Nejake ty zkusenosti z posledni doby:
Budget, Dublin - zarezervoval sem VW Polo or similiar, dostavam zanovni Citroen C3 v plne palbe, sice se slabym motorem (benzin) ale to v tomto pripade nebyl problem. Pri prebirani dostavam planek auta bez jedineho zaznamenaneho poskozeni, coz odpovidalo. Je mi oznameno ze kdyz nechci pojisteni (nechci...) tak mi bhde blokovano 1500 Eur + strhnuto jalo zaloha 107 Eur za benzin pri mnou zvolene variante Full-Full. Oboje presne dodrzeno. Az po odjezdu a zaslani smlouvy mi na mail dosla smlouva ve ktere je ale psano u polozky paliva Full-Empty. Trnu pak teda jak to u odevzdani auta nakonec bude, nastesti ale po me automaticky pozaduju kteditku, aby mi na ni tech 107 mohli poslat. Coz opravdu poslali. Takze nakonec spokojenost.
Wayzor, Ponta Delgada - zarezervovany mam VW Up or similiar a dostavam zanovni VW Up. Pri papirovani je mi sdeleno ze mi bude blokovano 845 Eur, o zaloze za benzin ani slovo. Vzhledem k tomu ze sa na kreditku pani nasledne enom podivala a vubec ji nepouzila, nakonec nic blokovano nebylo. Auto obchazame spolu s predavacim technikem a hledame poskozeni, nic ale nenachazame (2 mesice stare auto...). Pri odevzdavani pak prsi a tak je obhlidka znacne ztizena (pro nej...). Ale vzhledem k tomu ze ode ma zadnu zalohu nemeli a ani udaje o karte, bylo by jim naaledne nalezeni nejakeho toho dulku beztak asi prd platne

Centauro, Funchal - tu su na pobocky schovanu ve ctvrti mezi normalnima domama idvezeny dodavku. Zarezervoval sem Fiat 500 a cekaju tu na ma 3 tyto kusky na vyber. Vybiram jeden z nich, ale je poskrabane od cumaku po vyfuk. To same je pak zaznaceno na predavacim protokolu. Plus snad aj to co poskozene neni. Blokace je dle obsluhy tentokrat 1050 Eur a strzeno 60 Eur za benzin ve variante Full-Full. Oboje dodrzeno. Predani pak probehne behem snad minuty, jeden skrabanec si prohlizi sice vic, ale nakonec mava ruku. Nevim o tom ze bych ho zpusobil.
Takze v globale spokohenost, cekal sem nejaky ten problem ale nakonec, snad teda, nic. Akorat to odblokovani blokaci kdyby netrvalo nekolik dluhych dni.... To pak aby mel clovek opravdu tak pro jistotu aspon tri kreditky.