K vymene penez v mensich mestech, menil jsem predevcirem eura v Guiyangu a relativne bez problemu. Relativne v tom smyslu, ze jsem obesel tri banky, ale ve treti uz naprosto bez problemu, dokonce hned kdyz me videli, zavolali anglicky mluviciho zamestnance. Kurz podobny jako v Pekingu. Cela akce pak trvala snad jen 10 minut, z toho 5 minut tam koloval po nekolika prepazkach muj pas, ze ktereho se holky snazily vycist moji narodnost (az pak je napadlo se me zeptat). Nez ze je tezke vymenit eura (oproti dolarum) bych spis rekl, ze je obecne otravne v Cine menit penize, v pohode to bylo snad jen na letisti, ale zase kurz mi prisel o poznani horsi nez v centru Pekingu + asi jeste 50 kuaiu commission (to jsem v bankach neplatil ani jednou).
Zkoumam ted nejake vnitrostatni letenky, ma nekdo nejake obecne tipy? Krome ctrip a elong. Hlavne by me celkove zajimal duvod, proc se u techto cestovek prodavaji letenky mnohem levneji nez je uvadeji mezinarodni vyhledavace... Co kupovani letenek v kamennych prodejnach, vidim tahle okynka po mestech kazdy den, netusite nekdo, jake jsou ceny?
Jo a kdybyste meli tip na nejake pekne misto na jihu Ciny (Guizhou, Yunnan, Guangxi, prip. i Sichuan), ktere neni moc zname (tzn. nemam na mysli Yangshuo a podobne), tak budu rad za doporuceni