radval píše:
Citace:
ano bud das v jednom cca 10 usd nebo ve třech a vice 16usd a min, to je opravdu "o dost lepsi"

jinak nevim co chces zazivat v newyorskym metru? Obecne plati, ze MHD v USA az na specialni vlaky/autobusy neni pripravena na objemnejsi batohy a cestovatele a pocita se s tim, ze jedes nejakym rozumnym druhem dopravy a ne ve snaze usetrit cenovy ekvivalent happy mealu v mekaci otravovat vsechny v okoli x batohama a panikou na nastupisti kam, ze tenhle express jede nebo naopak nejede. Osobne jsem byl svedkem toho, ze byla takova mensi skupinka cestovatelu s bagazi z busu vykazana, ze toho maj proste moc a nevejdou se... ale samozrejme kazdemu co jehoz jest:)
No nevím ale jet do NYC s x kuframa ? Všechno na místě pořídím levněji než to tahat z česka, takže cestuji s 1 sportovní taškou. Ten airtrain fakt stojí 5 USD, psal jsem 10 páč jsem kupoval vždy 2 tickety i za manželku. Týdenní pernamentku na metro stejně koupit musím, takže tu cenu té 1 jízdy metrem nepočítám, páč ji za týden využiju cca 30 x . Takže moje náklady ve 2 lidech 10 baků, tvoje za taxi 50. A z Howard Beach můžu jet A bez přestupu až na Manhattan, bude to pravda přes hodinu takže o cirka 20 minut déle než taxíkem, ale já tu cestu mám rád

A že by někdo po příjezdu zmatkoval a bloudil ? Předpokládám, že se koukne před příletem na mapu a uvidí jakou linkou jet .
http://www.mta.info/nyct/maps/submap.htmmno tak nebudme az tak extremisticti, dolar neni za 15nact a NYC, co jsem se naposledy dival, neni v ulanbataru, takze nevidim moc vyhod "vsechno koupit tam", resp. nechapu to v kontrastu usetrim 15 dolaru na taxiku, abych si pak vsechno mohl koupit tam.
Co se tyce bloudeni, ve chvili kdy ti z jednoho nastupiste jede x linek, z toho i ta jedna sama jede na ruzna mista po NYC, tak se da cekat, ze to cloveka zmatne.
Ale co mozna jsem pomalejsi a poprve v NYC bych to proste resit nechtel. Tam i smerovala moje puvodni rada tazateli, ktera mela rict jedine, cena taxiku, i pres vsechny mozne romanticke, eroticke ci jine zazitky, ktere skyta metro neni tak velika, aby clovek, ktery prijede poprve do NYC, zvlast pokud to je v nejakou blbou hodinu, musel resit. Tot vse, dalsich polemik se jiz zrikam v dobro tohoto vlakna.