Posheidon píše:
alexx píše:
Nějaké zkušenosti s
https://www.worldwideinsure.com/? Vypadá to dražší než ty původní britské pojistky, ale lepší, než nic.
Jen ty nejlepší a proto jsem bral teď už počtvrté v řadě. Dvakrát už jsem řešil pojistnou událost a vždycky bez problému. Jen to trvalo, ale chyba byla ne na straně pojišťovny, ale půjčovny. Pokud tě tedy vyloženě neomezuje podmínka, kterou zmiňoval Schwott, tak za sebe mohu doporučit.
Taky jsem je vzal - ono teď není moc z čeho vybírat a zrovna řeším pojistnou událost (auto na Sicílii - naražené zrcátko a jeden škrábanec.. lup a půjčovna hned chce 705 EUR

)
Oproti dřívějším zkušenostem s Icarhireinsurace u WorldwideInsurance zas tak nadšený nejsem:
- administrativní náklady jsou kryty jen do 50GBP (to často nestačí, třeba já mám nyní 60+22%daň)
- neumí pracovat s více měnami, při claimu jich sice nabízí asi 10 (CZK ale stejně chybí), v reálu mi pak nabízí plnění jen v GBP, EUR nebo USD. Vše odesíláno z UK, tak ani nevím, když vyberu EUR, jestli to půjde jako SEPA. Nebo jestli si to mám nechat poslat v GBP na Revolut, v jakém kurzu to asi převedou?
Bohužel návrat ze siciílie byl těsně před zásahem ČNB do úrokových sazeb, což docela posílilo kurz CZK. Icarhireinsurance garantovali náhradu v libovolné měně, včetně případných ztrát na kurzovém rozdílu a platba mi přišla z nějakého currencycloudu, ze servisního účtu u spořky, náhrada naprosto v plné výši.
U Worldwideinsurace zřejmě budu tratit na admin poplatku a ještě mnohem víc na kurzu a konverzi. Máte někdo zkušenost, jak to u WWI řešit?
No a jen třešnička na dortu, WWI má dvojí ceny - celoroční pojistka pro UK residenty stojí jen 42, pro EU 60 GBP. Což evropské právo přímo zakazuje, ale to už v UK není aktuální, že ano...
Jaké jsou ještě aktuálně dostupné alternativy pro levné, spolehlivé pojištění spoluúčasti?