marecek97 píše:
Před GC bych spal ve Williams, je to taková krásná díra. A pak bych se zastavil v St. George na low cost steaky v Golden Corral

Obojí hodně dobrý tipy. Pořádně se nadlábnout po procházkách Zionem bude fajn, navíc je to poblíž plánovaného ubytka v městečku La Verkin. Nebo najdu něco rovnou v St. George.
A ten Williams vypadá na fotkách dobře, navíc dva minipivovárky

DÍKY MOC.
Grand Canyon Brewing CompanyHistoric Bareel + Bottle Houseanavi píše:
Z mapy to tak jasné není, z popisu ano, přes Moki Dugway určitě jedte. Jestli budete v Canyolands, tak to není až tak nutné /podobná panoramata/ ale za zastávku - zajíždku celkem cca 8 mil, stojí i Muley Point hned nahoře nad Moki. Když bude čas, tak to vemte z Mon. V. přes Valley of the Goods, skoro stejné jako Mon.Val., ale budete tam sami.
Canyolands +
Muley Point _ ne, to je daleko, to nestihneme. Proto si píšu ty vzdálenosti, aby to bylo realizovatelný. Potřebujeme se vrátit ten den někam ke Flagstaff, asi to protáhneme až do Williams, kam přesunu ubytko. U Monument Valley se hodlám zdržet, donutit kamaráda porušit fšechny možný předpisy, a udělat nějaké záběry z dronu (je jeho, já dron nemám), na chvíli si sednout a kochat se, sníst v klidu oběd, nasát atmosféru, nespěchat.
Valley of the Gods _ to stojí za zvážení, jestli to tam není frekventovaný, to zní zajímavě. Záleží na tom, kdy se nám podaří ráno vyrazit z hotelu, a jestli se rozhodneme projet si Moki Dugway tam a zpět, anebo se jenom pokocháme, a přejedeme do Valley of the Gods. Ale obě dvě věci nestihneme.
anavi píše:
Při cestě z LV stojí za zajíždku Valley of Fire, po I-15 je to jen 35 mil, ale ten čas asi nebudete chtít riskovat minout. Vím, že jsi jiná gurmánská liga, ale Bufet v kasinu Boulder Station také stojí za návštěvu.
Valley of Fire _ bezva cíl pro jednodenní výlet z Vegas, ale při dlouhém okruhu je to ztráta času. Ještě jsem tam nebyl, ale Vegas je moje srdcofka, tak snad někdy příště...
Boulder Station _ v Las Vegas? Je to docela z ruky (v rámci rozlehlýho města), na ukázku americkýho bufetu použijeme Golden Corral v St. George.
anavi píše:
Natural Bridges se dá absolvovat i jen pouhou projíždkou, bez nutnosti treku. /nebo jen malého/ Jestli jste trochu fandové přes auta, tak ještě doporučím v LV zdarma muzeum Shelby Mustang, kousek od Outlet South. Jestli pojedete přes Escalante, tak je nádherná cesta po silnici č. 12, zvláště po hřebenu hory, z obou stran propasti. Cca 10 km před Esc. je odbočka k Devils Garden/hned u cesty/, na stejné je i Zebra Slot/trek na 3 hod.
Natural Bridges _ daleko, nestíháme.
Carroll Shelby Museum _ BINGO! Kamarád dělá do aut, to ho bude zajímat, super tip
Escalante _ celý Escalante si nechávám na příště, to prostě nestíháme, tam je docela dost zajímavejch míst. Původně jsem to chtěl celé postavit na Escalante, ale kamarád je motorkář, on asi ocení hlavně chlapskou Route 66.
anavi píše:
Vynechání Bryce chápu, pokud je to opravdu důvod k další cestě, pro mě je to jasná 1 ze všech míst na Západě. Už teď tam zahrň také /po Mon. Val./ přejezd k Bryce trajektem přes Lake Powell s následnou cestou krásnou pustou krajinou z výjezdem v Boulderu. Alternativou je cesta z Page do Kodachrome Basin přes Cottonwoodcanyon Road, také moc pěkné.
Fšechny ostatní věci snad (snad!) někdy příště. Devils Garden nebo Kadachrome Basin, to je taková moje "plánovaná severní cesta", čti severně nad Grand Canyon, to bych někdy moc rád udělal s Dítětem. Jestli teda se mnou ještě bude chtít cestovat, je už dospělý.
To Dítě myslím

Já naopak začínám bejt dítě...

Jirko, mohl bych ti napsat, mohl bych ti zavolat, ale třeba bude ta tvoje nedostižná rekapitulace zajímavejch míst užitečná i někomu dalšímu. DÍKY MOC, jsi můj West-US-guru.