Zpětná vazba aneb jak to dopadlo:Fčera v noci jsem neměl sílu to řešit, ráno moudřejší večera. A ráno jsem si šel rači zaplavat.
V poledne jsem si otevřel Matrix, ExpFl a BA, a jal se prohledávat systém, kam se nechat přebukovat.
Letenka kupována přes prodejce Expedia.com, neobtěžovalo se to dát cokolif vědět.
Na CheckMyTrip je stav letu UnKnown, ale varování mi to taky neposlalo.
British Airways poslalo email o zrušení letu a odkaz do sekce Manage My Booking. Stránky mají plné informací o stávce, podrobné FAQ, včetně návodů pro prodejce za jakých podmínek měnit rezervace, celkově to na mne dělalo dojem takovýho snaživýho a starostlivýho přístupu k pasažérovi.
Po hodině čtení, překladů a vyhledávání letů jsem si na pomoc přivolal rodilé angličtině rozumějící Dítě, dal mu zákládní informace co se stalo a čeho chci dosáhnout, a zavolali jsme do BA, ačkoliv FAQ nás navádělo volat prodejci.
Paní na lince kupodivu nebyla ve stresu z vystresovaných volajících, ale příjemně a v klidu si prošla mojí rezervaci a po ověření dostupnosti mne během několika minut přeložila na alianční let s American Airlines, který jsem si sám našel a zkoušel dostupnost na ExpFl a přímo na stránkách AA (cena 2.800 USD OW v Y byla děsivá...). Možná to doopravdy byla poslední sedačka v Y ten den v aliančních letech, ještě jsem viděl hodně míst u Virgin Atlantic, ale to je přímá konkurence BA, asi spolu moc kamarádit nebudou.
Stávkou jsem přišel o 8 hodin v New Yorku, oběd u Chlapce, a noční let s ideálním přestupem v LHR, náhradní let je přes den s vynuceným noclehem v Londýně (refundace vícenákladu za hotel nejistá, požádám si, ale nebudu to hrotit).
Přístup British Airways perfektní a já rád zůstanu jejich pasažérem.Příloha:
AA142 před.jpg [ 160.74 KiB | Zobrazeno 1927 krát ]
Příloha:
AA142 poté.jpg [ 135.26 KiB | Zobrazeno 1927 krát ]