Dino: Do Supaie jsem jel v r. 2004, takze si uz moc nepamatuju, mel jsem o tom zjistene tenkrat vsechno. Jel jsem ze South Rim Grand Canyon a mel jsem atlas Rand McNally, ve kterem byla zakreslena gravel road primo ze South Rim (mela asi 70mili, oproti vice nez 200milim objizdkou po normalni silnici). Mel jsem normalniho sedana z pujcovny a cesta byla dost adrenalinova. Nakonec jsem se dostal asi 20mil od cile (hualapai hilltop) a tam jsem to musel otocit, protoze cesta byla vyplavena. Mit auto s high clearance, tak se tam tenkrat dostanu. Pokud budes mit neco vyssiho, tak to je myslim dobra zkratka.
Znami tam byli, ale myslim si to moc nechvalili. Indiani oskubavaji, strasna bida a hledeli tam na ne jak na vetrelce (snad dva dny predtim nez prijeli tam byla i nejaka vrazda, ale jen mezi mistnima, zadni turiste). Ja bych do toho ale byt tebou urcite jdu, musi to byt jedinecny zazitek. Navic je tam posledni posta v USA, ktera je obsluhovana mulama (mule train) tak muzes rozeslat pohledy

Vsechny informace muzes najit na
http://www.havasupaitribe.com/Rezervace predem doporucuju, uz je to vcelku proflakle. V cervnu tam bude vody urcite dost...puvod vody je myslim z podzemi, takze to prutok nijak neovlivnuje a voda je chladna. Vodopady jsou snad 4 a muzes zajit az ke Colorado river.
Glacier N.P. je z Vegas hodne z ruky. Ja tam byl na 3 dny, ale 2dny snezilo, takze Going to the sun road byla otevrena jen chvili a nevysly mi ani nijake hikey.

Podle nekterych lidi je to nejhezci park v USA. Ja uz jsem predtim byl v kanadskych Rockies, ktere jsou Glacieru hodne podobne, takze me tak nenadchnul a mam jine favority. Pro cloveka, ktery ale nebyl v Kanade je to urcite silny zazitek. Z Vegas bych se az tam nevydaval. Ja jsem mel cestu pres Cascades do Dakot, tak jsem to mel "skoro" po ceste. Co se tyce kempu, tak tech je v Americe strasne moc a jejich rezervaci bych tak neresil. Zalezi samozrejme kam jedes. Treba v Yosemitech je rezervace nutna, ale v nejakem Bryce urcite ne. Jestli budes mit cas a budes u Supai, tak si zkus zahrat loterii o "The Wave" (staci zadat do googlu). Je to formace v Paria Canyon u Grand Staircase Escalante N.M. Ja hral 2x a nepodarilo se, je to takovy nesplneny sen. Link je
http://www.blm.gov/az/st/en/arolrsmain/ ... uttes.html je to myslim coyote buttes north.
Pokud budes mit nejake dalsi otazky, tak se klidne ptej, v USA jsem nejakou dobu zil, tak treba muzu poradit