Takže mám to za sebou, program splněn tak, jak byl naplánován.
8:30 hned první autobus na Kehlsteinhaus - doporučuju, už tak tam jeli hned 4 plný autobusy, takže je tam opravdu nával. Cestu zpět jsme si zamluvili na 11:25, za tu dobu jsme stihli poklidnou procházku po Rundwegu, focení a závěrem ještě radler a sváču na přilehlý zahrádce.
Následoval přesun ke Konigsee, koupačka. Tady byla jediná chyba, že jsme loďku ke kostelíku sv. Bartoloměje nezamluvili ještě před koupačkou, protože nás odrazovala fronta. Pak jsme se tam vrátili v 13:15, kdy už sice nebyla fronta, ale lístky byly volný až za víc jak hodinu.
14:30 tedy lodí ke kostelu sv. Bartoloměje, odtud hike směrem k ledové kapli - svižnou chůzi to zabere slabou hodinku.
Nebejt tý výše zmíněný prodlevy, ještě bysme možná stihli Salet, Obersee a ten 400m vodopád. I tak jsme ale čekali dobrou třičtvrtě hodinu frontu na loďku zpět do Konigsee.
Přespání v camping Winkl, Bischofswiesen
Druhý den ráno solné doly Berchtesgaden, oběd a přesun o cca 40 km jižně do Eisriesenweltu. Zmíněná cesta na kterou jsem se ptal o příspěvek výše je dost exponovaná a jelikož bylo asi 30 stupňů a taky jsme chtěli nějak rozumě dojet domů, zvolili jsme raději kabinku. Jinak by měla zabrat asi 90 minut.
Ke kabince se jde tak 10 minut, pak 3 minuty cesta nahoru a dalších 20 minut až k jeskyním.
Uvnitř je kolem 0 stupňů, ale zase je tam 1400 schodů, takže se člověk celkem zahřeje. Já nechal mikinu v autě a byl jsem tam v kraťasích a krátkým tričku, ne že by to bylo příjemný ale těch 70 minut jsem nějak přežil.
Kdyby něco, ptejte se, dokud to mám v hlavě