji zinkasoval.
Při druhé návštěvě NY o rok později jedeme do čínské čtvrti né kvůli čínské čtvrti, ale kvůli kuřeti na pomerančích. Odehraje se déjá-vu jako z učebnice psychologie: narvaná restaurace, otrávenej číšník, objednávka (ale tentokrát 2x kuře s pomerančovou chutí), číšník nás otráveně obslouží, účtenka s nadiktovaným spropitným, platím zase stodolarofkou, číšník mi hodí peníze nazpět a nasranej na celej svět odejde.
Při třetí návštěvě NY o dva roky později (a ti bystřejší vědí, že celkově to je po třech letech) jedeme do čínské čtvrti né kvůli čínské čtvrti, né kvůli kuřecímu na pomerančích, ale kvůli tomu Číňanovi. Bude tam? Usměje se?
Byl.
Fláknul nám jídlo na stůl, účtenka se spropitným, 100$ bankofka, hození bankovek nazpět… fšechno bylo.
Příloha:
On.jpg [ 206.09 KiB | Zobrazeno 5226 krát ]
Čtvrtý NY. Fšechno bylo.
Pátý NY v březnu 2018 jsem byl s Tomášem a říkám mu “že prostě musíme” do čínský čtvrti na bezva jídlo. Souhlasí.
Dal si cosi, prej fajn, ochutnal moje pomerančový kuře a zalitoval, že nedbal mýho doporučení.
Já natajňáka natočil na telefon video s čîšníkem, kterej tam
zase byl! Poslal jsem to Dítěti a ono odpovědělo, že to je nejlepší video co jsem kdy natočil. A že má pocit jakoby tam sedělo se mnou.
{dám to někam na youtube a připojim odkaz, ale nic zvláštního tam neuvidíš: je tam do každé jedné první i poslední buňky nasranej člověk čínskýho původu}
Příloha:
Nikdy se neusměje.jpg [ 68.35 KiB | Zobrazeno 5226 krát ]
Při šestý návštěvě NY jsme jeli s Dítětem do
Dvěstaosumnáctky s předsevzetím, že si s tím naším chlapcem uděláme selfíčko. Šli jsme na pozdní oběd, před třetí hodinou, restaurace byla prázdná, obsluhoval nás nějakej usměvavej mladej Číňan, dali jsme si to naše kuře…
{jídlo je za těch posledních sedm let úplně stejný: velikost porce, dokonalá (!!!) chuť …}
No, nebyl tam, trochu zklamání.
Příloha:
2015.jpg [ 132.11 KiB | Zobrazeno 5226 krát ]
Příloha:
2016.jpg [ 53.85 KiB | Zobrazeno 5226 krát ]
Příloha:
2018.jpg [ 227.24 KiB | Zobrazeno 5226 krát ]
Jíme, když tu najednou rána.
Cukneme ssebou v úleku, otočíme se, a … a tráva je zelená, na zeměkouli je gravitace a ve 218 obsluhuje nasranej číšník.
Náš chlapec jebnul talíři vo stůl a votráveně jej poslal hostům u stolu za náma.
Mazltof
Selfíčko jsme sice neudělali, ale snažili jsme se analyzovat situaci. Náš chlapec je tam pořád. Furt. FURT!
Podle našeho názoru - a je to jen hypotéza - jeho otec ve svém mladí prohrál významnou částku v hazardu.
Aby se vykoupil, slíbil Triádám život svého ještě nenarozeného syna. Byl to lhář, vůbec netušil, že nějakého syna bude mít, ale zaprodal ho.
Triáda moc nevěřila, že si toho podvodníka nějaká žena vezme za muže a povinne mu děcko, tak úpis prodala restauraci 218.
Chlapec se narodil, a dostal jméno Chlapec. Od svých deseti let musí obsluhovat hosty v 218 Restaurant.
Každej den.
Sedm krát ftýdnu.
365 krát v roce (někdy i 366 krát).
Má svůj koutek kdesi pod schody v budově (stejně jako měl Harry Potter), obsluhuje hosty, a nikdy neopustil restauraci. Nikdy nebyl za výlohou. Nikdy neviděl slunce.
Obsluhuje tak, aby ho majitelé vyhodili, ale sabotáž se mu zatím nedaří.
Furt tam je.