Hledání senzace. Kopnutí si do Číny je mediálně velmi vděčné téma...
Ano, vízový proces přitvrdil, a to loni na podzim, jen si toho média jaksi všimla až teď. Pokud vím, není ČR pilotní zemí, ale jedna z mála evropských zemí, kde tenhle proces ještě nebyl.
Dotazy na matku a spoustu dalších otravných dotazů bylo už ve starém formuláři. Nový je sice naoko podstatně delší (13 stran ale nemá, to je vysloveně výmysl, myslím, že jich je 9), na druhou stranu to nejsou A4, ale jednotlivé různě dlouhé stránky webového formuláře. Ano, některé otravné dotazy (výše příjmů) ve starém nebyly, to je pravda. Odjakživa tam je dotaz nejen na matku, ale i na otce (ne vysloveně adresa, ale kontakt, což teda považuju prakticky za totéž). Dotaz na navštívené země také byl.
Nedávno jsem dělal vízum do USA a přišlo mi to dost podobné...
Braní otisku je naprosto standardní věcí ve spoustě zemí, při vstupu či na vízum namátkou Japonsko, Malajsie, USA.
Že "Čína změnila vízovou politiku" mi přijde také trochu silné prohlášení (pouze je nový formulář, místo přijímání žádostí a poplatek), stejně tak jako to, že "bez víza nelze Čínu navštívit"...
Tím čínskou buzeraci neobhajuju (ani další věci, Čína dělá), ale ten článek je fakt idiotský.
Naposledy upravil zennie dne 16 črc 2019 15:24, celkově upraveno 1
|