Diskusní fórum AKČNÍ LETENKY.com

Právě je 21 lis 2018 05:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kanada
PříspěvekNapsal: 15 bře 2011 08:59 
Offline
Kolemjdoucí

Registrován: 10 pro 2009 11:47
Příspěvky: 17
V Kanadě nějaké outletové krámy jsou, ale jsou docela o dost dražší než v USA. Mám zkušenost z Vancouveru - na hadry je tam Winners, což je obdoba amerického TJMAXX (snad to vlastní stejná skupina). Na elektroniku & IT je docela dobrý Future Shop, ale opět žádná láce (i když občas se tam v akci dá něco koupit, pomatuju si, že měli třeba docela levné GPS navigace do auta).

Záleží v jaké části Kanady jsi, jak daleko od US hranic, ale skoro vždy je lepší zajej do USA. Pozor ale na přísné celní limity v Kanadě až pojedeš zpět, bezcelně lze snad provést jen za 100 CAD.

Určitě bych doporučil http://www.woodburncompanystores.com/, je to kousek od Portlandu v Oregonu (a lze tam v pohodě dojet autem ze západní Kanady), kromě dobrého výběru (v porovnání s podobnými outletovými městečky blízko velkých metropolí) je tam jedna podstatná výhoda - sales tax 0% :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 16 pro 2011 10:28 
Offline
Diskutér

Registrován: 11 pro 2009 00:54
Příspěvky: 385
Bydliště: Ostrava
Zdravím :-) měl bych takový dotaz ohledně víza - je nutné mít dopředu vyřízené tranzitní vízum, když letadlo v Kanadě pouze přistává jako technická zastávka na tankování paliva a z letadla se nevystupuje a pak pokračuje do Evropy??? co si o tom myslíte? na vyřízení tranzitního víza není čas, proto se ptám..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 16 pro 2011 10:40 
Offline
Diskutér

Registrován: 11 pro 2009 00:54
Příspěvky: 385
Bydliště: Ostrava
tak jsem volal na ambasádu a tranzitní vízum být musí už v momentě, kdy letadlo sedne na zem :/// je to zdarma, ale čas na vyřízení nulový.. :(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 18 úno 2012 22:17 
Offline
Diskutér

Registrován: 12 pro 2009 12:46
Příspěvky: 104
Tož jsem dneska ve zprávách zaslechl, že by se od září 2012 měla víza pro české občany zase zrušit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 18 úno 2012 23:20 
Offline
Návštěvník

Registrován: 20 zář 2011 07:42
Příspěvky: 74
tady je text z ČT24
bylo by to fajn, ale zatím to je celkem mlhavé a neurčité


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Vizum Kanada
PříspěvekNapsal: 19 dub 2012 09:21 
Offline
Diskutér

Registrován: 31 kvě 2011 13:03
Příspěvky: 170
Ahoj všem. Chtěl bych se zeptat jak je to s tranzitím vízem. Chceme letět do clevelandu a letenky vycházejí nejlépe přes Kanadu. Co jsem hledal na netu tak jsem zjistil že potřebuju vizum(budu tam jenom přestupovat). Existuje něco jako ESTA co by se dalo vyplnit online?Protože jsem něco četl o tom že musím žádat v Praze nebo vídni. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 19 dub 2012 10:04 
Offline
Moderátor

Registrován: 09 pro 2009 09:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: Karviná, Praha
Neexistuje, žádá se normálně jako o každé jiné vízum na ambasádě, ale jde to snad i poštou. Je to dost opruz, dva formuláře, letenky, itinerář, fotky, pas. Možná se něco změnilo (letěl jsem 2010), ale moc bych na to nesázel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 19 dub 2012 13:13 
Offline
Diskutér

Registrován: 31 kvě 2011 13:03
Příspěvky: 170
alexx píše:
Neexistuje, žádá se normálně jako o každé jiné vízum na ambasádě, ale jde to snad i poštou. Je to dost opruz, dva formuláře, letenky, itinerář, fotky, pas. Možná se něco změnilo (letěl jsem 2010), ale moc bych na to nesázel.



díky..tak na to kašlu.budu muset najít něco mimo kanadu..taková blbost, kvuli přestupu takové papírování


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 19 dub 2012 15:19 
Offline
Moderátor

Registrován: 09 pro 2009 09:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: Karviná, Praha
Neházel bych flintu do žita, a určitě alespoň kontaktoval ambasádu. Za rok a půl se mohlo ledasco změnit. Nedává žádnou logiku při přestupu muset mít vízum, když to funguje v Москве, není důvod aby to nefungovalo v Torontu. Mě tehdy ambasáda řekla, že víza chce, tak jsem je vyřídil. Nechtěl jsem riskovat, že mě nepustí do letadla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 27 dub 2012 07:54 
Offline
VIP

Registrován: 16 pro 2009 13:11
Příspěvky: 808
už se to asi řešilo několikrát řešilo, ale jak je to s jednosměrnou letenkou při imigračním?pokud se k vízu přiloží nějaká rezervace na zpátečku, víza se vytsavěj a člověk poletí na jinou jednosměrnou letenku, řeší to nějak imigrační úředníci a můžou třeba odmítnout vstup do země?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 27 dub 2012 08:16 
Offline
Moderátor

Registrován: 09 pro 2009 09:40
Příspěvky: 3622
Bydliště: Karviná, Praha
Když to řeknu hodně politicky nekorektně, tak jsem nabyl dojmu, že víza dávají víc podle ksichtu, a míň podle přiložené dokumentace. Můj názor se neslučuje s ničím a nikdo za něj není zodpovědný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 27 dub 2012 10:32 
Offline
VIP

Registrován: 22 lis 2010 22:18
Příspěvky: 877
Kdyz jsme pred par mesici resili neco takoveho s kamaradem, mel jsem stejny dojem jako Alexx - davali to spis podle momentalni nalady a obliceje zadatele... :roll:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 27 dub 2012 14:12 
Offline
VIP

Registrován: 16 pro 2009 13:11
Příspěvky: 808
o vízum nejde, myslim za předpokladu že vízum v pase mam. můžou mi na pasovce dělat problémy s tim že mam jen OW letenku


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012 19:35 
Offline
Diskutér

Registrován: 21 úno 2011 18:28
Příspěvky: 296
Bydliště: České Budějovice
Zdravim,
chci se zeptat, vyplnuje se pri letu do Kanady nejaky formular v letadle?
Mate nekdo zkusenost s pohovorem na imigracnim po priletu (Toronto), probiha to v podobnem duchu jako v USA?
Diky!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kanada
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2012 22:19 
Offline
VIP

Registrován: 07 pro 2009 22:51
Příspěvky: 1136
Nevim, jak se ten formulář jmenuje, ale něco se vyplňuje. Imigrační je v podobném duchu, z mojí zkušenosti v Calgary a Vancouveru je to ještě uvolněnější než v USA, rozhodně se není čeho bát.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 95 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Diskusní fórum AKČNÍ LETENKY.com používá technologie phpBB Group © phpBB, phpBB.cz

RSS feed | Letenky | Levné letenky | Autopůjčovna | Ubytování | Hotely | Hostel | Půjčovna aut | Last minute | Dovolená | Eurovíkendy