Byl jsem odpo na výletě. Vyfotit si ten šutr. Cesta tam cajk, vzal mě pan Sompong už asi po půlhodině čekání. Sejdu dolů z vyhlídky a že si dám žrádlo, bo by to mohlo bejt levnější (za reálnou cenu) než tady ve VV. Streetfood. Pani neuměla (opět) ani slovo anglicky, tak přišel její starej, a zkušeně nasadil na nudle nesmyslnou cenu 15k. Tak mu říkám, co rejže. Asi mu došlo, že přestřelil, tak říká (teda ukazuje) 10. Oukej. Pani jestli si to dám s vejcem, tak říkám může být. Sednul jsem si, na rejži se snesly mouchy, na mě komáři. Zabil jsem jich kolem čtyřiceti, než jsem to sežral. Super prostředí. Během jídla jí starej šoupnul lísteček, kterej šoupla ona mně, když jsem dojedl. A tam stálo 25k

Viděli, že budu platit padesátkou, tak přinesli 25
...long story short, nedal jsem jim to, dokud nedotlačili 40k zpátky. Fantastická země. Zkouším stopovat zpátky, stmívá se, samo nikdo nestaví, po pár km zastaví lehce sjetej motochlapec a za těch 13km chce 50k (125 czk). Fantastická země. Posílám ho, kam patří, a za dalších pár km (a asi 200 aut) zastavuje druhej. Zadarmo, že mě z toho všudypřítomnýho smradu spálenýho plastu (v týhle fantastický zemi se všechen bordel pálí venku) vysvobodí. Ovšem jak jsem za nim seděl, ten dech mě málem porazil. Jel tak, jak pil, přivítala nás obří osvětlená cedule "don't drink and drive" a tady ve VV zvěsti, že dneska je happy hour dřív, bo fízli z VTE přijeli dělat zátah na ladyboye (o kterym celý město vědělo ještě nez vyrazili). Fantastická země. Pro důchodce, líný si něco zařídit sami, ideální. Pro dvacetiletý ožrany taky. Nic tu nefunguje, ale za tučnou přirážku vám všechno zaříděj. Zlatej Vietnam. Vlastně zlatá celá Asie. Udivovalo mě, jak uměj v Chile vydojit z turistů maximum. Jaký všemožný poplatky si dokážou naúčtovat v PH. Jak v severnim Vietnamu scamujou a ještě jsou na to hrdí. Ale všude tam je plno lidí, co jsou v pohodě. Tady už je to ztracený. Snad poprvý se těšim z Asie do CZ. Zdravim z fantastickýho vychcánkova.