Už se mě na to vícero lidí ptalo, tak založím nové vlákno. Komu přijde 10 USD denně atp. za snížení spoluúčasti na nulu, pojištění klíčů, kol, podvozku, skel atp., je tu i jiná možnost. Existují pojišťovny, které vás za mnohem méně na den, nebo na rok pojistí právě proti spoluúčasti, poškození kol, skel, ztrátě klíčů atp.
Obvykle je možnost si vybrat mezi Evropou, Světem, a Světem+USA, čím větší pokrytí, tím dražší. Omezení existují - v některý státech to neplatí (klasiky typu Afghánistán, Súdán, KLDR...), existuje strop pojištění - obvykle 3000 liber (všechny obě pojišťovny, na které jsem narazil, jsou si podobné jak vejce veci a jsou v Británii).
Existuje jich více, ale tyto dvě britské pojišťují i občany jiných členů EU. Jedna z nich má omezení, že si nemůžeš půjčit auto blízko svého bydliště, druhá nemá, liší se detailama.
www.insurance4carhire.comwww.icarhireinsurance.comAsi je jich víc, ale od těchle jsem měl pojištění já.
A teď proč to píšu, do jedné z nich (té první) jsem teď posílal žádost o plnění - Green Motion na Stanstedu si sosli 150 liber za škrábnutý disk kola.
Tak budu průběžně psát jak to vypadá.
Zatím chtěli poslat následující:
Formulář
Výpis z karty, kde je vidět stržená částka
Potvrzení o zaplacení
Zprávu o poškození vozu
Smlouvu o zapůjčení vozidla
Řidičák
Pojistnou smlouvu